[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Én rendszeresen olvasom a blogját, néha megáll a kritikája, és akadnak jó meglátásai. De mikor most gyakorlatban tett valamit (Nyevszkij önkéntesek), akkor kudarcosnak bizonyult, és kihátrált a felelősség alól. És iszonyúan sértett személyiség. Néha az az érzésem, olvasva a bejegyzéseit, hogy nagyon nem reális az önképe. Én így látom! Abban igaza van- bár ezt sem tudom- hogy lehetne keményebb az orosz politikai elit. Nem szavakban, hanem tettekben. De nem látunk bele az összefüggésekbe.
Most hallgattam meg a Háttérkép legújabb adását: oéyanokat mondtak el, amit eddig senki az Antall-kormány helyzetéről, döntéseiről. Ezt akkor a magyar nemzet 99,99%-a nem tudta.
Most miért kell elferdíteni a tényeket nem hátrált ki belőle Sztrelkov, világosan leírta, hogy eddig tartott a szerepe mivel mostantól az önkéntesek kiképzését az orosz hadsereg veszi át....
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 849
14 708
113
Ukrajna egy olyan ország, amely más, neki nem tetsző országoknak üzenget, erőszakos, arrogáns, agresszív stílusban, kéthetente, éveken keresztül, még az EU-t és a NATO-t is anyázza, koldul, és mégis erről a klubról álmodozik.

Nem egy Ukrán politikusnak vagy olyan ötletelése, hogy nem csak azt szeretné, ha a hivatalban / tanórán / hasonló helyen "Ukránul" beszélne az ember, hanem az iskolai tízóraiszünetben / és még otthon is, vacsoránál / tévézésnél, aki egyébként kárpátaljai Magyar, vagy Orosz származású, éljen Kijevben, Vinnicjában, vagy Odesszában. Asszimiláció pártiak, akár erőszakosan is, és ez mennyire jó ötlet ? Addig Oroszoknál vannak Jakutok, Tuvák, Dagesztániak, önkormányzattal, és mellette Oroszország egyenrangú állampolgárai is.

Ukrajna csak azért létezik, mert az Oroszoknál a parancsnoki hierarchia minden pontján, legyen a sereg, vagy a civil közigazgatás, vagy maga a politika, dilettáns bólogatójánosok vannak hatalmi pozícióban, és maga Putyin építette ki ezt a rendszert, aki autoriter személyiségjegyekkel bír, és az évek múltán csak butább lesz, nem értelmesebb. Különben 1 hónap alatt simán legyőzhető lett volna.

Egyébként az Ukránok is ugyanolyan csórók és velejéig korruptak, és még külön buták is.

Az Ukrán nacionalizmus nem más, mint az erőszak önigazolása.
Ez látszik az elmúlt hetekben Kárpátalján Beregszászban is: Előfordult, hogy terepjárófejű ukrán honpolgár kihívta egy boltban vásárló magyarra a helyi rendőrséget, mert magyarul mert szólni az eladóhoz..
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Nem arról van szó, hogy kulcs objektum-e a híd, mert azt mindenki tudja milyen jelentőséggel bír, eleve az ok amiért megépítették sem kizárólag a közúti forgalom biztosítása miatt volt fontos, hanem a Krím ellátási gondjainak a megoldására.

A krími híd fontosabb jelentőséggel bír mint a Donyecken átívelő hidak közül bármelyik, mivel ebből egy van, azokból meg nem, ez is világos gondolom mindenkinek.

Én nem a terrorizmus vagy nem terrorizmus aspektusát firtattam, mert hadászatilag egy teljesen logikus lépés az ukrán fél részéről, mint ellenkező esetben is az lenne, én a kivédhetetlenségre próbáltam rávilágítani, mert ha rendeltetésszerűen használod mint hidat, akkor a közúti forgalom zavartalanul megy rajta, de ha állandóan minden egyes járművet ellenőrizni akarsz mondjuk a biztonság kedvéért minimum 2 checkpointon, akkor elég lett volna a vasúti részét megépíteni, mivel a híd forgalmi kapacitása/át eresztő képessége erősen leredukálódik, főleg hogy ha figyelembe veszed egy autó átvizsgálás idejét, ami ha tüzetesen nézed meg és bombát is keresel minimum 10-15 perc is lehet.

és? A fő logisztikai utánpótlási vonal. Akár a háborút is eldöntheti. Természetesnek kellett volna lennie, hogy mindent is átvizsgálnak. Legyen az 10-15perc.
Bejárat 4ponton kontrol alatt tartható. Hajóforgalom kontrol alatt tartható, légvédelem adott, specops ellen minden monitorozható. Ez nem a titkos sejt, vagy magányos terrorista esete, amire azért tényleg baromi nehéz felkészülni. És ez már a nagyon sokadik ilyen csoda.

@sixtus Inkább tanulj németet napi 3-4ht aktívan netről és egy busz/vonatjegyre spórolj. Ausztria, németben nagyon komoly a munkaerőhiány és ld a postást fizut. De még egy legszarabb nem kell németül se tudnod MCDonaldsban is annyi lesz a napi kereseted mint itthon a havi.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 074
32 576
113
Most miért kell elferdíteni a tényeket nem hátrált ki belőle Sztrelkov, világosan leírta, hogy eddig tartott a szerepe mivel mostantól az önkéntesek kiképzését az orosz hadsereg veszi át....

Girkin egy barom, akinek valószínűleg személyesen is a lelkén szárad az MH17 lelövése, ami igen nagy-nagy jótétemény volt az ukránoknak és PR katasztrófa az oroszoknak.
 
W

Wilson

Guest
Girkin egy barom, akinek valószínűleg személyesen is a lelkén szárad az MH17 lelövése, ami igen nagy-nagy jótétemény volt az ukránoknak és PR katasztrófa az oroszoknak.
Az könnyen elképzelhető de az ukrajnai harcok pillanatnyi helyzetével kapcsolatban ő volt eddig az egyik leghitelesebb forrás amellett, hogy pontosan előrevetítette, hogy mi fog történni és hova fog vezetni, az orosz hadsereg töketlenkedése...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113

A krími hídon felrobbant teherautó sofőrje műtrágyát szállított​


Readovka ma már hangot adott a verziónak , amelyben elismerte, hogy a támadásban két személygépkocsi is részt vehetett - egy nehéz teherautó ammónium-nitráttal, azaz műtrágyával, valamint egy robbanószerkezetes gépkocsi detonátor. Ez a feltételezés kezd bizonyságot nyerni.

Mint kiderült, Makhir Jusubov , aki feltehetően a kamiont vezette, internetes megrendelést kapott pusztán műtrágya szállítására . Valószínűleg azonban nem tudott a tervezett robbanásról.

Az események ezen verziója egyébként már több megerősítést is talált. Először is emlékeztessünk arra, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható , hogy a robbanás idején a teherautó egy személygépkocsit előzött . Másodszor, valószínűleg a robbanószerkezet hiánya tette lehetővé, hogy a teherautó biztonságosan áthaladjon az ellenőrzési ponton. A személygépkocsit ugyanakkor nem lehetett elég alaposan megvizsgálni, illetve a robbanószerkezetet gondosan elrejteni.


A felrobbant teherautó sofőrje árut szállított Armavirból Szimferopolba​


A krími hídon történt terrortámadás során felrobbant teherautó Armavirból Szimferopolba tartott. Mahir Jusubov teherautó-sofőr egy összesítő alkalmazáson keresztül kapott megrendelést, ahol az indulást október 6-ra tervezték – írja az MK .

Kiderült, hogy a robbanást egy nappal korábban kellett volna végrehajtani, vagyis október 7-én reggel, Vlagyimir Putyin orosz elnök évfordulóján . Az utazást azonban ismeretlen okokból egy nappal elhalasztották.

Az is kiderült, hogy a dokumentumok szerint a teherautóban alkatrészeknek kellett volna lenniük : a rakomány tömege 7-25 tonna, térfogata 87 köbméter. Feltehetően a csomagtérajtón keresztül történt a "pótalkatrészek" berakása, amivel kapcsolatban Mahir Jusubov nem is tudott arról, hogy robbanóanyagot szállít .

Ezt nem eszem meg :)
Egyrészt neccesnek érzem a robbanásátvitelt, mert az ammóniumnitrát nem túl érzékeny cucc, másrészt pedig ahhoz, hogy a pályák így beszakadjanak, magát az útpályát is alá kell aknázni. Van rá elméletem mi lehetett a sztori, szerintem az üzemanyagos vonat benne volt a tervben és annak a késése tolta el egy nappal a balhét. ;)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 976
21 933
113
Akkor te nem az Osztrak Postanal voltal, hanem egy vallalozonal, akinek veluk volt szerzodese es azokat a csomikat vittetek orraba-szajba amiket az allami postasok nem. Kulonben Max 100-110 stoppal mentel volna ki 1550 koruli nettoert.
2016-tol voltam 5 evet Teamleiter egy bazison, szoval vagom ki mennyit keres. De miutan mar a gyomorsav szet akarta marni a nyelocsovem az idiota osztrak burokracia es egyebek miatt, amit a Covid alatt muveltek eleg is volt orokre beloluk. :)
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 976
21 933
113
én készülök az armageddonra, csak drága a konzerv...minden héten próbálok 2 konzervet megvenni!!!!!!! van jópár már...ezt elrakom rosszabb időkre, és ha nincs pénzem ételre akkor sem eszem meg! Mivel közmunkás vagyok, ezért tudom fedezni a talált dolgokból(kukázás visszaváltás lomizás) ezt hogy meg tudjam venni...ja, és még nincs hideg!!!!!!!!!! úgyhogy jó...
Kerlek mond, hogy ez most poen! o_O
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Ukrajna egy olyan ország, amely más, neki nem tetsző országoknak üzenget, erőszakos, arrogáns, agresszív stílusban, kéthetente, éveken keresztül, még az EU-t és a NATO-t is anyázza, koldul, és mégis erről a klubról álmodozik.

Nem egy Ukrán politikusnak vagy olyan ötletelése, hogy nem csak azt szeretné, ha a hivatalban / tanórán / hasonló helyen "Ukránul" beszélne az ember, hanem az iskolai tízóraiszünetben / és még otthon is, vacsoránál / tévézésnél, aki egyébként kárpátaljai Magyar, vagy Orosz származású, éljen Kijevben, Vinnicjában, vagy Odesszában. Asszimiláció pártiak, akár erőszakosan is, és ez mennyire jó ötlet ? Addig Oroszoknál vannak Jakutok, Tuvák, Dagesztániak, önkormányzattal, és mellette Oroszország egyenrangú állampolgárai is.

Ukrajna csak azért létezik, mert az Oroszoknál a parancsnoki hierarchia minden pontján, legyen a sereg, vagy a civil közigazgatás, vagy maga a politika, dilettáns bólogatójánosok vannak hatalmi pozícióban, és maga Putyin építette ki ezt a rendszert, aki autoriter személyiségjegyekkel bír, és az évek múltán csak butább lesz, nem értelmesebb. Különben 1 hónap alatt simán legyőzhető lett volna.

Egyébként az Ukránok is ugyanolyan csórók és velejéig korruptak, és még külön buták is.

Az Ukrán nacionalizmus nem más, mint az erőszak önigazolása.

Összeszedtél itt sok mindent arról, hogy Ukrajna - szerinted - milyen. Ezek egy részével egyetértek, más részével meg nem.

De nem arról van vitánk, hogy Ukrajna milyen, hanem arról, hogy Ukrajna van-e vagy akar-e lenni.

Mivel február 24 reggel 4 óra óta nem virággal köszöntik az orosz megszállókat, hanem folyamatosan és határozottan visszalőnek, nekem kimondottan úgy tűnik, hogy a válasz igen, a döntő többség Ukrajnaként gondol magára és nem Oroszországként, különben minek állna ellen az életét is kockáztatva?

De úgy látszik, ez utóbbit most már te se vitatod, mert idézem "Ukrajna egy olyan ország...".

Arra meg, hogy megint csak idézem "simán legyőzhető lett volna": el kéne dönteni, hogy a bennünket körül vevő valóságról vagy az egyesek fejében élő vágyálmokról beszélgetünk. A te fejedben élő "lett volna" egy határozott "nem"-et jelent a valóságban.

Az előbbiben tudok partner lenni, az utóbbihoz viszont elég vagy te.
A "mi lett volna ha" kezdetű sztorikkal én nem nagyon tudok mit kezdeni, de a világtörténelem se. Az ugyanis úgy alakul, ahogy alakítják, nem pedig ahogy megálmodják.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 562
13 712
113
Mivel február 24 reggel 4 óra óta nem virággal köszöntik az orosz megszállókat, hanem folyamatosan és határozottan visszalőnek, nekem kimondottan úgy tűnik, hogy a válasz igen, a döntő többség Ukrajnaként gondol magára és nem Oroszországként, különben minek állna ellen az életét is kockáztatva?

Az Ukránok azért lőnek vissza, mert az Oroszok is a buta D-20-asokkal és BM-21-es Gradokkal mindent elcsesznek.

Arra meg, hogy megint csak idézem "simán legyőzhető lett volna": el kéne dönteni, hogy a bennünket körül vevő valóságról vagy az egyesek fejében élő vágyálmokról beszélgetünk. A te fejedben élő "lett volna" egy határozott "nem"-et jelent a valóságban.

A Tu-22M-ek, a Szu-34-es Fullback-ek, a H-59-es Ovod-ok, a H-55-ösök, az RK-55-ös Relief-ek, és a Kalibr-ok valóságosan léteznek. A Janes és hasonló nagynevű repülős lapok szerint van 500 Szu-27 / 30 / 34-es családba tartozó gépük.

PGM gyártás is van, ami minimum Indiába megy, ők önállóan nem vesződnek gyártással.

És mind az Orosz kiskatona, mind a Tupoljevnél dolgozó főmérnök is elégedetlenkedik, hogy Mi van ezekkel, és kritizálják nyíltan Konasenkovot és társait.

A kérdés az, hogy Miért nem élnek ezekkel ? Ezek bevetése politikai döntés, sajnálatosan, az teljesen dilettánsokból áll, és ezért maradnak szégyenben.
 
W

Wilson

Guest

Műholdfelvételek jelentek meg a megrongálódott krími hídról....​


2022. október 8., szombat, 23:50


20a019a-krym-mist-maxar-miller.jpg



KRYMSKY BRIDGE OKTÓBER 8., MAXAR FOTÓ A TWITTERBŐL: CHRISTOPHER MILLER

Műholdfelvételeket tettek közzé, amelyeken a Krimszkij-hídon a szombati robbanás utáni kár látható.

Forrás : A PlanetScope képeket a Planet tette közzé a Twitteren, az újságíró pedig Christopher Miller a Twitteren





"Ez a 2022. október 7-én és 8-án készült PlanetScope képpár a Kercsi-szoroson átívelő megsérült hidat mutatja egy hatalmas robbanás után."

Részletek : A második képen a híd súlyos sérülései láthatók.

Később Christopher Miller újságíró további fotókat tweetelt a Maxarból a megrongálódott krími hídról.


Krími híd október 8., Maxar kép Christopher Miller Twitteréről

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/10/8/7370943/
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 091
36 563
113

Műholdfelvételek jelentek meg a megrongálódott krími hídról....​


2022. október 8., szombat, 23:50


20a019a-krym-mist-maxar-miller.jpg



KRYMSKY BRIDGE OKTÓBER 8., MAXAR FOTÓ A TWITTERBŐL: CHRISTOPHER MILLER

Műholdfelvételeket tettek közzé, amelyeken a Krimszkij-hídon a szombati robbanás utáni kár látható.

Forrás : A PlanetScope képeket a Planet tette közzé a Twitteren, az újságíró pedig Christopher Miller a Twitteren





"Ez a 2022. október 7-én és 8-án készült PlanetScope képpár a Kercsi-szoroson átívelő megsérült hidat mutatja egy hatalmas robbanás után."

Részletek : A második képen a híd súlyos sérülései láthatók.

Később Christopher Miller újságíró további fotókat tweetelt a Maxarból a megrongálódott krími hídról.


Krími híd október 8., Maxar kép Christopher Miller Twitteréről

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/10/8/7370943/
Ezek az oroszok mindig rossz helyen dohányoznak... :rolleyes:
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 157
12 170
113
Ugye ez nem komoly kérdés volt? Senki nem mondta, hogy hadban állnak, de gondolom az a fegyverszállításokból, nyilatkozatokból még neked is kiderült, hogy ki kinek az oldalán áll. És szerintem Oroszország is vágja, csináltak egy barátságtalan ország listát, az összes említett ország rajta van, és szerintem nem véletlenül kapott Griner is 9,5 évet egy kis kannabiszolajért, amit receptre szed.
Plusz félő, hogy Oroszországnak nem tetszene, amit a függetlenojjektív zsurnaliszta megírna, pl. ha háborúnak nevezne egy háborút, vagy azt mondaná, hogy pl. a Donbaszban élő ukrán kisebbséggel ugyanolyan rosszul bánnak, mint az ukrajnai orosszal. Netalán meggyanúsítaná az orosz hadsereget némi törvénytelen rekvirálással, fosztogatással. Szóval hülye lenne beengedni a független újságírókat. Donyeckben 2014 óta megy a harc, ez talán magyarázat lehet rá.
bocs sok független és nem orosz újságíró él dombaszban és dolgozik csak mindenki szarik rájuk Patrick Lancester, Eva Barlet
https://www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday
https://www.youtube.com/c/EvaKBartlett
de ugye amire gondoltok az a mainstream media.
Meg a fő gond az orosz nyelvtudás mert mint nálunk a 90-években ott is az angolul tudó az ritka.
 

k2robi

Active Member
2018. február 6.
22
176
28
bocs sok független és nem orosz újságíró él dombaszban és dolgozik csak mindenki szarik rájuk Patrick Lancester, Eva Barlet
https://www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday
https://www.youtube.com/c/EvaKBartlett
de ugye amire gondoltok az a mainstream media.
Meg a fő gond az orosz nyelvtudás mert mint nálunk a 90-években ott is az angolul tudó az ritka.
Jaja, tök függetlenek! Kb. Mint Steven Seagal. :) Ezért tudnak ott dolgozni. De amúgy igen, a beszélgetés tárgya a mainstream media volt, és főleg a Lancesternek jók a tudósításai.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 063
2 771
113
bocs sok független és nem orosz újságíró él dombaszban és dolgozik csak mindenki szarik rájuk Patrick Lancester, Eva Barlet
https://www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday
https://www.youtube.com/c/EvaKBartlett
de ugye amire gondoltok az a mainstream media.
Meg a fő gond az orosz nyelvtudás mert mint nálunk a 90-években ott is az angolul tudó az ritka.

Nem tudom a "mainstream media" néven tota w, bayerzsóti, vagy az m1 külpol stábjára gondolsz, de ezek nem fogják összesarozni a cipőjüket holmi helyszíni tudósítással, arra merget vehetsz!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ukrán hadoszlopot deritenek fel és semmisítenek meg az orosz légideszantosok a herszoni fronton. 2 harckocsi és 5 páncélozott jármű veszteség a kaproknak.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ukrán veszteségek Harkov oblasztban
BTR-4E
Humwee
Ukrán BTR-80 a herszoni fronton