[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Megsemmisült orosz "Typhoon-K" kb. 2 millió dollár értékben...


Így járnak azok az oroszok, amikor elfelejtik, hogy a T-72 nem úszóképes...



Családjainknak szüksége van rá”: az orosz katonák fizetést követelnek a mozgósítási parancs után....

 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 426
113
Én azt nem értem, hogyan lehet Magyarként pártfogolni egy minket is szívből utáló országot ?

32.-re.
Úgy, hogy az ellenségem ellensége a barátom.
Ha sok az ellenség, akkor csak a kevésbé veszélyes ellenséged lehet barát.
Érdekből.
A politika érdek.
Nem érzelem.
;)
Ha a ruszki elveszti befolyását hazánkban és a térségben, akkor már jobb pozícióba kerülünk az ukránnal szemben.
A ruszki ugyanis nem akar és már nem is képes támogatni minket. Viszont akadályozni tud és akadályozott is, akadályozná is,tette, mert saját érdekei azt kívánják.

Tehát nekünk bölcsebben, 2-3 lépéssel előre kell gondolkodni, mint másoknak. Ez 2-3 háborúval későbbi állapotok kialakítását célozza. :)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 493
18 426
113

Műholdfelvételek jelentek meg a megrongálódott krími hídról....​


2022. október 8., szombat, 23:50


20a019a-krym-mist-maxar-miller.jpg



KRYMSKY BRIDGE OKTÓBER 8., MAXAR FOTÓ A TWITTERBŐL: CHRISTOPHER MILLER

Műholdfelvételeket tettek közzé, amelyeken a Krimszkij-hídon a szombati robbanás utáni kár látható.

Forrás : A PlanetScope képeket a Planet tette közzé a Twitteren, az újságíró pedig Christopher Miller a Twitteren





"Ez a 2022. október 7-én és 8-án készült PlanetScope képpár a Kercsi-szoroson átívelő megsérült hidat mutatja egy hatalmas robbanás után."

Részletek : A második képen a híd súlyos sérülései láthatók.

Később Christopher Miller újságíró további fotókat tweetelt a Maxarból a megrongálódott krími hídról.


Krími híd október 8., Maxar kép Christopher Miller Twitteréről

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/10/8/7370943/

Mintha a kép bal szélén is rombolva lenne. A vasúti híd is...

Egy robbanás csinálta ezt?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 902
27 628
113
Ugye ez nem komoly kérdés volt? Senki nem mondta, hogy hadban állnak, de gondolom az a fegyverszállításokból, nyilatkozatokból még neked is kiderült, hogy ki kinek az oldalán áll. És szerintem Oroszország is vágja, csináltak egy barátságtalan ország listát, az összes említett ország rajta van, és szerintem nem véletlenül kapott Griner is 9,5 évet egy kis kannabiszolajért, amit receptre szed.
Plusz félő, hogy Oroszországnak nem tetszene, amit a függetlenojjektív zsurnaliszta megírna, pl. ha háborúnak nevezne egy háborút, vagy azt mondaná, hogy pl. a Donbaszban élő ukrán kisebbséggel ugyanolyan rosszul bánnak, mint az ukrajnai orosszal. Netalán meggyanúsítaná az orosz hadsereget némi törvénytelen rekvirálással, fosztogatással. Szóval hülye lenne beengedni a független újságírókat. Donyeckben 2014 óta megy a harc, ez talán magyarázat lehet rá.
Komolytalan vagy. Az USAban legális a kannabiszolaj, de ha külföldiként külföldről csempészed be, kb ugyanez a büntetés néz ki, meg 5000$ pluszban. Vagy próbálj meg egy szál kolbászt bevinni, elkobozzák, kitoloncolnak, és a hazafelé tartó repcsit egy cellában várod meg. Vagy pl egy ismerősöm kemót kapott, és a mellékhatásaira kapott legális gyógyszereket deklarálnia kellett a határon és orvosi igazolást bemutatni róla. EUn belül! Majd még megsajnálom szegény drogcsempészt.

Még szerencse, h te előre tudod, h miről tudósítanának a Szent Objektív BBC, Reuters, Deutschee Welle stb, úgyhogy felesleges is odamenniük. Még azt találom gondolni, h ezek nem is függetlenek, hanem rendelésre írnak, ahhoz meg tényleg felesleges útiköltséget fizetni nekik.
 
K

Kopi2000

Guest
32.-re.
Úgy, hogy az ellenségem ellensége a barátom.
Ha sok az ellenség, akkor csak a kevésbé veszélyes ellenséged lehet barát.
Érdekből.
A politika érdek.
Nem érzelem.
;)
Ha a ruszki elveszti befolyását hazánkban és a térségben, akkor már jobb pozícióba kerülünk az ukránnal szemben.
A ruszki ugyanis nem akar és már nem is képes támogatni minket. Viszont akadályozni tud és akadályozott is, akadályozná is,tette, mert saját érdekei azt kívánják.

Tehát nekünk bölcsebben, 2-3 lépéssel előre kell gondolkodni, mint másoknak. Ez 2-3 háborúval későbbi állapotok kialakítását célozza. :)
Tegnap írtál a BMP-1-ről. Hogy az MN-ben az volt a csúcs. Énnekem vannak PSZH-1-ről is élményeim. Azokhoz képes a BMP-1 egy ergonómiai és műszaki csoda volt.. Minden relatív.... Szerintem azok, akik a BTR-80-at, meg a BMP-t a szűkös beltere miatt kritizálják, nem voltak teles felszereléssel és harci lőszer javadalmazással bemálházva egy PSZH-1-be, akol kis túlzással, azt sem tudtam, kinek a lába és keze van előttem, alattam, fölöttem. De jöjjön néhány video....

Az ukrán fegyveres erők előrenyomulnak a Herson régióban.


Nézd meg a technikákat - "Azov" még élő és harcoló emberei szétverték ezt az orosz oszlopot....



Az oroszok háborús bűncselekményeiről is, exhumált holttestek (civileké és katonáké) tanúskodnak...


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
Ukrajna egy olyan ország, amely más, neki nem tetsző országoknak üzenget, erőszakos, arrogáns, agresszív stílusban, kéthetente, éveken keresztül, még az EU-t és a NATO-t is anyázza, koldul, és mégis erről a klubról álmodozik.

Nem egy Ukrán politikusnak vagy olyan ötletelése, hogy nem csak azt szeretné, ha a hivatalban / tanórán / hasonló helyen "Ukránul" beszélne az ember, hanem az iskolai tízóraiszünetben / és még otthon is, vacsoránál / tévézésnél, aki egyébként kárpátaljai Magyar, vagy Orosz származású, éljen Kijevben, Vinnicjában, vagy Odesszában. Asszimiláció pártiak, akár erőszakosan is, és ez mennyire jó ötlet ? Addig Oroszoknál vannak Jakutok, Tuvák, Dagesztániak, önkormányzattal, és mellette Oroszország egyenrangú állampolgárai is.

Ukrajna csak azért létezik, mert az Oroszoknál a parancsnoki hierarchia minden pontján, legyen a sereg, vagy a civil közigazgatás, vagy maga a politika, dilettáns bólogatójánosok vannak hatalmi pozícióban, és maga Putyin építette ki ezt a rendszert, aki autoriter személyiségjegyekkel bír, és az évek múltán csak butább lesz, nem értelmesebb. Különben 1 hónap alatt simán legyőzhető lett volna.

Egyébként az Ukránok is ugyanolyan csórók és velejéig korruptak, és még külön buták is.

Az Ukrán nacionalizmus nem más, mint az erőszak önigazolása.
Ukrajna pontosan olyan mint a rák.
Hibasan működik, felemeszt es elpusztit mindent.

Mindenfele gyulevesz nepek harcolnak ukran oldalon, total mint az DAESH annak idejen.
☝️Ez egy szövetséges harcos, aki azt mondja, hogy nem ukránok harcolnak Limannál hanem román , francia, lengyel NATO katonák. A holttesteket elviszik , hogy ne lehessen azonosítani őket.

Azert leellenoriztek a jenkik hogy sikerult a tamadasuk.

Még fustolgo ukran roncsok.

Elokerul egy cimeres jenki zaszlo, az egyik trofea harcjarmubol.

Egesz jo ez az orosz melleny, 3 golyot fogott meg Givi egykori csapatanak katonajan.


Trump ugy latom beket szeretne.

 
K

Kopi2000

Guest
Tartalom 18+. Videó bizonyíték: az oroszok nem bánnak jól a saját katonáikkal sem, sokuknak rohad a keze és a lába... Mondjuk miért vártatok tőlük többet.. Akik jó tatár módra a nemzetiségieket hatják maguk előtt a háborúban... Azokat ajnározzátok, akik azoktól tanulták a hatalom technikáját, akik legyakták MO-t 1241-42-ben...



Bátor ukrán amazonok. Halál az orosz betolakodókra….



Gola Prystan a Kherson régióból: az orosz megszállók lakóinak nagy katonai raktárát elpusztították


 
W

Wilson

Guest
Mintha a kép bal szélén is rombolva lenne. A vasúti híd is...

Egy robbanás csinálta ezt?
Jó kérdés ezekből a képekből ezt én nem tudom megállapítani...

Az ISW szerint megsérült de nem súlyos mértékben...(Akit érdekel a harctéri helyzet elemzését megtalalálja a linkben lévő cikkben)

"Az orosz támadó kampány értékelése, október 8....​


2022. október 8.

Október 8-án egy nagyszabású robbanás megrongálta a megszállt Krímet Oroszországgal összekötő Kercsi-szoros hidat. A Maxar műholdfelvételei azt mutatják, hogy a robbanás miatt beomlott a közúti híd egyik sávja, és megrongálta a közeli vasúti pályát.[1] Az Orosz Nyomozó Bizottság kijelentette, hogy egy teherautó felrobbant a hídon, és meggyújtott hét vasúti tartálykocsit.[2] Az orosz milloggerek egy kis része azt feltételezte, hogy az ukrán szabotőrök egy csónak segítségével robbantották fel a hidat a tengerről, bár nincs látható bizonyíték erre a következtetésre.[3] A Kreml tartózkodott attól, hogy Ukrajnát szabotázzsal vagy támadásokkal vádolja, és hasonló visszafogottságot volt tapasztalható a Moszkva cirkáló elsüllyesztése és a krími Saky repülőtér ellen végrehajtott ukrán támadás esetén is[4]. Ukrajna nem vállalta a felelősséget az esetért, de A New York Times arról számolt be, hogy egy meg nem nevezett magas rangú ukrán tisztviselő azt állította, hogy az ukrán hírszerzés részt vett a robbanásban.[5] Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megjegyezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kormánytisztviselőkből, biztonsági szolgálatokból és a rendkívüli helyzetek minisztériumából álló kormánybizottságot hozott létre a „vészhelyzet” kivizsgálására[6].

A robbanás nem fogja véglegesen megzavarni a Krím felé tartó kritikus orosz földi kommunikációs vonalakat (GLOC), de a következményei egy ideig valószínűleg növelik a súrlódásokat az orosz logisztikában. A közúti híd legalább részben működőképesnek tűnik, és a vasúti híd nem szenvedett jelentős szerkezeti károsodást az orosz jelentések szerint, amelyek a rendelkezésre álló videó bizonyítékok alapján általában valószínűnek tűnnek. Az orosz felvételeken a sérült közúti hídon sétáló emberek láthatók, a vasúti hídon pedig egy vonat halad.[7] A megszállt Krím-félsziget vezetője, Szergej Akszjonov azt állította, hogy a közúti híd fennmaradó sávja egy szigorú biztonsági ellenőrzés után megnyílt az autók és buszok előtt, de a teherautóknak komppal kell közlekedniük.[8] A közúti híd beomlott sávja a javításig korlátozza az orosz katonai mozgásokat, így egyes orosz erők egy ideig a kompkapcsolatra támaszkodnak. Az orosz erők valószínűleg továbbra is képesek lesznek nehéz katonai felszerelést szállítani a vasúton keresztül. Az orosz tisztviselők valószínűleg fokozni fogják a hídon áthaladó összes jármű biztonsági ellenőrzését, ami azonban késlelteti az orosz katonai felszerelések, személyzet és felszerelések Krím-félszigetre történő szállítását.


A Kreml valószínűleg továbbra is az orosz védelmi minisztériumot (HM) tekinti a Kercsi híd felrobbanásának és más orosz katonai kudarcoknál a bűnbaknak, hogy elhárítsa Putyin felelősségét. Az orosz minisztérium a jelen publikációig nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban.[10] A Meduza orosz ellenzéki lap arról számolt be, hogy az orosz elnöki adminisztráció útmutatót küldött az orosz tömegtájékoztatási médiának a híd sérülésének súlyosságának csökkentésének megfelelő módjáról, és lehetséges, hogy a Kreml elrendelte, hogy az orosz minisztérium maradjon csendben ebben a helyzetben.[11] Vlagyimir Szolovjov orosz propagandista kijelentette, hogy Oroszországnak támadó kampányt kell indítania a kritikus ukrán infrastruktúrák ellen, ahelyett, hogy hallgatna az orosz HM ígéreteire.[12]

Egyes nacionalista hangok megjegyezték, hogy Putyin és szűk köre nem tud azonnal reagálni a szimbolikus híd elleni támadásra, és most először fogalmazott meg közvetlen bírálat Putyinnal szemben. Egy millogger arra figyelmeztetett, hogy ha Putyin nem hajt végre megtorló lépéseket, azt „összetévesztik magának az elnöknek a gyengeségével”.[13] Egy másik milblogger megjegyezte, hogy képmutató a Kreml részéről, hogy felhívja az oroszokat, hogy gyűljenek össze Putyin mögé, ha ő nem képes. hogy kommentáljanak olyan jelentős eseményeket, mint a Moszkva elsüllyedés, fogolycserék, beleértve az Azovstal harcosait, vagy a harkovi frontvonal összeomlása.[14] Mások kritizálták Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács orosz elnökhelyettesének a robbanással kapcsolatos hallgatását, tekintettel arra, hogy Medvegyev több kijelentést tett, amelyben a Kercsi híd elleni támadásokat az orosz „vörös vonalak” megsértésének minősítette.[15] Orosz milloggerek és propagandisták egyaránt. felszólították a Kreml-et, hogy folytassa az ukrán infrastruktúra elleni csapásokat, de nem szólították fel Oroszországot, hogy taktikai nukleáris fegyvereket alkalmazzon Ukrajna ellen.

Ukrán és orosz források azt állították, hogy a Kreml néhány magasabb katonai parancsnoki személyt célzott meg a Kercsi híd felrobbantását követően, de ezek a jelentések e publikációig ellenőrizetlenek voltak. Az Ukrán Katonai Hírszerzési Főigazgatóság (GUR) arról számolt be, hogy a Kreml őrizetbe vett, letartóztatott és blokkolt meg nem nevezett katonai tisztviselőket, és elrendelte az elit Dzerzsinszkij Önálló Műveleti Osztály egységeit, hogy lépjenek be Moszkvába október 8-án.[16] A Wagner-csoportot támogató milbloggerek azt állították, hogy a Kreml Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimovot, a hadsereg vezérkari főnökét feltehetően Alekszej Djumin Tula kormányzójával és a szárazföldi erők főparancsnok-helyettesével, Alekszandr Matovnyikov altábornaggyal váltotta fel.[17] Az ISW jelenleg nem tudja önállóan ellenőrizni egyik jelentést sem.


A Kreml a Repülési Erők orosz parancsnokát, Szergej Surovikin hadseregtábornokot nevezte ki az ukrajnai orosz hadművelet új parancsnokának, és ez a kinevezés pozitív visszajelzéseket generált a nacionalista közösségben. Sorovikin korábban Ukrajnában a „déli” haderőcsoportot irányította, és állítólag ő volt a felelős Liszicsanszk júliusi elfoglalásáért.[18] A milbloggerek megosztották izgatottságukat Surovikin kinevezésével kapcsolatban, megjegyezve, hogy Surovikin olyan „kemény” karakterrel rendelkezik, amely szükséges ahhoz, hogy visszaszerezze a kezdeményezést Ukrajnában.[19] A Wagner pénzembere, Jevgenyij Prigozsin extravagánsan dicsérte Surovikint, mert az 1991-es moszkvai puccskísérlet során „tankba szállt és rohant megmenteni” a Szovjetuniót.[20] Prigozhin interjúja megerősítette a Kreml háborúpárti és „liberális” frakciói közötti szakadásról szóló híreket, amelyeket az ISW a következő jelentéseiben részletesebben is megvizsgál."

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 788
113
Tartalom 18+. Videó bizonyíték: az oroszok nem bánnak jól a saját katonáikkal sem, sokuknak rohad a keze és a lába... Mondjuk miért vártatok tőlük többet.. Akik jó tatár módra a nemzetiségieket hatják maguk előtt a háborúban... Azokat ajnározzátok, akik azoktól tanulták a hatalom technikáját, akik legyakták MO-t 1241-42-ben...



Bátor ukrán amazonok. Halál az orosz betolakodókra….



Gola Prystan a Kherson régióból: az orosz megszállók lakóinak nagy katonai raktárát elpusztították



joe-biden-vice-president.gif
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 128
113
Én azt nem értem, hogyan lehet Magyarként pártfogolni egy minket is szívből utáló országot ?




Ezek a szimpatikus fiatalberek annyira Magyarok,hogy ha a véreinkkel történt volna az ami az Orosz kisebbséggel ukrajnában,ezek simán a román hadseregben harcolnának,azt támogatnák,és szidnák a Székelyeket,Palócokat,stb,hogy miért nem mondanak le a nyelvükről,kultúrájukról,anyanyelvükön való oktatásról,könyveikről,zenéjükről,még a macskájukról is,hiszen ez olyan haladó,európai, meg minden is.
;)
Ja,és fejezzék be az ellenállást,az ő pénzükön is fentartott hadsereg ellen,minimum húzzanak el,vagy dögöljenek meg.
 

Greg

Member
2018. szeptember 18.
43
62
18
Tartalom 18+. Videó bizonyíték: az oroszok nem bánnak jól a saját katonáikkal sem, sokuknak rohad a keze és a lába... Mondjuk miért vártatok tőlük többet.. Akik jó tatár módra a nemzetiségieket hatják maguk előtt a háborúban... Azokat ajnározzátok, akik azoktól tanulták a hatalom technikáját, akik legyakták MO-t 1241-42-ben...



Bátor ukrán amazonok. Halál az orosz betolakodókra….



Gola Prystan a Kherson régióból: az orosz megszállók lakóinak nagy katonai raktárát elpusztították


Az orosz ajnározastól kezdek ki készülni már én is. El kell különíteni a pillanatnyi külpolitikai, gazdasági érdekeinket, és a véleményt róluk. Kb. egy gyilkos horda benyomását keltik, ettől még az orosz állammal lehet üzletelni, ha éppen az érdekeink úgy kívánják.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 128
113
Az Ukránok azért lőnek vissza, mert az Oroszok is a buta D-20-asokkal és BM-21-es Gradokkal mindent elcsesznek.



A Tu-22M-ek, a Szu-34-es Fullback-ek, a H-59-es Ovod-ok, a H-55-ösök, az RK-55-ös Relief-ek, és a Kalibr-ok valóságosan léteznek. A Janes és hasonló nagynevű repülős lapok szerint van 500 Szu-27 / 30 / 34-es családba tartozó gépük.

PGM gyártás is van, ami minimum Indiába megy, ők önállóan nem vesződnek gyártással.

És mind az Orosz kiskatona, mind a Tupoljevnél dolgozó főmérnök is elégedetlenkedik, hogy Mi van ezekkel, és kritizálják nyíltan Konasenkovot és társait.

A kérdés az, hogy Miért nem élnek ezekkel ? Ezek bevetése politikai döntés, sajnálatosan, az teljesen dilettánsokból áll, és ezért maradnak szégyenben.




Komolyan nem érted,hogy az ukrán hadsereg legyőzése kb az 5. helyen van a prioritások között?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Tartalom 18+. Videó bizonyíték: az oroszok nem bánnak jól a saját katonáikkal sem, sokuknak rohad a keze és a lába... Mondjuk miért vártatok tőlük többet.. Akik jó tatár módra a nemzetiségieket hatják maguk előtt a háborúban... Azokat ajnározzátok, akik azoktól tanulták a hatalom technikáját, akik legyakták MO-t 1241-42-ben...



Bátor ukrán amazonok. Halál az orosz betolakodókra….



Gola Prystan a Kherson régióból: az orosz megszállók lakóinak nagy katonai raktárát elpusztították


Ezek a podolják butuszov produkciók egyre szánalmasabbak.