Pontosan erről beszéltem,és pontosan ezért lesznek/lennének kontroll az ukránokon .. mivel egyik sem szeretné ha a másik túl erős lenne .."Semmilyen kontrollt nem jelentenek az ukránokon, sőt, a terv az, hogy egymás csicskásai lesznek (mindkettő a másikat képzeli el elsőtisztnek és magát kapitánynak)."
nehogy azt hidd már hogy a lengyel támogatás ellenére, a lengyelek annyira örülnének egy mellettük megerősödő Ukrajnának !!
az ellenségem,ellensége (nem) a barátom elv alapján,most segítik őket,hiszen úgy gondolják,hogy ezzel is az oroszokat gyengítik, tehát küldik a régi tankot,küldik a Krabokat,küldik a kaját, viszik a hátországba gyógyítani a katonát stb stb .. de nem azért mert annyira szeretnének a szomszédjukban egy megerősödött Ukrajnát,csak úgy vannak vele,hogy minél többet harcol (és fogy) az ukrán az orosz ellen (aki szintén amortizálja mind a saját mind az ukrán embert és technikát) nekik az csak jó !!
de hogy érthetőbb legyen .. mondjuk kirobbanna egy ukrán-román háború Moldova bekebelezése miatt .. mi nem csak nevetve hátradőlnénk ? na kb (szerintem) ugyanez a helyzet állna elő ott is.
és ha kontroll lesz Lengyelország a neonáci Ukrajna felett (mert az lesz) az nekünk jó, végeredményben minél többen szorongatják Ukrajna torkát és nem hagyják katonailag érvényesülni az nekünk csak jó, én nagyobb veszélyt látok Európa békéjére egy felfegyverzett Ukrajnában,mint egy felfegyverzett Lengyelországban .. már csak az ukrajnai beteg rezsim miatt is.
Ezért támogatnám mindenféle módon a Zsirinovszkij-féle elképzelést/tervet/térképet .. ahol mindenki viszi a maga szeletét az Ukrajna nevű tortából (Oroszország,Belorusszia,Lengyelország,Magyarország,Románia ) középen meg maradjon szépen vagy 4-5 oblasztnyi Ukrajna,mennyivel másabb lenne a helyzet akkor ha nem Európa második legnagyobb területű országáról lenne szó,csak mondjuk egy Csehország méretű valamiről,ami lehet nyugodtan 110% ukrán is,viszont komolyabb veszélyt nem jelentene senkire .. ránk meg pláne nem.
na ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével írtam,hogy részemről nem gond Lengyelország felfegyverzése,ha nem az USA láncos kutyája lesz ..