[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
ma délután 3-kor még dőlt az áram ukrajnából magyarország felé, ha azt nem néhány órára hanem végleg leállítják akkor gondolhatjuk azt hogy tényleg szűkében vannak az energiának
Ma délután 3-kor kb 200 MW-jött, ekkor látszódik az első rakéták áramhálózati becsapódása, ennek hatására a burstini erőműről hálózati zárlat miatt leváltak a keletebbre eső területek, lehet látni hogy percek alatt felugrott onnan 900 MW-ra a Magyarországra jövő teljesítmény. Megjegyzem h kb ennyit tud most fogadni Szabolcsbáka is, mert nincs még kiépítve 6 trafóra, kb 2000 MW fogadására. Mi mivel nem tudtuk igy a fogyasztásunkkal lefékezni a termelő erőművet, az ukrán körzetben fokozatos generátor kiesések leállások következtek be, és 15 30 korra megszünt az onnan jövő energia (erre nem volt még példa). Vajon mikorra szedik fel újra a megmaradt hálózatot és kerülnek ismét összeköttetésbe velünk? Mivel mi sem táplálunk oda kifele, kérdéses hogy Kárpátalján van -e most villany? Mert ő is a Burtstini körzethez van kapcsolva...
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Hohol logika szerint nehéz megállapítani a rakéták számát. Egyrészt nincs nekik, az 1983as texas instruments chippek elfogytak, plussz az összeset lelövik, de ennek ellenére egy rakéta tőbb célpontot is meg tud semmisíteni.

Amúgy áruljatok el valamit. Egy pesti srácok mitől rosszabb, mint egy portfolio vagy hvg? Ne adj Isten 444? Balos média mondjuk több annyival, hogy ott a hazaáruló propaganda is üdvözítő.
Ki milyen minőségi különbséget lát?
Offtopic, de a különbség annyi, hogy Pesti Srácok saját maguk is bevallották az Elszabadult Hajóágyúban, hogy ők FIDESZ-párti újságírók, a 444 / Telex / Portfolio / HVG pedig függetlennek és objektívnak hazudja magát.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 443
16 754
113
Miért kellenek iráni drónok? Hogyan fogja ez megállítani az oroszok folyamatos területvesztését?
Éppen rakétákról beszéltünk,de ez a jelek szerint zavart okozott nálad,mert mintha elfelejtetted volna,hogy mit is írtál. Amúgy minden ország vesz máshonnan is fegyvereket,ha ezt eddig nem tudtad volna. Képzeld,az USA is használ más országoktól vásárolt fegyvert. Hogy mik vannak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Nevetségesek! :D

"megalázott Putyin" Bakker, nincs víz és áram Ukrajnaszerte! Megalázott ...

Meg ez:
"pokollá válik" Ezek bakker saját magukat vetítik ki Oroszországra! :D

Gondolom a hátán viszi oda ...

Kína nem csicskul:

Mégse menekülnek?

Van az 90% is!


Ha már feltételek. Vannak orosz feltételek is:

Vajon, a remegő momentumos emberkedők előkerülnek valaha is, vagy új választást kell kiírni?

Más.

!

Milyen a reális és az irreális béketerv? (Kohán Mátyás írása)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 954
41 193
113
Nem röhögni:D
FhnitVXXoAAv49A
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 655
55 312
113
Nevetségesek! :D

"megalázott Putyin" Bakker, nincs víz és áram Ukrajnaszerte! Megalázott ...

Meg ez:
"pokollá válik" Ezek bakker saját magukat vetítik ki Oroszországra! :D

Gondolom a hátán viszi oda ...

Kína nem csicskul:

Mégse menekülnek?

Van az 90% is!


Ha már feltételek. Vannak orosz feltételek is:

Vajon, a remegő momentumos emberkedők előkerülnek valaha is, vagy új választást kell kiírni?

Más.

!

Milyen a reális és az irreális béketerv? (Kohán Mátyás írása)
Karâcsony szerint a generátort súlyra mèrik? :)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
TM-62 aknára futott orosz ATGM egység, mindhárman meghaltak, lapozható.

Csak most adták ki a videót, 18+

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mai nap margójára:

Wang (Yi kínai külügyminiszter) also said that China is ready to work with Russia and like-minded countries to firmly advance the process of world multipolarity, promote democracy in international relations, and safeguard the international system with the UN at its core.

But more importantly, China exchanging views with Russia over the Ukraine crisis shows that China can play an important role in narrowing the gap and promoting talks and peace when there is a lack of effective dialogue between Russia and the US-led clique.


 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
748
7 529
93
❗️Lengyel média arról számolt be, hogy a mai napon Ukrajna energetikai infrastruktúrájára kilőtt rakéták közül kettő a lengyel lublini vajdasághoz tartozó Hrubieszow város közelében zuhant le, amely Ukrajna határán van. Valószínűleg az ukrán légvédelem lőtte le őket. Lengyelország a NATO tagja. A szövetség reakciója kiszámíthatatlan lehet. 2 lengyel állítólag meghalt. Megvan a lengyel casus belli?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 863
13 260
113
halihó...megen kihagytam egy napot... :( Moszkvában vannak má a fuckránok??? Vagy megen feleslegesen gyüttem fel? :D
Jah itt az alattam linkelt oldalon azért viszem a híreket, meg nem gyözőm kibaszkodni az ottani Wilsonokat, meg meszikéket, ladagrantokat, és tsait :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 769
113

Az Egyesült Államok úgy véli, hogy egy atomrobbanás Európában nem fog ártani az amerikaiaknak​


Az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetője, Alejandro Mallorcas elmondta, hogy ha Európában atomrobbanás történik, annak nem lesznek negatív következményei az amerikaiak egészségére nézve.
„A szülőföldet érő radiológiai és nukleáris fenyegetés továbbra is alacsony… Noha az Egyesült Államok aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Oroszország csörgeti a kardot, nem számítunk arra, hogy egy európai atomrobbanásnak közvetlen egészségügyi következményei lesznek odahaza” – mondta Mallorcas korábban tett nyilatkozatában. Nemzetbiztonsági Képviselőház.
Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban úgy nyilatkozott, hogy a Nyugat nukleáris zsarolásba kezdett, a NATO-országok magas rangú képviselői pedig a tömegpusztító fegyverek Oroszország elleni alkalmazásának lehetőségéről és megengedhetőségéről beszélnek.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668534891

„Nem lesz más választásunk”: Medvegyev az ENSZ-közgyűlés döntésének lehetséges következményeiről​


Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke az Ukrajnát ért károk megtérítéséről szóló határozat ENSZ Közgyűlés általi elfogadásának lehetséges következményeiről beszélt.
„Ha az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján nemzeti törvényeket fogadnak el az orosz vagyonlopásról, akkor nem lesz más választásunk.
Az ilyen országokból visszavonhatatlanul ki kell vonni a magánbefektetők pénzét és vagyonát, bár ők nem felelősek kormányaik bolondságaiért.
Ezek (külföldi hitelek, számlákon befagyasztott pénzeszközök és egyéb értéktárgyak) szerencsére véletlenül több mint 300 milliárd dollárt érnek hazánkban. Elég, hogy pótolja azt, amit Oroszországból elloptak.
Ui. Általánosságban elmondható, hogy ez szomorú: az ENSZ olyan törvénytelen döntéseket hozott, hogy te csak oltod a fényt. És a fény kialszik. Másnap…” – írta a Telegram csatornáján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668536220

!!! Orosz cirkáló rakéták zuhantak Lengyelország területére az ukrajnai határ közelében

Megsérült a vasúti pálya lengyel újságírók szerint.
Feltehetően a lublini vajdaságban található Hrubieszow város környékén voltak a találatok.
A lengyel miniszterelnök összehívta a Miniszterek Tanácsa Biztonsági és Védelmi Bizottságának ülését – jelentette sajtószolgálata.
A lengyel sajtó szerint két orosz rakéta zuhant lengyel területre az ukrajnai határ közelében.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 494
113
Ez nem vicc bazmeg. Magyarország is csak akkor maradhatna meg, ha évente egy hómapra lecsapnák az áramot.


Egy orosz faluban egy hónapig nem volt áram. Háromszor annyi baba született. A nagy new yorki áramszünet után 9 hónappal is.

Lehet hogy nem kellene anyra eroltetni a PAKS 2. :cool:

-------------------------------------------------------
Most valami komolyabb:

Ruszkik átrakétáztak Lengyelországba - állitolag két halott !!!


 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
8 hónap után végre ezt is megértük! Február 24-én kellett volna!

Kijevben megerősítették az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának épületére és a hadműveleti parancsnokságra mért orosz csapásokat.

A mai több hullámos orosz rakétacsapás volt az egyik legmasszívabb a 8 hónap alatt.

Ukrán városok amelyekre orosz rakéták mértek csapást ma:

0nmVqLgA7gg.jpg


Ebben benne a második hullám is
PvYW1_d9rj4.jpg
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 939
21 576
113
Az „osztrak“ csajszi, aki fent van a halott zsoldosok listajan igazabol ukran, csak Ausztriaban hazasodott. Az akkori hirek szerint 2014 ota sebeszkent dolgozott ukrajnaban egy egeszsegugyi zaszloaljban. Balesetben halt meg. Katonai teherauto utkozott a zaszloalj buszaval es az itt szerzett fejserulese okozta a vegzetet. 47 eves volt.