[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Azért mert a ruszki csak a harctéren tudna elérni valamit a szárazföldi manőver erőkkel.
;)
  • Hiába van vagy lenne dupla ennyi katona a légi és kozmikus erőknél: nem tudná legyozni az ukrán népet.
  • Hiába van vagy lenne nagyon sok logisztikus, vagy bármilyen katonája, velük sem győzhetne.
- Hiaba lenne dupla ekkora haditengerészet, azzal sem érnhetné el célját

Lövész, tankos, tüzér katona kellene. Olyan aki AKAR és KÉPES harcolni.
Egyik sem megy jelenleg.
A félkatonai erők különösen képzetlenek és támadó harcra teljesen alkalmatlanok.
A csecsenek hatcerteke 0. Hatalmas NULLA. :)
Csak Tik tok videókat tudnak csinálni, de semmit harci teljesítményük, nyilván tudásuk sincs.

Így már érted?





A székely sem hiszi, hogy a lova fekve alszik....
:)
Tekintve, hogy fél év alatt elveszett több tízezer orosz katona, és a páncélosok fele, nehéz elhinni, hogy ezt a haderő "túlnyomó többségének pihentetése" érdekében áldozták be.
Hiszen ez a"túlnyomó többség" nagyon hamar legyőzhette volna az ukránt.
Ezt gondolom te sem hiszed el...
;)

Ez bizony az, aminek látszik: VERESÉG.
továbbra is az ukránok vesztettek:
  • (jóval) több embert
  • több vasat (már MINDENT kunyerálnak, csak jöjjön valami a darálóba)
  • infrastruktúrát
  • területet

Kinek vereség ez akkor?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 657
77 646
113
Mire gondolsz? Történelmi tény, hogy Oroszország annektálta Herszont. Ez Oroszország nekik és minden ottani polgár orosz állampolgár:
XZMVJ4-SA5-YI63-DDOSODL27-GYEY.jpg


Ahogy az is kezd tiszta lenni, hogy milyen forgatókönyv szerint keletkeznek az "orosz háborús bűnök".

1. A gyenge orosz haderő elveszít egy annektált várost. Azt elfogalják az ukránok. Már a frontcsapatokkal megérkeznek a rendcsináló osztagok, vagy legkésőbb másnap. Ma már nincs semmi különbség egy neonáci halálosztag és az SZBU között. Az ukrán állam idáig züllött, ha még lehet államnak nevezni azt a bábképződményt, ami ott van és amit már a látszatát is csak a háború adja meg.
2. Megkezdődik az orosz kollaboránsok (állampolgárok, együttműködők, oroszul beszélők, a szomszéd haragosai, gazdagabbak, stb. ahogy az ilyenkor lenni szokott) begyűjtése, megkínzása, kivégzése. Ebben változatos léptékben vesznek részt a bevonuló katonák, a velük és utánuk érkező neonácik, az SZBU emberei, a helyi ukránérzelmű lakosok és végül a megérkező ukrán közigazgatás emberei.
3. Miután ez megtörtént, megérkezik egy hetes intervallumban valamiféle ukrán közigazgatás, stabilizálja a helyzetet, megkezdődik a polgári élet valamilyen látszatja. Ekkor már beléphet a külföldi sajtó is a területre, a legyilkoltak a tömegsírokban fekszenek.
4. Körülbelül egy hét-tíz nap után hirtelen előkerülnek az ukrán einsatzgruppék megkínozta, kivégezte oroszok tetemei, mint "orosz háborús bűnök".

Bucsától Herszonig mindig, mindenhol ugyanez a forgatókönyv zajlott le. Ez nem változtat azon, hogy az orosz uralom alatt is történhettek bűncselekmények, de azok szervezetlenül, epizodikusan, a katona, mint egyén, civilek fölötti túlhatalmából fakadtak és nem eredeményeztek semmi olyasmit, amit "orosz háborús bűnnek" próbál beállítani az ukrán propaganda. Bucsa esete volt a jó példa, ahol sikerült azonosítani vagy egy tucat ténylegesen oroszokhoz kötődő háborús bűnt a tetemek előrehaladott oszlása vagy arról készült videók alapján. Ezt akkor én is teljesen elfogadtam és azóta se tudom megcáfolni. Aztán ahogy előkerültek a több százas ukrán legendák kezdett gyanús lenni és nagyjából Izjumnál oszlott el minden gyanúm, hogy a tömegsírokból az ukránok legyilkolta oroszok kerülnek elő.

Már 2014-ben történtek ilyen léptékű népirtások Odesszában, Mariupolban és ebben nincs újdonság, még a tettesek közt is lehet átfedés. Most is ez zajlik, de példátlan léptékben. Lényegében a boszniak szerb hadsereg követett el akkora etnikai tisztogatást és olyan brutalitással Európában, mint most az ukrán fegyeres erők és segédcsapataik az orosz lakosság ellen. Mindezt most Európa teljes asszisztálásával és az orosz állam teljes hallgatása mellett teszik és tehetik, mert Európának az aljas érdekei, az orosz államrezon élén álló elitnek meg a túlélési ösztöne hallgattatja el ezt a folyamatot. Az előbbiek céljaival, az utóbbiak túlélésével lenne ellentétes ha ennek az etnikai tisztogatásnak a léptéke világos lenne a nyugati és az orosz tömegek számára. Mindketten magukra hagyják ugyanis ezeket a szerencsétleneket, de az orosz állam felelőssége a legnagyobb. Az ő csődjük következménye ez. Putyin rezsimjének teljes csődje teszi lehetővé, hogy az ukrán nácizmus valami nagyon hasonlót csináljon, mint anno a lengyelekkel a volhíniai időkben!
A tény az, hogy még az oroszok sem jelölték ki a 4 vagy 5 annektált terület határát. Szóval csak azt nem mondtaák meg, hogy hol van jelenleg Oroszország határa.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 565
113
18+++++
Újabb videó jelent meg a neten az ukrán nácik atrocitásairól.....nincs tárgyalás ezekkel a bűnöző gazemberekkel
Ez nem az előzmény?


Mert akkor ebben a Telegraf is benne van.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 716
28 246
113
Az orosz hadifoglyok kivégzése kapcsán készült egy nyugger elemzés is
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
750
4 030
93
előbb utóbb mind ide kerül ...

ő is igazi, hithű ukrán
neki köszönhetően egyre többen ismerik fel az ukrán nácizmust. igazi hős!

.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 963
5 899
113
vagy a Szu-25-ösök Shadow rakétái.

ez nekem új. Hogy Shadow rakettyák Szu-25-re? Mikor is volt ez?
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93

vajon igaz lehet?
ukránoknál 100e ukrán katona halott, 300e megsebesült, 380e eltűnt (kinyírták az azovosok/dezertált/külföldre szökött stb)
(ha az ukránok 80e orosz KIA+WIA-t jelentenek, akkor az arányok alapján simán elképzelhető, nyáron már amúgy is volt egy 190ezres szám ukrán KIA+WIA-ra)

Mert HA ez igaz, az azért adhat egyfajta magyarázatot arra, hogy az oroszok miért 'balf@szoskodnak'. Minek toljunk bele most több embert, minek kockáztassunk többet, ha így 2 célt is elérhetünk. Mert nem elég nyerni, meg is kell tartani: az igazi kihívás az orosz fennhatóság, identitást restaurációja lesz (a harmadik, járulékos eredményről, európa és a NATO gazdasági és katonai gyengítéséről nem is beszélve).

  • 1 millió embert nyilván nem mozgosíthattak volna a háború előtt, 120-150 ezernél is sejtették az amerikaiak, hogy lefőtt a káve az ukrán projektnek
  • ha hamar célt is érnek katonailag, ott marad legalább 2 generációnyi indoktrinált náci, ami évtizedekig veszélyt jelent. Márpedig a katonai győzelem mellett cél az is, hogy ennek a veszélyt jelentő indoktrinált agymosott rétegnek a lélekszáma a kritikus tömeg alá essen.

Mire vége a háborúnak, nyugat-oroszországban a 18-40 közötti, 8-10 évnyi náci agymosáson átesett harcképes és harcolni akaró 3 millió férfiból a fele-harmada vagy halott lesz, vagy nyomorék, vagy eltűnt/menekült. Ehhez hozzáadjuk azokat a milliókat, akik soha nem fognak hazatérni oroszországba, akkor a pacifikálás+az államiság létének megmentése moszkvai szemmel nem került túl sokba - 100e KIA+WIA+MIA és párezer 20-30-40 éves harceszköz.

Ugyanez sztalini módszerrel: - 5m embert mozgósítani -2 millió megy előre, 3 millió 'fedezi' hogy ne futamodjon meg. Meghal 500e orosz katona, utána deportál/kitelepít 5 millió ukránt.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
továbbra is az ukránok vesztettek:
  • (jóval) több embert
  • több vasat (már MINDENT kunyerálnak, csak jöjjön valami a darálóba)
  • infrastruktúrát
  • területet

Kinek vereség ez akkor?

A 2. VH-ban a szovjetek vesztesége nagyobb volt, mint a németeké.
Mégis a szovjet nyert.

A kérdést, hogy ki áll vesztésre, nyerésre, szerintem úgy kell vizsgálni, hogy kinek mi volt a célja és ahhoz képest, hogy áll most.

Putyin nagyon messze van most bármitől, amit reális célnak lehet tekinteni:
  • Zelenszkij hatalmon.
  • Szélsőségesek hatalmon.
  • Donbasszban alig haladt.
  • A Krim annektálását nem ismeri el senki.
  • Egyre kisebb eséllyel tud bármit is megvédeni a megszállt területekből.

Az ukrán nagyot nem almodhatott feb. 24 előtt. Egy fillért se tettek volna rá.
Ahhoz képest, megállította Putyint, és megragadta és megtartotta a hadműveleti kezdeményezést.
Kitárt, sőt, folyamatosan felkeményedett. A ruszkit látványosan nem tud fordítani, kénytelen hátrálni.

Nincs még minden lefutva, de a ruszki eredeti célját már nem valószínű, hogy elérheti. Nem az ukrán ereje, hanem a saját gyengesége, belső problémái miatt.
Ez azt jelenti, ha Zselét megbuktatnák, a nyugati támogatás elapadna, a ruszki akkor sem lenne képes megszállni nagyobb területeket. Sem. Megtartani különösen nem.
Akkor mit is csinál most ott?
;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 418
46 164
113
Maurice Gourdeau-Montagne , a francia külügyminisztérium egykori főtitkára , Jacques Chirac elnök tanácsadója 2002–2007-ben az Európa rádióban 1 arról beszél, hogy az ukrán kérdés komolyságát az európai kormányok már régóta felismerték.

2006- ban Chirac megbízásából Moszkvában találkozott Szergej Prihodko orosz elnöki asszisztenssel, akinek javaslatot tett egy Ukrajna feletti közös protektorátus létrehozására Oroszország és a NATO-tagországok között, hogy garantálja az ország semleges státuszát. Oroszország azért érdeklődött a projekt iránt, mert a Krím-félsziget és az orosz flotta kérdését forgatták. Chiracnak is tetszett a terv. Utasította Gourdeau-Montagne-t, hogy beszélje meg az Egyesült Államokkal.

Aztán találkozott Condoleezza Rice -szal, és bemutatta neki a projektet. Gourdeau-Montagne így árulja el szavait: „Nos, Franciaország szétszóródott. Ön már hosszú évek óta blokkolja a közép-európai országok NATO-csatlakozásának első hullámát. És nem engedjük, hogy blokkolja a másodikat."

‼️„Ebből megértettük, hogy az amerikaiak végső célja Ukrajna NATO-ba lépése” – mondta Maurice Gourdeau-Montagne.
 
W

Wilson

Guest
Annyira sokat jelentene egy ilyen drón a hadszíntéren?

A drónok nem csak további tűzerőt biztosítanának Ukrajnának, hanem nagyobb hírszerzési képességeket, valamint az Oroszország által üzemeltetett földi célpontok és drónok tüzérségi célzási képességének kiterjesztését is.

De emiatt lamentál az ukriknak történő átadásukkal kapcsolatbam a Pentagon, mivel a jelenleg létező legmodernebb amerikai rádiókommunikációs és felderítőrendszereket hordozza, és ha lelő akár csak egyet is az orosz légvédelem akkor ezek a rendszerek az oroszok kezébe kerülnek. Így jelenleg a Pentagon azon gondolkodik , hogy nem a legmodernebb rendszerekkel felszerelt Grey Eagle-t küldik az ukriknak hanem egy butított változatot amelynél nem jelent gondot ha az oroszok kezébe kerül...

De az Irániak még nem adták át az ő Predator / Reaper / Sentinel-jeik dokumentációját.
Annak semmi köze ehhez, a Grey Eagle képes felderíteni a rendszereinek köszönhetően az iráni származású oroszok által Ukrajnában bevetett kamikaze drónokat is...

Más


Több ezer "elpusztíthatatlan pont" készül el hosszan tartó áramszünet esetére - Zelenszkij​


2022. november 22., kedd, 23:01


4500503-punkty-nezlamnosti.jpg


térkép az "elpusztíthatatlanság pontjairól", nezlamnist.gov.ua

Ukrajnában már több mint 4000 „legyőzhetetlenségi pontot” készítettek elő, amelyek munkája hosszabb ideig tartó áramszünet esetén aktiválódik, ha újabb hatalmas orosz csapások érik az infrastruktúrát.

Forrás : Volodimir Zelenszkij elnök esti beszédében

„Új projektünket is bevezetjük, hogy támogassuk az embereket országszerte – „A legyőzhetetlen pontok.” Ennek a napnak az eredményeként már több mint négyezer ilyen pont készült.

Ha megismétlődnek a hatalmas orosz sztrájkok, és megértik, hogy az áramellátást órákon belül nem lehet helyreállítani, akkor beindul a "Legyőzhetetlenség Pontjai" munkája.

Minden alapvető szolgáltatás megvan: villany, mobil kommunikáció és internet, fűtés, víz, elsősegélynyújtó csomag. Teljesen ingyenes és éjjel-nappal.

Részletek : Zelenszkij megjegyezte, hogy az ilyen pontok hibátlanul működni fognak minden regionális és kerületi közigazgatásban, valamint iskolákban, az Állami Sürgősségi Szolgálat épületeiben és hasonlókban.

A nezlamnist.gov.ua speciális weboldalon megtalálható az ilyen pontok térképe , amelyet folyamatosan frissítenek.
Ezen kívül a weboldalon és az összes "Elpusztíthatatlan ponton" tájékozódhat arról, hogy hol működik a legközelebbi benzinkút, bankfiók, gyógyszertár, üzlet.

Zelenszkij megjegyezte, hogy a helyi hatóságok feladata volt tájékoztatni az embereket a legyőzhetetlenségi pontok jelenlétéről. Kormányzati épületekben, gyógyszertárakban, üzletekben, postákon legyen információ arról, hogy hol találhat támogatást az ember hosszabb áramszünet esetén.

Az elnök elmondta, hogy az üzleti élet képviselői is csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, és üzleti létesítményeiket „legyőzhetetlenségi pontokká teszik generátorokkal, csillagláncokkal, vízzel és egyéb dolgokkal”. Az oldalon található egy űrlap azon vállalkozások képviselői számára, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez.

Háttér :

  • Vitalij Klicsko kijevi polgármester november 1-jén bejelentette, hogy a téli vészhelyzetek esetére Kijev mintegy 1000 hőpont telepítésére készül a városlakók számára.
  • A KSCA fényképeket tett közzé az ilyen pontokról , és arról számolt be, hogy fűtéssel, világítással, fürdőszobával, étkezdével, pihenőhellyel, meleg ruhákkal és meleg takaróval látják el őket. A pontokra látogatók a várossal kapcsolatos hírekhez és releváns információkhoz, valamint pszichológiai támogatáshoz juthatnak.
  • November 18-án, a felszabadult Khersonban megnyílt az első " legyőzhetetlenségi pontok " hő-, villany-, élelmiszer- és internet-hozzáféréssel.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
A drónok nem csak további tűzerőt biztosítanának Ukrajnának, hanem nagyobb hírszerzési képességeket, valamint az Oroszország által üzemeltetett földi célpontok és drónok tüzérségi célzási képességének kiterjesztését is.

De emiatt lamentál az ukriknak történő átadásukkal kapcsolatbam a Pentagon, mivel a jelenleg létező legmodernebb amerikai rádiókommunikációs és felderítőrendszereket hordozza, és ha lelő akár csak egyet is az orosz légvédelem akkor ezek a rendszerek az oroszok kezébe kerülnek. Így jelenleg a Pentagon azon gondolkodik , hogy nem a legmodernebb rendszerekkel felszerelt Grey Eagle-t küldik az ukriknak hanem egy butított változatot amelynél nem jelent gondot ha az oroszok kezébe kerül...


Annak semmi köze ehhez, a Grey Eagle képes felderíteni a rendszereinek köszönhetően az iráni származású oroszok által Ukrajnában bevetett kamikaze drónokat is...

Más


Több ezer "elpusztíthatatlan pont" készül el hosszan tartó áramszünet esetére - Zelenszkij​


2022. november 22., kedd, 23:01


4500503-punkty-nezlamnosti.jpg


térkép az "elpusztíthatatlanság pontjairól", nezlamnist.gov.ua

Ukrajnában már több mint 4000 „legyőzhetetlenségi pontot” készítettek elő, amelyek munkája hosszabb ideig tartó áramszünet esetén aktiválódik, ha újabb hatalmas orosz csapások érik az infrastruktúrát.

Forrás : Volodimir Zelenszkij elnök esti beszédében

„Új projektünket is bevezetjük, hogy támogassuk az embereket országszerte – „A legyőzhetetlen pontok.” Ennek a napnak az eredményeként már több mint négyezer ilyen pont készült.

Ha megismétlődnek a hatalmas orosz sztrájkok, és megértik, hogy az áramellátást órákon belül nem lehet helyreállítani, akkor beindul a "Legyőzhetetlenség Pontjai" munkája.

Minden alapvető szolgáltatás megvan: villany, mobil kommunikáció és internet, fűtés, víz, elsősegélynyújtó csomag. Teljesen ingyenes és éjjel-nappal.

Részletek : Zelenszkij megjegyezte, hogy az ilyen pontok hibátlanul működni fognak minden regionális és kerületi közigazgatásban, valamint iskolákban, az Állami Sürgősségi Szolgálat épületeiben és hasonlókban.

A nezlamnist.gov.ua speciális weboldalon megtalálható az ilyen pontok térképe , amelyet folyamatosan frissítenek.
Ezen kívül a weboldalon és az összes "Elpusztíthatatlan ponton" tájékozódhat arról, hogy hol működik a legközelebbi benzinkút, bankfiók, gyógyszertár, üzlet.

Zelenszkij megjegyezte, hogy a helyi hatóságok feladata volt tájékoztatni az embereket a legyőzhetetlenségi pontok jelenlétéről. Kormányzati épületekben, gyógyszertárakban, üzletekben, postákon legyen információ arról, hogy hol találhat támogatást az ember hosszabb áramszünet esetén.

Az elnök elmondta, hogy az üzleti élet képviselői is csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, és üzleti létesítményeiket „legyőzhetetlenségi pontokká teszik generátorokkal, csillagláncokkal, vízzel és egyéb dolgokkal”. Az oldalon található egy űrlap azon vállalkozások képviselői számára, akik csatlakozni szeretnének a kezdeményezéshez.

Háttér :

  • Vitalij Klicsko kijevi polgármester november 1-jén bejelentette, hogy a téli vészhelyzetek esetére Kijev mintegy 1000 hőpont telepítésére készül a városlakók számára.
  • A KSCA fényképeket tett közzé az ilyen pontokról , és arról számolt be, hogy fűtéssel, világítással, fürdőszobával, étkezdével, pihenőhellyel, meleg ruhákkal és meleg takaróval látják el őket. A pontokra látogatók a várossal kapcsolatos hírekhez és releváns információkhoz, valamint pszichológiai támogatáshoz juthatnak.
  • November 18-án, a felszabadult Khersonban megnyílt az első " legyőzhetetlenségi pontok " hő-, villany-, élelmiszer- és internet-hozzáféréssel.
legyőzhetetlenségi pontok :D beszarsz
szóval van 4000 aggregátoruk, ez igen.

izé, erről lehet majd működtetni bányákat, kohókat, gyárakat, metrót, közvilágítást stb?

nagyon jó ez a térkép, oroszok biztos tudják majd használni, hogy legyőzhetetlenek legyenek :D
 
K

Kopi2000

Guest
Megsemmisült orosz légvédelmi rendszer, SZ-300, Herszonnál...


Égő üzemanyagszállító szerelény, geolokálva...


Égő orosz üzemanyag depo, Donyeck közelében...

 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
legyőzhetetlenségi pontok :D beszarsz
szóval van 4000 aggregátoruk, ez igen.

izé, erről lehet majd működtetni bányákat, kohókat, gyárakat, metrót, közvilágítást stb?

nagyon jó ez a térkép, oroszok biztos tudják majd használni, hogy legyőzhetetlenek legyenek :D
Valami nagyon hülye az, aki ezt kitalálta. Vagy egyfajta öngúnynak vagyunk tanui? Épelméjű ember kineveti ezt az egészt, de ezek még terjesztik is!:D
 
K

Kopi2000

Guest
A Krím félsziget északi részénél található város orosz kiürítésének megkezdéséről....


Novorosszijksz támadása....geolokálva...


Orosz ellenőrzőponton lévő BTR-80 megsemmisítése irányított tüzérségi lövedékkel, geolokálva...

https://www.youtube.com/watch?v=BJGq7T95yqs

Orosz MT-LB veszteség aknavető által, geolokálva...

 
K

Kopi2000

Guest
Nehéz a Wágneresek élete Bahmutnál...


A csecsenek sem panaszkodhatnak egy sérült társuk hátra kísérésekor...


Ukrán katonák a harcokkal érintett területen...

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 105
83 565
113
Reggel a Kremlben:
VV: Mi nem volt már régen?
Sz: Szülészet.
VV: Na akkor gyorsan egyet, Mariupol óta nem láttam a nyugati médiàban szenvedó kismamát!
Sz: Ahogy óhajtod, Herr Putler!


Igazából vsz megint egy ukrán s300, csak ugye mindent meg kell magyarázni ..., legalábbis meg kell próbálni, bár már nyugaton is soknak érzik a farkas, farkast ...