[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 866
14 951
113
Márciusban írtam először arról, hogy a jelenlegi konfliktusnak nincs köze egy hagyományos értelembe vett háborúhoz, most nézzük meg ezt gazdasági szempontból is.
A tengerentúli Nagy Fehér Főnök és az uszályába tartozó politikusi nyilatkozatok a segélyek (köztük devizák utalása) is három évig fog elnyúlni, nem egyszerre történik meg.
Azért kell ilyen hosszú idő mert kb ennyi időre gondolnak hogy a költségvetésekből lefejhető összegeket ekkor tudják a legjobban kihasználni, maximalizálni. Úgy érzik hogy a háború rémével minket egyszerű polgárokat kb ennyi ideig lehet ijeszgetni hogy buzgón bologatva belenyugodjunk a költségvetések "lemerítésére" . A polgárok idegesítésére a F.O.S média is állandóan naponta több cikket gyárt a témában, maximális kapacitással dolgoznak.
Hová kerülnek ezek az ezer milliárd dollárra rúgó pénzek (ezek jó része magánbefektetéskén ment ki az elmult 30 év alatt Ukrajna felvásárlására) ?
Írtam régen, hogy ezek a segélypénzek Ukrajnába jutva jelentős részben politikusi elosztásra és visszaosztásra kerülnek a küldőjükhöz.
Most az USA-ban történt választások után robban a politikai bomba, talán van bizonyíték arra, hogyan jutottak USA beli demokrata politikusok ukrajnai segélypénzhez, idézem a cikket:

"
Elgondolkodott már azon, hogy hová tűntek azok a dollármilliárdok Ukrajnában? Elgondolkodott valaha azon, hogy miért bízik bárki is az amerikai politikai elitben, például Bidenékben, akiknek milliárdos pénzösszegek mennek Ukrajnába? Ma már kiderült, hogy ezek kiváló kérdések voltak.

Információink vannak arról, hogy az Ukrajnába menő több tízmilliárd dollárt valójában az FTX kriptovaluta segítségével mosták vissza az USA-ba a korrupt demokraták és elitek számára.
Most a pénz eltűnt, az FTX pedig csődbe ment. Korábban ma már beszámoltunk arról, hogy az FTX kriptopénz úgy tűnt, hogy a demokratákat és Ukrajnát érintő ponzi-rendszerben használták. Most kiderült a dolog. A demokraták több tízmilliárdot küldtek Ukrajnába, majd ezt a pénzt visszapostázták az amerikai demokraták zsebébe és pénzalapjaiba. Most a cég csődbe ment, és a pénzek sehol sincsenek.

Ezt az információt a Twitteren osztották meg, és forrásainkból megerősíthetjük, hogy ez pontos. "

Az valóban megtörtént, hogy a legnagyobb kriptotőzsdék közül az FTX vezetője bebuktatta a cégét, most vizsgálat indult ellene, tíz milliárd dolláros nagyságrendű a befektetők kára. A fényképen ő ül a demokrata politikusok között. Ma országot szeretne váltani, tán Dubai irányába..


Sokan fenik rá a fogukat, a kriptopiac jelenlegi vesztesége is több 10 milliárd USD nagyságrendű, egyenlőre..

Ha ez az esemény 2 héttel ezelött történik, a demokraták valószínűleg nem nyernek választást..

Ezen írásom után 2 órán belül törölték az idézett cikket a megjelenítő hírportárról...

Nem tudtam hogy ilyen befolyásos személyiségekből áll a HTKA olvasótábora, Winetoo semmi hozzájuk képest gyorsaságban :))

A szellem már kimászott a palackból, itt egy másik cikk , itt is kb 10 milliárd USD- ről beszélnek, erről részletesebben író hírportál, lássuk ezt mennyi idő alatt sikerül töröltetni :

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 631
55 468
113
Nem tudom épp mi zajlik a topikban, bejelentkezésként jelzem, hogy érkezik este majd a szokásos nyugger anyag, csak miután egy szombati bebaszás következtében kissé megcsúsztam az élettel, így az vitt magával mindent. A fókusz Herszonon lesz, a mai rakétacsapások majd mennek a következőbe, arra már nincs kapacitásom
Látszik, hogy kèt oldalról égeted a gyertyát. :p
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 904
81 761
113
Úgy hülyeség amit írsz, ahogy van. A kijevi csatában harcban állították meg az oroszokat és kényszerítették olyan csatára, hogy végül két oblasztnyi területröl menekülniük kellett.
A harkovi csatában egy oblasztnyi területen minde negyes faluból és városból harcban verték ki az oroszokat.

Szóval tényszerúen jobbak a harcmezőn az ukránok mint az oroszok. Ahogy itt valaki megyezte: az oroszok falusi budinak foglalnak el többnapos tüzérségi előkészítés után egyhetes vérfürdőben a kőkeményen védekező ukránoktól, amíg az ukránok komplett oblasztyokból verik ki az oroszokat akár egy hét alatt.

Ennyi. Az orosz haderő nemhogy hidegháborúban, hanem egyenesen a második világháborúban maradt a félanalfabéta, totàlisan képzetlen, alkoholista, tolvaj tisztikarával, amíg az ukránon meglátszik a korszerű NATO irányítás!

Az orosz haderőt nem lehet reformálni, mert annyira szar, hogy alapjaiból kellene újjáépíteni. Putyin se viccből tolja a zsoldosokat helyette! Az ukránnal ezt megtették a teljhatalmú NATO tanácsadók 2014 óta. Nem véletlen, hogy ég és föld a különbség a kettő közt.
Sokan nem bírják megérteni itt a fórumon, hogy 200 000 ember szétszórva egy 1200 km-es frontvonalon nem tud megállítani egy 700 000 főből álló hadsereget. A későn mozgósított 300 000 oosz katonára a konfliktus elejétől szükség lett volna...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 439
7 141
113

Lassan nem csak a szalvók hanem a menekültek is meg fognak indulni....
holnap még jó idő lesz kijevben, csütörtöktől jönnek a minuszok:
kérdés hogy a mai áramtalanítás mennyire lesz hatásos
ukrán propi szerint nyilván semennyire, ruszki propi szerint meg kilőtték már az utolsó 220-as hosszabbítót is, igazából ezt kell figyelni:
ma délután 3-kor még dőlt az áram ukrajnából magyarország felé, ha azt nem néhány órára hanem végleg leállítják akkor gondolhatjuk azt hogy tényleg szűkében vannak az energiának
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 318
84 480
113

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 144
42 427
113
holnap még jó idő lesz kijevben, csütörtöktől jönnek a minuszok:
kérdés hogy a mai áramtalanítás mennyire lesz hatásos
ukrán propi szerint nyilván semennyire, ruszki propi szerint meg kilőtték már az utolsó 220-as hosszabbítót is, igazából ezt kell figyelni:
ma délután 3-kor még dőlt az áram ukrajnából magyarország felé, ha azt nem néhány órára hanem végleg leállítják akkor gondolhatjuk azt hogy tényleg szűkében vannak az energiának
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 474
46 606
113
A megszallok Nova Kahovkarol is menekulnek
Én még ezen a fórumon nem értettem veled egyet, de ez a lépés, mármint a hivatalok elköltözése, nálam is megszólaltatta a vészcsengőt. Herszonnál is így kezdődött. A magyarázat az energia és az internet hiánya, leállították az energiatermelést a vízerőműben.
Én viszont valamilyen háttéralkura gyanakszom. Rövid időn belül ki fog derülni!


Az internet összeomlása Ukrajnában a jóvátétel kifizetése után. Másképp nem, örömből...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Nincs megállás, nagyon kapja Kijev a rakétákat tovább.

Az elmúlt néhány percben újabb robbanások rázták meg Kijevet. A városban szinte alig pislákolnak a lámpák, teljesen sötétségbe borult Kijev. Bejegyzésünk írásakor ismét 20 rakétát indítottak az oroszok. Ezek pedig most csapódtak be.


Kijev kritikusnak nevezte az ukrajnai helyzetet

Kritikus helyzet alakult ki Ukrajnában, miután új rakétacsapásokat mértek az energiainfrastruktúra létesítményeire
– mondta Kyrylo Tymoshenko, Volodimir Zelenszkij irodájának helyettes vezetője.

"A helyzet kritikus. A legtöbb találatot az ország központjában és északi részén rögzítették. A fővárosban rendkívül nehéz a helyzet, speciális rendkívüli leállási menetrendeket vezetnek be" - írta Telegram csatornáján.

Timosenko szerint az Ukrenergo cég kénytelen ilyen sürgősségi intézkedéseket tenni az energiarendszer kiegyensúlyozása és a berendezésbalesetek megelőzése érdekében.

a cenzúrával!

Az oroszok ismét keményen szétrakétázták az ukránokat​

KÜLFÖLD
2022. NOVEMBER 15. - 13:33
480
MÁSOLÁS

Kijev területén megszólaltak a légvédelmi szirénák,- 13:33-kor.
"X-101 rakéták tömeges indítása zajlik Ukrajnában Tu-95-ös bombázókkal a Volgográd-Asztrakhan régióból. Több mint 40 rakéta" - ukrán média

FRISSÍTÉS:
Ukrajna több részén is légiveszélyt hirdettek.
img-20221115-133625-414.jpg


  • Közben az ukrán jelentések szerint a Fekete-tenger felől is érkeznek rakéták.
  • Felszólították a lakosságot, hogy menjenek az óvóhelyekre Kijev, Zsitomir, Cserkaszi, Vinnicja és Kirovográd régiókban.
  • Az ukrán média szerint nagyobb támadás várható mint október 10-én. A jelentések szerint 10 db Tu-95-ösről van szó, amelyek akár 80 rakétát is hordozhatnak.
  • Már országos a légiriadó:
photo-2022-11-15-13-46-22.jpg


Élő hírfolyamunkat itt olvashatjátok

Előző123
16:04

Fél Kijev már áram nélkül maradt

Kijev után Ukrajna valamennyi régiójában megkezdődött a rendkívüli áramkimaradás
- közölte a főváros polgármestere, Vitalij Klicsko.
Kijlo Timosenko, Ukrajna elnöki hivatalának helyettes vezetője arról számol be, hogy az ország energetikai infrastruktúrája kritikus helyzetben van.
Az ukrán média által közölt lista azokról a régiókról, ahol az Orosz Föderáció támadásai miatt részleges, teljes vészleállások vagy áramkimaradások vannak érvényben.

- Kijev/Kiejv régió
  • Zsitomir.
  • Ternopil.
  • Lemberg (Lviv).
  • Odessza.
  • Harkiv/Harkov.
  • Zaporizzsja
  • Rivne.
  • Volhínia
  • Dnyipropetrovszk

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 521
13 012
113
Hohol logika szerint nehéz megállapítani a rakéták számát. Egyrészt nincs nekik, az 1983as texas instruments chippek elfogytak, plussz az összeset lelövik, de ennek ellenére egy rakéta tőbb célpontot is meg tud semmisíteni.

Amúgy áruljatok el valamit. Egy pesti srácok mitől rosszabb, mint egy portfolio vagy hvg? Ne adj Isten 444? Balos média mondjuk több annyival, hogy ott a hazaáruló propaganda is üdvözítő.
Ki milyen minőségi különbséget lát?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Hohol logika szerint nehéz megállapítani a rakéták számát. Egyrészt nincs nekik, az 1983as texas instruments chippek elfogytak, plussz az összeset lelövik, de ennek ellenére egy rakéta tőbb célpontot is meg tud semmisíteni.

Amúgy áruljatok el valamit. Egy pesti srácok mitől rosszabb, mint egy portfolio vagy hvg? Ne adj Isten 444? Balos média mondjuk több annyival, hogy ott a hazaáruló propaganda is üdvözítő.
Ki milyen minőségi különbséget lát?
Néhány órán belül híreket várunk az ukrán tisztviselőktől:


- RF 100 rakétát lőtt ki

- Ezek közül 150-et lelőttek.

- a kilőtt rakéták összköltsége 1 milliárd dollár volt.

- egyetlen célpontot sem találtak el.

- az újonnan telepített nyugati AD-rendszerek 150%-os hatékonysággal működtek.

- nincs áram az egész országban.

-- Arestovich.

:)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 422
27 621
113
Sokan nem bírják megérteni itt a fórumon, hogy 200 000 ember szétszórva egy 1200 km-es frontvonalon nem tud megállítani egy 700 000 főből álló hadsereget. A későn mozgósított 300 000 oosz katonára a konfliktus elejétől szükség lett volna...
Igen. De az erők koncentrálása helyett szétszórták őket és azt is elégtelen létszámban. Ez már megtőrtént, ezen három nagy csatát vesztettek. És most ki tudja van e tovább, mert a rossz hadvezetés döbbenetes mértékű hadianyagot és élőerőt elpazarolt erre a vereségre +a rendszer hitelét.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
604
7 315
93
Nincs megállás, nagyon kapja Kijev a rakétákat tovább.

Az elmúlt néhány percben újabb robbanások rázták meg Kijevet. A városban szinte alig pislákolnak a lámpák, teljesen sötétségbe borult Kijev. Bejegyzésünk írásakor ismét 20 rakétát indítottak az oroszok. Ezek pedig most csapódtak be.


Kijev kritikusnak nevezte az ukrajnai helyzetet


– mondta Kyrylo Tymoshenko, Volodimir Zelenszkij irodájának helyettes vezetője.

"A helyzet kritikus. A legtöbb találatot az ország központjában és északi részén rögzítették. A fővárosban rendkívül nehéz a helyzet, speciális rendkívüli leállási menetrendeket vezetnek be" - írta Telegram csatornáján.

Timosenko szerint az Ukrenergo cég kénytelen ilyen sürgősségi intézkedéseket tenni az energiarendszer kiegyensúlyozása és a berendezésbalesetek megelőzése érdekében.

a cenzúrával!

Az oroszok ismét keményen szétrakétázták az ukránokat​

KÜLFÖLD
2022. NOVEMBER 15. - 13:33
480
MÁSOLÁS

Kijev területén megszólaltak a légvédelmi szirénák,- 13:33-kor.
"X-101 rakéták tömeges indítása zajlik Ukrajnában Tu-95-ös bombázókkal a Volgográd-Asztrakhan régióból. Több mint 40 rakéta" - ukrán média

FRISSÍTÉS:
Ukrajna több részén is légiveszélyt hirdettek.
img-20221115-133625-414.jpg


  • Közben az ukrán jelentések szerint a Fekete-tenger felől is érkeznek rakéták.
  • Felszólították a lakosságot, hogy menjenek az óvóhelyekre Kijev, Zsitomir, Cserkaszi, Vinnicja és Kirovográd régiókban.
  • Az ukrán média szerint nagyobb támadás várható mint október 10-én. A jelentések szerint 10 db Tu-95-ösről van szó, amelyek akár 80 rakétát is hordozhatnak.
  • Már országos a légiriadó:
photo-2022-11-15-13-46-22.jpg


Élő hírfolyamunkat itt olvashatjátok

Előző123
16:04

Fél Kijev már áram nélkül maradt


- közölte a főváros polgármestere, Vitalij Klicsko.
Kijlo Timosenko, Ukrajna elnöki hivatalának helyettes vezetője arról számol be, hogy az ország energetikai infrastruktúrája kritikus helyzetben van.
Az ukrán média által közölt lista azokról a régiókról, ahol az Orosz Föderáció támadásai miatt részleges, teljes vészleállások vagy áramkimaradások vannak érvényben.

- Kijev/Kiejv régió
  • Zsitomir.
  • Ternopil.
  • Lemberg (Lviv).
  • Odessza.
  • Harkiv/Harkov.
  • Zaporizzsja
  • Rivne.
  • Volhínia
  • Dnyipropetrovszk
Most, ebben a helyzetben kéne fehéroroszországból levegőbe emelni 30-40 gépes támadásokat. Reggelre 5-6 hullámban. Kovel-Luck-Lvov vonalon minden infrastruktúrát szétszedni. Se vasút, se út ne maradjon lengyelország felé. Se benzinkút, se olajtárolók, se raktárak, se kormányzati épületek.