Részletes elemzése a szituációnak: elég hosszú, de érdemes végigolvasni/végignézni a videókat alaposan.
Nos, végigolvastam az elemzést, illetve alatta néhány hozzászólást. Hogy ki az illető, azt már leírták.
1) Kifogásolja, hogy egy orvosi tanácsadó állapítja meg az áldozatok halálának okát, a fejbe lövést. Miért nem katonai szakértőt kérdeztek meg? Azt gondolom, hogy mindkettőt meg kell kérdezni. Egyik kedves ismerősöm igazságügyi orvosszakértő volt (Sajnos, múlt időben.), minden gyanús halálesethez hívták, ő szakértette meg az eseteket. Ez az orvosi diploma mellett külön képzést igényelt.
2) Azt írja, hogy a lövöldözés után golyónyomok jelentek meg a falon. Én az általam látott videókból nem tudom megállapítani, hogy a lövésnyomok a falon vannak-e, és mikor kerültek oda. De az logikus lehet, hogy az utolsó orosz katona lelövésekor, hiszen, amikor elkezdett lövöldözni, akkor tüzet nyitottak rá. Én azt sem tudnám megmondani mennyien kezdték lőni. Vágott a videó, a készítőt lövi meg az utolsó orosz katona. Gondolom, hogy nem tudja tovább készíteni a felvételt. Ebből állapítja meg, hogy csak egy ukrán lőtt. Hát.. merész?
3) Elemző: "fejbe lőtték", de a sisakok nem mozdultak? Videókat tudok mutatni a szíriai háborúból és az örmény-azerbajdzsáni háborúból: egy Kalasnyikovval egy fejlövés azon a távolságon, és a sisak a koponya felével és az agy nagy részével elszáll. Erre a megállapítására válaszol neki egy katonai szakértő:
"Katonai szakértő vagyok. Először is: A bekötött sisak nem repül el. Csak golyó lyukat kap.
Másodszor: A földön tartózkodó férfiakat a genfi egyezmény védte. Mindegyiküket. Fegyvertelenek voltak, és nagyon egyértelműen kimutatták megadási szándékukat.
Szerintem egy nagy hibát követtél el A "10." esetében.
Csak 9 jött ki és feküdt a sorban. Az első drónvideón a 10. látható, amint láthatóan holtan fekszik az elején, jobb lábával felhúzva, a csapatok felé fordulva.
A végén látható a közeli drónfelvételen, ez a "halott" jobb oldalán fekve háttal a katonáknak és nagy vértócsával és alsó lábszárán valószínűleg gránát okozta sérülésekkel.
4)Visszatérve az egy fegyveres lőtt kitételhez, hiszen az "elemző" ezt állítja: "Theiner "tényei" tévesek. Egy azonos magasságban elhelyezett MG nem ölhet meg 11 egymás mögött fekvő embert.
Szóval ennyit erről a figyelemre méltó "elemzésről" Úgy elemezni, hogy nem látjuk elejétől a végéig az eseménysort, és nem vagyunk szakértők, enyhén szólva kóklerség!