[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 604
46 702
113
Azok elvannak a fidesz által kötött, kínai egyetemmel, meg azzal a soga meg nem térülő vasúttal.. Kína ilyet nem finanszíroz, mert gyakorlatilag akkor magyaroszág lakossága, mint egy kínai nagyváros kerülete.. A Demokráciák amennyiben a választásaink is azok lennének, akkor sehova nem szórnák a saját polgáraik befizetett adóit. (most demagóg voltam, de pld. a francia, vagy holland vagy brit választásoknál ilyenre nincs szükség.)
Dejó!
Milyen jó, hogy a nyugati világ nem szorul arra, hogy az Open Society támogasson helyi szervezeteket, mert akkora a szabadság, testvériség, és a társadalom és az állam empátiája, hogy erre egyáltalán nincs szükség.
Miközben az NSA lehalgatta Merkel-t. Danke schön!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
HOzzáteszem, hogy kína és oroszország nem demokrácia. Nos Én a Demokráciákról írtam, amelyekről kvázi a második világháború után álmodozott a magyar nemzet, - csak Jaltán nem ebbe az érdekszférában állapodta meg, kényszerből a hadviselő demokráciák és Szovjetunió).
Mindjárt el is sírom magam.
Az ugye kicsit sántít az érvelésedben, hogy ezek az ún. demokráciák toltak oda a szovjeteknek, de amúgy simán el tudom képzelni a fenti sorokat egy tiktok egypercesben. Szerintem áruld.
Azt is hozzáteszem, hogy az EU egy gazdaság, politikai, kulturális közösség, amelynek közös védelem, kül és pénzügyi politikával kéne rendelkeznie.
Úgy 15-20 évvel ezelőtt ennek még lett is volna értelme. Amióta félkegyelmű karrierpolitikusok (kiket amúgy még csak nem is demokratikusan választanak, hanem bizottságok teszik pozíciókba) irányítják az EU-t, minél kevesebb közösködés van, annál jobb.

Nos 27 tagországból 25-26 általában azonosul ezekkel, - Lengyelország van amiből kilóg - Magyarország, pedig Orosz és Kínai befolyás alatt álló kormányzattal és vétóivel akadályozná meg az EU törekvéseket.
Csak azért mert ezt olvasod a 444-en, és mert a nyugati országok lakossága teljesen apolitikus “lett”, szerintem ne gondold, hogy olyan marha nagy ez az összetartozás.
Ha egy közösséghez tartozunk, akkor annak kötelezettségei és vállalásai is vannak, mégpedig azok mellett ki kell állni.
Mehet a tiktok videódba.
Nos most hazánknak ugy kéne viselkednie, mint amikor az országgyülési képviselő esküje után, érdekes módonj a párt álláspontja mellet szavaz, maximum tartózkodik - ezzel jelezve hogy nem ért egyet, de mivel a pártszövetség tagja, ezért nem szavaz ellene. Ami még farizeus, hogy miküzben az UNIÓ-s miniszterelnökök között OV. is rendre aláírja és megszavazza a szakciós poltikát és a konkrét szankciókat hazánkban meg erről írat ki konzultációt, tehát saját döntései ellen, ráadásul arra hergelve az embereket, hogy az Ő általa aláírt szankciók ellen "küldjék be a véleményüket", merthát a kérdőívek, és a maga a kormánypropaganda is mást mond, mint amit aláír a miniszterelnök.
Ez érdekes, én arra emlékszem, hogy a szankciók megszavazását tárgyalások előzték meg, és ott rendre elérte a kormány, amit akart, a magyar érdeknek megfelelően.
Utána pedig megszavazta a neki megfelelő szankciócsomagot. Rosszul emlékszem?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 604
46 702
113
Azt is hozzáteszem, hogy az EU egy gazdaság, politikai, kulturális közösség, amelynek közös védelem, kül és pénzügyi politikával kéne rendelkeznie. Nos 27 tagországból 25-26 általában azonosul ezekkel, - Lengyelország van amiből kilóg - Magyarország, pedig Orosz és Kínai befolyás alatt álló kormányzattal és vétóivel akadályozná meg az EU törekvéseket.
Mik is azok a közös nagy EU-s törekvések?
Jelzem, a legutóbbi nagy EU csúcson ott csápolt Scholtz, Vitya mellett a "Csak nehogy gázársapkát vezessünk be, ti Barmok!" nevű ad hoc koalícióba.
Ha egy közösséghez tartozunk, akkor annak kötelezettségei és vállalásai is vannak, mégpedig azok mellett ki kell állni.
"Együnk szart! Több milliárd légy nem tévedhet!"
Nos 27 tagországból 25-26 általában azonosul ezekkel, - Lengyelország van amiből kilóg - Magyarország, pedig Orosz és Kínai befolyás alatt álló kormányzattal és vétóivel akadályozná meg az EU törekvéseket.
1936-38-ban szinte minden német azonosult Hitler politikájával.
Más:
A fenti hozzászólás ennek fényében (nincs a kettő között 2óra sem) igen vicces:
Azok elvannak a fidesz által kötött, kínai egyetemmel, meg azzal a soga meg nem térülő vasúttal.. Kína ilyet nem finanszíroz, mert gyakorlatilag akkor magyaroszág lakossága, mint egy kínai nagyváros kerülete..
Akkor most döntsd már el, hogy megéri-e Kínának pénzt lapátolni ide, vagy sem!
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 926
8 275
113
Akkor most döntsd már el, hogy megéri-e Kínának pénzt lapátolni ide, vagy sem!
Nekik igen, akor a görögöknek is lapátolták és most 99 évre övék a Pireuszi kikötő jövedelme, vagy Bosznia-Hercegovina még át sem adott autópályája, ahol szintén nincs pénz fisszafizetni a kamatokat. Nekünk nem egyik sem.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 981
91 893
113
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a magyar Gripeneket a svédek tarják levegoben? :oops:

Maximum próbálhatnátok a finneket valami urugy alat blokkolni, de annak is meg lenne az ára (minimum a NASAMS ...).
Ti is jól elvagyok légierő nélkül, mi is elleszünk. :D


Esetleg mi lenne ha befejeznék a politikai zsarolást?? De ez csak 1 hülye ötlet....

Azért mennyire vastag bőr kell az arcra, hogy stratégiai szövetségesként elvárás, hogy igent mondjunk a svéd -finn NATO csatlakozásra, de a svédek -finnek meg gazdaságilag tönkre akarnak tenni minket az EU pénzek elzárásával. Ők akarnak tőlünk vmit, lássuk először a jóindulatot. Én sem úgy akarok belépni egy klubba, hogy az egyik tagot pofánvágom, akinek a belépéshez a jóváhagyása kell.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 604
46 702
113
Nekik igen, akor a görögöknek is lapátolták és most 99 évre övék a Pireuszi kikötő jövedelme, vagy Bosznia-Hercegovina még át sem adott autópályája, ahol szintén nincs pénz fisszafizetni a kamatokat. Nekünk nem egyik sem.
Akkor tedd fel magadban a kérdést, hogy kényszerítette-e valaki ezeket az országokat az aláírásra?
Vagy úgy gondolod, hogy Mozambik vagy Sri Lanka szintű ország vagyunk, hogy egy 150km-es vasútvonal bedöntse az országot?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 564
113
Ez is gyönyörű!
"Hiába törölték a lajstromot, a Webmachine nevű alkalmazással visszakövethető, hogy 2020-ban kik támogatták a nemzetközi csapatot. (Igaz, ez a lista némileg eltér a törölttől, hiszen ebben még szerepelt a magyar külügyminisztérium és az OTP Bank is). A teljesség igénye nélkül a következőkről van szó:

  • az Egyesült Államok külügyminisztériuma;
  • CEU;
  • Európai Bizottság;
  • NATO;
  • Deutsche Bank;
  • George C. Marshall Központ;
  • Euronews;
  • Politico;
  • Nyílt Társadalom Alapítványok;
  • Visegrad Fund."
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 916
35 785
113
Ez is gyönyörű!
Addig ugyse nyugszanak az usákok míg meg nem majdanozzák a zorbánékat.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 274
27 106
113
Addig ugyse nyugszanak az usákok míg meg nem majdanozzák a zorbánékat.
Meg is érdemli a hazaáruló Orbán. Az ukránok oldalán áll a magyarok helyett, Brüsszel követeléseit teljesíti 99%-ban a magyar érdek helyett, az országot meg szétlopja. Ha kezdődik majd a majdanozás, akkor először a majdan oldalára érdemes állni kinn az utcán, buktassák meg Orbánt, aztán amikor már el van takarítva ez a vén hazaáruló, akkor kötelesség csak szembefordulni a patkányokkal!

Magyarországnak semmilyen jövője nincs a nyugati oldalon, de egy szívességet még tehetnek nekünk: segítenek eltakarítani Orbánt. Aztán majd meglátjuk, hogy van e elég hazafi, aki eltakarítja az eltakarítókat! Hogy lesz e egyáltalán Magyarország vagy sem. Egy biztos csak: ha Orbán még hatalmon van egy ideig, akkor Magyarországnak vége van.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 068
113
Szó se róla, a Fidesznek is van ezer hibája és bűne, de inkább ezerszer Orbán, mint ezek közül bármelyik. Ha az USA van olyan hülye, vagy tájékozatlan, hogy ezekbe önti a pénzt, akkor újabb kétharmad lesz! Ha pedig Majdankodnak, akkor nagyon véres polgárháború. Mert a mai ellenzék kb. arra jó, hogy lehúzzák a klotyón. Rosszabb esetben sittre vágják..
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Meg is érdemli a hazaáruló Orbán. Az ukránok oldalán áll a magyarok helyett, Brüsszel követeléseit teljesíti 99%-ban a magyar érdek helyett, az országot meg szétlopja. Ha kezdődik majd a majdanozás, akkor először a majdan oldalára érdemes állni kinn az utcán, buktassák meg Orbánt, aztán amikor már el van takarítva ez a vén hazaáruló, akkor kötelesség csak szembefordulni a patkányokkal!
Ez kicsit ilyen ukronáci forgatókönyv, de értem mire akarsz kilyukadni. Szerintem célszerűbb (és stílusosabb!) lenne a majdanozós arcok összes pénzét lenyúlni, és abból saját forradalmat fejleszteni.
;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 274
27 106
113
Ha pedig Majdankodnak, akkor nagyon véres polgárháború. Mert a mai ellenzék kb. arra jó, hogy lehúzzák a klotyón. Rosszabb esetben sittre vágják..
Pontosan ez lenne a lényege a majdanozásnak. Előbb bukik Orbán, aztán a véres polgárháborúban kiderül, hogy lesz e Magyarország vagy sem. Az a jó ez utóbbiban, hogy végleg megoldja népi-urbánus vitát az egyik oldal kiirtatása által! Lehet, hogy radikálisan hangzik, pedig csak racionális. Egyszer kell túllegyünk rajta és többet nincs olyan gondunk, ami végigkísérte a XX. századi történelmünket. Ha mi magyarok győzünk, akkor végre egyedül maradunk a saját országunkban és boldogok leszünk, ha pedig a patkányok, akkor végre kiderült, hogy a magyarság már csak illúzió volt, egy életképtelen ostobaság, amit jobb volt befejezni, mint szenvedni tovább vele!

Orbántól, Gyurcsánytól és az egész rendszerváltó bandától viszont meg kell szabadulnunk, mert olyan érvénytelen, ósdi világképük van, amivel csak szakadékba tudunk zuhanni, jövőnk velük biztosan nincs.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 274
27 106
113
A külhoni magyar pártokat nem a FIDESZ verte szét, hanem saját magukat emésztette fel a belső ellentmondásuk. Ezek etnikai gyűjtőpártok voltak, amikben a szélsőbaltól a szélsőjobbig minden magyar benne volt. Értelemszerű volt a bukásuk, mert a külhoni magyarság politikai, gazdasági, társadalmi érdekei felülírták őket, lehetetlen volt egyben tartani ezeket a képződményeket. Ahol megmaradtak, ott kiüresedett korrupciós listák csak, mint az RMDSZ, ahol megszűntek, ott markánsan liberális és jobboldali pártokra szakadtak szét, mint a Felvidéki köztársaságban.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 385
31 703
113
Akkor tedd fel magadban a kérdést, hogy kényszerítette-e valaki ezeket az országokat az aláírásra?
Vagy úgy gondolod, hogy Mozambik vagy Sri Lanka szintű ország vagyunk, hogy egy 150km-es vasútvonal bedöntse az országot?
Igen,egy ramaty banán(droid)köztársaság szintjére sűlyesztett minket ez a maffiavajdaság.Hozzáteszem,elötte se voltunk sokkal jobb....Erre azt szoktam mondani,hogy Kádár is kommunista volt,Rákosi is-de azért zongorázni lehetett a különbséget.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 385
31 703
113
A külhoni magyar pártokat nem a FIDESZ verte szét, hanem saját magukat emésztette fel a belső ellentmondásuk. Ezek etnikai gyűjtőpártok voltak, amikben a szélsőbaltól a szélsőjobbig minden magyar benne volt. Értelemszerű volt a bukásuk, mert a külhoni magyarság politikai, gazdasági, társadalmi érdekei felülírták őket, lehetetlen volt egyben tartani ezeket a képződményeket. Ahol megmaradtak, ott kiüresedett korrupciós listák csak, mint az RMDSZ, ahol megszűntek, ott markánsan liberális és jobboldali pártokra szakadtak szét, mint a Felvidéki köztársaságban.
De,a fikusz verte szét.Azzal,hogy a vajdahűséget tette a nemzeti érdek helyett a fókuszpontba.
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse and arcas

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 926
8 275
113
A demokratikus ellenzék, és a jelenlegi ellenzéki megélhetési politikuosk között nem kéne egyenlőséget tenni...
Azok az emberek akikk ma bemennek ellenzékiként a parlamentbe, azok szerintem árulást követnek el a választóik ellen. Azért mert, egyrészt a közösségi médián kívül, csak kiragadott mondatokat olvasnak, hallanak a kormánymédiát (MTVA+Tv2Csoport, KESMA) néző, hallgató emberek, másrészt az álparlamentalizmust szolgálják. Nem véletlen, hogy a tüntetéseket szervezők nem akarnak "llenzéki" politikust látni és felszólalni általában. Ez persze nem mindenkira igaz, de többségükre az. Amennyibne az ellenzék nem menne be az ország házába, és nem játszana alá a Fidesznek (és nem venné fel a fizetését sem), akkor lehetne ténylegesen ellenzékről beszélni. Az utóbbi két választáson az ellenzéki pártok nyertek abszolút értékben), de csak a legerősebb pártszövetség kaphatja meg a kormányalakításra a jogot. Márpedig egy sokszínű a jobbtól a baloldalig szembenálló többség áll szemben, Orbánék nagyrészt vidéki alacsony műveletségü szavazokból álló 1,5 milliós monolit tömbjével, amelyet nagyon nehéz legyőzni, hiszen a propaganda és média eszközök, források egyrészt kezükben van, másrészt Orbán mindig is zseniális politikus volt (el kell ismerni, mégha a ruszkik hazából és az euróatlanti zászlótartó politikusból egy oligarcha maffiaállam vezetőjévé degradálta magát). Maga Orbán is lázadó ifjú volt egyébként. és a magyar politikak egy nagy reménysége, egészen az első miniszternöki vereségéig. Ott döbbent rá, hogy a többségben lévő vidéki embereknek, nem kell demokrácia, meg pluralizmus, meg szabadság, ŐK egy embert akarnak akik megmondja mit csináljanak, egy vezér kell, és néhány szavas jelszavak. Orbán erre ráézzett és egy "modernebb Kádár" lett belőle. Nos ez volt az alapja a köpenyfordításnak. A hatalom kellett neki, és megcsinálta.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 274
27 106
113
Ez kicsit ilyen ukronáci forgatókönyv, de értem mire akarsz kilyukadni. Szerintem célszerűbb (és stílusosabb!) lenne a majdanozós arcok összes pénzét lenyúlni, és abból saját forradalmat fejleszteni.
;)
Az a legtöbb, amit a majdanozásból ki lehet hozni, amit az ukránok csináltak! Csak ők egy külháborúba is belekeveredtek legott. Lenyúlták a demokráciára adott nyugati lóvét és csináltak belőle banderista, neonáci államalakulatot. Ügyes! Valahol a majdan utáni években szabadultak meg az utolsó demokratáitól. Nálunk mehetne gyorsabban is, csak a szélsőjobbnak készen kellene állnia arra, hogy először a majdant támogatja, utána bedig brutális mészárlásba megy át, hogy kiirtsa a liberalizmust. Magyarországon nincs nácizmus, de a saját szélsőjobboldaliságunkat nincs esély eladni Nyugatra, de nem is akarjuk, mert mások már eladták magukat, őket akarjuk megszüntetni. Nemzeti autarkia a cél, a szuverenizmus, nem Európa a szükségszerűen magyarellenes föderalizmusával! Nekünk csak a Nyugat ellenében van jövőnk!
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and cirqle

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 921
22 491
113
A külhoni magyar pártokat nem a FIDESZ verte szét, hanem saját magukat emésztette fel a belső ellentmondásuk. Ezek etnikai gyűjtőpártok voltak, amikben a szélsőbaltól a szélsőjobbig minden magyar benne volt.
Igen, ez egy majdnem tűpontos megfogalmazása a válasznak, köszönöm.
Értelemszerű volt a bukásuk, mert a külhoni magyarság politikai, gazdasági, társadalmi érdekei felülírták őket, lehetetlen volt egyben tartani ezeket a képződményeket.
A felvidéki példával kiegésziteném: a sokáig a felvidéki magyarság egészének bizalmát élvező egy magyar párt egy idő után "ráült" a biztosan mindenkoron hozható eredményre, és igazából nem csinált semmit, még kormánykoalicióban se. Olyan családi vállakozás lett, lényegében a pártirodák fenntartásán kivül nem szólt semmiről sem a történet. Végül a radikálisabb/hazafiasabb szárny szembe került a szlovákokkal együttműködőbb inkább gazdasági érdekek mentén vezérelt oldallal, aminek előbb utóbb a szakadás lett a vége. Hozzáteszem sajnos.
Ehhez semmi köze nem volt a Fidesznek.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Ramzana
Status
Not open for further replies.