[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
A világ urai
A Blackrock - nak Európában Budapesten van a legnagyobb irodája.
Akiknek van némi ismerete az ügyről azoknak a nagy része se veszi komolyan. Az összeesküvéselméletek közé sorolják.
Pedig ez az igazi háttérhatalom, a deep state. Pár száz ember mindössze. Akik egyébként nem feltétlenül értenek egyet egymással (nem a célban, hanem a kivitelezésben), de amikor a többségük egyetért...

Toroczkai még az első tízet se sorolja fel, pedig legalább a nevüket ismerni kell, hogy odafigyelj amikor róluk esik szó.

"...Bendarzsevszkij Anton a választ az amerikai filozófus, Francis Fukuyama tételére utalva kezdi. Ezt 1989-ben A történelem vége? című esszéjében fogalmazta meg, és lényege, hogy a liberalizmus a XX. század első felében legyőzte a fasizmust, a második felében a kommunizmust, így már nem maradt más életképes alternatíva.

Az európai országok többsége ezt a vonalat követte, vagyis a kilencvenes és a kétezres években a nagyobb európai hatalmak leépítették hadseregeiket. Éppen ezért volt, hogy az USA időről időre beszólt NATO-szövetségeseinek, tessék betartani a vállalást, és a GDP 2 százalékát fordítsa mindenki a hadsereg fejlesztésére..."

Érdekes, hogy ezt az "aprócska" momentumot nem nagyon szokták kiexponálni. Vagyis az idealista Fukuyamának akár még igaza is lehetett volna, ha a demokrácia és progresszió fellegvára nem erőlteti a globális fegyverkrzést, és háborús kampányokat, hogy jobban pörögjön a nyomtatott dollár alapú bizniszük.

Egy kis világméretű egyezménymizéria/biolaborok...

• Tetszik
Reactions: Nemerson and Nber

Ha felvételek valósak, akkor az engelsen egy ideig nem sokan fognak repkedni...

Ha felvételek valósak, akkor az engelsen egy ideig nem sokan fognak repkedni...
Hát a felvételeken annyira sok nem látszik, pár villanás. Voltak háromszögelések, amiket nem ellenőrzök el, azt, hogy valami robbant, és az engelsen, és a légierő napján, azt mondjuk elfogadom, mert lusta vagyok magam is ellenőrizni amiket a tweetekben hazudnak, de a többi értesülés független forrásból megerősítésééig nem tudom készpénznek venni, a F.O.S. eddigi telejsítménye alapján.

(Már amiket elértem, amúgy bámulatos, hogy a portfólió fizetett alkalmazottai nem tudnak egy működő url-t tenni a cikkükbe. Sok lehetett a flódni, vagy nem tudom... ez mondjuk nem egy csak fizetős előfizetőknek elérhető cikk, mert gondolom őket megtisztelik valami minimális minőségbiztosítással, csak az ingyenes plebejusoknak lesz jó a szar is...)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: aquarell
Akkor már inkább Bogár...

Ahogy nézem Harari is az embereket valamiféle globális GDP növelő részecskéknek tekinti, és teljességgel embertelen módon a maximális hasznosságuk alapján értékeli őket, és azt gondolja, hogy egy idealizált AI/robot munkásokkal szemben még Honduras és a többi 3. világbeli emberek életértelmének - az amerikai elit számára olcsó munkaerő biztosítása - utolsó morzsáját is elvesztik.

Miért érdekelné igazából az embereket az, hogy egy amúgy is kevesek mesterséges gazdasági növekedéséhez hozzájárul e vagy sem ?

Amúgy is pont most látjuk, hogy az AI technológiát - bármit is jelentsen valójában - az Ukrán háború miatt igyekeznek Oroszország és Kína és a világ egy jelentős részéte elérhetetlené tenni. Ami pont ennek a felvetésnek mond ellent.

• Szomorú
Reactions: Kim Philby
Ez az igazi veszély a mai társadalomra.

De az európai őshonos emberek ezt betartják nem ? hisezn csökkenőben vannak ! Akkor tessenek menni egy nagy permetezővel afrikába és hajrá !!! :hadonaszos:

:hadonaszos:

Akkor már inkább Bogár...
Nem. :)
Bogár egy rögeszmés fecsegő.
Szerintem. :)

Status
Not open for further replies.