[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

Akkor 30 db körüli működőképes D20-as van?
Neten összesen 295 db-ot írnak, de akkor a 30-on felüli mennyiség elég tré állapotban lehet.
Mikor tanulunk meg nem csillaggarázsban tartani cuccokat?

Egyszerű az ok és a válasz az évtizedes, sok-milliárdos kérdésre:
Majd ha a "Politikának" is lesz Magyarországon felelőssége!

.

• Tetszik
Reactions: Venom85 and Pogány
Speciál a tuzérségben nem igazán tudom, mit lehetne "ringtausholni" hiszen a nyugati tuzétségi eszkozok most már egyenesen Ukrajnára mennek - miért kellene ezeket cserélgetni. Ha a slovénok a M-55-okért teherautókat kaptak, akkor mégis ki mit vár D-20-asokért cserébe? o_O
De mondjuk, hogy nem csak vas menne, hanem egyben anyi loszer is, hogy már megérne komolyabban "ringtausholni". Milyen tuzérségi eszkozok johetnének szóba abban az esetben? Eloszor is semmiféle M-777, vagy más NATOs loveg. Arrol senki ne is ábrándozzon. Ezek mennek egyenesen Ukrajnára. Olyan lovegek johetnek csak szóba, amiket származásuk miatt nem lehet kozvetlenul Ukrajnára szállítani. Szoval mondjuk kóreai KH179 ( https://en.wikipedia.org/wiki/KH179_howitzer ) vagy KH178 ( https://en.wikipedia.org/wiki/KH178_howitzer), esetleg izraeli Soltam M-71 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Soltam_M-71 ).
T72 volt a kiindulási csak jó szokás szerint indult a kalandozás.

A HX3 még 3-4 évig nem vihető gyártásba szóval nem hinném, hogy sok köze lenne a jelenlegi költségvetésnek.
Jövőre elvileg már lőnek vele. Ha részt veszünk a tesztelésben mint a LYNX-nél 2024-re jöhet, főleg ha a gyártásba is be akarunk szállni. Tudom csak fanboykodok, ne bassz le mindig, már előre lebaszom magam. :cool:

A HX3 még 3-4 évig nem vihető gyártásba szóval nem hinném, hogy sok köze lenne a jelenlegi költségvetésnek.
Csak kérdés:
Ha a teherautó már létezik hozzá, a löveg rész létezik, működik (ha jól tudom akkor a Pzh lövege ez).
Létezik már lánctalpas és kerekes verzión is, akkor mi a fene telik ennyi időbe ezen?

Csak kérdés:
Ha a teherautó már létezik hozzá, a löveg rész létezik, működik (ha jól tudom akkor a Pzh lövege ez).
Létezik már lánctalpas és kerekes verzión is, akkor mi a fene telik ennyi időbe ezen?
Úgy, hogy nem jól tudod. A cső létezik hozzá, egy formában jelenleg és többen még csak tesztelgetik. A teljesen automatizált töltőrendszer és a üzembiztos működés 60+ km-es pontos találatokkal na az a nem mindegy.

Csak kérdés:
Az innováció. :D Ha az L52 löveget nézzük, elvileg semminek nem szabadna, mert nincs olyan részegység ami zavart okozhatna a többiben, itt most a kényszeresen belső drótmentes kommunikációs egységek hatására gondolok, mert hát ők is innoválnak. :D Az ágyú fix, rég használt, a rendszerei is, a teherautó kész, ha elviseli a terhelést és elvileg az L60-at is el kő neki, akkor semmi más nincs, csak az INNOVÁLÁS. :D

Az innováció. :D Ha az L52 löveget nézzük, elvileg semminek nem szabadna, mert nincs olyan részegység ami zavart okozhatna a többiben, itt most a kényszeresen belső drótmentes kommunikációs egységek hatására gondolok, mert hát ők is innoválnak. :D Az ágyú fix, rég használt, a rendszerei is, a teherautó kész, ha elviseli a terhelést és elvileg az L60-at is el kő neki, akkor semmi más nincs, csak az INNOVÁLÁS. :D
Az ágyúból csak a cső van kész, a töltőrendszernek nincs köze az eddig használt rendeszerükhöz a PZH-n.

Az ágyúból csak a cső van kész, a töltőrendszernek nincs köze az eddig használt rendeszerükhöz a PZH-n.
Pont erről beszéltem. Innováláááás. Van egy adott méretű egység, amibe kell egy az ágyút kiszolgáló rendszer. Egy olyan cég esetében, ami már csinált ilyen rendszert. Vajon sikerül-e megoldaniuk határidőre, a reklám után megtudhatják (diszkóveri csánnel).

Pont erről beszéltem. Innováláááás. Van egy adott méretű egység, amibe kell egy az ágyút kiszolgáló rendszer. Egy olyan cég esetében, ami már csinált ilyen rendszert. Vajon sikerül-e megoldaniuk határidőre, a reklám után megtudhatják (diszkóveri csánnel).
Végső soron ettől ilyen hányingerrel vegyes agyfaszt kapok, ahogy annak a csapdájában vergődünk a modernizációs embertársaink miatt, hogy irgalmatlan erőforrást kúrunk el arra, hogy valamit ami működik, megoldjunk máshogy, mert attól, hogy a máshogy az időnek egy másik, kizárólag az óra miatt létező számában jön létre, a fejlettebb varázsát nyújtja a retek idiótáknak akkor is, ha Puma lesz belőle és még egy évtizedig kell rajta továbbinnoválni, hogy hozza azt, amit az előd amúgy simán tudott, mindezt a nyomorék fikcióra épített pénzrendszer nyújtotta gazdasági jogi hatalomértelmezés miatt.

És emiatt védelempolitikástól katonaságostól innováljuk el az időt meg a pénzt, hogy valami újszerű rendszerben faragva tudja ugyanazt amit eddig simán tudott még úgy is, hogy a szomszédunkban a második gócpontban készül háború kirobbanni. És most iszonyú finom voltam mind a politikai mind a katonai felsővezetés felé.

A Boxer RCH-n egyébként a PZH löveg van nem?
Ha az ott működött kerekes platformon, most a varialás, bocsánat innoválásnak mi az oka?
Azért ezt a problémát a szloták, és lengyel fegyvergyárak is megugorják, mármint a kerekes platformon az önjáró löveget 155 mm-el.

Ha az ott működött kerekes platformon, most a varialás, bocsánat innoválásnak mi az oka?
Azért ezt a problémát a szloták, és lengyel fegyvergyárak is megugorják, mármint a kerekes platformon az önjáró löveget 155 mm-el.
Pont erről van szó. Kibaszott varázslás szinten akarják előadni az ismert tudású emberi mérnöki technológiát megint. Mondjuk annyival, hogy egy másik környezetben fut a kibaszott vezérlő program, amit amúgy analóg gombnyomással is meg lehetett volna mindig oldani.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Hát az RCH-t nem bírta a teherautó, a boxer alváz miatt pedig pont a teherautós olcsóság ment a levesbe.

Semmi köze nincs a PZH kialakításának a kerekes logisztikai járműre pakolható verzióhoz.
A RM-nak tényleg csak a löveg az, amije megvan ehhez.
Múltkor találgattunk a Sigmaval kapcsolatban. Mármint, hogy nagyon hasonlít a torony kialakítás a HX3-on láthatóhoz.
Hogy mennyire gond ez az INNOVÁCIÓ?
Az izraeliek is már bejelentették több védelmi ipari kiállítasra elvitték a Sigmát.
Mutogattak róla képeket.
Ehhez képest, csak tavaly év végén kaptak pénzt a fejlesztésre, de még mindig csak itt tartanak:
Israel_testing_prototype_10x10_Roem_as_successor_to_its_M109_self-propelled_howitzers_2.jpg

Semmi köze nincs a PZH kialakításának a kerekes logisztikai járműre pakolható verzióhoz.
A RM-nak tényleg csak a löveg az, amije megvan ehhez.
Múltkor találgattunk a Sigmaval kapcsolatban. Mármint, hogy nagyon hasonlít a torony kialakítás a HX3-on láthatóhoz.
Hogy mennyire gond ez az INNOVÁCIÓ?
Az izraeliek is már bejelentették több védelmi ipari kiállítasra elvitték a Sigmát.
Mutogattak róla képeket.
Ehhez képest, csak tavaly év végén kaptak pénzt a fejlesztésre, de még mindig csak itt tartanak:
Israel_testing_prototype_10x10_Roem_as_successor_to_its_M109_self-propelled_howitzers_2.jpg
Esélyesen ugye egy kurva robotkarról beszélünk. Mióta is gyárt az emberi kurrva fejlett nyugati ötven évvel előttünk járó civilizáció robotkarokat amik csinálnak valamit? o_O

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0