Románok azért remélem, hogy most kicsit becsokiztak 

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ez gondolom akkor is zavart amikor Donyeckben és Luhanszkban lőtte a civil infrastruktúrát az ukrán hadsereg ,, ha már kifinomult módszer .. eddig ezt mutatták az oroszok,nem nagyon jött be nekik,most lehet hogy stílus és módszerváltás lesz ? (NATO bombázásait a Közel-keleten vagy Belgrádban bizonyára grál lovagok hajtották végre,ezeket érdekes módon itt sosem kritizálja senki az ukrán oldalról,mert helyes és elfogadható katonai lépésnek veszi .. nyugati doktrína .. bezzeg ha a ruszkik teszik akkor egyből globális terrorizmus. )Majd a tisztán civil célpontok elleni támadásokkal meglehet, mi?
Kifinomult egy módszer.
Ukrajnában elvileg elerhető a Statlink.Felszálltak a hattyúk, 70+ rakéta.
Ukrajna internetének 75%-a elszállt, innen is eltüntek a botok...
Ukrajna szerte teljes káosz, Kijevben légvédelem lelőtte a saját rakétáját (már megint).
Amit az ukrik ezek közzül megérezhetnek azok azok a hő és villamoserőművek elleni támadások, a kijevi kormánynegyed, elnöki rezidencia, SBU székház ukrán védelmi minisztérium elleni támadásoknak semmi hatása nem lesz mivel az ukrik nem hülyék már rég megteremtették a feltételeit annak,hogy ha ezeket támadás éri akkor is zavartalanul tudjanak tovább működni...Kijev
Kijev kormánynegyede, elnöki rezidencia, az SBU székháza, ukrán védelmi minisztérium épülete, kritikus infrastruktúra elleni támadások hiányoztak. Ha ezeket meglépték volna még a konfliktus elején másképp alakulhattak volna a dolgok ...
186 db rakétát jelentettek eddig, @boki nemrég írt még pluszban 47-et, vagyis ma délig majdnem 250 "sztájkol'. Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.Kérdés az, hogy ez egy egynapos akció vagy innentől tényleg lesz bekeményítés. Mert ha ez csak a mai napra szól és nincs folytatása, akkor kb adtak egy pofont a szarnak.
Ez valószinűleg igy van.186 db rakétát jelentettek eddig, @boki nemrég írt még pluszban 47-et, vagyis ma délig majdnem 250 "sztájkol'. Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.
(Logikus amúgy az lenne hogy egy nagyobb offenzívával párhuzamosan csapnak egy nagyot oda, lehet arra is tartalékoltak de szerintem a népakarat most átírta)
Én is így gondolom. Ha ezután a "sztrájk" után nem következik be komolyabb szárazföldi offenzíva, akkor nem sok értelme volt/van a dolognak. Viszont arról nem nagyon jött infó, hogy az oroszok a frontvonalon valahol komolyabb erőt gyűjtöttek volna össze. Majd meglátjuk mi jön ezután.186 db rakétát jelentettek eddig, @boki nemrég írt még pluszban 47-et, vagyis ma délig majdnem 250 "sztájkol'. Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.
(Logikus amúgy az lenne hogy egy nagyobb offenzívával párhuzamosan csapnak egy nagyot oda, lehet arra is tartalékoltak de szerintem a népakarat most átírta)
Sokkal alószínűbb, hogy el sem fogytak.
Lehet én vagyok alul informált, de a mostani támadás eddig nem eredményezett lakóházakba történő becsapódást, legalábbis olyan felvételt még nem láttam, bár ez nem zárja ki, hogy nem történt most ilyen. Ami a civil infrastruktúrát illeti. Ha ez egy egy napos akció akkor valóban sok értelme nincsen, pláne akkor ha ezek után hónapokig megint semmit nem csinálnak az oroszok. Ha békén hagyják az ukránokat akkor a civil infrastruktúrában bekövetkezett károkat ki fogják javítani idővel és az egésznek semmi értelme. Ha viszont ez egy nagyobb hadművelet kezdete, úgy abban az esetben (katonai szempontból) van értelme szétütni az infrastruktúrát. Meglátjuk lesz e orosz részről más lépés is, vagy nem.
Ukrajnában elvileg elerhető a Statlink.
Szerintem csak poénkodottSokkal alószínűbb, hogy el sem fogytak.
Már elvileg nem:Ukrajnában elvileg elerhető a Statlink.
Többünket pont a híd előtt bannoltak 3 napra, sokan azért hiányoztunk igazoltan, de most akikről beszélsz, azok közül senki sincs bannolva.Mekkora kussban vannak az ukránszopók...ez azért vicces.![]()
Plusz a gázvezeték, ugye ...A másik kérdés, az, hogy ilyen módszerrel megérte-e bántani... Az ilyen terror akciókkal, mint ez,meg amit a Dugina csaj ellen követtek el, a nyugati közvélemény előtt sem szereznek ám jó pontokat.
Igazad van, ez tényleg nagyon cinikusra sikeredett. Nem így szerettem volna. Természetesen nem dolguk a halál, de a munkaköri leírásukban szerepel, hogy ha kell az életük árán is.Dolga meghalni ? Pfff ... Bruh ... Nem dolga meghalni , senkinek se az a dolga ... Katona csak önként kiteszi a halál veszélyének magát hogy a civilnek lehetőleg ne kelljen ...
Nem is hiszem, hogy kellene, hiszen egy egy ilyen szétcsapott erőmű önmagában is hetekre/hónapokra kidől a rombolás mértékétől függően. A kérdés inkább az, hogy van-e elég rakétájuk, hogy teljesen szétcsapják az infrát. Azt gondolom, hogy amúgy bőségesen.Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.
Mondjuk pont a csórók leszünk, és erőtlenek rész, ami jelzi, hogy ez nem teljesen az USA érdeke. Sőőt. Egy csóró Európára nem lehet rányomni a számlát.csórók leszünk és erőtlenek, az usa pedig rátérhet a kínai kérdésre
Aztán miért nem? Mire helyreállítják, már jöhet a következő csapássorozat. Amíg nincs infra addig a csapatok ellátása is kérdéses. Azaz nyugodtan lehet kiképezni az újonnan behívott csapatokat. Ez nem C&C, hogy a tankok minden nélkül is képesek üzemelni, és bárhol összeszerelhetők.Ha ezután a "sztrájk" után nem következik be komolyabb szárazföldi offenzíva, akkor nem sok értelme volt/van a dolognak.
Mondjuk márciusban főként katonai infrát szedtek szét. És az ukrán finomítókapacitás azóta se állt helyre. Most viszont már a teljes infra van támadás alatt. Szóval nem, nagyon nem ugyanez volt márciusban.Semmi rendkívüli nem történt ugyanez volt márciusban is naponta támadták cirkálórakétákkal az ukrán infrastruktúrát.
Igen, a V1 és a modern cirkálórakéták pont ugyanakkora szórással, és rombolóerővel dolgoznakA németek pl 3100 V1-et löttek ki, nem sok eredménnyel. Ahhoz képest ez az orosz mennyiség nem sok és szinte hatástalan. Ha csak nem folytatják hónapokig.
A másik kérdés, az, hogy ilyen módszerrel megérte-e bántani... Az ilyen terror akciókkal, mint ez,meg amit a Dugina csaj ellen követtek el, a nyugati közvélemény előtt sem szereznek ám jó pontokat.
Ez ismert, hogy az ukránok(SBU, ukrán vezérkar bunkerekben tevékenykedik), de az első napokban, váratlan támadás okozott volna károkat. A kritikus infrastruktúra elleni szisztematikus támadások hatására lehet már májusban véget ért volna minden.Amit az ukrik ezek közzül megérezhetnek azok azok a hő és villamoserőművek elleni támadások, a kijevi kormánynegyed, elnöki rezidencia, SBU székház ukrán védelmi minisztérium elleni támadásoknak semmi hatása nem lesz mivel az ukrik nem hülyék már rég megteremtették a feltételeit annak,hogy ha ezeket támadás éri akkor is zavartalanul tudjanak tovább működni...
Kicsi rá az esély, hogy ilyen intenzív támadások a közeli napokban is folytatódjanak. Egyrészt több napos felkészülést igényel,másrészt pótolni kell a rakétákat vagy raktárból vagy a gyártósorról...Ez valószinűleg igy van.
Offenziva raer akkor is ha mar egy honapja nincs aram es elelem, plusz fűtés Ukrajnaban. A benzinrol, gyogyszerrol, es egyeb luxus dolgokrol nem is beszelve. Addigra mindenki el fog menekulni az utbol, es az utolso zombikkal meg talalkozhat az akkor bevonulo 300000 fő.186 db rakétát jelentettek eddig, @boki nemrég írt még pluszban 47-et, vagyis ma délig majdnem 250 "sztájkol'. Ezt a tempót azért nem hinném hogy napokig tudják folytatni ( a háború elején is az intenzív időszakban is néhány tíz db szállt naponta), ezért szerintem ez csendesedni fog. Ha nem, akkor meglepnek.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..