[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 498
113

Nagyon nagy gáz lesz Kijevben. Egy újabb támadás után ha nem tudják felmelegíteni a vizet a távhő rendszerben, akkor az egészet le kell ereszteniük, nehogy szétfagyjanak a csövek. És tavaszig nem is tudnák újra feltölteni.
Szép lesz áram, víz, és fűtés nélkül csücsülni a lakásokban.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 956
19 258
113
nem tudom mire gondolsz,nekem nem a Facebookot nyitja meg hanem egyből a BBC-s oldalt ,de azért örülök,hogy megfogtad a kommentemben a lényeget !
PVdaTD2.png

Erre gondolok.

A napi bezzeg nyugaton jó, bezzek oroszoknál jó, legyüzhetetlenségi pont, stb agitprop meg simán kurva unalmas, arra reflektáltam. Szegények voltak, vannak, lesznek, és rcesszióban többen lesznek, és a média pedig felfújja.

Itt egy itthonról, 2017-ből: https://index.hu/gazdasag/2017/05/15/a_magyar_csaladok_tobb_mint_harmada_elhet_a_letminimum_alatt/

Képzeld, az USA-ban, meg még Svédországban is vannak szegények, vagy akár Szingapúrban, Pekingben, Tokióban, bárhol.

De jó onanizálást a napi bulvárra. (politikai előjeltől függetlenül kurvára unom azt)
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
1december2022_Ukraine_map.jpg

1december2022_Eastern_Ukraine_map.jpg

"December 1-jén a Bahmut (Artemovszk) szektorban folytatódtak az összecsapások az orosz erők és a kijevi rezsimhez hű egységek között. A közelmúltbeli előretöréseket követően az oroszok megtámadják a Kijev-barát csapatok állásait Opitnoe, Podgornoe és Kurdymovka környékén. Jelenleg Bahmut valójában csak a nyugati és az északnyugati irányoktól elszigetelt. Mindazonáltal továbbra is fennáll a teljes bekerítés veszélye, ha egy pillanatban a kijevi haderő összeomlik az északi vagy déli szektorban. Így továbbra is az orosz hadsereg folyamatos helyi előrenyomulásának fő prioritása marad."
" A rezsim frontembere, Volodimir Zelenszkij sohasem fárad bele, hogy újabb néhány milliárd dollárt (euró és font is elég) követeljen havonta , hogy támogassa a politikai Nyugat kedvenc bábrendszerét. Legutóbbi nyilatkozatai azonban minden más követelést teljesen „ésszerűnek” tesznek. Ugyanis a kijevi rezsim frontembere most több mint 1 billió dollárt akar az ország feltételezett „újjáépítésére”."
" A Pentagon fontolgatja a Boeing azon javaslatát, hogy rakétahajtású precíziós irányítású bombákat szállítson Ukrajnának, amelyek lehetővé tennék a kijevi erők számára, hogy messze az orosz vonalak mögött csapjanak le – jelentette november 28-án a Reuters ."
" Az ukrán háború kezdetével Zelenszkij elnök teljes körű kampányt indított külföldi katonai önkéntesek bevonzására az ukrán fegyveres erők képességeinek megerősítésére. Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország és Izrael állampolgárai az elsők között érkeztek. Később a külföldi szerencsekatonák egész osztagai alakultak, amelyek a legfejlettebb nyugati fegyverekkel voltak felszerelve. Hamarosan azonban világossá vált, hogy ez a háború nem „séta az ukrán mezőkön”, hanem egy heves harc Oroszország légi dominanciája mellett."
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 361
113
A legnagyobb termelők,ausztrália, dél-afrika, kanada, szvsz ott érdemes próbálkozni.

Ja.. és biztosan drágábban kapja abból az irányokból, mert szerintem eddig se volt hülye h drága helyen vásároljon..

Az üzletben nincs barátság, vagy ellenségeskedés bármennyire igy próbálják magyarázni..

Lásd dúl a "Nagy Háború" de közben egymással üzletelnek: Ukrán szállítja az orosz nyersanyagokat , és közben neki fizet az orosz dollárban szállítási költséget..
Közben időnként jól össze is vesznek, mert az ukrán az évtizedes jó szokása szerint dézsmálja a szállítmányokat.. Ezek szerint ez nem Háború, hanem az emberek hülyének nézése a F.O.S médiacirkusz hírferdítő_fordítói támogatásával.

Ugyanez az EU-ra: nem kellett az olcsó, régi fektetésű csöveken jövő orosz gáz, most ugyanazt megéri több országon keresztül emelt áron cseppfolyósítva venni..Ez normális esetben elmegyógyászati kezelést vonna maga után.

Az EU 40%-al több orosz földgázt vesz cseppfolyós formában:

Nyilván egyes üzletembereknek kormányoknak ez jó buli, az (f)osztható pénz), csak az a baj hogy az árkülönbözetet a mi adónkból fedezik..
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
VICCES FIÚ EZ A SCHOLZ!! :D:D

Scholz felszólította Putyint: Oroszország azonnal vonja ki csapatait Ukrajnából​


2022. DECEMBER 02. - 16:02

Németország elítéli az ukrajnai polgári infrastruktúra elleni orosz légicsapásokat – közölte Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel pénteken telefonon a német szövetségi kormány szóvivőjének tájékoztatása szerint.
A német kancellár legutóbb szeptember közepén beszélt az orosz elnökkel. Steffen Hebestreit kormányszóvivő a több mint két hónapra megszakadt párbeszéd folytatásáról tájékoztató közleményében ismertette, hogy az egyórás beszélgetés témája az Ukrajna elleni orosz támadó háború és következményei voltak.
A kancellár ismét elítélte a nemzetközi joggal ellentétes támadást, ezúttal különösen a polgári infrastruktúrára mért légicsapásokat, és hangsúlyozta, hogy Németország kitartóan támogatja Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni védelmi képességének biztosításában. Olaf Scholz azt is ismételten sürgette az orosz elnöknél, hogy találjon mielőbb diplomáciai megoldást a konfliktusra, és e megoldás részeként vonja ki az orosz csapatokat Ukrajnából.
A kancellár és az orosz államfő az Ukrajna elleni háború miatt “különösen feszült” globális élelmezési helyzetről is tárgyalt – áll a közleményben, amely szerint mindketten kiemelték az ukrán gabonaexportról szóló meghosszabbított megállapodás jelentőségét. A kancellár és az orosz elnök végül megállapodott abban, hogy továbbra is kapcsolatban maradnak.

MÁS...:);)

https://t.me/oroszhirek/7442
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 769
113

Scholz felhívta Putyint​

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Olaf Scholz német kancellárral. A beszélgetés a német fél kezdeményezésére zajlott.
A Kreml közölte, hogy a beszélgetés során az orosz vezető felszólította Németországot, hogy gondolja át az ukrán eseményekkel kapcsolatos megközelítését.
„Felhívják a figyelmet a nyugati államok, köztük Németország pusztító vonalára, amelyek fegyverekkel pumpálják fel a kijevi rezsimet, kiképezik az ukrán hadsereget.
Mindez, valamint Ukrajna átfogó politikai és pénzügyi támogatása ahhoz a tényhez vezet, hogy Kijev teljesen elutasítja a tárgyalások gondolatát.
Ráadásul ez arra ösztönzi a radikális ukrán nacionalistákat, hogy egyre több véres bűncselekményt kövessenek el a polgári lakosság ellen ” – szögezte le az Orosz Föderáció Elnöki Adminisztrációja.
Putyin kifejtette, hogy az Ukrajna területén "bizonyos célpontokra" irányuló csapások Oroszország kényszerű válaszai voltak Kijev provokatív támadásaira, beleértve a krími híd elleni terrortámadást is .
Az orosz vezető megjegyezte, hogy az Északi Áramlat vezetékeken történt robbanások átlátható vizsgálatot igényelnek Moszkva részvételével.
Putyin emlékeztette a német kormány vezetőjét, hogy lelkiismeretesen és átfogóan teljesíteni kell a gabonaügylet feltételeit, ami magában foglalja az orosz szállítás előtti minden akadály felszámolását.
Источник: https://rusvesna.su/news/1669981181

Robert C. Castel - Nem feltétlenül kell erősebbnek lenned ahhoz, hogy megnyerd a háborút​


 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Hülye lengyelek. Döntsék már el mit akarnak ezek a nyomi háborús uszítók!

Európába tartanak:
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 138
113
Nos, a korábban ígért ukrán vasúti cikkem megérkezett, van benne szó a gördülő állományról, a villamosított vasutakról, arról hogy néhol már az egészet a Szentlélek tartja össze és tutti-frutti minden. @Vogon korábbi kérdésére válaszul meg részletesen benne van miért nem tudja a meglévő dízelmozdony állomany kiváltani a villanyosokat ukrán viszonylatban
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 681
8 660
113
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Azért az a bbc link, ami előbb a facebookra visz követni, nem semmi! :D

követés nélkül: https://www.bbc.com/news/uk-wales-63754846

(mély)szegény emberek sajnos mindenhol vannak, és nem segített az elmúlt két év a helyzetükön.
Kizart dolog, a Nyugat Europa topicban napok ota az a tema hogy ilyen csakis Magyarorszagon lehetseges, mar a romanok is lehagytak minket, bezzeg Ausztria es a tobbi ecetera stb....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
PVdaTD2.png

Erre gondolok.

A napi bezzeg nyugaton jó, bezzek oroszoknál jó, legyüzhetetlenségi pont, stb agitprop meg simán kurva unalmas, arra reflektáltam. Szegények voltak, vannak, lesznek, és rcesszióban többen lesznek, és a média pedig felfújja.

Itt egy itthonról, 2017-ből: https://index.hu/gazdasag/2017/05/15/a_magyar_csaladok_tobb_mint_harmada_elhet_a_letminimum_alatt/

Képzeld, az USA-ban, meg még Svédországban is vannak szegények, vagy akár Szingapúrban, Pekingben, Tokióban, bárhol.

De jó onanizálást a napi bulvárra. (politikai előjeltől függetlenül kurvára unom azt)
óóó hát nem én neveztem el őket legyőzhetetlenségi pontnak,meg nem én irkálok a BBC-nél kutyakaját evő britekről,tőlem sosem olvashattad,hogy bezzeg a fejlett nyugat az értékeivel,és az elmaradott kelet az ő hülyeségeivel. stb ..

mellesleg egyéni szoc.problem hogy Te mit unsz vagy mit nem .. ez a topic nem a te kis kívánságműsorod :)
de ez ilyen ne szívd mellre és ugorjunk túl rajta .. nem a személyednek szól ( az FB linket nekem még mindig nem hozza fel,bár ott találtam a bejegyzést a facen ezt tény, hát elnézésedet kérem ha onnan másoltam ki a linket,és bezavart volna semmi szándékosság nem volt benne
..)
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Azok azért tartottak ki az utolsó emberig, mert bekerítették őket és nem volt más választásuk...jó részét civilnek álcázva nem győzték összefogdosni a csecsenek.
Ezek meg azért vonultak vissza, mert egy hideg sivár fagyos romhalmaz helyett a jól ellátott biztos hátországban "dekáznak" minthogy maradjanak a kupac romhalmazon és fenyőteát szürcsölve szétfagyjon a seggük az általában rendkívül enyhe kelet-ukrán télben...azt inkább passzolják és mehagyják az ukránoknak...néha-néha azért átküldenek egy kis tűzelőt grad és tos-1 formájában.
Remélem így fog sokáig folytatódni és haderőben lenullázák ukrajnát is mert nekünk az a jó. Most megint az oroszoknak kéne kemé...várjunk....várjunk...Ha!...ezek nem azért...baszki....de ...ezek azért adják herszont baszod ...hogy menjenek az ukik délre a krím felé....az oroszok meg befognak törni belaruszból északon....aztakurva...ez akkor tényleg egy csapda! Legalábbis logikus... én ezt tenném...Nem most nyilatkozta a Lukasenka hogy mekkora g.ci vót vele a Zele és ezt megjegyezte és árulás??? Meg 300 ezer orosz ment belaruszba...persze csak a "Lengyelek meg NATO miatt."Elvágják őket Nato-cuccoktól!
Bocs brén sztormingom vót!

Valaki nézze már meg hogy most mekkora erők vannak Belaruszban!! Tudni erről infót??
Alakul ez alakul (Na ki a kirááály???) :D múltkor meg egy lengyel drón is ott kolbászolt...amíg le nem szedték!


Héj! Elvakult ukránszimpatizánsok! Nektek meg csak ennyit:

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Higi bébi és ez szerinted jó ? Az EU éppen most hugyozik a konektorba ! Just do it ! Vova megmondta ársapka = kőolaj stop a ratifikáló országokba ! Csak tudod az a dulva , hogy azért a pofátlan polákok a héten még bepróbálkoztak egy gyenge 3 millió tonnás vásárlással persze kapták a nemzetközi jelzést az Oroszoktól !
fuckju2.jpg
Mi a lényege ennek az árplafonnak, ha úgysem vehetnek már több orosz olajat? Pl a Magyarországra érkező olajra ha jól tudom nem vonatkozik, mert az vezetéken jön.