[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Nem tudom meddig lehet lesüllyedni,és ilyen marhaságot közölni HVG :"Közben az is kiderült, hogy nem robbant fel a Lengyelország területén becsapódott rakéta robbanófeje, a detonációt állítólag az eltalált traktorban lévő üzemanyag begyulladása okozta. Az incidens közvetlen környezete továbbra is zárva van, a helyszínen katonák és rendőrök vizsgálódnak."
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
A reggeli ukrán matek az úgy jött ki, hogy 90 rakétából 77-et megsemmisítettek, a maradék (13 db) pedig 30 célpontot talált el.
Dehogy, a maradék 13-ból, 30 célpont semmisült meg, célpontonként 3 rakétával. :)
Pár napja raktam be cikket, hogy a kínaiak mintha visszafogták volna az orosz olaj vásárlását és részben az eljövendő szigorítások - ársapka stb - miatt.
A kínai nagy ívben tesz az EU ársapkájára. Ahogyan az USA is, és India is. (Csak a portfolió látja ezt másképpen:))

Ugye az azért megvan, hogy Kína az az ország ahol pár millió embert átnevelő táborokba tartanak, egy ország aki akkor is hazudik ha egyébként nem. Kommunista, antidemokratikus, diktatórikus, az emberi jogokat lábbal tipró entitás, a mi kis gyönyörű bolygónkon.
Erre jön a hatalmas rettenthetetlen EU, a fülére húz egy ársapkát, amit kénytelen hordani. :)

Várjuk ki a végét, sok üzemanyag kell Tajvanhoz. Egy két idevágó kínai közmondás:

  • Egyetlen színész nem csinál színházat.
  • Egyszerűbb meggyújtani egy gyertyát, mint átkozni a sötétséget.
  • A nyilvánosan adott alamizsnát titokban fizetik vissza.
  • Csak a gyengeelméjűek kívánnak előnyt őseik tetteiért.
  • A kölcsönkérő áll, de a kölcsönadónak térdelnie kell.
  • Először a sovány érzi meg az őszi fagyot.
  • Nem lakhatsz jól, ha rajzolsz magadnak egy kenyeret.
  • Fél kézzel nem lehet tapsolni.

És nem utolsó sorban: "A színházban a szabad jegyesek fütyülnek először."

Kínában ha kimondod hangosan Shanghai egyik főterén, hogy "ársapka", nagy valószínűséggel befőttként vagy édes-savanyú csirkeként végzed a napi menüben.
Olajra egyébként még nincs szankció. A szankciók amúgy erősen éreztetik a hatásukat Oo-ban.
Olajra decembertől van érvényben (kivéve Mo.) Orosz olaj szállítókra, már hónapok óta érvényben van.
A szankciók hatását én személy szerint érzem, és szerintem még sokan mások Európában. Azonban az oroszok eddig csak a McDonalds-ot és a H & M-et hiányolják. Egyébként köszönik, az üzemanyagot harmad áron, fűtést tizedáron kapnak.
Hát a 444 hitelesebb, mint a te itteni előadásaid... Egyébként olvasd el a cikket, kellően árnyalva tálalja a dolgot.
Hiteles = 444 x 2 = 888.hu :) Magas labda...
Orosz gyártmányú rakétákról volt szó, ez stimmel is, nyilván ezt volt könnyebb kideríteni. Sajnos a net tényleg tele van mindenféle hulladékkal, a hivatalos kommunikációt kellene figyelni, nem az ilyenolyan hangulatkeltő bulvárt. Továbbra is fenntartom, h jól reagált és kommunikált a lengyel kormány.
Egyébként, így utólag átnézve, a Lengyel kormány nyilatkozatai rendben voltak. Sajnos a nyugati média ferdítette el, és meg nem nevezett lengyel katonai személyekre hivatkozva (szokásos).
Nem mindegy, hogy "orosz gyártmányú", "orosz rakéta", "oroszok lőttek", vagy egy az "ukránok által kliőtt orosz gyártmányú légelhárító rakéta".
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113

 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Aki ért a rakétákhoz, annak egy kérdés. Amennyiben támadó orosz rakétákat kívántak lelőni, nem kelet felé kellett volna az elhárító rakétának repülni. Miért nyugat felé repült?

Szaudi Patriot-ról és Orosz S-300 is van videó, hogy meghibásodott rakéta nem a befogott célra repül.
B verzió, hogy túlbuzgó ukránok egy lengyelországban repülő drónt fogtak be és semmisítettek meg (lásd 2 "rakéta" becsapódásáról a hírek) és most mindenki játssza a hülyét.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Mosógép és centrifuga motorokkal forgatják a tornyot a harckocsikon?

Azon gondolkodom, hogy szólok a villanyszerelő haveromnak (meg van egy másik, aki elektromérnök) aztán szétkapjuk az automatamosógépet, meg a porszívót, kiszedem a PC-ből a DVD írót, meg itt van még a mikro is, aztán legyártunk a garázsban egy forgótornyú mikrohullámú lézerfegyvert, a porszívó a vákuumhatás miatt kell !!

Akit nem tudunk kilőni a lézerrel, azt megsütjük, ha ez sem sikerül még mindig ott lesz az oxigén megvonás.

Elnézést, hogy komolytalanra vettem a dolgot... de ugyanilyen komolytalan a felvetés is, hogy a háztartási gépeket ezért viszik magukkal.

közvetítő országokon keresztül (is) bármit és bármikor be tudnak szerezni, ahogy eddig is beszerezték
Ez már beegett, nincs menekves.
Ha a wikipediat megnezed az S 300-hoz odairja hogy foldi celok tamadasara alkalmas.
A szovjet partfotitkarok, meg egyeb fomuftik meg mind oroszok kivetel nelkul, Hruscsov, Sztalin stb...
Naponta hany tudatlan ember olvassa a wikipediat? Hitelesnek szamit? Igen.
Hiteles valojaban? Nem.

Ezt meg csak ugy beteszem ha mar irkafirkaszat. Aztan majd ha egyszer a Leopard meg a Linx tenyleg kimegy a frontra (veletlenul, csak a nemetek meg ne tudjak) akkor lészen kamillazas á'la török Leopard A4, meg ukran Pzh 2000.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a közelmúltban egy orosz Szu-35S többcélú vadászrepülőgép sikeresen harcba szállt és lelőtte az ukrán Szu-25-ös és MiG-29-es repülőgépeket

 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
Nem kell semmit sem kiszámolni az USA felderítése attól kezdve, hogy az orosz rakéta hordozó repülőgépek felszálltak a becsapódásig tudják követni az orosz cirkáló rakéták útját, és az orosz rakéta hordozó repülőgépek de a hajók és a tengeralattjárók is orosz légtérből illetve orosz felségvizekről lövik ki a rakétáikat.
Annyira tudnak mindent, hogy a robotrepülőgépek átszáguldóztak rajtunk, az északi àramlatot 2 hónapja nem tudják kirobbantotta fel.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
f85f1be5c8fd428d6e536e4d1503e191.jpg
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
Szaudi Patriot-ról és Orosz S-300 is van videó, hogy meghibásodott rakéta nem a befogott célra repül.
B verzió, hogy túlbuzgó ukránok egy lengyelországban repülő drónt fogtak be és semmisítettek meg (lásd 2 "rakéta" becsapódásáról a hírek) és most mindenki játssza a hülyét.
Csak az incidens napján két olyan videó érkezett Ukrajnából, ahol összefosta magát a légvédelmi rakéta plusz állítólag a kijevi ötemeletesbe is orosz rakéta roncsai helyett egy légvédelmi rakéta durrant be
Ha a wikipediat megnezed az S 300-hoz odairja hogy foldi celok tamadasara alkalmas.
Estiben ez is benne lesz, hogy miért faszság az egész, amit még drága nyikolajevi Vitalij Kimünk kezdett el terjeszteni
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Tudom volt már, de beteszem mégegyszer, csak hogy mindenki lássa, a szankciók működnek!!! Avagy ne azt figyeljük, hogy mit mond egy politikus, hanem azt hogy mit csinál!

Avagy egy kép többet mond ezer szónál!


6831d1d5a084847de48885a5a1ad40dd.jpg

Tuvalu lemaradt. :D
Oda 800 %-al nőtt. Ők nyertek.

Tényleg bedőlsz ennek? Ezt hívják manipulált tájékoztatásnak.

Az a lényeg, hogy mennyivel kevesebb lesz az összes export bevétele.
Erős RUBELBEN.
;)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 429
113
9 perces szösszenet 3 DNR tankról, ahogy keringőznek a szépséges csernozjomon, valahol Pervormajszkoje mellett, sűrű ukrán tüzérségi tűzben és néha egy-egy ATGM-mel is megkóstoltatva.

A helyszín valahol a donyecki reptér mellett, nyugatra. Geolokációk, illetve rövid leírás arról, mi történik a videó alatt találhatóak.

Ha a vimeo esetleg leszedné, itt a link az eredeti telegram bejegyzésre:
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
Tuvalu lemaradt. :D
Oda 800 %-al nőtt. Ők nyertek.

Tényleg bedőlsz ennek? Ezt hívják manipulált tájékoztatásnak.

Az a lényeg, hogy mennyivel kevesebb lesz az összes export bevétele.
Erős RUBELBEN.
;)
Hiába van pénzed, ha nem tudod elkölteni. Az oroszok hadiipari használatra nem tudnak importálni semmit. A fekete export működik, de lényegesen drágább és kevesebb mennyiségben, igen kérdéses minőségben. Orosz források írták, hogy a beszerzett processzorok közel 50%-a selejtes, hibás. Elektronikával nagyon gyengén állnak. A fejlett országok nem állnak velük szóba, kivéve Kína, de a Sárkány fő piaca, ahol fizetni is tudnak neki és nagy volumenben szállíthat, ez pedig a demokráciák és nem Oroszország. Oroszországban a fejlett nyugati technika üzemeltetése és pótlása jelenleg nagy problémákat okoz, akár a termelésben, akár lakossági oldalon. Attól, hogy lett orosz mcdonác, meg fake kolát gyártanak az maszkirovka. Gyakorlatilag áll az autóipar, nem müködik a hadiipar, lassan minden amihez nyugati alkatrészek kellenek, kvázi háborús módon működik, tehát nem tartják be a karbantartási előírásokat, élettartamokat. stb. A belföldi légiközlekedés is csökkent az üzemképes nyugati repülőgépek hiány amiatt.. Nem tudnak kijönni győztesen, ahogy anno a Szovjetunió és a VSz is már 1945 után legyőzetett, csak időbe és COCOM lista kitalálását kellett megvárni. A nagyobb gazdasági hatalom és pénzügyi hatalom nyer. Alap közgazdasági fogalmak, amiket mindenféle statisztikákkal nem lehet legyőzni, hiába is probálta Szovjetunió is fennállása során..
 
W

Wilson

Guest
Annyira tudnak mindent, hogy a robotrepülőgépek átszáguldóztak rajtunk, az északi àramlatot 2 hónapja nem tudják kirobbantotta fel.
Ne keverjük a dolgokat a modern orosz cirkálórakétákat, a 70-es 80-as években gyártott szovjet légvédelmi rendszerekkel kell az ukrán haderőnek megsemmisíteni, és nincs annyi légvédelmi rendszerük, hogy minden területre jusson, ráadásul az oroszok folyamatosan keresik az ukrán légvédelem gyenge pontjait, és ez így gyakorlatilag egy sakkjátszma amely ukrán légvédelem és az orosz haderő között a háború kezdete óta tart..
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Igen Ruszkik odacsaptak a Lengyeleknek kettőt s szerintem erről tárgyalt Lavrov Biden duó így az amcsik segítettek a rakéták légi utántöltésében legalább hatszor hogy azok elérjék a célt. Máshogy nem tudom elképzelni a gondolatodat.
Igen, igazad van.
Belátom tévedtem... erre az agymenésemre nem vagyok büszke.
A legjobb lesz, ha javítom.

Ha jól értem a helyzetet, akkor a Nagyoroszok megint atomháborúval fenyegetőznek, hogy elétereljék a figyelmet egy (újjabb) kudarcukról.

Ezúttal egy Lenygelországban bekövetkezett tragédia az, amire lehet terelni a Nagyorosz rajongók figyelmét... ha már Herszon...

Itt nálam legalább is most az van, hogy teljesen elfelejtettem a fiaskót, ami történt.


PS: mentségemre légyen mondva, hogy "hozzászólásom" éjszakai műszak után született.


PSS: egyfajta enyhítő körülmény.


PSSS: Megint bebuktak egy területet? Pujtyin kudarcot halmoz... Herszon meg... báj-báj. Herszon bukta, Herszoni futamodás van kérem. Isteni!
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Mosógép és centrifuga motorokkal forgatják a tornyot a harckocsikon?

Hát ha te erre gondolsz, akkor az elég szomorú.

de ugyanilyen komolytalan a felvetés is, hogy a háztartási gépeket ezért viszik magukkal.

Nagyjából. Egyeseknek ez a véleménye, én magam amellett érveltem, hogy nem emiatt viszik magukkal.

közvetítő országokon keresztül (is) bármit és bármikor be tudnak szerezni, ahogy eddig is beszerezték

Ha sikerül megfelelő mennyiségben és minőségben alkatrészt szerezniük. Ha. És milyen áron.
 
  • Tetszik
Reactions: Lando

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Tuvalu lemaradt. :D
Oda 800 %-al nőtt. Ők nyertek.

Tényleg bedőlsz ennek? Ezt hívják manipulált tájékoztatásnak.

Az a lényeg, hogy mennyivel kevesebb lesz az összes export bevétele.
Erős RUBELBEN.
;)
Tuvaluról nem találtam adatokat :(

Itt a konkrét német adat:

“Az összesített kőolajimport január és július között 51 millió tonnára nőtt a 2021 azonos hónapjaiban mért 44,9 millió tonnáról.”



Ez meg a liberális New York Times cikke (sajnos nem vagyok rá előfizetve)


Ennek a fordítása van itt, de ennek úgysem fogsz hinni neki: