Ukrán fegyveres erőkkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
980
2 791
93
Pisti ez a pont annyi egy elég barokkos túlzás, veszteségek jóval nagyobbak mint amit az ukránok mondanak.
Két potenciális oka van, hogy most így nekiálltak dönteni a technikát.
1. Az ukránok akkora szarban vannak, hogy szükségessé vált, hogy mindent odaborítsanak amit csak lehet, mielőtt jön a tavaszi-nyári orosz offenzíva
VAGY
2. Az oroszok annyira kimerültek, hogy döntő erőfölényt fog jelenteni az a dandár harccocsoportnyi nehéztechnika a tavaszi-nyári ukrán ellenoffenzíva során
Vagy csak úgy gondolkodnak hogy ha 20 tankot küldenek az mínusz 20 orosz tank. Annyival is kevesebb van és az oroszok kevésbé tudják pótolni
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Létezni létezik csak nem magyar nyelven.
De ez még mindig egy magyar fórum. És Херсон település Herszonként átírandó.
Persze ez most csak kötözködés a részemről, de valahol baromi frusztráló, hogy már angolul beszélünk magyar helyett, mert csak.

Hogy a témához is hozzászóljak:
Szerintem meg nem fog bemenni a nato. Nincs hozzá ereje. A lassú felőrlő háborúban pont az tűnt el a keleti front véres csatamezőin.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
Egyébként már 100 Bradley küldéséről + 100 Strykerről is döntöttek az amcsik.
Bradlyből több mint 1000 darab van letárolva: akár mind átadhatják ha akarják - nem fog nekik hiányozni. Nem harckocsi, de gépágyúval TOW rakétával elég hatásos fegyver. 19 CAESAR-t is kapnak, 12+ Archert, 18+ M109-est és több tucat FH70-est is beígértek - és ez még nem a teljes lista.

Szerintem az lesz mint 2022-ben: kivédik az orosz támadást - akár némi területet is vesztve, aztán offenzívába mennek át legkésőbb a nyáron. Legalábbis ez a terv szerintem...
Helyükben délre koncentrálnék: Zaporozsje és Kherson megyék visszaszerzése lenne legfontosabb Krím bejáratáig. A Donbasz visszavétele nem reális, hacsak nem lesz orosz összeomlás, ami kis esélyes. A 2022 feb. 24 előtti állapot elérése lehet legfeljebb a reális cél az ukránoknak, bár az is nehéz menet lesz...
A terv azért van, hogy legyen mitől eltérni.
Ahhoz szerintem nagyon nagy optimizmusra van szüksége valakinek, hogy higgyen abban, hogy megállítsanak egy nagy orosz offenzívát és utána még támadni is fognak tudni. Ehhez a "Kelly hősei"-ben lévő optimizmust is überelni kellene. Maradjunk annyiban, hogy, ha az elsőt megcsinálják, már az is hatalmas dolog lenne.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
én azt látom hogy az orosz erőgazdálkodik most a wagner megy némi támogatással a hadsereg részéről.
de ott van még a hadsereg ami felkészül.
és ottvannak a csecsenek a városokra.
és a szakadárok ők egyébként nagyon elvannak tünve pedig még van erejük. ők szerintem egyféle tartalékot képezhetnek és a védelembe veszik ki a részüket. (legalábbis nagyon nem hallani rolluk.)

egy biztos a ruszki most megindult. és ez a megindulás nem egy fázisú lessz. (3 hullám szerintem meg lessz abból az 1.őt látjuk wagner képében)
Dolgoznak a volt szakadárok, elég sok hír van róluk. Szerintem most integrálódnak be az orosz hadseregbe.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 285
120 139
113
Pedig a gazdasági háború ilyen. Ha te visszatudod venni az egységeidet az ellenség meg nem akkor nyersz. Legalábbis a Harc Európáértban így csináltam. :)
Ezt úgy lehetne leírni, hogy a nyugat stratégiai célja.
De a nyugati célok alatt vannak ukrán stratégiai célok -----> végcél az ország eredeti határainak teljes visszaállítása
Ehhez pedig offenzíva kell mivel ha nincs eredmény az ukrán lakosság és haderő morálja romlik és nem akarják majd folytatni. Az ukrán politikai vezetésnek eredményt kell felmutatni. Így a gazdasági kifárasztás taktikáját összhangba kell hozni az ukrán célokkal, hogy a háború folytatódjon.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 285
120 139
113
megjegyzem a napot (anyám névnapja utáni nap. nem lessz nehéz.) május 15. a vége. és készülhetünk békétfentartani ensz színekbe. (a kisebbségek védelme nekünk kiemelten fontos ahogy az is hogy ne csempésszenek ki fegyvereket ukrajnából)
Ha valaha is arra kerül sor, szerintem nagyon nem leszünk népszerűek a helyiek körében :(
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Mennyire érdeklődtek ezek valaha is a saját szabályaik betartása iránt?

Nem csak a lassú, körülményes tagfelvétel, meg a hírhedt 5. cikkely léteznek. Ha nem a NATO akkor egyes NATO tagállamok kétoldalú szerződéssel az Ukrán Kormányerőket önállóan kisegíthetik. De eddig, 8 év alatt nem tették, csak egy alultervezett, egyszerhasználatos féllel akarják gyengíteni az oroszokat, nem céljuk Ukrajna bevétele a klubba, mert az pénzügyi fekete lyuk lenne.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Pedig a gazdasági háború ilyen. Ha te visszatudod venni az egységeidet az ellenség meg nem akkor nyersz. Legalábbis a Harc Európáértban így csináltam. :)
az orosz még a sajátkészleteit sem pakolta ki. de könnyen tud teknikát szerezni a vólt szovjet tagköztársaságoktól irántól és számos más országtól. (sokat mondó hogy a késsz szuhojok mennek iránba és nem beforgatta a háború elején azokat. ahogy fehéroroszországnak is jut a mai napig teknika.)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 527
13 479
113
Szerintem meg igen: két hetet sem adtak nekik tavaly, aztán mégis!

Az ukránok nem azért húzták tovább, mint két hét, mert ekkora szupermenek, hanem azért, mert az oroszok 10 hónap fáziskéséssel kezdtek robotrepülőzni. Ha szeptember 12. helyett már február 24-én hajnalban robotrepülőzik a komplett infrát, nem pedig deszantoznak, meg lassú konvojoznak, akkor meddig bírták volna az ukránok ?

 
Status
Not open for further replies.