[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
607
7 354
93
Szia !

szerintem ez annyira nem gáz,már a Black Panther rendeléseknél látszott hogy a lengyelek nem szarral akarnak gurigázni, ha most atlantista szempontból nézem a dolgot,akkor jó dolog lenne,ha globálisan akkor meg kb nekünk mindegy .. annyiban jobb ha a lengyelek vannak kitömködve brutál módon fegyverekkel,hogy ha igaz a régi mondás és két dudás tényleg nem fér meg egy csárdában,akkor lesz legalább az ukránok felett még egy kontroll,nem csak az orosz ..
a térségben egyébként is a lengyel haderő az egyik legerősebb,szóval most inkább a németeknek kellene attól félnie,hogy Berlin lesz varsó külvárosa és nem fordítva, ami a 7000Mrd EU követelést illeti az egy vicc .. mondjuk Gdansk megérne ennyit a németeknek (Danzig)
annyiban jó lenne mint fentebb is említettem,hogy lenne még egy kontroll az ukránokon,viszont pont emiatt a szomszédi viszonyok miatt nem tudná magát Lengyelország sem túl nőni,hiszen egyik oldalon ott vannak a németek,másik oldalon meg ott vannak az oroszok .. Molotov-Ribbentrop paktum 2.0 + litvánok és fehéroroszok mint lehetséges fék .. + ukrán nacionalisták se mennének bele (szerintem) ha fel kellene adni területeket .. hiszen most adnak fel elég sokat, egy esetleges lengyel területi követelés meg úgy hiányzik nekik mint lepratelepre a sárgaláz ...

viszont mivel egy elég nagy terjedelmű ország,és történelmileg is van (jogosan) félnivalója a szomszédoktól én megértem,sőt valahol még támogatom is ezt a lengyel elképzelést,csak ne legyenek az USA láncos kutyái,mert ha egy előretolt amerikai bázis lesz, na onnantól lesz érdekes a történet .. ez meg sajnos sanszos.
Ami irigylésre méltó az az,hogy ők gazdaságilag megengedhetik maguknak egy komoly haderő kiépítését,mi meg pár Leopardtól meg PZH-2000-től várjuk a megváltást,náluk a fiatalok többsége is jobban rendben van fejben mint idehaza .. (kevesebb liberális elmebetegnek is van felszólalási lehetősége) .. de hát ez van,hátha itthon is jófelé fordul majd egyszer a szerencse kereke.

@aquarell

"A brit titkosszolgálat közli, hogy az oroszok további súlyos veszteségekkel számolnak. Irja a Die Welt."

csak azt nem mondták az oroszok, hogy melyik oldal súlyos veszteségeivel számolnak :D :D :D
Sajnos tévedsz.

A lengyelek állandóan valamiféle nagy- vagy legalábbis középhatalmi révületben élnek, és ahogy a rendre kiosztott pofonok után a másik fél felsegíti és összeszedik magukat, máris újra nekimennének.

Nem, se nekünk, se a térségnek, se a világnak nem jó. Az ilyen mentalitású népnek az a jó, ha felosztják, és nagy részük asszimilálódik.
Semmilyen kontrollt nem jelentenek az ukránokon, sőt, a terv az, hogy egymás csicskásai lesznek (mindkettő a másikat képzeli el elsőtisztnek és magát kapitánynak).

A 7000 milliárd a németektől, meg a meghatározhatatlan összeg az oroszoktól lehet, hogy vicc, de pk komolyan gondolják. Az, hogy ilyet fel mernek egyáltalán vetni, az pont azt jelzi, hogy itt van a soron következő pofon ideje. Amikor pár éve azzal is előjöttek, hogy nekik az EP-ben a létszámarányosnál több hely járna, mert ha nincs 2.VH, akkor nem csak ennyien lennének, már akkor éreztem, hogy barátaink előbb-utóbb bajt fognak okozni.
Lengyelország most pontosan az a közötködő kokeró a kocsmában, aki 2 kevert után erősnek érzi magát, és mindenkinek beszól, mert ha valakinek nem tetszik, akkor mingyá szól az angloid tezsvíreinek.
Nem, a lengyeleket nem felfegyverezni kell, hanem le.

elég nagy terjedelmű ország,
ez ellen lehet tenni, és remélem fognak is.

és történelmileg is van (jogosan) félnivalója a szomszédoktól
a gonosz szomszédok visszaütöttek, aztán 2-300 év múlva már pariban sem volt velük. hát ilyen ez a történelem.
de azért ma is azzal kérkednek, hogy amikor elfoglalták moszkvát...
100 évvel később meg lett belőlük Lengyel-oroszország, de mindenki értse meg az ő jogos történelmi félnivalójukat.

Ami irigylésre méltó az az,hogy ők gazdaságilag megengedhetik maguknak egy komoly haderő kiépítését
ők sem engedhetnék meg maguknak, ha nem ők lennének az USA új bunkósbotja, amivel a régi európát akarja zsarolni, sakkban tartani. Figyelmedbe ajánlom az egyik német külpolitikust, aki a minap egy interjúban mondta el, milyen az amerikaiakkal tárgyalni: ha egyet értesz velük, akkor te vagy a legnagyobb haver, ha jelentéktelen dolgokban nem értesz egyet velük, akkor hálátlan g..i vagy, ha fajsúlyos ügyekben nem értesz velük egyet, akkor jön a CIA és a totális zsarolás.

2003 Bush - ha a régi európa nem segít nekünk, akkor majd az új európa fog. Sajnos a nyugat európai szuverenitás olyan korlátozott, hogy nem képesek felismerni a saját érdeküket, különben nem velünk szarakodnának, hanem lengyelországot véreztetnék ki anyagilag, hogy tudják, hol a helyük.

Az a baj, mire az európai emberek rájönnek, hogy az igazi veszélyt a lengyelek jelentik, már túl késő lesz.

A 7000 milliárdra is az egyetlen helyes válasz az lett volna, ha maga a német kancellár jelzi - az ügy megvitatására csakis pomeránia és kelet-poroszország visszaadása nyílik lehetőség.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 917
113
Bezzeg az aviapro, oroszok hazugsága, origoripost, stb.
:)
A portfólió álhíreket legalább nem közöl. Ha valami csak egy forráson alapuló hír, azt is feltüntetik..
Amúgy gazdasági híreket hoznak, lehet, hogy nem tetszenek, de legalább nem fake...

Ne adj olyat a számba amit nem mondtam ha megkérhetlek.
Nagyon is tisztában vagyok orosz propaganda oldalakkal. De ott legalább tudom hogy mit várhatok el tőlük.
A Portfoliót gazdasági híreit cikket sosem kritizálom. legjobb lenne ha Portfolio kimaradna a háboróból minden tekintetben.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 479
18 424
113
Nekem kellemetlen ez a remek es jol atgondolt valasz, ugyanis sem ukran sem orosz propaganda szart nem tolok.

De azert valaszolnek. Azert nem, mert mar rengetegen posztoltak mindkettorol es tobb, mint elegendo foton, videon lathattuk mit muveltek. A valaszod alapjan gondolom szerinted is teljesen normalis embereket oszlophoz kotozni, pellengerre allitani… a civilek legyilkolasat hagyjuk is, mert a te altalad tolt narrativa szerint az oroszok voltak. Ellenben a megalazasokra, kinzasokra, pellengerre allitasokra, ezt a sok buszke ukran foto es video miatt nem tudjatok huzni, igy inkabb szo nelkul atlepitek, mert epkezlab es elfogadhato magyarazat nincs. Nem is lehet.

Es akkor tovabbi jo kacsintgatast kivanok. Bar az is lehet, csak az igazsag csipi a szemedet… :)

Te, itt mindenki független!
Nem tudtad?
Itt senki nem tol propagandát!
:D

Amúgy miért vársz többet másoktól, mint magadtól?

Olyat viszont sohasem mondtam, hogy bármelyik ukrán bűncselekményt pártolnám. Sőt, azt tartanám helyesnek, ha ugyanaz a bíró ítélné el mindegyiket. A ruszkit is, ukránt is.
Megszólalni viszont csak az aránytalan, manipulativ kommunikáció ellensúlyozása céljából fogok.
Én is propaganda mentesen. Szigorúan, mint te.
Pont úgy, ahogy itt mindenki. :)


Ne adj olyat a számba amit nem mondtam ha megkérhetlek.
Nagyon is tisztában vagyok orosz propaganda oldalakkal. De ott legalább tudom hogy mit várhatok el tőlük.
A Portfoliót gazdasági híreit cikket sosem kritizálom. legjobb lenne ha Portfolio kimaradna a háboróból minden tekintetben.

Nehéz semleges hírforrásnak tűnni...
Nekik sem sikerül, nyilván.
Viszont szerintem elférnek itt az ő híreik is.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
22 247
113
Te, itt mindenki független!
Nem tudtad?
Itt senki nem tol propagandát!
:D

Amúgy miért vársz többet másoktól, mint magadtól?

Olyat viszont sohasem mondtam, hogy bármelyik ukrán bűncselekményt pártolnám. Sőt, azt tartanám helyesnek, ha ugyanaz a bíró ítélné el mindegyiket. A ruszkit is, ukránt is.
Megszólalni viszont csak az aránytalan, manipulativ kommunikáció ellensúlyozása céljából fogok.
Én is propaganda mentesen. Szigorúan, mint te.
Pont úgy, ahogy itt mindenki. :)




Nehéz semleges hírforrásnak tűnni...
Nekik sem sikerül, nyilván.
Viszont szerintem elférnek itt az ő híreik is.


Ugy remlik nekunk volt mar meccsunk -konnyen lehet tevedek. Mindenesetre regebben leirtam, hogy nem linkelgetek tucatjaval videokat, nem kommentelem azokat szajizem szerint. Ahogy az oroszokat sem ruszkozom es az ukranokat sem hoholozom. Tehat… nem varok masoktol tobbet, mint magamtol.

Nem vagyok fuggetlen es nem vagyok partatlan, ez egyertelmu. Ebben a konfliktusban azt remelem az oroszok eltakaritjak ezt a mocskos es rank magyarokra veszelyes ukran vezetest, az elborult agyu kisebbsegeket vegzalo rohadekokkal pedig vegeznek. De kozben nagyon remelem, hogy magyar-orosz kozvetlen hatar soha az eletben nem lesz.

Egyebkent nem kedvelem Oroszorszagot, nem szivlelem az oroszokat, okadok a kommunistaktol. Csak szenvedest, menekulest es halalt hoztak a csaladomnak. De ettol meg, amit most kepviselnek a teljesen megorult Europaval szemben es ami ellen most dolgoznak azzal egyet kell ertenem. De innentol ez a resz mar OFF lenne es nem ide tartozik.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 050
5 534
113

Ukrán energiavállalat: el kellene hagyniuk az embereknek az országot

Az ukránoknak meg kellene fontolniuk az ország elhagyását, hogy energiát takarítsanak meg – mondta Makszim Timcsenko, a DTEK energiacég vezérigazgatója a The Guardian szerint.

Az orosz rakétacsapások megbénították Ukrajna energiaellátási rendszerét, a helyi hatóságok szerint Kijevnek a tél beálltáig az elektromos ellátás teljes leállásával kell szembenéznie.
A vezérigazgató szerint a működés kulcsa pedig az áramfogyasztás jelentős csökkenése.

Ha három-négy hónapra találnak maguknak alternatív szállást, az nagyon hasznos lesz a rendszer számára

– fogalmazott Timcsenko, hozzátéve: az ukránoknak az ország elhagyására úgy kell gondolniuk, hogy ezzel hozzájárulnak a háború megnyeréséhez.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 709
15 534
113

Ukrán energiavállalat: el kellene hagyniuk az embereknek az országot

Az ukránoknak meg kellene fontolniuk az ország elhagyását, hogy energiát takarítsanak meg – mondta Makszim Timcsenko, a DTEK energiacég vezérigazgatója a The Guardian szerint.

Az orosz rakétacsapások megbénították Ukrajna energiaellátási rendszerét, a helyi hatóságok szerint Kijevnek a tél beálltáig az elektromos ellátás teljes leállásával kell szembenéznie.
A vezérigazgató szerint a működés kulcsa pedig az áramfogyasztás jelentős csökkenése.



– fogalmazott Timcsenko, hozzátéve: az ukránoknak az ország elhagyására úgy kell gondolniuk, hogy ezzel hozzájárulnak a háború megnyeréséhez.
Jaa, és akik elmentek, azok a háború után vissza is fognak térni. Jó buli lesz majd 15 millió emberrel maradékukrajnában újraépíteni az országot. De ha még tovább húzzák a háborút, lehet, hogy csak 10 millióan maradnak.
Szépen látszódik, hogy kik irányítják valójában az ukrán politikusokat. A nép szolgái!!!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 506
46 974
113

Lengyelország szinte azonnal tudta, hogy a rakéta ukrán: ez egy váratlan oka az elismerés késésének​

...
Ukrajna légvédelmi erői 2-3 rakétát lőttek ki orosz célpontokra. A Kh-101-es rakéta manőverezett, megzavarva az ukrán légvédelmet, de az egyik ukrán rakétát állítólag lelőtték, a másikat pedig az önmegsemmisítés helyett, ami akkor történik, amikor célt téveszt , Przewoduvban zuhant le – írják lengyel újságírók.
„Lengyelországban este már tudták, hogy a Przewoduvban lezuhant rakéta nem orosz, de nem tudták, hogyan mutassák be ezt az információt. A probléma az volt, hogy Joe Biden aludt a G20-ak bali találkozója után, és amikor felébredt, világossá tette, hogy a rakéta nem orosz ” – tette hozzá az újság.
Az újságírók azt is pontosították, hogy Andrzej Duda lengyel elnök a rakéta lezuhanása után azt akarta mondani, hogy orosz, de a katonaság lebeszélte a lengyel vezetőt. Kijevben arról számoltak be, hogy a rakéta orosz, ami meglepetést okozott Varsóban. Tomasz Grodsky, a lengyel szenátus marsallja az ukrán Verhovna Rada elnökéhez, Ruslan Stefanchukhoz fordult ez ügyben – hangsúlyozta a Gazeta Wyborcza.
Источник: https://rusvesna.su/news/1668854660

Az igazságra csak az USA teheti rá a pecsétet? Ez katasztrófális!

Az Ukrán Fegyveres Erők Mi-24-esét megsemmisítették az SVO zónában

Háborús bűnökről beszél egy orosz katona​

Nyikita Csibrin, 27 éves katona, aki egy olyan orosz katonai egységben szolgált, amelynek tagjait a Kijev melletti Bucsában történt háborús bűnök elkövetésével vádolják, kész tanúskodni ez ügyben a nemzetközi bíróság előtt - írja a Moscow Times. A Guardian úgy tudja, Spanyolországban kért menedékjogot.
Mint mondja, számos pletykát hallott arról, hogy katonatársai nemi erőszakokat követtek el, civileket gyilkoltak meg azt megelőzően, hogy júniusban dezertált alakulatától. Emellett tolvajlásokról is tud. Csibrin azt állítja, hogy a saját szemével egyetlen gyilkosságot sem látott, nem beszélve arról, hogy ilyesmikben részt vett volna. Hadtápszolgálatra vezényelték, amikor kiderült, hogy ellenzi a háborút. El sem sütötte a fegyverét Ukrajnában.

Akkor most pletykákról akar tanúskodni. Ez kész röhej és szánalom! Egyébként róla ezt írta egy orosz blogger:

Nyikita Csibrin „Bucsi tanúról”

Számos ellenzéki és ukrán forrás számolt be arról, hogy az RF fegyveres erők egykori katona, Nyikita Csibrin Spanyolországba távozott, és ott menedékjogot kér. A katona megígérte, hogy tanúskodni fog az orosz fegyveres erők 64. gépesített lövészdandárának parancsnoksága ellen, amely részt vett a Kijev melletti harcokban. Chibrin elmondta, hogy februártól júniusig az NVO zónájában tartózkodott, és Kijev és Harkov irányban végzett feladatokat.
Chibrin interjújának elemzése után találtunk benne néhány furcsaságot.
▪️Nem világos, hogy Chibrin milyen főállású pozíciót töltött be. Amikor hozzáértését kell mutatnia, azt mondja, hogy rádiós volt . De amint megkérdezik tőle, hogy részt vett-e az ellenségeskedésben, a katona azt mondja, hogy csak szakács és rakodó volt .
Itt azonban nincs semmi különösebben furcsa. Ha valakiről kiderült, hogy alkalmatlan és nem hasznos a fő szakmájában, akkor természetes, hogy harci körülmények között ezermesterként fogják használni. Hogy legalább valami hasznot hozzon a közös ügynek.
▪️Elmondása szerint a kijevi régióban lévő Andreevka faluban Chibrin parancsot hallott, hogy rakétatámadást indítsanak a szomszédos Korolivka falu ellen Iskanderrel, mondván, hogy az ukrán fegyveres erők erős ellenállást tanúsítanak. Márciusban azonban ez a falu az orosz csapatok ellenőrzése alatt állt: az RF fegyveres erők tüzérségi lövedékeinek raktárát fedezték fel ott.
▪️Chibrin elmesélte, hogyan találkozott a " wagneritákkal ". Információink szerint azonban nem voltak sem kijevi, sem harkovi irányban abban az időben, amikor ott volt. Valószínűleg vagy a Különleges Műveleti Erők harcosait vagy a katonai hírszerző egységek harcosait keverte össze a PMC képviselőivel.
Egy másik dolog fontos: a szolgálatos politikai nézetei.
2012 óta Chibrin részt vesz az ellenzéki tevékenységekben, és támogatta Navalnijt . Ezért a spanyolországi emigráció és az összes interjú csak logikus továbblépése az ellenzéki mezőnyben való ismertté tételére tett kísérleteinek.
Ugyanakkor Chibrin életútja nagyon hanyag. Tanulmányait nem fejezte be kínai egyetemen, majd egy rockbandában játszott. 2021-ben szerződéses szolgálatra csatlakozott a hadsereghez, mivel nem volt normális munka .
Rendkívül analfabéta embernek mutatta magát - a kijevi régió északi részét "csernobili régiónak" nevezte. Nem világos, hogy egy ilyen felületes tudással rendelkező ember hogyan tud valamiről tanúbizonyságot tenni.
Chibrin egy politikai-közeli nyavalyás benyomását kelti, aki a buchai események kétes " leleplezéseit " fogja kínálni a nyugati sajtónak . De úgy tűnik, ez leginkább a saját fantáziája lesz .
 

Jano64

Well-Known Member
2021. március 7.
346
2 016
93
Sokszor olvastam már azt a teóriát a fórumon, hogy Amerika kivérezteti Oo-t, hogy a főellenség Kínának ne legyen számottevő erejű szövetségese.
Ha belegondolunk, ennek a háborúnak a végén két ország lesz a világon, akik a II. VV óta nem látott méretű európai háborút vívtak meg egymással, Ukrajna, és Oroszország. Bármilyen mértékben is támogatja bármilyen állam Ukrajnát, vagy o_O-t, a közvetlen tapasztalat csak ezé a két országé lesz. Csak ennek a két országnak a tisztikara megy át azon a tisztítótüzön, ami kiemeli a katonai tehetségeket, és kirostálja az alkalmatlanokat.
A mi érdekünk nyilvánvalóan nem egy megerrősödött ukrán hadsereg, de nem vagyok biztos benne, hogy Oroszország csak legyengülve kerülhet ki ebből a háborúból. Nem gondolok itt gazdasági és egyéb tényezőkre, csak katonai, hadsereg minőségi tényezőkre.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 725
8 924
113
Sokszor olvastam már azt a teóriát a fórumon, hogy Amerika kivérezteti Oo-t, hogy a főellenség Kínának ne legyen számottevő erejű szövetségese.
Ha belegondolunk, ennek a háborúnak a végén két ország lesz a világon, akik a II. VV óta nem látott méretű európai háborút vívtak meg egymással, Ukrajna, és Oroszország. Bármilyen mértékben is támogatja bármilyen állam Ukrajnát, vagy o_O-t, a közvetlen tapasztalat csak ezé a két országé lesz. Csak ennek a két országnak a tisztikara megy át azon a tisztítótüzön, ami kiemeli a katonai tehetségeket, és kirostálja az alkalmatlanokat.
A mi érdekünk nyilvánvalóan nem egy megerrősödött ukrán hadsereg, de nem vagyok biztos benne, hogy Oroszország csak legyengülve kerülhet ki ebből a háborúból. Nem gondolok itt gazdasági és egyéb tényezőkre, csak katonai, hadsereg minőségi tényezőkre.
Az orosz hadsereg a csecsen háborúkból se tanult. Hosszabb távon az orosz rendszer mindig az inkompetens embereket emeli ki, mert nem a kompetenciát nézik hanem a politikai hűséget.

Más:

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 190
13 724
113
Sokszor olvastam már azt a teóriát a fórumon, hogy Amerika kivérezteti Oo-t, hogy a főellenség Kínának ne legyen számottevő erejű szövetségese.
Ha belegondolunk, ennek a háborúnak a végén két ország lesz a világon, akik a II. VV óta nem látott méretű európai háborút vívtak meg egymással, Ukrajna, és Oroszország. Bármilyen mértékben is támogatja bármilyen állam Ukrajnát, vagy o_O-t, a közvetlen tapasztalat csak ezé a két országé lesz. Csak ennek a két országnak a tisztikara megy át azon a tisztítótüzön, ami kiemeli a katonai tehetségeket, és kirostálja az alkalmatlanokat.
A mi érdekünk nyilvánvalóan nem egy megerrősödött ukrán hadsereg, de nem vagyok biztos benne, hogy Oroszország csak legyengülve kerülhet ki ebből a háborúból. Nem gondolok itt gazdasági és egyéb tényezőkre, csak katonai, hadsereg minőségi tényezőkre.
Eddig is mindenki azt hitte, hogy Oo tanult az elozó háborúiból Csecsenfoldon és Grúziában, viszont kiderult, hogy nem.
Úgy látszik, az oroszok semmi újjat nem tanúlnak és semmi roszat nem felejtenek. :oops:

Amúgy kihágytál néhany a mostaninál sokkal nagyobb háborút, mint például a kóreai, az Arab-izraeli konfliktusok, vagy eppenséggel a Irak-Iráni háború. Na, az utolsóban asztán a Szaddam hadserege rengeteg tapastalatot szerzet, megse ment vele sokra az Obolháború során.

Ahoz, hogy az orosz hadsereg tovább legyen képes lépni, meg kell szabadulnia a komplet mostani vezérkatól, ahogyan azt a Voros Hadsereg tette a huszas években (vagy részben a mult években az ukránok).
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 048
113

Páncélozott járműveket és többszörös kilövésű rakétarendszereket 6 NATO-ország és Ukrajna közösen gyárt majd​


Ukrajna a törökökhöz fordul további 150 MRAP KIRPI járműért​


Mindezt háború közepette ? Azért jól néznénk ki hogy ha minket megtámadna Amerika akkor holnaptól veszünk 30 t-90 meg 50 kamaz tajfunt csak úgy ? Vagy mi van itten ? Ez valami kamu "háború" ? Ha csak így megy A TECHNIKA nyugatról ukrajnába akkor az oroszoknak a cár ágyút is elő kellesz venni !
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 045
23 896
113
"Semmilyen kontrollt nem jelentenek az ukránokon, sőt, a terv az, hogy egymás csicskásai lesznek (mindkettő a másikat képzeli el elsőtisztnek és magát kapitánynak)."
Pontosan erről beszéltem,és pontosan ezért lesznek/lennének kontroll az ukránokon .. mivel egyik sem szeretné ha a másik túl erős lenne ..
nehogy azt hidd már hogy a lengyel támogatás ellenére, a lengyelek annyira örülnének egy mellettük megerősödő Ukrajnának !!
az ellenségem,ellensége (nem) a barátom elv alapján,most segítik őket,hiszen úgy gondolják,hogy ezzel is az oroszokat gyengítik, tehát küldik a régi tankot,küldik a Krabokat,küldik a kaját, viszik a hátországba gyógyítani a katonát stb stb .. de nem azért mert annyira szeretnének a szomszédjukban egy megerősödött Ukrajnát,csak úgy vannak vele,hogy minél többet harcol (és fogy) az ukrán az orosz ellen (aki szintén amortizálja mind a saját mind az ukrán embert és technikát) nekik az csak jó !!

de hogy érthetőbb legyen .. mondjuk kirobbanna egy ukrán-román háború Moldova bekebelezése miatt .. mi nem csak nevetve hátradőlnénk ? na kb (szerintem) ugyanez a helyzet állna elő ott is.
és ha kontroll lesz Lengyelország a neonáci Ukrajna felett (mert az lesz) az nekünk jó, végeredményben minél többen szorongatják Ukrajna torkát és nem hagyják katonailag érvényesülni az nekünk csak jó, én nagyobb veszélyt látok Európa békéjére egy felfegyverzett Ukrajnában,mint egy felfegyverzett Lengyelországban .. már csak az ukrajnai beteg rezsim miatt is.
Ezért támogatnám mindenféle módon a Zsirinovszkij-féle elképzelést/tervet/térképet .. ahol mindenki viszi a maga szeletét az Ukrajna nevű tortából (Oroszország,Belorusszia,Lengyelország,Magyarország,Románia ) középen meg maradjon szépen vagy 4-5 oblasztnyi Ukrajna,mennyivel másabb lenne a helyzet akkor ha nem Európa második legnagyobb területű országáról lenne szó,csak mondjuk egy Csehország méretű valamiről,ami lehet nyugodtan 110% ukrán is,viszont komolyabb veszélyt nem jelentene senkire .. ránk meg pláne nem.
na ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével írtam,hogy részemről nem gond Lengyelország felfegyverzése,ha nem az USA láncos kutyája lesz ..
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 593
13 836
113
Az orosz hadsereg a csecsen háborúkból se tanult. Hosszabb távon az orosz rendszer mindig az inkompetens embereket emeli ki, mert nem a kompetenciát nézik hanem a politikai hűséget.

Az első Csecsen háborút az anarchia idején vívták meg, Jelcin többet volt kórházban, helyette ideiglenes testület vesződött, és Jelcin kijelölte Putyint utódjának.

Putyin meg nem a legjobb elnök.

Dimitrij Peszkov nyilatkozta, a Kremlben döntenek a Légierő engedélyezéséről is, kevés, hogy ki milyen zseniális / unintelligens tábornokjelölt.

Putyin meg 2024-től nyugdíjazza magát.

Ez az Ukrán háború veszteségileg semmiképp nem hasonlítható egy Csecsen háborúhoz, egyikben veszítettek 60 harckocsit, 10,000 katonát és vége, itt meg 800 harckocsi, 60 repülő, 60 - 80 helikoptert, és 30,000 katonát minimum, ami durva veszteség.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113

Páncélozott járműveket és többszörös kilövésű rakétarendszereket 6 NATO-ország és Ukrajna közösen gyárt majd​


Oszt hol ahol nincs fűtés vagy áram vagy mindkettő ? És nem csak kaporföldről beszélek ! Azt az aprócska tételt mint az alapanyag már meg se említem ! LOL
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
607
7 354
93
Így hazudik az EU


Most meg azt mondják, nem is volt célja a szankcióknak, hogy segítsen véget vetni a háborúnak