Azt írtam HAMARABB beröffent pár ezret mint Európa.
Az orosz hadsereg túlnyomó része még pihen, "csak" 100-150 ezer harcoló orosz katona van Ukrajnában.
Ezzel szemben ha hiszünk Zelenszkijnek akkor több mint 700 ezer ukrán ellen.
Majd kiderül mi változik ha befut az a 300 ezer ember.
Természetesen vannak veszteségek, de a nyugati eszközöket ugyanúgy kibontották volna ezek az ATGM-ek mint az oroszokat...ez nehéz terep, nem a sivatag és nem arabok ellen.
Hol van az a 3000 tank + 3000 IFV/APC? Hozz forrást légyszíves.
Az hogy papíron van 2000 Leopard, nem jelenti azt, hogy mondjuk féléven belül azok el is tudnának indulni.
Szerintem egy 40%-ot minimum levehetsz belőle. Főleg, ha nincs hozzá energiahordozó vagy nyersanyag.
Az átlagos RoE (Range of Engagement) Európában 500 méter körül van, ilyen távolságból majdhogynem attól függ egy párbaj kimenetele kiveszi észre előbb a másikat. Ebben a Nyugati technika jobb - ezt aláírom - csak kevés van belőle. A második világháborúban hiába volt 1300 Tiger I és 6000 Panther, ha jutott rájuk csak T-34-esből több mint 45000 db. Sok lúd disznót győz.
A másik dolog, a Puma még nem látott háborút és elég komplex rendszer, ezernyi hibalehetőséggel. Ami pedig elromolhat az el is romlik.
A US Army (Abrams, Bradley, HIMARS, stb.), US Airforce meg nem lesz itt, el lesz foglalva Ázsiával. Ott nagyobb játékos van (plusz Észak-Korea), aki ellen valószínüleg minden is kell majd. Amerika szerintem JELENLEG nem lenne képes kétfrontos háborút vívni, arra nem képes, hogy 1 éven belül pótolja az eddig Ukrajnának adott felszereléseket. Persze tudom, ez csak elhatározás kérdése, de a gyártósorok felfuttatása idő. A másik fontos dolog pedig ide is kell hozni a technikát.
Megfordítva a kérdést, ki menne Európából háborúzni Ukrajnáért?
Amikor a francia katonák már azért panaszkodnak, mert nem elég kényelmes a román laktanya.
Forrás
Mi lenne velük a fronton?