[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 463
46 508
113
Az ukrán alakulatok ismét lőttek az Energodar energetikai infrastruktúrájára. A csapás a Zaporizzsja erőművet

érte : a lövedékek megrongáltak egy nyitott kapcsolóberendezést (OSG), ami miatt a várost átmenetileg áramtalanították. Most az Energodar áramellátását részben helyreállították. #Zaporozhye #Oroszország #Ukrajna @rybar *Támogass minket:

 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany
K

Kopi2000

Guest
Csak egy részét hallgattam, ennek a dilettáns, önjelölt, semmilyen, ilyen jellegű diplomával, valószínűleg nem rendelkező, oroszbarát "hadtörténésznek". Hallhassátok, a Putyin pártiak utolsó szalmaszála.... Mindig meg lehet magyarázni, mi miért nem sikerült a ruszkiknak, akik, persze még mindig világverők voltak.... Imádom a valóság hajlítását az orosz oldal felé... Üveges Huba, fél éve csinálja ezt az értéktelen tevékenységet...


A színvonal, egyre rosszabb. Biztos némi you-tube pénzért csinálja, mert objektíe nem sokat (semmit sem) ér...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 823
113
Nem tudom elképzelni hogyan alakulhatott volna jobban a háború Ukrajna számára. Megtámadta őket a világ elvileg második legerősebb hadserege és több mint fél évre rá mégis ők aratnak győzelmeket és a területüknek csak egy kis részét vesztették el.

Amikor mondtam az elején hogy ez szívás lesz az oroszoknak, akkor nem gondoltam volna hogy ekkora.
EZ nem háború hanem valami más ahogy régebben többször kifejtettem (kifejtettük). Ennek eredményeképp a proxifőparancsnok , a csataménjén ülö páncélos Amerika Kapitány dárdája végére lett amugy utcai ukrán módra kötöző szalagokkal felbandázsolva a pénz és fegyver eszközökkel felhizlalt kitömött Rozsomák, a profi proxiUkrán ketrecharcos. A Kapitányunk őt dugta be a Medve barlangjába ahol most nagy morgás és csatazaj hallatszik - már fél éve. Ezk az odakint fülelő erdei állatok mint a gall Kakas, az angol Oroszlán, az egy és kétfejű sasok különböző nációi kibicként figyelik. Kapitányunk ügyel arra hogy ne tolja be nagyon proxiUkrajnát a barlangba mert egy csapásra medveszar lehet belőle, de kijebb sem húzhatja mert az évekre tervezett gazdasági átalakítós pénzátcsoportosítós fegyvertesztelős harci játéknak vége.Irod h Ukrajna eddig viszonylag meguszta.Ha annak lehet nevezni h 24 órás pénz és fegyver infúzión, testrészeit vesztve, fogai fél szeme kiverve örökre eladósítva lóg mozgás és döntésképtelenül egy proxidárdára kötözve...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 113
42 241
113
Harcosaink ismét jó munkát végeztek Krivoy Rog irányában.
Ma külföldi zsoldosok hadjárata zajlott Zaporizzsja irányában, amelybe többek között az amerikai különleges erők katonái is beletartoztak. Annyira magabiztosak voltak, hogy úgy döntöttek, hogy felderítést hajtanak végre a csatában ezzel a csillagosztaggal. Nem vették azonban figyelembe egységeink jelenlétét ebben a zónában, amelyek képesek a levegőben titkolózni, és veszteségeket szenvedtek. Néhány gazfickónak azonban mégis sikerült megszöknie. A bemutatott fotók képernyőképek az egyik halott zsoldos go-pro kamerájából készült videóról, aki szó szerint elvesztette a fejét. Valószínűleg holnap felteszem a videót.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113

Itt az új világrend, amely nem a Nyugat érdekei körül forog​

2022. október 7. péntek, 14:00


10210019-scaled.jpg


A Nyugat olajigénye már nem elsődleges szempont – írja egy brit közgazdász az UnHerd oldalán megjelentetett véleménycikkében.


Az OPEC+ szerdán bejelentette, hogy napi 2 millió hordónyi termeléscsökkentést hajt végre, ami nagyjából a globális kínálat 2%-ának felel meg. Philip Pilkington szerint a döntés monumentális. Azt mutatja, hogy az ukrajnai háború nyomán egy új típusú világ van kialakulóban, amely nem a Nyugat körül forog. Ahogy Karin Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője a héten mondta: „Egyértelmű, hogy az Opec+ Oroszországhoz igazodik”.
„A valóság az, hogy a termeléscsökkentésről szóló döntés az OPEC+ szempontjából teljesen racionális.
A gyorsan emelkedő kamatlábak és a növekedés lassulása miatt Európa, amely a teljes olajfogyasztás mintegy 19%-át teszi ki, szinte biztosan komoly recesszióval néz szembe jövőre. Fennáll a veszélye annak is, hogy az Egyesült Államok és Kanada egyidejűleg recesszióba kerül – ezek az országok a teljes fogyasztás további 27%-át teszik ki” – jegyzi meg a szerző.
A közgazdász szerint OPEC+ nem szeretné, ha a történelem megismétlődne.

„A 2008-as recesszió idején az európai olajárak hordónként alig több mint 140 dollárról alig 40 dollár alá estek – ez több mint 71%-os hatalmas visszaesést jelentett. A termelés csökkentésének valószínű oka tehát az, hogy megpróbálják stabilizálni a piacot arra az esetre, ha gazdasági zavarok jönnének” – fejti ki a szerző.
Pilkington szerint nem is az OPEC+ döntése a furcsa, mint inkább az amerikai válasz.
„Jean-Pierre nyilatkozata némileg érthető, tekintve, hogy Biden elnök agresszívan lobbizott a kartellnél az olajárak csökkentése érdekében, feltehetően azért, hogy a novemberi félidős választások előtt az olajárak csökkentésére hivatkozhasson. Mégis impotensnek, sőt szánalmasnak tűnik” – jelenti ki a közgazdász.

„Történelmileg az amerikai elnökök képesek voltak lobbizni a szaúdiaknál, hogy csökkentsék az olajárakat, amikor erre szükség volt. Amikor a szaúdiak 2014-ben elárasztották a piacot olajjal, sokan gyorsan rámutattak a Fehér Ház színfalak mögötti munkájára. Természetesen az időzítés is erre utalt. Mire az év november 4-én a félidős választások eljöttek, az olajár a júniusi csúcshoz képest mintegy 28%-kal csökkent” – fejti ki a szerző.

„Az OPEC+ e heti ülésén az derült ki, hogy a szaúdiak már nem hajlandóak tovább játszani az amerikaiakkal. Ez nem meglepő, mivel Szaúd-Arábia a hírek szerint jövőre csatlakozik a BRICS-szövetséghez. A szaúdiak gyorsan eltávolodnak a nyugati érdekszférától, és inkább az Oroszország és Kína által vezetett feltörekvő fejlődő gazdaságokhoz csatlakoznak” – írja Pilkington.

A szerző szerint OPEC+ e heti ülése valószínűleg azt jelzi, hogy a jövőben az olajárakat a BRICS+ országok igényeihez, nem pedig a Nyugat igényeihez igazítják.

„Hacsak a Nyugat nem gondolja át a diplomáciai megközelítését és azt, hogy hogyan viselkedik ezekkel a feltörekvő gazdaságokkal. A Fehér Ház láblógása azonban azt jelzi, hogy még csak el sem kezdték átgondolni ezeket a kérdéseket. A tél közeledtével ez végzetesnek bizonyulhat”
– zárja Philip Pilkington.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 635
9 124
113
Csak egy részét hallgattam, ennek a dilettáns, önjelölt, semmilyen, ilyen jellegű diplomával, valószínűleg nem rendelkező, oroszbarát "hadtörténésznek". Hallhassátok, a Putyin pártiak utolsó szalmaszála.... Mindig meg lehet magyarázni, mi miért nem sikerült a ruszkiknak, akik, persze még mindig világverők voltak.... Imádom a valóság hajlítását az orosz oldal felé... Üveges Huba, fél éve csinálja ezt az értéktelen tevékenységet...


Videókkal, nyilván alkalmanként több óra ráfordítással, plusz vágási idő belerakásával hozza össze ezeket a dolgokat. Láthatóan nem kevés munkát rak bele. Persze, mivel nem egyezik a véleménye a tiéddel, akkor "rögtön, dilettáns,semmilyen, önjelölt, diplomája sincs, stb ". Csak jelezném, hogy te még csak ilyen "értéktelen" elemzéseket sem hoztál létre. Az, hogy ideokádsz pár sort, arról, hogy szar amit csinál, az csak 26500 fényévnyi lemaradás az ő "értéktelen" tevékenységéhez képest. Legalább a belefektetett munkát tisztelnéd, de még az sem megy. Ennyire nagy arccal,még jó,hogy nem vagy pilóta, mert nem, hogy a kabinba, de még a reptér kapuján sem férnél be. Csinálj jobbat, ami alátámasztja, hogy neked van igazad. Ha már úgyis olyan szuper okosnak és műveltnek tartod magadat. Van a neten a témában rengeteg videó, elemzés, erre húzó is, arra húzó is. Van köztük olyan is, amivel nem értek egyet. Viszont arra nem vetemednék, amire te, hogy ilyen hordozófedélzetnyi nagyságú arccal lefikázzam, mint te. Maximum,ha nem értek egyet valamivel, ami elhagzik, akkor írok rá, legalább egy hírrel alátámasztott, akár videóval alátámasztott cáfolatot. Viszont akkor is tisztelem annyira a szerző belefektetett munkáját, még ha szerintem hülyeséget is beszél, hogy nem írogatom oda, hogy: ez, hülyeség, dilettáns vagy,etc".
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 823
113
Bezzeg mink megszavaztuk.
Pártunk és kormányunk érzi hogy a F.O.S médiahír degenerátor célkereszje, akinek nyáron a pápa sem volt eléggé szent, lassan feléjük araszol.. Eddig H. Árpin gyakoroltak, az emberek reakciót f@szbókón figyelve (persze nem emberi erőforrással hanem a M.I bevetésével.) Ha kedvező a közhangulat előjőnnek heti rendszerességgel a kormányunkat cseszegető F.O.S ferdített médiahírek pld valamely kurmánytagunk már kiskorában agresszív volt és rendszeresen verte a fél óvodát stb...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

Két Donyec-medencei település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban – közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse.
Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy a Harkivi területen Kupjanszk felől két megerősített ukrán zászlóalj sikertelen támadási kísérletet tett Persotravenszke, Kiszlivka, Tabaivka, Beresztove felé, elveszítve több mint 80 katonát, öt harckocsit, négy gyalogsági harcjárművet, tíz gépjárművet, valamint egy német gyártmányú, precíziós lőszerrel ellátott önjáró löveget.
Beszámolója szerint a donyecki régióbeli Limannál az orosz erők meghiúsították ukrán egységek átkelését a Zserebec folyón, és több mint 30 ukrán katona elesett ott, két gyalogsági harcjármű, öt páncélozott jármű és öt kisteherautó pedig üzemképtelenné vált.
MINT MONDTA, AZ UKRÁN OFFENZÍVÁKNAK EBBEN AZ IRÁNYBAN VÉGET VETETTEK.
Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője azt mondta, hogy Liman környékére orosz erősítések érkeznek, és a helyzet „stabilizálódik” – adta hírül az MTI.
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Csernyigov – a történelem oroszellenes újraírása az ősi városban

Dmitrij Kovalevics, Ukraina.ru, 2022. szeptember 23. (saját fordítás)

https://ukraina.ru/20220923/1039009437.html


Az Ukrajna északkeleti részén fekvő Csernyigovban a napokban ünnepelték a Város Napját. A város polgármestere, Vlagyiszlav Atrosenko, gratulálva a városlakóknak, beszédének csaknem felét Moszkva bírálatának szentelte azzal az ürüggyel, hogy Csernyigov 1300 éves, és így jóval korábban alapították, mint az Oroszországi Föderáció fővárosát. A polgármester szerint az orosz különleges hadműveletet az idősebb elleni neheztelés okán indították meg.

Ez az érvelés ma Ukrajnában mindenhol hallható, bár akkor egyáltalán nem működik, ha az Egyesült Államok viszonylag fiatal városaira hivatkozunk, vagy Szíriára, a világ legrégebbi városaival.

Csernyigov nacionalistái követelik a városalapítás hivatalos dátumának újraírását, melyet véleményük szerint a szovjet nómenklatúra 1992-ben meghamisított. A nacionalisták szerint Csernyigov Ukrajna legrégebbi városa, amely legalább 2300 éves. Állítólag már az ókori görög tudós, Klaudiosz Ptolemaiosz is említi - természetesen más néven.

A csernyigovi iskolákban ezt az áltörténelmi elméletet oltják a gyerekekbe, hogy alátámasszák a ruszofóbiát. Szeptember óta a város fiatal lakói nem annyira a nyelvtan és a számtan szabályairól tanulnak, hanem arról, hogy "Moszkva évszázadok óta áll háborúban Csernyigovval és elpusztította azt".

Ukrajna minden városában megfigyelhető hasonló tendencia a város mesterséges "elrégiesítésére". Ellensúlyozni kell az orosz érveket az különleges hadművelet végrehajtásával kapcsolatban. Minél rosszabb az aszfalt a városban, minél több a szükségépület, a helyi nacionalisták annál gyakrabban hozzák előre a város alapítását szinte a paleolitikum idejére.

Csernyigov városi tanácsában nemcsak Oroszországot, hanem Ukrajna központi hatóságait is a város gazdasági és lakásproblémái okozójának nevezik. Egy friss közlemény szerint az államkincstár nem fizeti ki a város számára szükséges összegeket, ami kétségessé teszi a fűtési szezonra való felkészülést és a közművek működését.

A városi tanács és az ukrán elnöki hivatal között évek óta dúl a hidegháború. A város polgármesterét vagy oroszbarátnak nevezték, vagy azzal vádolták, hogy együttműködött Igor Kolomojszkijjal és Vitalij Klicsko kijevi polgármesterrel. Az elnöki hivatal katonai-polgári adminisztrációt próbál bevezetni Csernyigovban, élén egy Zelenszkij által irányított személlyel – vélik a polgármester hívei.

A múlt héten az Országos Korrupcióellenes Ügynökség vád alá helyezte Csernyigov polgármesterét. Azzal vádolják, hogy február 24-én, a különleges hadművelet kezdetekor a városnál jobban aggódott személyes biztonsága miatt és arra utasította a sofőrjét, hogy vigye el drága autóját a svájci Lugano városába a város költségvetéséből elkülönített forrásokból.

Ezt követően maga Atrosenko is megpróbált odamenni, de a határon visszafordították.

Kijevben katonai adminisztráció bevezetését tervezik a belorusz csapatok lehetséges inváziója és Oroszország Brjanszki területével közös határ mentén történő időszakos lövésváltások ürügyén.

A Csernyigovi terület északkeleti részén az Ukrán Fegyveres Erők (VSzU) kis mozgócsoportjai aknavetőkkel lövik az orosz határ menti falvakat, majd ezt követően gyorsan pozíciót próbálnak váltani. A térség falvaiban a kivonuló orosz csapatokkal márciusban átlagosan a lakosság mintegy egynegyede távozott, az ottmaradók körében pedig folytatódik az ellenségkeresés. Az idősebbek különösen gyanúsak, ha rokonaik vannak Oroszországban.

Az ukrán katonaság számára Csernyigovban és a területen a regionális könyvtár a közelmúltban megszervezte az úgynevezett "vándorkönyvtárat", amely 50 könyvet gyűjtött össze, amelyeket az VSzU katonáinak érdemes elolvasniuk. Az összes kiválasztott könyv vagy az OUN/UPA-t dicsőíti, vagy az „ukrán árják” ezeréves útjáról fantáziál, vagy egyszerűen csak nyíltan oroszellenes.

Ez a választék kicsi ugyan, de a többi könyvet, köztük néhány teljesen semleges dalszöveget, eltávolították a könyvtárakból. A kiselejtezésre ok lehetett az is, ha pl. Shakespeare szonettjeinek előszavát valamilyen szovjet-ukrán irodalomkritikus írta, és persze maguk a szonettek sem járulnak hozzá semmiképpen sem a „harciasság felébresztéséhez."

Az előző hónaphoz képest most lényegesen kevesebb VSzU-katona és területvédelmi fegyveres tartózkodik Csernyigovban. Szeptemberben a csapatok nagy részét délkeletre küldték, hogy részt vegyenek a harkovi ellentámadásban.

Észrevehető, hogy magában a városban gyakorlatilag már nincsenek olyan úttorlaszok, melyek korábban elzárták egymástól az egyes városrészeket, csak a város bejáratánál maradtak meg. Nyilvánvaló, hogy az ukrán katonai vezetők és a nyugati hírszerző szolgálatok becslései szerint elmúlt az északi hadműveletek újraindulásának vagy Belorusszia inváziójának veszélye.

Ugyanakkor lényegesen kevesebb a civil is az utcákon, ami összefüggésben van mind az őszi esőkkel, mind pedig a kályhával fűtő falvakba való tömeges távozással. Más városlakók olyan régiókba mennek, ahol több esélyt látnak a központi fűtés megmaradására a télen.

Emiatt még a Város Napján is csak pár tucat tisztviselőt és egy tucat bámészkodót lehetett látni a hivatalos rendezvényeken és koncerteken. Valójában a helyi hatóságok saját maguknak olvasták fel oroszellenes beszédeiket.
 

Gungnir (F1End)

Well-Known Member
2021. március 24.
442
1 189
93
Érdemes egyébként megnézni, hogy mi jutott eddig a hétköznapi ukránnak az országából, mely adottságait tekintve Európa egyik legjobbja. Kb semmi. Nyomor, nélkülözés, erre adták az ukrán embereket az országuk vezetői, akik most az európai hotelek előtt parkolnak a millió dolláros luxusjárgányaikkal és élvezik azt a pénzt, amit még ki tudtak lopni az országból amikor leléptek a háború elől.
Az a helyzet, hogy Oroszország is pontosan olyan, mint Ukrajna ebből a szempontból.
Ha nem lenne a hatalmas kőolaj és földgázkincsük, és csak mezőgazdaságból és iparból élnének, ugyanazon a szinten lennének, mint az ukránok kb.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
A burjátok 10-szer többen vesznek oda, mint az oroszok.

Ez igy ebben a formában nem igaz. A népességbeli számarányukhoz képest 10-szeres a veszteségük. Mondjuk jó lenne tudni, mennyire felülreprezentáltak a haderőben. A cikkben le is van irva, hogy a burjátföldi veszteségek kb. fele etnikai burját, akik a lakosság egyharmadát teszik ki Burjátiában. Szerintem alapból harcias népség, a tetejében köztársaságuk az OF egyik elmaradott, szegény területe, ahol a haderőben való szolgálat a kiemelkedés lehetőségét biztosítja. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy a legyőzőtt/csatlakozott népelemek első vonalban történő alkalmazása ősi sztyeppei szokás
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 463
46 508
113

A hadsereg szárazföldi erőinek volt főparancsnoka engedélyezte a mozgósítás folytatását​


Azok a régiók, amelyek a kezdeti szakaszban nem tudtak megbirkózni a részleges mozgósítás feladataival, továbbra is megbirkóznak majd a felelősök elbocsátásával az orosz szárazföldi erők egykori főparancsnoka , Vlagyimir Boldyrev hadseregtábornok szerint. A tiszt szerint 300 000 mozgósított elég ahhoz, hogy stabilizálják a helyzetet a fronton.

„De még nagyon sok munka áll előttünk, és további erőkre lesz szükség. Véleményem szerint a sikeres támadó hadművelethez most legalább 20 hadosztályra van szükség ”- jegyezte meg Boldyrev az NSN-nek adott interjújában, rámutatva, hogy ez folyamatos mozgósítást jelent az országban.

Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek célja Ukrajnában továbbra is a győzelem: ehhez a hadseregnek olyan erőkre van szüksége, amelyek lehetővé teszik a győzelmet. A tábornok többek között mélyműveleteket nevezett meg "nem egyes települések, hanem nagy területek felszabadítására".

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 407
113
Ha így lenne, azzal nem is lenne probléma, de sajnos olyan területeket is maguknak követelnek, amikhez történelmileg semmi közük, pl Krím.

Érdemes egyébként megnézni, hogy mi jutott eddig a hétköznapi ukránnak az országából, mely adottságait tekintve Európa egyik legjobbja. Kb semmi. Nyomor, nélkülözés, erre adták az ukrán embereket az országuk vezetői, akik most az európai hotelek előtt parkolnak a millió dolláros luxusjárgányaikkal és élvezik azt a pénzt, amit még ki tudtak lopni az országból amikor leléptek a háború elől.

Sajnálom azokat, akikkel meg tudták etetni a "Hazádért halsz meg" c. maszlagot. Igazából azok a szegény sorból származó sorozottak, akik most meghalnak, valójában Hunter Bidenért, a Cargill földjeiért, az Exxon kitermelési jogaiért halnak meg.

Nézd az orosz katona gondolatait:
  • Biden helyett Putyinért kell meghalnia.
  • A ruszki oligarchák hasznáért, a Gaszprom, Rosztnyeft, stb. kitermelési jogaiért dögöljön meg?

A különbség, hogy az ukrán Ukrajnáért harcolhat, Ukrajnában.
A ruszki idegen országban, messze a hazajától.

Persze, lehet próbálkozni magyarázni a valóságot, de Ukrajna határait Oroszország létezése óta elismerte....

Ezt a tényt nehéz megmásítani...
;)
Minden másra, ott a MasterCard...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 047
30 937
113
10.07.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 463
46 508
113

Orbán Viktor: Húsbavágó kérdésekről volt szó, a magyar nemzeti célok teljesültek​


Két fontos kérdésről beszéltek Prágában az uniós miniszterelnökök. Orbán Viktor szerint az összes fontos nemzeti célt sikerült elérni a tárgyalásokon.

Véget ért a miniszterelnökök csúcstalálkozója Prágában – derült ki Orbán Viktor legfrissebb Facebook-bejegyzéséből. A kormányfő elmondta: két „húsbavágó” kérdésről tárgyaltak a találkozón, az egyik ezek közül az orosz–ukrán háború.

Azt a magyar álláspontot képviseltem, hogy a legfontosabb a béke, és hogy megakadályozzuk az eszkalációt
– hangsúlyozta a miniszterelnök.

Hozzátette: „jelenleg az események ebbe az irányba mutatnak, de nekünk tűzszünetre és tárgyalásokra van szükségünk”. Arra kérte a nagyobb államok vezetőit, hogy mindenki próbáljon tárgyalni annak érdekében, hogy a háború továbbterjedését megakadályozzák.

A másik fontos kérdés az energiaellátásról szólt. Orbán Viktor hangsúlyozta: ott sikerült elérni az összes fontos magyar nemzeti célt.

A nyolcadik (szankciós – a szerk.) csomag számunkra sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk. Ez a szankciós csomag nem vonatkozik se Magyarország gázellátására, se a nukleáris erőművekből származó energiára
– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátéve, hogy Magyarország továbbra is megépítheti a Paks 2 atomerőművet.3

Végezetül a kormányfő elmondta, hogy felszólították a bizottságot, hogy miután a szankciók „égbe lökték” az energiaárakat Európa-szerte, haladéktalanul intézkedjenek az energiaárak csökkentéséről".


Egyik kommentelő társunk azt írta, hogy a német közgazdászok kinevetik a Magyarországról hozott híreit. Íme egy újabb videó (volt már sok forrás) az említett "álhír" valódiságáról. Nem megróni szeretném, csak rámutatni arra, hogy senki nem tévedhetetlen. Én sem. Ezért nem érdemes a "Rajtakaptalak, te gazember" játszmát folytatni, lelkileg egészségtelen.

Magyar útra lépett a német kormány is? - Karc FM​


 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 407
113
Ez igy ebben a formában nem igaz. A
népességbeli számarányukhoz képest 10-szeres a veszteségük. Mondjuk jó lenne tudni, mennyire felülreprezentáltak a haderőben. A cikkben le is van irva, hogy a burjátföldi veszteségek kb. fele etnikai burját, akik a lakosság egyharmadát teszik ki Burjátiában. Szerintem alapból harcias népség, a tetejében köztársaságuk az OF egyik elmaradott, szegény területe, ahol a haderőben való szolgálat a kiemelkedés lehetőségét biztosítja. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy a legyőzőtt/csatlakozott népelemek első vonalban történő alkalmazása ősi sztyeppei szokás

Ábszolute sztyeppei...

Egy hónap alatt mínusz 300 tank..



Ma estére 1298 a veszteség.

Ennyi idő alatt le se szedik a vonatról a 300 tankot...
;)

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 635
9 124
113
Nézd az orosz katona gondolatait:
  • Biden helyett Putyinért kell meghalnia.
  • A ruszki oligarchák hasznáért, a Gaszprom, Rosztnyeft, stb. kitermelési jogaiért dögöljön meg?

A különbség, hogy az ukrán Ukrajnáért harcolhat, Ukrajnában.
A ruszki idegen országban, messze a hazajától.

Persze, lehet próbálkozni magyarázni a valóságot, de Ukrajna határait Oroszország létezése óta elismerte....

Ezt a tényt nehéz megmásítani...
;)
Minden másra, ott a MasterCard...
Az ukrán katona,az Zelenszkijért és a Monsantoért hagyhatja ott a fogát. "Valahogy elfelejted" azt a tényt, hogy az ukrán termőföldek 30%-át Zelenszkij idén nyáron vilámgyorsan amerikai kezekbe privatizálta.