[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113
Inkább a kongó államkasszával és egyéb valós problémákkal kéne foglalkozni az amúgy nem kevés (milliárdokba fájt az átnevezés) pénz romantikus ablakonkiszórása helyett?

Nem a dübörgő gazdasági világválság meg a harmadik világháború idején kéne ezekkel foglalkozni. Ellenben tökéletes problémarlterelő gumicsont hiszen most is ezt rágjuk.
Minden összefügg. A jövő záloga az igazi múlt ismerete, ugyanis spirálisan ismétlődő folyamatok, törvényszerűségek összessége. Ha átlátod a láncolatot, helyes válaszokat tudsz a jővőbe is kivetíteni, akár évszázadokkal előre tudsz tervezni. Most jött el az ideje egy komoly fordulatnak de ez már '89-90ben elkezdődött. A társadalmat folyamatosan formálják mindenféle erők, amiket ha figyelsz, megjelennek az irányok. A magyarság felemelkedése a Szent Korona közjogi szerepének a feltámasztása a kulcsa. A korona olyan esszenciális erőközpont, ami egyre erősebb ragyogásával új életre kelti az egész Kárpát-medencét, ugyanis egymás analógiái. Tisztítótűzként fogja kipurgálni a most magyarnak nevezett ősi nép leszármazottainak földjét, elpusztítva vagy térdrekényszerítve ellenségeit.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 988
113
Minden összefügg. A jövő záloga az igazi múlt ismerete, ugyanis spirálisan ismétlődő folyamatok, törvényszerűségek összessége. Ha átlátod a láncolatot, helyes válaszokat tudsz a jővőbe is kivetíteni, akár évszázadokkal előre tudsz tervezni. Most jött el az ideje egy komoly fordulatnak de ez már '89-90ben elkezdődött. A társadalmat folyamatosan formálják mindenféle erők, amiket ha figyelsz, megjelennek az irányok. A magyarság felemelkedése a Szent Korona közjogi szerepének a feltámasztása a kulcsa. A korona olyan esszenciális erőközpont, ami egyre erősebb ragyogásával új életre kelti az egész Kárpát-medencét, ugyanis egymás analógiái. Tisztítótűzként fogja kipurgálni a most magyarnak nevezett ősi nép leszármazottainak földjét, elpusztítva vagy térdrekényszerítve ellenségeit.
Mondtam lehet ilyesmikkel foglalkozni, csak nem egy válságidőszak közepén amikor kisebb gond is nagyobb ezeknél....
 

trojaiak

Active Member
2022. március 16.
254
232
43
Részben egyetértek, amikben nem:
- A környéken senki sem fogja támogatni, mert senkinek sem érdeke egy új, politikailag és részlegesen gazdaságilag önjáró új középhatalom. Esetleg a szerbek és a horvátok élnéznék, ha megkapnák B-H-ból a saját nemzetiségű területeiket + szerbia e mellé még Észak-Koszovót és Montenegró vissza integrálódna Szerbiába és ezzel a szerbeknek lenne tengeri kijáratuk. Jugoszláviát is azonnal szétverték az angolszászok, amint lehetőségük volt rá (mondjuk ehhez a szerbek is masszívan asszisztáltak a saját belpolitikájukkal). Lengyelországot csak azért nem tudták eddig szétverni, mert etnikailag homogén és a társadalmi becsípődéseik miatt irányíthatók (egyébként már bepróbálkoztak volna).

-A Balkánon nem teremtene egyensúlyt, sőt egyensúly eltolódást okozna, ahogy az előző bekezdésben írtam. A jelenleg regnáló nagy és közép hatalmaknál a rémálom kategóriba tartoznak a felemelkedő/újrafelemelkedő középhatalmak (főleg ha különutas politikát folytatnak). Ha szövetségesként megtűrnének is minket, folyamatosan víz alá nyomva tartanák a fejünket, lásd USA és Németország viszonyát. Az USA konkrétan most nyírja ki Németországot (illetve kollektíve az EU-t), mint gazdasági vetélytársat az Ukrán háború égisze alatt.

-A trianoni békeszerződés felülvizsgálatához nekünk elsőkörben titkos tárgyalásokban meg kell egyeznünk Horvátországgal és Szerbiával. Mi támogatjuk az ő területi követeléseiket B-H felosztásánál (lásd első bekezdést) úgy, hogy mi nem élünk területi követeléssel feléjük. Ők pedig nem tesznek keresztbe a szlovák magyar nyelvű területek, Kárpátalja és Erdély visszacsatolásánál. Erdélynél az egész területre gondolok, mert nekünk kell a Kárpátok vonala, mint természetes földrajzi határ. B-H felosztásánál pedig a határokat majd lebokszolják egymással a szerbek és a horvátok.
Gyönyörű terv.

De mi gátolja meg őket abba hogy ujra létrejöjjön a kis antant (ellenünk) és akkor kb mindenki haraphat egyet. Utána még a B-H felosztásánál ugyanúgy lebokszolhatják egymással a szerbek és a horvátok. Nem gond nekik hogy élünk e területi követelésekkel tekintettel arra hogy max Budapest maradna, az meg ugye épp még meglenne szálva.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 097
113
Ami fontos: Amennyiben Hazánkról ugy beszélünk, hogy a XXI. században egy properáló hatékony ország és benne nemzet legyen, akkor nem kell Ispán meg mindenféle régimódi faszságot eröltetni. Lásd : Friedmann műveit, hogy az ameriaika sem néznek vissz,a és nem a történelmen vekengenek, hanem a megoldásokon gondolkodnak. A Honvédségnek, sem kéne kivenni a katonavárosok nevét az alakulatok megnevezéséből és a felderítőket, harkocsizókat huszár ezredeknek nevezni jövőre mert egy diszfasz honvédemi minisztert neveztek ki, tarcsis századosként, mint hagyományörzőt. A XXI. század honvédségét nem kell zavarni ilyen marhaságokkal. Hozzátéve, hogy a hagyományörzés alulról jövő kezdeményezésből kell lenni (pld,.a rendszerváltás után a repülőszázadok esetében így volt)..
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Irtuk tobbszor, a "revizionizmus" korszakai lejartak. Maskepp mukodik a politika,a gazdasag stb.
Az amik szemebe az EU halott projekt. A karpat medencei allamszovetseg szeru kepzodmeny mar nem az EU-val verseng. A feladata az Intermariummal szemben alternetivat kinalni a helyi allamoknak. Az erv erte pedig egyszeruen a gazdasagi es geostrategiai erdek, tulelesi oszton. Pl. egy kozos lengyel szovetsegben allandoan konfrontacios palyan lennenek pl. az oroszokkal, nemetekkel stb.

Ez viszont MO szamara is kompromisszumokat jelentene. Nem mindig konnyu az ilyesmit eladni...
 
  • Tetszik
Reactions: tomcat1

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ami fontos: Amennyiben Hazánkról ugy beszélünk, hogy a XXI. században egy properáló hatékony ország és benne nemzet legyen, akkor nem kell Ispán meg mindenféle régimódi faszságot eröltetni.
Mitől faszság B+? Mert azonosulásképtelen vagy a 'túlzott' magyarságával? Mi a telibevert kurvaéletért ezzel van a redves problémátok? Hogy ízesen finoman megkérdezzem?

Ezzel így Magyarországon miért nincs baj? Az első random oldal az állás címszóra. Dzsunior ekszport szélsz menedzser, szép magyaros. Ez a tuti. Disztrikt menedzser. Dzsunior szélsz ákkönt menedzser.

Az ispán meg szar. Hihetetlen és megy rajta a fennakadás, mert nem eléggé idegen. :D Hogy b...nátok meg. :D

 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Mitől faszság B+? Mert azonosulásképtelen vagy a 'túlzott' magyarságával? Mi a telibevert kurvaéletért ezzel van a redves problémátok? Hogy ízesen finoman megkérdezzem?

Ezzel így Magyarországon miért nincs baj? Az első random oldal az állás címszóra. Dzsunior ekszport szélsz menedzser, szép magyaros. Ez a tuti. Disztrikt menedzser. Dzsunior szélsz ákkönt menedzser.

Az ispán meg szar. Hihetetlen és megy rajta a fennakadás, mert nem eléggé idegen. :D Hogy b...nátok meg. :D

Innen a képernyő elől nézve inkább te írogatsz f@szságokat....;)
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Márha már Pápa Bázisrepülőtér lesz a neve. Mert most fontosabb a névváltoztatási mánia a hadvezetésben mint a technika és a humán kiképzés :-(
Amerikaiak Megszállta Gyurcsány Mentes Horthy István Nemzeti Aerodom lesz a neve, nem kell rettegni.
Így a festékszállító beszállítók is sokat nyernek majd rajta.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 596
3 814
113
Mitől faszság B+?
Szia,

Most azt kerdezed, hogy miert nincs uzemanyag a harckocsikban, miert nincs futes a laktanyakban?
Hat tobbek kozott azert, mert aza erre szant penzen inkabb kidobtak az osszes fejleces papirt, az osszes nevjegyet, az osszes nevtablat, ... es vesznek helyette inkabb ujat, amin ugyaz az van irva mas szavakkal.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Mitől faszság B+? Mert azonosulásképtelen vagy a 'túlzott' magyarságával? Mi a telibevert kurvaéletért ezzel van a redves problémátok? Hogy ízesen finoman megkérdezzem?
Mert elszállt a fogalom felett az idő. De például ugyanilyen marhaság lenne, ha a rendőröket pandúrnak hívnák vagy átkeresztelnék csendőrre/zsandárra.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 590
5 196
113
Mitől faszság B+? Mert azonosulásképtelen vagy a 'túlzott' magyarságával? Mi a telibevert kurvaéletért ezzel van a redves problémátok? Hogy ízesen finoman megkérdezzem?

Ezzel így Magyarországon miért nincs baj? Az első random oldal az állás címszóra. Dzsunior ekszport szélsz menedzser, szép magyaros. Ez a tuti. Disztrikt menedzser. Dzsunior szélsz ákkönt menedzser.

Az ispán meg szar. Hihetetlen és megy rajta a fennakadás, mert nem eléggé idegen. :D Hogy b...nátok meg. :D


Ez most így elég populáris lesz, de így, hogy a megyéből vármegye lett, olcsóbb lett a kenyér a boltokban? Ahogy @krisss is írta, ennek talán nem most lett volna itt az ideje, ráköltöttek x milliárdot, aminek mostanában száz másik jobb helye lenne. Ráadásul az átlag ember (melóm miatt elég sok ember megfordul nálunk + ismerősök, rokonok) vagy kineveti, poénkodik rajta, vagy közömbös neki, hogy most megye vagy vármegye. Akkor most ez minek kellett?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ez most így elég populáris lesz, de így, hogy a megyéből vármegye lett, olcsóbb lett a kenyér a boltokban? Ahogy @krisss is írta, ennek talán nem most lett volna itt az ideje, ráköltöttek x milliárdot, aminek mostanában száz másik jobb helye lenne. Ráadásul az átlag ember (melóm miatt elég sok meber megfordul nálunk + ismerősök, rokonok) vagy kineveti, poénkodik rajta, vagy közömbös neki, hogy most megye vagy vármegye. Akkor most ez minek kellett?
A következő generációnak természetes lesz, érted?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Szia,

Most azt kerdezed, hogy miert nincs uzemanyag a harckocsikban, miert nincs futes a laktanyakban?
Hat tobbek kozott azert, mert aza erre szant penzen inkabb kidobtak az osszes fejleces papirt, az osszes nevjegyet, az osszes nevtablat, ... es vesznek helyette inkabb ujat, amin ugyaz az van irva mas szavakkal.
Most küldenek 70 mrd-t az ellenséges Ukrajnának. :DNektek meg az ispánnal van bajotok. :D
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113