[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 914
113

Hosszú ideig csúszik az energiainfrastruktúra helyreállítása Lvivben (FOTÓ)​

A közelmúltban sztrájkok által sújtott energetikai infrastruktúra létesítmények helyreállítása körülbelül egy évig tart – a lvivi régió hatóságai.
„8-12 hónapra van szükség ahhoz, hogy a régiónkban működő energetikai létesítmények teljesen visszaálljanak a háború előtti szintre” – írta a Telegram csatornáján Maxim Kozitsky, a lvivi OVA vezetője.
Elmondta, hogy a tegnapi sztrájkok hatása a térségre rosszabb volt, mint októberben, mivel a kritikus infrastruktúrát ért három sztrájkból kettő megismétlődött. Mindhárom megtámadott tárgy súlyos sérüléseket szenvedett.

Источник: https://rusvesna.su/news/1668607279

Kijev dühöng a NATO és Lengyelország kijelentései miatt​

Olekszij Danilov NSDC titkárt feldühítette Biden , a NATO-főtitkár és a lengyel elnök kijelentése, miszerint a Lengyelországban lezuhant rakéta ukrán származású volt.
„Támogatjuk a lengyelországi rakétazuhanás esetének közös tanulmányozását. Készek vagyunk átadni a bizonyítékainkat az orosz nyomról. Olyan információkat várunk a partnerektől, amelyek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy légvédelmi rakétáról beszélünk ”- írta Danilov a közösségi oldalon.
Kijelentette, hogy Kijev kész bizonyítékot szolgáltatni az „orosz nyomról”, és követeli, hogy az ukrán védelmi minisztérium és az ukrán államhatárszolgálat képviselői, valamint az EBESZ képviselői haladéktalanul hozzáférjenek a robbanás helyszínére.
Danilov hozzátette, Ukrajna következtetésekre vár, milyen alapon nyilatkoztak arról, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta leesett Lengyelországban.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668607025

Ezt a borzalmat hordozhatja Zelenszkij egész életében!

Nyugat-Ukrajna számos temetője közül az egyik.


Hogyan csinálta Ukrajna a "boldogtalálkozókat" Herszonban
Az Agence France Presse által forgatott videóban egy állítólagos lelkes hersoni lakos kijelenti, hogy nincs áram, víz, nincs kommunikáció a városban, de nagyon örül, hogy kiszabadították az oroszok alól.
z alanyt Pondin Jevgenyij Nyikolajevicsként azonosították, aki Kijevben él. Jevgenyij Nyikolajevics a Nemzetőrség (3030-as katonai egység) századának parancsnoka. Valószínűleg azért érkezett Hersonba, hogy elnyomást hajtson végre. Nos, ugyanakkor nyugati
videókban is szerepelt

Horvátország fegyverrel készül ellátni az ukrán fegyveres erőket


A helyi sajtó szerint a kijevi rezsim 14 darab Mi-8-as helikoptert kap az ország légierejétől.
Feltételezhető, hogy a közeljövőben a horvát légierő amerikai Black Hawk helikoptereket kap a helyére

Sokadjára mondom, hogy az oroszok a hülyét.
Háború kezdete óta tolják az ex szovjet haditeknikát engedély nélkül az ukránoknak.
Mikor lehetne ezt megtenni nyugati technikával? Oroszok helyében olyan jogi pert akasztanék minden olyan ország nyakába.
A jövőben pedig minden szerződésben aláhúzva lenne benne a tiltás a harmadik félnek való engedély nélküli átadásról.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
938
8 116
93
A II. vh-s szőnyegbombázós stílust igazából az amerikaiak csinálták módszeresen az oroszoknak sohase volt/nincs annyi bombázója, hogy ilyen módon használják őket. A 3000 harckocsi és a 1500 ezer ember pedig még nagyobb logisztikai problémát jelentett volna. Már az a pár száz tank és a kiszolgáló járművek is konvolyokban akadtak el, mert valamit elkalkuláltak. Ekkora haderőnél szerintem ezek a problémák hatványozottan jöttek volna elő.
Ezért kellett volna évek alatt felkészíteni a hadsereget hogy logisztikai gondok ne legyenek. :hadonaszos:

De az ukrán védelemnek jöttek volna akkor csak igazán hatványozottan a problémái. :oops:

Se nyugati támogatás se fegyver se pénz...még odesszánál is partra szállhattak volna egy akkorra időzített/szervezett "hadgyakorlat" után.

A kesztyűs keze Putyinnak Ukrajna előnyére vált, de a lerohanással lehet pont, hogy kevesebben haltak volna meg.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
354
2 111
93
Hiába van pénzed, ha nem tudod elkölteni. Az oroszok hadiipari használatra nem tudnak importálni semmit. A fekete export működik, de lényegesen drágább és kevesebb mennyiségben, igen kérdéses minőségben. Orosz források írták, hogy a beszerzett processzorok közel 50%-a selejtes, hibás. Elektronikával nagyon gyengén állnak. A fejlett országok nem állnak velük szóba, kivéve Kína, de a Sárkány fő piaca, ahol fizetni is tudnak neki és nagy volumenben szállíthat, ez pedig a demokráciák és nem Oroszország. Oroszországban a fejlett nyugati technika üzemeltetése és pótlása jelenleg nagy problémákat okoz, akár a termelésben, akár lakossági oldalon. Attól, hogy lett orosz mcdonác, meg fake kolát gyártanak az maszkirovka. Gyakorlatilag áll az autóipar, nem müködik a hadiipar, lassan minden amihez nyugati alkatrészek kellenek, kvázi háborús módon működik, tehát nem tartják be a karbantartási előírásokat, élettartamokat. stb. A belföldi légiközlekedés is csökkent az üzemképes nyugati repülőgépek hiány amiatt.. Nem tudnak kijönni győztesen, ahogy anno a Szovjetunió és a VSz is már 1945 után legyőzetett, csak időbe és COCOM lista kitalálását kellett megvárni. A nagyobb gazdasági hatalom és pénzügyi hatalom nyer. Alap közgazdasági fogalmak, amiket mindenféle statisztikákkal nem lehet legyőzni, hiába is probálta Szovjetunió is fennállása során..
Mindenkinek: Gyerekek engedjük már el ezt a processzoros dolgot, már csak azért is mert aki ilyet állít egyből látszik nem nőtt fel a vitához.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 881
81 611
113
Hogyan tartotta Okraina a "boldogságtalálkozókat" Hersonban

Az Agence France Presse által forgatott videóban egy állítólag lelkes hersoni lakos kijelenti, hogy nincs villany, víz, nincs kommunikáció a városban, de nagyon örül, hogy kiszabadította magát az oroszok alól.

Az alany: Jevgenyij Nyikolajevics Pondin, aki Kijevben lakik. Jevgenyij Nyikolajevics a Nemzetőrség (3030-as katonai egység) századának parancsnoka. Valószínűleg azért érkezett Hersonba, hogy repressziókat hajtson végre. Nos, ugyanakkor nyugati(propaganda) videókban is szerepelt.


más

Miközben az ukrán légvédelem traktorokat lő a szántóföldeken, Varsóban nagygyűlést tartanak "Állítsák meg Lengyelország ukránosítását" szlogennel.


A gyengébbekknek:

CNN: Kijev elismerte Washingtonnak, hogy légvédelmet alkalmazott a lengyelországi rakéta becsapódási helye közelében:

msaisi0yYUI.jpg
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
754
4 077
93
lengyel zsoldosok hazatérése

az új "orosz" csapat :)

ukrán európaiság ...

kövesd a pénzt ... kinél találod meg?

másokat is érdekel, ki kér bocsánatot?

UAV és radar randevúja

ukrán dróntámadás egy olajfinomító ellen

dróntámadás egy izraeli tanker ellen (lehet ez is eltévedt ukrán drón volt???)

.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 441
46 336
113
Íme az ukrán vagy ki tudja kitől eredő magyarázat az ukrán rakétára. Kellett hozzá egy nap!

Az ukrán fegyveres erők arról beszéltek az Egyesült Államoknak, hogy egy orosz rakétát próbáltak elkapni a lengyelországi "megérkezési" hely közelében - CNN​


Az ukrán hadsereg tájékoztatta az Egyesült Államokat és szövetségeseit a légvédelmi erők azon kísérletéről, hogy elfogjanak egy orosz rakétát a lengyelországi „megérkezési” hely közelében.
Erről a CNN számolt be amerikai tisztségviselőkre hivatkozva.
Az ukrán hadsereg értesítette az Egyesült Államokat és szövetségeseit egy rakéta elfogására irányuló kísérletről a lengyel határ közelében - írja a csatorna.
„Ez az információ szolgált az amerikai csapás jelenlegi értékelésének alapjául” – írja a CNN.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668615646

Biden látott egy oroszt, és megdöbbent (VIDEO)​

Biden meglátta az oroszt, és megdöbbent: "Ennek a fickónak a bicepszei megijesztenek, nagyobbak, mint a fejem!" - mondta az amerikai elnök az első csatorna üzemeltetőjéről Jurij Sholmovról.

– Nagyobbak, mint a fejem, nézd! (megérinti Sholmov bicepszét) . Itt a srác!
- Igen Uram.
Egy csapatban vagyunk?
  • Ő orosz.
  • Nem érdekel, honnan jön! Nos, bicepse van. Ezeket fegyvereknek hívjuk.
Macron: Jól edzel.
Vicces eset történt a G20-ak indonéziai csúcstalálkozóján.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668608167

A globális gazdaság várható globális kockázati tényezői 2023-ban.

1. Kína és az USA/EU közötti kapcsolatok további romlása
2. A szigorodó monetáris politika globális recessziót vált ki
3. A Covid-19 új, rendkívül agresszív törzse jelenik meg
4. A hideg tél súlyosbítja az energiaválságot Európában
5. A magas infláció társadalmi nyugtalanságot szít majd
. 6. Az ukrajnai háború globális konfliktussá változik.
7. A koronavírussal szembeni zéró tolerancia folytatása Kínában
8. A kiberhadviselés fokozása.
9. A konfliktus fokozódása Kína és Tajvan között
10. Az időjárási viszonyok és az ukrajnai háború éhínséget vált ki Afrikában.

2023 nagyszerű év lesz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 232
84 095
113

+1:
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 024
23 521
113
Svatovonál szar világ van a hoholokra


Soledar, az LNR Shmel-ezi a kaprokat


A mai Lancet csapások eredménye :

2x M777
1x CAESAR
1x BM-21 Grad
1x 9K33 OSA
és egy azonosítatlan radar
egyre többször gondolok arra,hogy az ukránok (tényleg sajnálom őket) úgy mennek a vágóhídra,hogy totál fals infókat kapnak a kibaszott kormányuktól az orosz hadsereg morálját,és állapotát illetően .. aztán mennek előre, csórik ahogy tudnak,tennék a dolgukat ahogy tőlük telik .. utána meg jön vagy a Gradozás, vagy a Szolncepek, vagy a zenészek ,vagy stb .. .. ezek a szerencsétlenek meg hullanak mint a legyek ..

a "taknyosorrú" meg rendre haknizik a tv-ben és jópofáskodik ,hogy minden okés, minden fasza csak jól jönne még egy kis zseton .. :(


@jurgenbauer


a "taknyosorrú" addig fog pofázni,amíg a végén tényleg ki lesz vizsgálva rendesen az a maláj gépes sztori is. :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 004
66 373
113
Mosógép és centrifuga motorokkal forgatják a tornyot a harckocsikon?

Azon gondolkodom, hogy szólok a villanyszerelő haveromnak (meg van egy másik, aki elektromérnök) aztán szétkapjuk az automatamosógépet, meg a porszívót, kiszedem a PC-ből a DVD írót, meg itt van még a mikro is, aztán legyártunk a garázsban egy forgótornyú mikrohullámú lézerfegyvert, a porszívó a vákuumhatás miatt kell !!

Akit nem tudunk kilőni a lézerrel, azt megsütjük, ha ez sem sikerül még mindig ott lesz az oxigén megvonás.

Elnézést, hogy komolytalanra vettem a dolgot... de ugyanilyen komolytalan a felvetés is, hogy a háztartási gépeket ezért viszik magukkal.

közvetítő országokon keresztül (is) bármit és bármikor be tudnak szerezni, ahogy eddig is beszerezték
Ugyan, 900-as es 1800-as fordulatszamon pörög az orosz harckocsi tornya.
Az 1800-as nem jó hosszú tavon mert csapagyasra veri a forgatómechanizmust.
Az ujabb T-90,T-14 tankoknal kimondottan problemat okozott mert a hagyomanyos (T-72 valtozatok) helyett egy műanyag csapagyhazat keszitettek es nem lehet cserelni tabori korulmenyek kozt. Gyorsabban el is hasznalodik mert a T-14-en pl csak 1800-as fordulatszamon tortenik a torony forgatasa percenként.
Ezt majd csak akkor fogjak tudni kikuszobolni ha eljutnak Nemetorszagig es a szeleromuvekben levo technikat (valami csuszoerintkezos vagy csuszocsapagyas?) ellopjak, igy a nemetorszagi 23000 szelturbina lehetoseget ad majd a termeles felfuttatasara.

Szeretnem latni ezt a Wikipedian hétvégén, valaki megoldana? :D

Zselenek elvonasi tunetei vannak. Majd ejjelre belelendul.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 441
46 336
113
Azért a kommentelők is képben vannak. A videó alatti leírásba közlik, hogy a Don folyón lévő gyakorlatot rögzítették. Erre az egyik nyugati kommentelő diadalittasan írja, hogy Herszonból csak ennyi eszközt sikerült megmenteni.

Azért ez nagy volt. Bár itt van, aki szerint a 444! az újságírás csúcsa!

A társadalom hazafias rétegeinek összoroszországi felmérése az NWO-val kapcsolatos attitűdökről
1. rész: az osztályok tevékenységének értékelése és az NWO lefolyása
Öt nappal ezelőtt újabb szociológiai vizsgálatot végeztünk a hazafias távirati csatornák orosz közönségéről. A vizsgálat a Dnyeper jobb partjának elhagyása és a Herszon hátterében zajlott, így a megkérdezettek hangulata nem volt a legkellemesebb.
▪️A válaszadók túlnyomó többségének nincsenek kétségei a különleges katonai művelet folytatásának szükségességével kapcsolatban. Ha összevetjük az adatokat a szeptemberi felméréssel, halványul a bizalom abban, hogy a működés eléri a kitűzött célokat: a válaszadók 47% -a kételkedik ebben (szeptemberben még csak 33% -uk volt ).
▪️Teljesen érthető, hogy Herson elhagyása után az orosz struktúrák tevékenységét jóváhagyó index szeptemberhez képest süllyedt. A legtöbbet a Nemzetőrség és a Honvédelmi Minisztérium szenvedte el: 13 és 11 százalékot veszítettek . Az Orosz Föderáció kormányához való hozzáállás a legstabilabbnak mutatkozik.
▪️A lakosságnak nincsenek kétségei afelől, hogy új mozgósítási hullám lesz. A válaszadók 92,6%-a várja, 49%-a pedig napirenden lévő, illetve önkéntesként bemegy a katonai nyilvántartó- és sorozási irodába.
A közvélemény-kutatási adatok azt sugallják, hogy a lakosságnak nem kérdéses a különleges katonai művelet, mint olyan: továbbra is széles körben elfogadott. Panaszok vannak az egyes részlegek konkrét lépéseivel és irányelveivel kapcsolatban.
2. rész: a csapatok Herszonból való kivonásával kapcsolatos attitűdök értékelése
Sokak számára a Dnyeper jobb partjának és a Herszon régió fővárosának elhagyásának kérdése, amely éppen az Orosz Föderáció részévé válik, meglehetősen fájdalmas. Mivel a Telegram "nukleáris" hazafias közönségét megkérdeztük, az eredmények nem voltak ilyen pozitívak.
▪️Mint kiderült, a válaszadók 40% -a általában pozitívan fogadta a csapatok kivonásáról szóló döntést, és úgy véli, hogy a manőver indokolt volt.
▪️Amikor azonban megkértük az előfizetőket, hogy röviden írják le egy ilyen döntést, részletesebb képet kaptunk. Furcsa módon csak 9%-uk tartja „megállapodásnak” a történteket. Az uralkodó álláspont szerint ez tévedések, megtévesztés, kényszerintézkedés és taktikai kudarc következménye.
▪️A válaszadók harmadánál az SVO lefolyásának változása rosszabbra változott, miután elhagyta Hersont. A csapatok Hersonból való kivonása az október 5-én Oroszországhoz került új területek lakói számára volt a legnehezebb.
▪️De a válaszadók készek megbocsátani Harkov feladását és a Herszonból való kivonulást az LDNR teljes felszabadításáért, az Ukrajna elleni döntő csapásokért vagy más területek felszabadításáért cserébe. A bűnösök megbüntetéséről, a háború befejezéséről és a csapatok kivonásáról is vannak válaszok, de ezek a szavazatok nem haladják meg a 17%-ot.
A lakosság keserű pirulát vett be, amit "Kherson elhagyása"-nak neveztek. A válaszadók többsége taktikai lépésnek nevezte, amit a múltbeli hibák diktálnak. De számukra az a lényeg, hogy nem volt hiábavaló. Győzni vereség után.
3. rész: a hangulatok radikalizálódási fokának felmérése
Felmérésünk utolsó része az ellenségre és infrastruktúrájára gyakorolt radikális befolyási intézkedésekre vonatkozott a különleges katonai művelet övezetében. .
▪️Az energiainfrastruktúra elleni sztrájkot a válaszadók 93% -a hagyja jóvá . Jól emlékszünk arra, hogy még nyár elején a lakosság legalább felének lelki gyötrelmei voltak ezen a ponton: az embereknek még voltak illúziói, hogy a becstelen ellenféllel lovagként kell viselkedni.
▪️A válaszadók fele pozitívan nyilatkozott a Dnyeper vízierőművek kaszkádja elleni hatalmas támadások mellett : ez árvizet okozhat Kijevben, Cserkasziban, Kremencsugban, Dnyipropetrovszkban és Zaporozsjében.
▪️A válaszadók 45% -a emelt szót a kórházak és kórházak elleni támadások ellen, ahol segítséget nyújtanak az ukrán fegyveres erők katonáinak és az ukrán alakulatok tagjainak . 47% teljes mértékben indokoltnak tartja az ilyen szimmetrikus ütést .
▪️De csak a válaszadók 9%-a hisz a taktikai nukleáris fegyverek NMD zónában való alkalmazásában . A válaszadók fele még azt is hiszi, hogy ez lehetetlen.
Az ukrajnai energiainfrastruktúra elleni szisztematikus csapások ellenére egyértelmű, hogy az orosz társadalom legalábbis nem ellenzi az Ukrajna stratégiailag fontos infrastruktúrája, köztük a katonai kórházak és a Dnyeper vízerőművek kaszkádja elleni radikálisabb csapásokat. A nép feltétel nélküli győzelemmel akarja befejezni a háborút.

Minden nappal egyre nő a háború kiszélesedének a veszélye - Karc FM​

 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 158
113
Na nyugger kolléga megszülte az emlegetett lengyelországi rakétaincidenssel kapcsolatos elemzését. Tutti-frutti van benne kérem minden a robbanófejek nagyságától kezdve az 5V55 préselt illesztőgyűrűjén át az ukrán 540. rakétaezredig és az említett földi célpontok elleni Sz-300 indításokig.