[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
778
7 798
93
Na ma sem kávéval ébredtek az ukránok. Több mint 40 cirkáló rakéta és ismeretlen számú Geran2 vesz részt a csapásban. Kijev, Zaporozsje, Krivoj Rog, Cserkaszi, Harkov kapott. Kijev energiaellátásának egy része megszűnt illetve a vasúthálózat deenergizàlásra került.

Mindeközben 16 Bundesland-ból 14 jelezte Nénetországban hogy nem bírnak ellátni több menekültet....

Robur te meg menjél vissza a hvg-s elvtársaid közé ott a menő emberek halálán élvezkedni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 135
113
Na ma sem kávéval ébredtek az ukránok. Több mint 40 cirkáló rakéta és ismeretlen számú Geran2 vesz részt a csapásban. Kijev, Zaporozsje, Krivoj Rog, Cserkaszi, Harkov kapott. Kijev energiaellátásának egy része megszűnt illetve a vasúthálózat deenergizàlásra került.

Mindeközben 16 Bundesland-ból 14 jelezte Nénetországban hogy nem bírnak ellátni több menekültet....

Robur te meg menjél vissza a hvg-s elvtársaid közé ott a menő emberek halálán élvezkedni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 260
31 344
113
Kognitív disszonancia, néhány fórumtárssal (mindkét oldalról) annyira magáévá tette a saját maga által terjesztett propagandát, hogy ha azzal ellentétes dologgal szembesül agresszívvá válik.



Erről volt egy elég hosszú vita chug-on pro-kontra hogy kik vannak a videón, mert elég kaotikus a felszerelésük, akár ukrán beszivárgók is lehetnek.
Főleg mivel az elején a magas fűben mintha egy orosz hulla lenne fehér szalagokkal.
Meg az oroszok elég ritkán sisak kameráznak.
Ha orosz volt akkor ukránoknak meg kellett találni a hullát és fel kellett tölteni, de akkor ők fotózkodtak volna vele ahogy szokásuk.
Oroszok ellenben elég sűrűn töltik fel halott ukránok/zsoldosok utolsó perceit vágatlanul.
Magam részéről fogalmam sincs.

Oridzsinál videjó:
Nekem is gyanús, hogy ukik. Az egyik járművön V jel van, a másikon O. A kettő együtt nem szokott szerepelni.
 

Start3

Active Member
2022. április 9.
20
231
28
“A németországi Lipcsében több ezren gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az EU és annak katasztrofális gazdaságpolitikája ellen, kezdve az EU által Oroszország ellen bevezetett szankciókkal. Valószínűleg az ilyen tüntetésekről a mainstream média nem fog beszámolni, mert ott törölték őket.”


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113

Szörnyű felvétel: APU tank megpróbálja szétzúzni sebesült katonánkat (VIDEO 18+)​


Nem akartuk közzétenni ezt a videót, de sok csatorna közzétette, és valószínűleg a világnak látnia kell az új fasiszták bűneit.

Az UAV-okkal rendelkező ukrán fegyveresek úgy korrigálják a harckocsi mozgását, hogy az egy sebesült katonát zúz le a pozícióban. Az eredmény nem egyértelmű, a felvétel megszakad, amikor harcosunk még él.

A náci gyilkos, Sternenko adta ki, kiengedték a börtönből és harcra küldték. Az ilyen lényekkel, amelyek Ukrajna "elitjévé" váltak, üvölt az orosz hadsereg.

Источник: https://rusvesna.su/news/1667164400

Az Egyesült Államok nagyszabású katonai műveletre készül Szíriában.

Az elmúlt hét folyamán amerikai harci és felderítő repülőgépek intenzív repüléseket hajtottak végre a libanoni és a szíriai partokon. Ezt 2018 óta nem figyelték meg Szíria területén, amikor az Egyesült Államok és az ország szövetségesei nagyszabású cirkálórakéta-csapásokat mértek az Arab Köztársaság területére.
A szíriai hadművelet fő oka az itt található iráni létesítmények, köztük fegyverraktárak, drónok, rakéták gyártására szolgáló központok, stb. Figyelemre méltó, hogy néhány napja az Egyesült Államok bejelentette, hogy elhagyja a jobboldalt Bármilyen harci módszert bevetni Irán fellépése ellen, sokkal valószínűbb azonban, hogy az Egyesült Államok Izraellel együtt lép fel, amely radikálisan szembehelyezkedik Iránnal és annak határain való jelenlétével.

Ma reggel amerikai felderítő repülőgépeket láttak a szír határok közelében, köztük légi kommunikációs és közvetítő csomópontot, a hét elején pedig F-22-es vadászgépek repültek a szíriai határok közelében.
Подробнее на: https://avia.pro/news/aktivnost-ssha-u-poberezhya-sirii-ukazyvaet-na-podgotovku-masshtabnogo-udara
Erről a felvetelrol az ISIS jutott eszembe, ők szerettek hasonlokat csinalni mint ezek a "hős honvédő hoholok" a filmen. Alma a fajtától nem esett messze, mind az ISIS, mind az APU fegyveresek USA kikepzest kaptak. Mondhatnank NATO kompatibilisek, vagyis ahogy az ukropok fogalmazni szoktak, de facto NATO tagok.
Latjuk.

Amugy akik meg mindig rajonganak az ukranokert, javaslom gyertyat tegyenek a következő segelycsomagba, meg valami kempingtuzhelyet.

"
Ma reggel az orosz fegyveres erők hatalmas csapásokat mértek az ukrán vízierőműveket tápláló alállomásokra. A köztes cél az ellenség megvonása az energiahiány pótlásának lehetőségétől.

Az egyik ütést a kanivi vízierőmű nyitott kapcsolóberendezésére (ORU) adták le Cserkaszi régióban.

A vízerőmű a Dnyeper középső folyásánál található, segít a kijevi régió energiahiányának pótlásában, ugyanakkor képes a megtermelt villamos energiát az ország keleti részébe továbbítani a kapcsolóberendezéseken keresztül. Kremenchug vízierőmű.

Kijevben megsérült egy energetikai infrastruktúra, amely a város mintegy 350 ezer lakását látta el árammal – mondta Klicsko."
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Na gyerekek, kijöttek az október közepi veszteség adatok. Az orkok hullanak mint a legyek:
És te ezt el is hiszed? Az elmúlt hónap az ukrán ellentámadások kifulladásának időszaka. Egyetlen sikerük a herszoni hídfő északi részének elfoglalása volt, ahonnan az oroszok rendezetten visszavonultak, sem nagyszámú fogoly, sem hadfelszerelés nem került a hoholok kezére. Azóta is próbálkoznak a védelem gyenge pontjainak felderítésével század- és zászlóalj erejű harccsoportok bevetésével, sikertelenül. Szinte naponta jönnek a videók a szétcsapott ukrán hadoszlopokról a herszoni frontról. A donbasszi fronton fokozatosan nyomulnak előre az oroszok. Az ukri támadás a harkovi fronton is kifulladt. Az oroszoknál van továbbra is a tűzerő fölény és ők voltak a védekező fél a front majdnem teljes szakaszán. Meglehetősen hihetetlen, hogy a kudarcos támadásokat vezető fél ötödannyi veszteséget szenvedne, mint a sikeresen védekező jelentős tűzerő fölényben levő fél. Szerintem nyugodtan megfordíthatod a veszteségi arányokat. Valahol olvastam az ukránok napi 600-1000 embert vesztenek.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 235
42 917
113
IL RUSSO

A rakétacsapások előzetes eredményei délelőtt 11:00-kor

Az ütést ért területek és városok:
  • Kijev régió.
  • Dnyipropetrovszki régió
  • Vinnicja
  • Zaporozsje
  • Poltava
  • Harkov
  • Kirovogradskaya
  • Lviv régió

Fontos célpontok elleni csapások:
  • CHPP-5 (Kijev)
  • TETs-6 (Kijev)
  • Lviv CHPP (Lviv)
  • Kremenchug HPP
  • DneproGES
  • Novodnestrovskaya HPP

Underground Kijevben és Harkovban megállt. Nincs áram.

Ukrajna számos városában gondok vannak a vízellátással és az elektromos árammal. Megsérült egy 350 000 lakást ellátó kijevi erőmű.
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 004
2 868
113
Ma reggeli nagyszabdáú csapás Ukrajnára:

Itt van a kikiáltott nyugati légvédelmi IRIS-T munkája Kijevben.
A Nyugatnak van min gondolkodnia e rakétatámadás után.


Kijev: Hol a víz? Nincs víz!

Amúgy ezeken mit kell látni? Az elsőn kb az ég látszik három másodpercig, a másodikon a haverom fehérvári úti lakásában nyitom meg a csapot, miután kizártam a vizet, a tavalyi felújításkor…
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Szivárognak az infók:
UK Prime Minister Liz Truss texted US Secretary of State Blinken "it's done", minutes after Nord Stream explosions.


Azt rebesgetik az új bong miniszterelnöknek lesz egy NAGYON kínos telefonhívása holnap reggel Moszkvából.
Szigorúan vonalas, mivel Putyin nem hisz ezekben a mobil vackokban.
Nahát ezt az angolszászokból sosem néztem volna ki!! Ilyet tenni a szövetséges EU-val és csak gazdagítani az orosz Gazpromot és erősíteni a dollárt és elnyújtani a háborút...a végén még kiderül hogy az angolszászok befektettek az orosz nyersanyagokba is...miközben bólogató csicskás EU-t eltiltották vágták mindentől! Hááát ilyet!!!
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 329
12 989
113
Erről a felvetelrol az ISIS jutott eszembe, ők szerettek hasonlokat csinalni mint ezek a "hős honvédő hoholok" a filmen. Alma a fajtától nem esett messze, mind az ISIS, mind az APU fegyveresek USA kikepzest kaptak. Mondhatnank NATO kompatibilisek, vagyis ahogy az ukropok fogalmazni szoktak, de facto NATO tagok.
Latjuk.

Amugy akik meg mindig rajonganak az ukranokert, javaslom gyertyat tegyenek a következő segelycsomagba, meg valami kempingtuzhelyet.

"
Ma reggel az orosz fegyveres erők hatalmas csapásokat mértek az ukrán vízierőműveket tápláló alállomásokra. A köztes cél az ellenség megvonása az energiahiány pótlásának lehetőségétől.

Az egyik ütést a kanivi vízierőmű nyitott kapcsolóberendezésére (ORU) adták le Cserkaszi régióban.

A vízerőmű a Dnyeper középső folyásánál található, segít a kijevi régió energiahiányának pótlásában, ugyanakkor képes a megtermelt villamos energiát az ország keleti részébe továbbítani a kapcsolóberendezéseken keresztül. Kremenchug vízierőmű.

Kijevben megsérült egy energetikai infrastruktúra, amely a város mintegy 350 ezer lakását látta el árammal – mondta Klicsko."

Ezt már egy hete én is írtam,tisztára DAES,csak idő kérdése,hogy mikor vetnek VBIED-et,ember volna rá mert a mérsékelt lefejezősök a kaprornácik oldalán vannak.Ezt a szemét náci ideológiát,és a vezetőit ki kell irtani ukrajnában.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 090
78 585
113
Ez csak az én véleményem, Herszon evlesztése óriási morális csapás lenne az oroszoknak, ha viszont szétverik ott a támadó ukrán erőket akkor átmehetnek ellentámadásba...
Te aktív katonaként, hogy látod most az oroszok helyzetét a fronton és különösen Herszon esetleges elvesztését?
Herszon nm morális okokból fontos, hanem azért mert hídfő.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 042
36 367
113
Napi hohol mesék:
50 ből 44 rakétát leszedtek most a reggeli akcióban.

Ezeket tényleg elhiszi valaki? A retradáltaok kívül?

@Wilson
Hiányzott már ez a fajta bla bla szöveg, Bullshit tábornok.
Olyan információim vannak miszerint az 50 rakétából 65-öt lőttek le.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 542
13 109
113
Herszon nm morális okokból fontos, hanem azért mert hídfő.

Igen, ez benne van.
Szerintem maga a terület nem lényeges, de mint hídfő is csak azért, mert így húzzák magukra a hoholokat és kényelmesebb a vékedekező pozíció.
Szerintem összesen az elmúlt hetekben elég brutális veszteségeket szenvedhettek a kaprok. Oroszok szemszögéből nagyon jó aránnyal.
Herszon elvesztése azért lenne gond, mert nem lenme meg az ukrán támadási kényszer. Az meg szerintem is szánt szándékkal történik, pont, hogy húzzák magukra őlet, hogy kivonulásról és herszoni front gyengeségéről szólnak.
Igazából szerintem az elmúlt két hét történéseit nézve be is jött nekik.

Azt a lövészárokba lévő katonának biztos nehéz beadni, hogy azért haltak a bajtársak, hogy önként odaadjuk az ellenfélnek, amit vér árán elértek.
Még akkor is, ha gyakorlati jelentősége nem lenne. Mégis mi változna, ha átmennének a folyón túlra. Max a hohol puhatolózások.
Nem akarom ismételni önmagam, de eddig úgy nézett ki, hogy ezek a puhatolózások az oroszoknak pont jók voltak. Légierőt hiányoljátok, de azoknak meg felszállni sincs idejük, mire szétcsapják az ukránokat.
 
Last edited by a moderator:

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 059
54 260
113

Szörnyű felvétel: APU tank megpróbálja szétzúzni sebesült katonánkat (VIDEO 18+)​


Nem akartuk közzétenni ezt a videót, de sok csatorna közzétette, és valószínűleg a világnak látnia kell az új fasiszták bűneit.

Az UAV-okkal rendelkező ukrán fegyveresek úgy korrigálják a harckocsi mozgását, hogy az egy sebesült katonát zúz le a pozícióban. Az eredmény nem egyértelmű, a felvétel megszakad, amikor harcosunk még él.

A náci gyilkos, Sternenko adta ki, kiengedték a börtönből és harcra küldték. Az ilyen lényekkel, amelyek Ukrajna "elitjévé" váltak, üvölt az orosz hadsereg.

Источник: https://rusvesna.su/news/1667164400

Az Egyesült Államok nagyszabású katonai műveletre készül Szíriában.

Az elmúlt hét folyamán amerikai harci és felderítő repülőgépek intenzív repüléseket hajtottak végre a libanoni és a szíriai partokon. Ezt 2018 óta nem figyelték meg Szíria területén, amikor az Egyesült Államok és az ország szövetségesei nagyszabású cirkálórakéta-csapásokat mértek az Arab Köztársaság területére.
A szíriai hadművelet fő oka az itt található iráni létesítmények, köztük fegyverraktárak, drónok, rakéták gyártására szolgáló központok, stb. Figyelemre méltó, hogy néhány napja az Egyesült Államok bejelentette, hogy elhagyja a jobboldalt Bármilyen harci módszert bevetni Irán fellépése ellen, sokkal valószínűbb azonban, hogy az Egyesült Államok Izraellel együtt lép fel, amely radikálisan szembehelyezkedik Iránnal és annak határain való jelenlétével.

Ma reggel amerikai felderítő repülőgépeket láttak a szír határok közelében, köztük légi kommunikációs és közvetítő csomópontot, a hét elején pedig F-22-es vadászgépek repültek a szíriai határok közelében.
Подробнее на: https://avia.pro/news/aktivnost-ssha-u-poberezhya-sirii-ukazyvaet-na-podgotovku-masshtabnogo-udara



A kis buták,tudhatnák,hogy a a karmának nincs humorérzéke.;)
De legalább a fórum románjai elhatárolódtak tőlük.
 
Last edited by a moderator: