A pénz világa

Gratulálok hozzá ha a sz@r is megfelel csak kevésbé legyen büdös, mint a másik.
Az ugye megvan, hogy 89-90-óta annyi lé dőlt Mo-ra, hogy egy kurva jó, még akár Ausztriát is
lehagyó kis ország kerekedhetett volna belőle?
Csak nem kellett volna mindegyik brancsnak elbaszni, amely elbaszást a jelenleg regnáló társaság tökéletesítette.
Lehet a saját nyálban fetrengve gyűlölni az épp kipécézett csoportot, de egyre messzebb és messzebb kerül közben a
jólét és boldogulás lehetősége.
https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/dobbenetes-mennyisegu-penz-hagyta-el-magyarorszagot.554501.html

Szerintem amit a fent általad nevezettek művelnek, az sokkal kevésbé gáz, mint külföldi érdekeket (ki)szolgálni. Tudod, van a rossz, meg a sokkal rosszabb.
Valójában Orbán sokkal jobban kiszolgálja a külföldi gazdasági érdekeket,mint eddig bárki.És ha tized olyan jol működne a magyar intézményrendszer,mint nyugaton,már rég börtönben lenne.Vagy 25 éve.....

Amúgy kelepisti miért gyülöli Magyarországot, mert a mondanivalójából ez tükröződik ki?

Mert nem ők vannak hatalmon. És Magyarország az a hely ahol nekik kellene uralkodniuk, szerintük. Kb. ilyen lehet a csávó:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hooooogyne... Örülnék, ha csak ennyi lenne.
Úgy, hogy lentebb adtam a minőségből ez úgy lett nálam +50% eddig.
Anélkül +100% tája is lehetne.

• Tetszik
Reactions: hendrick

Hooooogyne... Örülnék, ha csak ennyi lenne.
Úgy, hogy lentebb adtam a minőségből ez úgy lett nálam +50% eddig.
Anélkül +100% tája is lehetne.

Én viszont nem panaszkodhatom, persze az infláció nem hiányzott, de a nettóm másfélszerese a tavalyi ilyenkori bruttómnak így jut is, marad is.

1:1 :p

Korábban írtam, hogy az elég kiismerhető és lassú bürokratikus Uniós eseményeket törvényszerű pénzügyi folyamatok követik, amik milliárd-€-kat vesznek ki a magyar költségvetésből, holott lehetne ez ennek az ellenkezője, mint "PöLö", amikor a franciák a 70-es években --és azóta is-- megtették az saját anti-spekulációs lépéseiket egy egymással együttműködő --de természetesen független :oops: -- "francia Nemzeti bank-i" elnök és a pénzügyminiszter segítségével.

Hasonló módon finanszírozza az USA évtizedek óta a "Nem-Párhuzamos" kirakat-bábúján keresztül a kormányzatilag hivatalosan nem vállalható tevékenységeket --milliárd $-os nagyságrendben :oops: --, mostani divatos nevén NGO-kat és "társait.

Az "puding próbája" esetemben: Kíváncsiságból még ősszel összehívtam (a pénzügyi)köreimből egy sörözős on-line beszélgetést, ahol az első sör után megállapítottuk a dologról, hogy qrva jó ötlet, választási ciklusonként 80-500 milliárd HUF legális bevétel/nyeresége lenne, bőven lehetne tolni belőle a NER-csapatot --és bármi másokat--, és nem a Brüsszeli pénzekből kellene "csipegetni !!!
...és + : nyugodtan kérjek 5-10% siker-díjat érte! ;)

...majd újabb 2 sör után megállapítottuk, hogy a jelenlegi vezetés nem szokja kifizetni ezeket a "siker-díjakat", hanem lenyúlja, majd akár-sikerült, akár-nem, a Brüsszeli pénzekből megy a jutalom a --saját-- "lenyúlós", hatalom-közeli csoportnak. :(
... + "ráadásul": nem túl sok sikeres "ötlet-adaptálást/-lenyúlást" találtunk, de a valamilyen formába csomagolt "siker-díj" szinte mindig kifizetésre került. Hmmm...

Viszont: Az elvet a "hétköznapi megvalósíthatóság" szintjére "honosítottam", --amit egy gyors, sör-nélküli/biztonsági(:a pénzügyes-csapatos)átbeszélés után-- november elejétől "megfuttattam", a gyakorlatban is leteszteltem!

Röviden: M ű x i k !!!

December közepére
megvan a saját
.

...4x, azaz négyszeresen ! :oops:

.

Ez is egy ellenségeink elől elzárható, számunkra pedig egy megnyitható "pénz-csap" lenne, amivel más hatalmi csoportok évtizedek óta élnek, igen sokszor a kárunkra.
...mi pedig kihasználatlanul hagyjuk mind az "elzárási", mind a "megnyitási" lehetőséget egy 500 milliárd HUF körüli "pénz-szivattyú" lehetőségének esetében.

Kár...

.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Ha ez valóban így lesz:

...és Brüsszel a megvalósítás során nem változtat --amire egyre gyakrabban tesz próbálkozást--, akkor ez egy csendes, de jelentős győzelem! "Gratula"... :)

Már "csak" az lenne a fontos, hogy amit most nyertünk ezen a "vámon", azt ne veszítsük el a többi "réven"!!! :hadonaszos:

.

• Tetszik
Reactions: Szittya and fip7
Ha ez valóban így lesz:

...és Brüsszel a megvalósítás során nem változtat --amire egyre gyakrabban tesz próbálkozást--, akkor ez egy csendes, de jelentős győzelem! "Gratula"... :)

Már "csak" az lenne a fontos, hogy amit most nyertünk ezen a "vámon", azt ne veszítsük el a többi "réven"!!! :hadonaszos:

.
Pontosan erről írtam, hogy a mi narratívánk szerint történt minden.
És emiatt volt, hogy 1-2 nappal korábban a duzzogva felbontott USA-Magyar adóügyi egyezmény újra megköttetett.
És hogy miért volt jó az alkupozíciónk? Mert azzal, hogy all EU szinten tudtuk blokkolni a minimum adót, így az USA is muszájból engedett.
És ők engedtek, mert az adóügyi egyezményt ők bontották fel, és hamarabb történt az újbóli aláírás, mint hogy megszületett volna az EU-s megállapodás.

Na ez a lobbierő az, ami elveszne, ha kilépnénk az EU-ból.

És - többek között - emiatt is járt annyit Orbán a templomba, hogy az a komplex egyezség akkor és úgy (gyakorlatilag minden reális célt elértünk) összejött, az inkább egy politikai csodaszámba megy....

Ez elég jól összefoglalja, hogy miről szól a globális minimum adó.

A legviccesebb része ez volt nekem:
Amerika kihátrált a globális minimumadóból, annak ellenére, hogy a demokraták kezdték el ezzel nyúzni a világot, ám a kongresszusban időközben a republikánusok többségbe kerültek, és most blokkolják is ezt az egészet – ahogy az egy jobboldali politikai közösségtől várható.

Pontosan erről írtam, hogy a mi narratívánk szerint történt minden.
És emiatt volt, hogy 1-2 nappal korábban a duzzogva felbontott USA-Magyar adóügyi egyezmény újra megköttetett.
És hogy miért volt jó az alkupozíciónk? Mert azzal, hogy all EU szinten tudtuk blokkolni a minimum adót, így az USA is muszájból engedett.
És ők engedtek, mert az adóügyi egyezményt ők bontották fel, és hamarabb történt az újbóli aláírás, mint hogy megszületett volna az EU-s megállapodás.

Na ez a lobbierő az, ami elveszne, ha kilépnénk az EU-ból.

És - többek között - emiatt is járt annyit Orbán a templomba, hogy az a komplex egyezség akkor és úgy (gyakorlatilag minden reális célt elértünk) összejött, az inkább egy politikai csodaszámba megy....

Amen.

.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Novemberben a 23,1 százalékos magyar infláció volt a legmagasabb az Európai Unióban – közölte az Eurostat. Az unió statisztikai hivatalának adataiból az is kiderül, hogy Magyarország a második legszegényebb tagország. Már csak Bulgáriában költenek kevesebbet fogyasztási cikkekre