[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Így tálalják a 2018. febr. 7-i amcsi-Wagner összecsapást most.
Ugyanilyen alapont felvehetik az oroszok a Blackwater / Academy és egyéb nyugati zsoldos cégeket a terroristák listájára válaszul, és mindenre lőnek akkor, aki nem oroszúl beszél.

Ezek szerint az amerikai kormámny elismerte, hogy fegyveresei tartózkodnak a független Szíria állam területén!

Mi alapján is ???

Én nem emlékszem semmi azaz SEMMI nemzetközi megállapodásra ami ezt engedélyezi az Egyesült Államok számára !!!

Az ENSZ sem hozott ilyen határozatot emlékeim szerint!

...ha hozott volna, az pedig "érdekes" lenne nemzetközi jog szempontjából!

Jól tudom ezeket?

.

"Oroszország új megállapodást ajánlott Törökországnak, amelynek értelmében a kurdok vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kivonulnak két kulcsfontosságú észak-szíriai városból – jelentette az Al Jazeera december 8-án."

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22
10december2022_Syria_war_map.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Uhhh...

Maradva a 'szakmai' részénél, ha minden más jó lett volna is --nem volt jó ! --, afegyver elején akkor is "világít"/csillog az fémes csőszájféknek tűnő vmi és/vagy bármi-is-az.

A további elkövetett hibákat --sokat--, majd egy hivatásos felsorolja!

U.I.: A megjelenés módjából tippelve: törökök lőték ki?

.

Sz-125M Pecsora-M honi, kis hatótávolságú légvédelmi rakéta komplexum 5P73 négysínes indító komplexum 3 db 5V27 rakétával, valahol Szíriában. Valószínűleg 1 rakétát már ellőttek, mert párban (2×2) töltik fel a PR-14M TZM-ről.
s125.jpg

Ez pedig egy Buk-M2 9A317 TELAR
zrk_55.jpg

"December 22-én az al-Kaidához kötődő Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), az északnyugat-szíriai Nagy-Idlib régió tényleges uralkodója fegyveresei megtámadták a Szíriai Arab Hadsereg két állását Maarat Mukhaws falvai közelében. és Bureij a déli Idlib vidéken"

"A közelmúltban Szíriát ért izraeli támadás a libanoni Hezbollah drónegységét és az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda egyik főhadiszállását célozta – jelentette az Al Arabiya TV december 22-én, az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva."

• Hűha
Reactions: fishbed and jani22
Sz-125M Pecsora-M honi, kis hatótávolságú légvédelmi rakéta komplexum 5P73 négysínes indító komplexum 3 db 5V27 rakétával, valahol Szíriában. Valószínűleg 1 rakétát már ellőttek, mert párban (2×2) töltik fel a PR-14M TZM-ről.
s125.jpg

Ez pedig egy Buk-M2 9A317 TELAR
zrk_55.jpg

Ez a képen szerintem egy Tor-M1.

• Vicces
Reactions: ghostrider