[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 090
10 278
113
Ezt az érvelést kérném minden esetben, azzal a kiegészítéssel hivatkozni, hogy az angolszászok és az ukránok hány évvel korábban kezdtek felkészülni, és előkészíteni-kiprovokáni a háborút.
Továbbá, azt, hogy kik és miért bas...kodtak az EA2 üzembehelyezésével, amibe az oroszok nem kis pénzt fektettek be? (aztán felrobbantották...)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 924
113
Zeli kritizálta Klicsót, a "legyőzhetetlenségi pontokat" (szerinte csak az működik amit a katasztrófavédelem csinált). Vannak, akik szerint Zeli már a 2024es elnökválasztásra készül, és Klicskót mint potenciális ellenfelet előre ki akarja iktatni.
Nincs az ukrán költségvetésben a 2024-es elnökválasztás!

Somkuti Bálint
Azt mondják egy kép ezer szóval ér fel.
Az egyik vojenkor csatornán találtam az alábbi felvételt.
Észrevételeim:
1. Aharckocsi zászlóalj (45 db T-80U/UD) téli álcázó festést kapott, de még a háttérben sincs hó. Ez egy télen megindítandó műveletre utal.
2. A felvételen a járművek a saját "lábukon" haladnak, azaz vagy mélyen a hátországban készült a felvétel, vagy a frontvonal közelében. Mivel úgy a gyárak, mind a depók el vannak látva vasúti vágányokkal utóbbira tippelek.
3. A T-80 a szovjet éra legmodernebb harckocsija volt, felszereltségében közel állt nyugati kortársaihoz, ezért az elit garda harckocsi alakulatokat szerelték fel vele. Mivel utoljára 2001-ben volt gyártásban valószínűleg ezek tartalékból reaktivált és modernizált harckocsik.
4. Ahogy beáll a fagy orosz támadás várhato, valószínűleg Zaporizsje és Donbassz térségében.
A fentiekhez hozzátéve, hogy a legutóbbi hírek szerint a napokbam visszavert ukrán támadás 20 páncélozott szállító járművét mindössze két darab öreg T-64 fedezte mozgalmasbak ígérkezik a december.

"Jó reggelt, üdvözlöm, Bálint
Én ezt tudom nyújtani:
1️⃣
. Orosz T-80U tankok oszlopa téli álcázásban A forgatás helyszíne ismeretlen.
Korábban azt jelentették, hogy Svatov irányába húzzák őket.
2️⃣
. Bahmut: Az ukrán fegyveres erők ultimátumot kaptak fegyverletétel és megadás. Határidő: November 27, 6:00.
Az ukránok a világ minden tájáról igen jelentős segítséget kapnak. Olvastam a svéd, finn "csomagok" tartalmáról, értékéről, hát....nagyon nagyvonalúak.
Ami viszont elgondolkodtatott engem: az USA -ból felsőbb döntéshozó körökből az szivárog, hogy az USA-nak
❗
ki kell lépnie a NATO -ból, ha rendezni szándékszik a jelenlegi nehéz helyzetet.
Ennek a 'madárdalnak' is érdemes utána járni, mennyi igazságot rejt EZ gyökeresen megváltoztathatja hazánk pozícióját is.
( És akkor egy jelenlegi köztársasági elnökkel biztos, hogy kevesebben leszünk. )"
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113
Nem,ezek a manővererők létszáma.A hadsereg olyan 350-400ezer fő,ami ott harcol-csak ennek a fele se az a létszám,akik ténylegesen,konkrétan,ugymond "lőnek".A többiek ahoz kellenek,hogy akik konkrétan lőnek,azoknak legyen mit,mivel kilőnie,legyen mit ennie,felvenni,mivel közlekednie,stb
Ez honnan?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 144
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 144
113
Mitől védték? Orosz Kalibertol vagy az ukran fegyveresektol? Azert jol kiszort az adofizetok penzebol 1200 millio forintot... Ezt nem sokallja senki, nem Lorincezik senki...
Sajnos, a NATOnál van egy protokoll, és mivel kivételesen nem voltak britek Kijevben, mint .... mindegy, maradt a TEK.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 403
113
Amiket felsoroltál, az oroszoknál az a 150-180,000.
De ha nagyon így akarsz számolni, akkor az ukrán 700,000 mellé tedd oda a fél NATO-t, mint hírszerzési, szállítási, kiképzési, gyógyítási, logisztikai, gyártási, stb háttér, meg az egész EU-t aki ezt fizeti.

Igen, és a Jézuska hozza az ajeszokat, hát persze.
:D
Az orosz már szinte minden megszállt területen HIMARS lőtávoon belül van.
A műveleti területen nem tud logisztikát telepíteni, mert szétcsapják.
A manőver erők a ZHCS-k és az őket támogató harctámogató erők egy része (műszaki, légvédelmi, tüzér).
Az összes többi messzebbről, Oroszországból látja el feladatát.
Az ukrán NATO támogatása meg a Belarusz, Irán, Észak-korea támogatással egy kategória... ;)
Akkor nagyon sokan küzdenek ebben a háborúban.
Lehet úgy is számolni, de az ugye nem passzol a ruszki "hátratett kezes" bizonyítvány magyarázathoz.
:)
Oroszország nem akart támadni, de egyszerűen nem volt más választása. Ha akart volna, megtette volna, vagy várt volna, de egyszerűen nem maradt más választása amikor megkapták a hírszerzés jelentéseit arról, hogy az ukránok március elején támadást indítottak volna a Donbass ellen. Ehhez jön még a többévtizede alakuló globálpolitikai kép.
Ahogy a híres ukránbarát Rob Lee írta márciusban - orosz szempontból a nem cselekvés ára nagyobbra nőtt, mint az az áldozat, amivel egy ilyen háború jár.
És igen, a nyugati eliten kívül mindenki jobban járt volna, ha az ukránok hamar megadják magukat, vagy veszítenek. Még az ukrajnai emberek is.


Na, pl ezért is kell az oroszoknak nyerniük, és a jelenlegi nyugati világnak eltűnnie. Félelmetes méretű az agymosás. Csak azt látod, hallod a médiában, hogy orosz propaganda, orosz dezinformáció, orosz trollok stb stb, közben meg oroszok így vergődnek, úgy vergődnek, péntekre csődbe mennek, leddre kifogynak mindenből. A nyugat az biztos nem csinál ilyet. Nem azért mert a rendelkezésre álló 100x annyi forrásból nem furná sokkal durvábba, hanem mert grállovagok, és ők nem tesznek ilyet :D
A valóság ezzel szemben az, hogy az oscar díjon el akarják törölni a férfi és női díjakat, valakit megszülhet az apja, és a lengyel ME meg banderát koszorúz és éltet. És drog nincs egyik történetben sem.
Félelmetes


@beta

amikor az agymosott szektások agymosott szektásozzák a nem agymosottakat.




Milyen bizonyítékokkal? :D

A valóság, hogy a gyengülő Oroszország 19-re lapot húzott. :)
Putyin régóta tervezte a háborút, lázitotta az oroszokat, ukránokat egymás ellen, hogy ürügyet kreáljon a háborúra.
Nyilván nem Donbassz volt a cél, azzal nem megy semmire. Egész Ukrajnát akarta, csatlós államként.
Kockáztatott, vesztett, ezzel Oroszország történelmi bukását idézi elő.
A nyugat meg kihasználja a hatalmas baklövést.
Minden más csak ruszki mentegetőzés, magyarázkodás. Ami már önmagában a gyengeség jele.
Nem kell ide sátánizmust, gyikembereket, agymosást hazudozni.
A ruszki miért lenne különb, mint a nyugat?
Akkor meg minek ez a sok mese a szegény, kényszerből támadó Putyinról.
A világ legnagyobb atomarzenáljával rendelkező oroszokat hogyan és ki kényszeríti erre a háborúra? :D
SZERINTED ezt valaki beveszi?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 924
113

"Pokol Bakhmutban": Az ukrán fegyveres erők szörnyű veszteségeket szenvednek (FOTÓ 18+)​

A TK BIKKA ukrán riportere, Victoria Khamaza, az ukrán fegyveres erőkkel dolgozó 500 ukrán katonáról és zsoldosról beszélt az elmúlt napokban az Artemivszkért (Bahmut) vívott harcokban.
Elölről nem áll meg a sebesültek áramlása a kórházba.
Elena Galushko ukrán közéleti személyiség is megerősítette ezt az információt az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeiről.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669564232

Az Ukrán Fegyveres Erők GAZ-66-osának megsemmisítése Ugledar közelében Az

Orosz Fegyveres Erők folytatják az Ukrán Fegyveres Erők személyzetének és felszerelésének megsemmisítését az Ugledar szektorban
Az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek UAV-jának számítása során az Ukrán Fegyveres Erők GAZ-66-át fedezték fel az ellenség személyzetével. A krasznopoli irányított lövedék néhány perc alatt megsemmisítette a célpontot.
Az orosz csapatok hetek óta tartanak helyzeti harcokat Ugledar közelében , fokozatosan szorítva ki az ukrán fegyveres erők alakulatait.
A nagy pontosságú lövedékek tömeges használata a drónok objektív irányításával lehetővé teszi az ukrán fegyveres erők tárgyainak hatékony eltalálását és a személyzet védelmét a frontális támadástól.
Koordináták :
47,7954611, 37,2739838 - GEOLOKÁLVA!

Mester trollkodás Katarban.
Katyusha az angol és amreikai futballrajongók számára

Az orosz hadsereg lelőtte a légvédelemben sebezhetetlennek tartott amerikai Excalibur lőszert

Az orosz légvédelem repülés közben megsemmisítette az amerikai Excalibur lőszert.
Ha egészen a közelmúltig azt hitték, hogy az orosz légvédelmi rendszereket egyáltalán nem az irányított és nem irányított tüzérségi lőszerek kezelésére tervezték, akkor ismertté vált, hogy az orosz hadseregnek sikerült elfognia egy amerikai irányított lövedéket a cél felé közeledve. Ezt először rögzítik.
„Légvédelmi rendszerek lelőtték a HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszer két rakétáját Bogdanovka falu közelében, Herson régióban. Egy Excalibur irányított tüzérségi lövedéket fogtak el Miropolye település környékén, Sumy régióban ” – jelentette az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma.
Meg kell jegyezni, hogy az ilyen lőszerek elfogásának fő nehézsége a kis méret és a nagy sebesség, különösen a lőszer hossza kevesebb, mint egy méter, és a röppálya sajátossága miatt észlelésének valószínűsége rendkívül nagy. kicsi.
A mai napig nem volt bizonyíték arra, hogy valaha is elfogtak volna ilyen lőszert.
Подробнее на: https://avia.pro/news/rossiyskie-vo...excalibur-schitavshiysya-neuyazvimym-dlya-pvo

Wagner PMC zászlóalj, amelyet az amerikai hadsereg nyugállományú tábornoka vezényel
A PMC "Wagner"-ben van az amerikai hadsereg egyik tábornoka.
A Wagner PMC alapítója, Jevgenyij Prigozsin a Helsingin Sanomat című finn lapnak adott interjújában elmondta, hogy egy katonai magáncég egyik zászlóalját az amerikai hadsereg nyugalmazott tábornoka irányítja. Prigozhin szerint egy különleges egységről beszélünk, ahol külföldi katonaság és más országokból, köztük Finnországból származó zsoldosok is vannak, Prigozhin pedig meglehetősen magas véleménnyel van a finn zsoldosokról.
Az már korábban is ismert volt, hogy a Wagner PMC a zászlóaljtól és a régiótól függően, ahol a katonai magánvállalat harcosai részt vesznek, külföldi állampolgárokat is foglal itt, ami nagyban leegyszerűsíti bizonyos speciális küldetések végrehajtásának folyamatát, különösen, ha a helyi tapasztalatok szerint kívánt.
Nyilvánvaló okokból Prigozhin nem fedte fel a nyugalmazott amerikai tábornok kilétét, az Egyesült Államokban azonban egyértelmű bizalmatlanságot fejeztek ki Prigozhin szavaival szemben, mivel úgy vélték, hogy ezek az adatok nem igazak.
Подробнее на: https://avia.pro/news/batalonom-chvk-vagner-komanduet-otstavnoy-general-armii-ssha
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 158
113
Állandóan törölve vannak az ukrajnában tömegesen meglévő náciságot felfedő hozzászólásaim, velük együtt más, a háborúhoz szorosan kapcsolódó tweetekkel... :cool:
Hogy meglegyen :

Jó zene, DNR Giacint B dolgozik


Náci ukrán katona SS-sisakot viselő, népirtó ukrán transzparenssel, amelyen ez áll
„Ismételjük meg a Koliivscsinát”… ami egy ukrán felkelés volt, zsidók, lengyelek és más kisebbségek elleni erőszakkal. Az áldozatok számát 100-200 ezerre becsülik.

 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 713
6 521
113
valahogy gondoltam hogy ez itt is megfog jelenni ...
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Gondolom az FSZB dezinformációs részlege eteti a hülyéket...
Ez kész :D

Miért, milyen céllal, hol, honnan és mivel?
És ezt százmilliók fogják szent igazságként ismételgetni a nyugaton.

Szerintem a forrás is nyugati propaganda, de ha nem az, akkor max annyi történt, hogy oroszok:
  1. megnézték, hogy mi az a faszság, amit még képes lehozni, elhitetni a saját polgáraival a nyugat. ha ezt le merték hozni, akkor mik lehettek azok, amiket nem, amik már fennakadtak a szűrőn? Putyin titkos bázist épít a marianna árokban/holdon, és miután kirobbantja az atomháborút, odamenekül. A COVID-ot kína és putyin együtt szabadították a világra, ami 5-10 éven belül terméketlenné teszi a nyugati embereket, így követve el népirtást. Iráni segítséggel bionikus patkányokat eresztenek nyugat-európára az oroszok, amelyet a beültetett agyi implantátumon keresztül majd a szentpétervári trollgyár alkalmazottai fognak irányítani, mint drónokat, pusztítva majd az elektromos infrastruktúrát és betegségeket terjesztve.
  2. el akartak kapni egy kettősügynököt,szivárogtatót. Azzal, hogy ez a sztori kijutott és lejött a sajtóban, meg is lesz a szivárogtató.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire