[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 484
17 017
113
Megkeresem neked azt hozzászólásomat amelyben ezt linkeltem és bemásolom ide újra...

Szerintem csak azután kapnak majd az ukrik amerikai vadászgépeket amikor a nyugat és az amcsik kiépítették Ukrajna földi légvédelmét ugye az első Iris-T és Nasamok-t megkapták a többit is lefogják szállítani nekik, az ABM védelemmel kapcsolatban pedig intenzíven tárgyalnak a csigaevőkkel (SAMP-T) később simán benne van az is, hogy Patriotokat is kapnak az ukrik....
Az összes wunderwaffe érkezésére ezt írtad. Az ukik ezt kapnak,meg azt kapnak,és majd jól kiverik vele az oroszok seggét. Valahogy eddig semmi nem jött össze. Miben reménykedsz?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 514
47 058
113
Nyilvánosságra hozták az ukrán tüzérség megsemmisítési övezetét arra az esetre, ha az ukrán fegyveres erők elfoglalják a Dnyeper jobb partját.
Herszon és a Dnyeper jobb partjának elhagyása Herszon régióban teljesen elfogadhatatlan az orosz hadsereg számára, mivel ebben az esetben az ukrán fegyveres erők fegyvereikkel ellenőrizni tudják majd a Herszon régió többi részét és a térség jelentős részét. a zaporozsjei régió.
A bemutatott képen látható az ukrán fegyverek megsemmisítésének zónája, amikor azokat a Dnyeper jobb partján található területről, a Herson és Zaporozhye régióban használják.
Többek között, mivel a HIMARS MLRS-ek akár 86 kilométeres távolságból is képesek csapást mérni, az érintett terület tényleges lefedettsége jóval nagyobbnak bizonyulhat, ami egyértelműen negatív előfeltételeket teremt.
Ennek alapján a szakértők úgy vélik, hogy az orosz csapatok a közeljövőben nemcsak Herszont védik meg, hanem intenzív előrenyomulásba is kezdenek Nyikolajevszkij irányába
Подробнее на: https://avia.pro/news/opublikovana-...vsu-v-sluchae-zanyatiya-pravogo-berega-dnepra

Erős robbanások dörögnek Ugledarban és a város környékén.
A helyi lakosok szerint ma délután komoly harcok törtek ki Ugledar térségében. Jelenleg úgy tudni, hogy a tüzérség aktívan dolgozik, és több erős robbanás is dördült a városban.
Figyelemre méltó, hogy a környező települések lakói szerint magában Ugledarban is dúlnak a harcok, ami a város elleni roham kezdetét jelezheti.
„Komoly csaták folynak, hihetetlenül hangos a város, az emberek a pincék mélyén bujkálnak, és nem bújnak elő a rejtekhelyükről. Körülbelül minden reszket az érkezőktől, nagyon meleg van ” – mondja egy forrás, aki közvetlenül ismeri a jelenlegi helyzetet.
Az előzetes adatok szerint nagyszabású támadást hajtanak végre a település felől. Pavlovka, ahol korábban a 155. tengerészgyalogos dandár állásai voltak.
Meg kell jegyezni, hogy az ukrán hadsereg aktívan alkalmaz drónokat és tüzérséget, hogy kiigazításokkal csapjanak le, miközben meg nem erősített információk állnak rendelkezésre az orosz katonai repülés munkájáról.
Подробнее на: https://avia.pro/news/v-ugledare-progremeli-moshchnye-vzryvy

A Dnyeper bal partján, az ukrán fegyveres erők offenzívájának előestéjén a hajók nagy aktivitását észlelték.
A Hersonról az elmúlt héten készült műholdfelvételek azt mutatják, hogy nagyszámú hajó és tengerjáró hajó koncentrálódik a Dnyeper Herszonnal szemközti partján. Az előzetes adatok szerint a műholdfelvételek alapján legalább 15 hajó koncentrálódik a bal parti móló környékén, bár október végén itt nem volt megfigyelhető ilyen tevékenység.
Hogy pontosan mi az oka a nagy aktivitásnak a hajók bal partra történő áthelyezésével kapcsolatban, nem ismert, mivel erről nincs hivatalos nyilatkozat. Nyugati elemzők szerint azonban a hajókat fel lehet használni az ukrán fegyveres erőkkel szemben a Herson elleni ukrán offenzíva kezdetekor, például felszerelések és katonai személyzet áthelyezésére a bal partról a jobb oldalra, vagy megakadályozzák. az ukrán hadsereg nem kényszeríti a Dnyepert egy kedvezőtlen forgatókönyv esetén.
Megjegyzendő, hogy nyugati elemzők számos feltételezése szerint a Herszon elleni támadás ezen a héten kezdődik. A szakértők ugyanakkor megjegyzik, hogy egy ilyen csata döntő lehet.
Подробнее на: https://avia.pro/news/ne-menee-15-k...m-beregu-dnepra-na-fone-gotovyashchegosya-vsu
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 117
10 397
113
Orosz S-300 lett felrobbantva mélyen a frontvonal mögött. Mi lőhette ki?

Orosz Grad került viseltes állapotban ukrán kezekbe. Nem baj, majd kikalapálják ukrán barátaink
nyehehe, majdnem egymás alá raktátok.
Van a vicc:
"A falu föterére kiáll a dobos és kihirdeti nagy hangon:
-Közhírré tétetik a nagyságos király serege megütközött az ellenséggel és megölt ötszáz katonát, foglyul ejtett ezret, zsákmányolt harminc ágyút, kétszáz lovat, ötven szekeret, hatalmas a siker!
Ott áll a parasztember, megpödri bajszát, és kérdi:
-No, és mi mennyit vesztettünk?
-Hát azt majd a másik oldalon kidobolják!"
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 473
85 317
113
Rohadjak meg ha te nem egy bot vagy. Ez még egy vaknak is kiszúrta volna a szemét.
Nem bot, dékás ...

Más.

Nagy zakó lesz ez ma a demokratáknak, ha már ezek történnek!

De mi fog történni, ha megtörténik?

Fifa:

Ruszki-Indián:


Hehe:

Haha:
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
163
1 856
93
De igen, kevesebb Abramsuk lett 300 darabbal. Ja igen, és az usa papucsosok ellen harcol, ott nem igazán lőnek vissza. De legyen, benyomnak 1000 abramset, és az min változtat? Már azon kívül, hogy elvesztettek 1000 tankot?
Azt is tegyük már hozzá, hogy az Abrams-ot csak és kizárólag az USA támogatásával lehet üzemben tartani. "Diesel"turbinák felújítása nagyon költséges és nem lehet az USA közreműködése nélkül elvégezni. Arról nem is beszélve, hogy a fajlagos üzemanyag fogyasztása is magasabb mint a diesel motoré. Szerintem a lengyelek 10x meg fogják bánni a rendszeresítésüket. Az ukránoknál meg háborús körülmények között csak napokig maradna üzemben. Egyszerűen nem nekik való.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Megszólalt a lassan távozó fogyi:
️❗️NATO főtitkár Stoltenberg kijelentette, hogy a szövetség nem törekszik arra, hogy orosz feltételek mellett tűzszünetet érjen el Ukrajnában:

"Ha Ukrajna eleget tesz az orosz követeléseknek, és elfogadja, hogy Oroszország megszállt, területeket foglalt el, akkor fennáll a veszélye a támadások folytatásának ... Ez katasztrófa lenne Ukrajna számára, de mindannyiunk számára is veszélyt jelentene, hiszen ez azt a jelzést adná, hogy az erő alkalmazásával politikai célokat lehet elérni, hogy a szomszédos országok feletti ellenőrzést megszerezzék".
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 436
4 551
113
W

Wilson

Guest
Az összes wunderwaffe érkezésére ezt írtad. Az ukik ezt kapnak,meg azt kapnak,és majd jól kiverik vele az oroszok seggét. Valahogy eddig semmi nem jött össze. Miben reménykedsz?
Látom nem tett neked jót a szünet ugyanúgy ferdítesz és trollkodsz mint a szünet előtt, mond ez nálad valamilyen hajlam? Mivel én sohasem neveztem egyetlen egy nyugati fegyvert sem vagy fegyverrendszert sem csodafegyvernek ezt te meg a többi "fanatikus" nevezte így, nyugodtan vissza lehet keresni én minden egyes megszólalásomban elmondtam, hogy hogyan fognak ezek a rendszerek segíteni az ukriknak az oroszok elleni háborúban, és ez így is történt. Azon a trollkodásodon, "Valahogy eddig semmi nem jött össze." meg csak nevetni tudok mivel csak ott folytatod ahol abbahagytad a tényeket ignorálod.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and ladagrant

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 950
113
Mókás figura vagy te, kiveszel egy neked megfelelő mondatot a kommentemből, és ezzel az összefüggéseiből. Ezek után nyakuknál fogva előrángatott egymondatosokkal- mely események körülményei még csak nyomokban sem hasonlítanak-próbálod párhuzamba állítani, bizonyítandó mekkora hülyeséget írtam. Mondjuk szerintem nem adta ki teljesen, amiből az látszik, hogy a feladat némiképp meghaladta a képességeidet, vagy tudatosan torzítasz.
Viszont Wilson csop.veztől többet vártam.
De hát ez a mondandód lényege!
Az ukránok a hibásak, mert megpróbálták megvédik a városukat és romba dőlt.

Akkor hogyan kellett volna?
Kiállnak a mezőre aztán hajrá, vagy hogy?
Visszavonultak a városukba, mert az jól védhető?
Hát bakker, ezt csinálja az emberiség, amióta valamilyen hátrányban kell harcolnia!
Visszavonul egy jól védhető helyre!
Ha valami csoda folytán az ukránok visszafoglalják Herszont, ami a harcok során romhalmazzá válik, akkor ugye a ruszkik lesznek a felelősek?


És a védekező fél a hibás...
Beszarok, komolyan...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 265
43 070
113
Első elem a helyén.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 174
12 320
113



FhDScqEXkAAK3Co