[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
Egyik ujrajnának szánt "fegyvercsomagban" ha jól emlékszem JDAM "kittek"is vannak.Ehez pont "passzolna" ha ténylegesen átadják az F16-osokat az Ukránoknak.
A brit védelmi miniszetr decemberben már tűkön ült, hogy Storm Shadow-t küldhessen. Szerintem ez is ott lehet.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A te agyadat pedig az orosz propaganda mételyezi meg, na így most már kvittek vagyunk.

Az a vicces, hogy kettőnk közzül te élsz alternatív valóságban csak elég számba venni a front jelenlegi helyzetét és az elmúlt egy év történéseit, hogy lássuk mi is a pontos helyzet, és bizony te voltál azon emberek egyike akik már tavasszal és később Szeverodonyeck és Liszicsanszk elfoglalása után arról beszélt, hogy már "kivérzett" és összeomlik az ukri haderő, mindenki látta mennyire lett igazad....

Az tény , hogy nagy veszteségeket szenvednek el az ukránok Bahmut védelmében, de ha nem csak az orosz propagandát "fogyasztanád" akkor tudnád, hogy az ukri hadvezetés nem hülye nem az ukrán haderő legütőképesebb részét áldozzák fel Bahmut védelmében, hanem folyamatosan rotálva az egységeket jó részt területvédelmi erőket használnak fel Bahmut védelmében.

Ami pedig a hozzászólásod színvonalát illeti, az megint kritikán aluli, jól láthatóan nem vagy képes intelligens felnőtt emberhez méltóan kulturált vitát lefolytatni, úgyhogy nyomatékosan megkérlek rá, hogy majd akkor személyeskedj velem amikor én is hasonló stílusban szólítalak meg téged...
Még utoljára válaszolok : Ha szerinted orosz propagandista vagyok amiért azt mondtam és mondom most is, hogy a konfliktus lezárása az oroszok akaratán múlik, akkor az vagyok. Korábban is volt pár olyan momentum, amikor megvolt rá a lehetőség és most is megvan, hogy olyan helyzetet teremtsenek amiben kényszerlépésekre tudják késztetni a junta haderejét és ahogy telik az idő, ilyenből egyre több lesz. Ugyanis miközben Ukrajna infrastruktúrája romokban áll, addig az orosz hátorzág gyakorlatilag sértetlen, mindeközben felpörgették a hadiipart ÉS új kapacitásokat is kiépítettek. Ezen felül berántottak minimum 300 ezer embert, akiket kiképeztek. És annak fényében, hogy eddig max 150-200ezres létszámmal játszadoztak én egyáltalán nem mondanám azt hogy leszerepeltek volna. Főleg annak tudatában hogy banderisztánban már szó szerint lasszóval fogják az embereket a sokadik merítés legaljánál tartva. Az pedig, hogy milyen erőket tudnak kimenteni rotálással, nagyon szép magyarázat, de attól még a létszám csökken és ezzel egyre szűkülnek a lehetőségeik. A realitás az, hogy a hoholok már rég elvesztették ezt a háborút, csak még nem fogták fel. Ami felháborító számomra, hogy ezt az egészet MI fizetjük meg, miközben se az EU-hoz, se a NATO-hoz semmi köze nincs banderisztánnak. Az egész cécó arra megy ki, hogy velünk és az oroszokkal kibabráljanak. És Ti ehhez tapsoltok, az nem is zavar hogy egy fél hadosztálynyi csontváz hullott már ki a szekrényekből, nem zavar hogy több EU-s vezető ismerte be, hogy az általuk aláírt szerződések annyit sem érnek mint a papírlap amire leírták? És jöhettek a budapesti memorandummal, de nem hiszem, hogy az felhatalmazta volna ukrajnát arra, hogy az őshonos kisebbségeit a sárba tiporja. Vagy szerintetek hasonló alapon a Benes dekrétumok is teljesen jogosak voltak? Pont Mi Magyarok átérezhetnénk az oroszok helyzetét és igen, hasonló helyzetben kutya kötelességünk lenne megvédeni őket vagy legalább megpróbálni. Szeretitek elmismásolni, hogy ez a balhé nem tavaly kezdődött és a szent hoholok nem is olyan ártatlanok.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
535
1 941
93
Ha választani kéne az átlag orosznak akkor inkább nyomorogna tovább Oroszországban mint hogy Ukrajnában végezze egy jelöletlen tömegsírban azért mert putyin kénytelen beismerni hogy elbaszta. Max a börtöntöltelékek azok akiknek nincs veszteni valójuk Oroszországban, nem véletlenül vetik be őket tömegével.
Honnan veszed hogy az átlag orosz nyomorog?
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 792
14 272
113

Ezek a bolgárok se tudják már a pávatáncuk közben, hogy most melyik állásponton vannak valójában.
Vegyenek példát keleti szomszédunkról, nekik évszázadok óta mágnescsapágyakon lebegő szélkakasuk van, annak rezdülését is érdemes figyelembe venni.
A kakas példázza az általuk követett Európai Nemzetet, hiszen a nyelvújítási szavaik egy részét is onnan "kölcsönözték"..
Látszik is hogy milyen simán vették az elmúlt 200 év akadályait..
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 612
5 315
113
Közben az oroszok is a második vh óta nem látott veszteségeket szenvedtek és semmilyen céljukat nem érték el. A NATO tovább terjeszkedik és Ukrajna folyamatosan kapja a fegyvereket. Közben meg az orosz gazdaság sose látott mértékben elszigetelődött és ez hosszú,d e akár közép távon is a harci képességeiket erősen korlátozni fogja.
Uhhh....ezt még nyugaton sem így látják! :D
Zacskóban élsz vagy mi a franc van hogy ennyire tájékozatlan vagy? (Svéd zászlóegetés törökben pl...)
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Ha választani kéne az átlag orosznak akkor inkább nyomorogna tovább Oroszországban mint hogy Ukrajnában végezze egy jelöletlen tömegsírban azért mert putyin kénytelen beismerni hogy elbaszta. Max a börtöntöltelékek azok akiknek nincs veszteni valójuk Oroszországban, nem véletlenül vetik be őket tömegével.
Hány átlagoroszt ismersz te szerencsétlen? A kedélyes hülyeséget még el tudtam viselni, de a fröcsögésed már sok, így mész ignore-ra te is kedves Szalai Ádám. Szia!

Amúgy érdekes, hogy az itt jelenlévő ukránpártiak az utóbbi napokban teljesen kivetkőztek magukból. Eddig 1 év alatt 3 ember került nálam ignore-ra, most 2 nap alatt +2.

MÁS: Ukránoknál ilyen jó a morál, úgy kell nácikkal agyonveretni és elraboltatni az golyófogókat

És akkor az okos francia hozzászól, hogy többszázezer van akítv kiképzésben, és ugyanennyi vár mobilizálásra. Igen, ez az ember is csak úgy várta, hogy a nácik elrabolják.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 600
14 546
113
Közben az oroszok is a második vh óta nem látott veszteségeket szenvedtek és semmilyen céljukat nem érték el. A NATO tovább terjeszkedik és Ukrajna folyamatosan kapja a fegyvereket. Közben meg az orosz gazdaság sose látott mértékben elszigetelődött és ez hosszú,d e akár közép távon is a harci képességeiket erősen korlátozni fogja.

Várd ki a végét. Mert azaz lesz, hogy Oroszország (vagy az orosz-kinai-iráni hármas) pár év múlva nagyobb veszélyt jelenthet Európára ill. az USA-ra mint az elmúlt 40 évben bármikor. Ráadásul teljesen szükségtelenül, mert Putyinék a 2000-es években még nyugatosodni akartak (Liszabontól Vlagyivosztokig), de ez nem felelt meg az angolszászoknak...

Minden akciót ellenakció követ, Oroszország alkalmazkodni fog a szankciókhoz, mert alkalmazkodnia kell, és minden kiindulásifeltétel adott. Nyersanyag dögivel, és szürkeállomány is lenne.

Hmm. Az általam pár hete felvázolt foteltábornoki mesterterv második eleme is egy támadás Harkovtól délre ill északra Harkov bekerítésére, ezzel szinkronban egy támadás délen a Dnyeper mentén Zaporozsje és Dnyepropetrovszk irányába, majd Poltava irányában egyesülés a Harkovot körbezáró erőkkel. Így két helyen lenne komolyabb ukrán zsák/bekerítés: egyrészt az egész Donbassz, másrészt legalább Harkov.

Nálam amúgy az első lépés még északibb támadás lett volna a belarusz/orosz/ukrán hármashatártól Csernyiv irányáb, ill. egy másik támadás az M2-es autópálya mentén, majd a két támadóék egyesülése után irány a Dnyeper és Kijev Keleti része.




Belaruszt én a végén vonnám csak be még úgy is, hogy az utánpótlás főleg lengyelből - amúgy Moldován és a románokon át is. Előbb elfoglalnám ami a Dnyepertől keletre van és ott lennék a sereggel Kijev, Dnyepropetrovszk és Zaporozsje alatt.

Úgy nézem itt is hasonlót képzeltek el, csak itt Harkovtól délre menne a keleti támadás, nem Harkovot átkarolva:

The Big Serge Plan (Map by me) - középtájon

Amúgy egész jó kis írás, angolszászoktól ritka az ilyen.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
A propagandista találkozása a valósággal :D

44444444444444!!!!!!!!!!!!!!!!
Amikor a szennybalos média próbálja menteni a menthetőt. Nem az volt pár napja a narratíva, hogy annyira jelentéktelen település, hogy szóra se érdemes? Még itt is ez ment. Azután, a front az olyan, hogy 1 km-ről is eltalálhatnak, vagy messzebbről, érted, nem jelenti azt, hogy nincs elfoglalva, max azt, hogy közel a front a településhez. Ha pedig valamilyen nagyobb kaliberű repesze volt akkor 3-4-5x akkora távolságból jöhetett.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Ha választani kéne az átlag orosznak akkor inkább nyomorogna tovább Oroszországban mint hogy Ukrajnában végezze egy jelöletlen tömegsírban azért mert putyin kénytelen beismerni hogy elbaszta. Max a börtöntöltelékek azok akiknek nincs veszteni valójuk Oroszországban, nem véletlenül vetik be őket tömegével.
Neked ki osztott lapot? Apukád nem mondta még hogy ne szólj bele a nagyok dolgába?? Konkrétan úgy kell az ukrán katonának valókat elrabolni az utcáról hogy legyen aki harvoljon annyira szerete meghallni a nemes eszmékért, nekik annyira szar volt hogy bátran meghallnak most és vérüket adják csak hogy az orosz lakta teruletekr visszafoglaljak.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 053
6 502
113
Hatvan felettiek bazzzmeg?!

Nagyrészük nem lát, nem hall, nem tud menni 5 percnél tovább felfelé egy dombon, ha leül - lefekszik, bemegy egy lövészárokba ott is marad ha nem segít neki valaki!

Slava ukraini, a kurva anyátokat! Ez már gyilkosság azok részéről, akik a nagypapikat viszik harcolni, köpedelem!!!

Itt lenne az ideje TÁRGYALNI kedves ukránok, arról hogy NO NATO, és had menjen a Krím/4 megye, miért olyan lehetetlen ez?!

Jobb megöletni a lakosságotokat?! Gratulálok gyökerek!!!
Nemrég Bécsben 3 huszon éves ukrán fickóval találkoztam egy nagy fehér Lexussal voltak egy jó drága szállodában és kiraktak az ukrán zászlót meg a slava ukraini feliratot és minden nap buliztak. A pékek, szobafestok, kőművesek, eladok, tanárok, diákok, ... meg meghaltak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Július óta egy régen 6000 fős banyavárost foglaltak el....
Pont olyan elbizakodott vagy, mint az orosz HM.
A Wágner veszteségei nem látszanak, fél millió bűnözőből használnak 40-50 ezret.
Nem kell elszámolni a bűnözőkkel, nem katonák, még a vk-n sem keresik az ismerőseik, böriben vannak.
Erre mondhatod, hogy "csökkenek a veszteségeik".
Ne felejtsd el, az orosz támad megerődített körleteket, ahol Prigó Jancsi szerint is "minden házért meg kell küzdeni".
Az ukrán 100 teherautónyi halottat veszít, a bűnözők meg egyre kevesebbet?
:)
Oroszország nem Soledarál vagy Bahmutnál veszít, hanem Kijevnél február végén már vesztett.
Lehet, nem könnyű belátni, de a harcászati sikerek is nagyon nehezen és lassan születnek,, viszont a három nagy hadműveleti vereségüket (Kijev, Harkov, Kerszon), nagyon nagyon sok Soledar szintű győzelemmel tudnák kompenzálni. Sok-sok Szoledar kell még, hogy újra Kijevig jussanak. ;)
Ha valóban olyan nagy fölénnyel rendelkeznek, akkor már rég Kijevnél lennének.

Az oroszok háborús céljainak eléréséhez viszont a fél millió bűnöző sem lesz elég...

Ezért:
Az oroszok a céljukat már nem tudják elérni, ez a háború tavaly február vége óta már csak a Donbasszról szól. Ukrajna marad, és végérvényesen az USA érdekszférája lesz. Az, hogy a határ Kramatorszk kelet, vagy Bahmut nyugat, tök mindegy. Az új vasfüggöny, ott lesz és nem Csapnál, nekünk ez a lényeg.
A magyar érdek, az, hogy a keletről elmenekült ukránok visszatérhessenek lakóhelyükre, hogy ne legyen indok Kárpátalján letelepíteni őket.
Az ukrán vezetés továbbra is fasiszta és soviniszta marad, ezen már nem lehet változtatni, különösen nem a nyugati támogatás miatt.
Ez a realitás, ebből a helyzetből kell kihozni nekünk a legjobbat.

Hogy miért nincs esélye az orosznak elfoglalni Ukrajnát?
  • Egy év alatt két fél megyét tudott megszállni. Ezeken a területeken sincs meg az a támogatottsága, ami miatt az ukrán partizánok ne tudnának ellene évekig harcolni, így egy folyamatos megszálló műveletben kell erőforrásait pazarolni a jövőben.
  • Ha további területeket szeretne megszállni, ott már nem élnek orosz ajkúak, illetve csak kevesen. Ezeket a területeket még nehezebben tudja megszerezni és sokkal nehezebben megtartani. Az amcsik kiszámolták, hogy a megszálló műveletekhez lakosság és területre vetítve mekkora megszálló erő kell. Nekik sem ment, sem Irakban, sem Afganisztánban. NEM bírták. Az orosz sem bírja, ahogy Afganisztánt sem bírta. Valójában ehhez semmilye sincs meg, mert a 600 ezer km2 területű, immáron nagyon is ellenséges , 20-30 milliós Ukrajna megszállásához, alacsony vagy közepes intenzitású tartós konfliktus esetén is milliós megszálló (szárazföldi) csapatok kellenek. Ezek folyamatos veszteségei az orosz társadalom számára, párosulva a gazdasági és jóléti hanyatlással olyan feszültséget eredményeznének, amit Oroszoroszág (sem) bírna ki.
  • A NATO határaihoz közeledve az orosznak egyre nehezebb lenne a harc (nyugat-Ukrajnában), mert egyre beljebb kellene harcolnia ellenséges területen, és egyre közelebb a NATO felderítő rendszereihez. De legalább egyre hosszabb ellátási útvonalakon az ellenséges Ukrajnában, HIMARS stb veszélyes 600 ezer km2-en.
  • Persze, ehhez előbb meg kellene halni még száz-kétszáz ezer orosznak, hogy egyáltalán elfoglalják az ország még ukrán kézen lévő 90 %-át. Mindezt úgy, hogy a NATO és a nyugati világ mindent elkövet az orosz áldozatok magasan tartásáért. Mind gazdasági, mind humán értelemben.
  • Ezekből az következik, ha Zselé bukna és bárki más lenne utána, a nyugat azt is támogatná az orosz ellen, ezért már önmagában nem lenne elég zselét eltenni láb alól, mert Ukrajna már nem zselé fasisztái miatt harcol az orosz ellen, hanem mert nem akar orosz elnyomás alatt élni. Ez is egy eredménye az elmúlt egy évnek.
  • Az orosz számára már csak az a cél, hogy a vérengzés elhúzásával igyekezzen rávenni a világot a megszállt területek elcsatolásának elismerésére. Ez sem lesz könnyű, mert a gáz és energia fegyver sem működött, Európát már nem tudják többé zsarolni, befolyásolni, így a kényszerítőzést elveszítik. A gazdasági visszaesés sem szorítja a nyugati vezetőket céljaik feladására, így Oroszország lehetőségei valamilyen siker elérésére folyamatosan csökkennek.
A romló orosz esélyek miatt jönnek elő megint az atom fenyegetéssel.

Ez meg vontodnak, ha rossz a memóriája:
A kép bal alsó sarkában lévő nyilak segítik az orosz szándékok megértését...
alexander-lukashenko.jpg


Moldova Next? Wider War in Europe Feared as Lukashenko Gives Away 'Next Target' of Russia and Putin

A map analyzed by Alexander Lukashenko suggested that the Russian troops may start their incursion into Moldova from the port city of Odessa.

www.ibtimes.sg
Micsoda baromság már megbocsáss.
A cél a demilitarizálás volt.
A demilitarizáció köszöni szépen, folyamatban van. Az oroszokéhoz képest 5-8-szor akkora KIA veszteség, a fél ország romokban, a népesség kb harmada lelépett.
Mégis, ez milyen dimenzióban mutatja azt, hogy az oroszok vesztésre állnak? Ez valami marvel film, hogy majd a következő részben megjelenik Vasember és szétcsapja az orosz csapatokat?
Az országból elfogynak az emberek, a hadianyag (amivel kezdtek) meg már rég elfogyott. Az van, amit kapnak. Mástól.

Az a más pedig egyszercsak megunja az adományozást. Ugyanez a kretén érvelés ment Vietnám idején is. Ugyanúgy etakarodott onnan a nagy támogató nyugati erő. Előszőr a franciák, utána az angolszász slepp, végül az USA. Kellett hozzá közel 15 év, de eltakarodtak.

És ott is volt egy szuperdemokratikus Dél-Vietnám, amely az “elnyomó” és “gonosz” északiak ellenében lett felpumpálva az USA által. Tényleg, kísértetiesen kezd emlékeztetni ez az egész Vietnámra :( csak itt ez a majdanista kesztyűbáb-banda a hatékonyabb médiagépezetnek köszönhetően diznisebben lett demokratikusnak meg nagyon szabadnak lefestve. Vietnám idején a déli bábállamnál sokkal hamarabb kilógott a lóláb.

Annyi van még, hogy a vietnámiak egy életre megjegyezték, kiknek köszönhetik, hogy az amcsik vietnámi kalandja és az azt követő polgárháborúban több, mint 2 millió vietnámi halt meg.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
Hatvan felettiek bazzzmeg?!

Nagyrészük nem lát, nem hall, nem tud menni 5 percnél tovább felfelé egy dombon, ha leül - lefekszik, bemegy egy lövészárokba ott is marad ha nem segít neki valaki!

Slava ukraini, a kurva anyátokat! Ez már gyilkosság azok részéről, akik a nagypapikat viszik harcolni, köpedelem!!!

Itt lenne az ideje TÁRGYALNI kedves ukránok, arról hogy NO NATO, és had menjen a Krím/4 megye, miért olyan lehetetlen ez?!

Jobb megöletni a lakosságotokat?! Gratulálok gyökerek!!!
Tulajdonképpen emberileg nézve szomorú ami történik, nemzeti érdekből nézve pedig az oroszok olyan szívességet tesznek nekünk amit nemhogy az egész 21. de még a 20. században sem kaptunk. Mert a bécsi döntéseknek megkérték az árát, itt pedig csak egy kávét kell kérnünk,és figyelni. Ráadásul megmutatták a vezetésnek hogy amit eddig erős hadseregről képzeltek az semmi, az nem hadsereg.

A két valóban veszélyes ellenségünk közül az egyik éppen most semmisül meg teljes mértékben, minden egyes nappal amikor az ukránok létszáma, ereje, jövője fogy, a mi veszélyszintünk csökken. Az elmúlt két hétben nagyon felgyorsult az ukrán élőerő pusztítása, de nézegettem friss utcai videókat, van ott még hús bőven amit be lehet tölteni a darálóba. Ennek a háborúnak még folytatódnia kell, a nyugatnak több fegyvert kell küldeni hogy minél tovább fenntartsák az ukránokban a győzelem esélyének illúzióját.
Cato után szabadon: Ucraina delenda est

A kárpátaljai magyar kisebbségért azért nem aggódok hosszútávon, mert bármilyen diktátumot fognak az oroszok adni, az tartalmazni fogja a kisebbségek nagyon széleskörű jogainak kiterjesztését, hogy az a föderáción belül, vagy független Ukrajnaként, esetleg felosztásra kerülve, ez lényegtelen. Ez esetben nyugodt körülmények között tudjuk újrakezdeni a terület magyarosítását. Hiszen a magyar tudás, és útlevél érték és jövőbeni befektetés a terület lakóinak, a megsemmisült keleti részekkel pedig főleg igaz lesz ez.
Bizakodó vagyok mert nem hiszek sem az ukrán győzelemben sem abban hogy az oroszok befagyasztják vagy félmegoldással fejezik be a konfliktust.

Egy dolog zavar engem, a sunyi románok nem hajlandóak magukat lefegyverezni és nagyon lapítanak, nem tesznek úgy mint a felvidéki csehül beszélő magyarok. Ennek oka az hogy tudják addig van országod amíg fegyvered, félnek tüllünk( ehhh?:eek:), vagy pedig ők már a moldovai balhéra készülnek, ami nekünk megint csak nagyon jó lenne, sőt kívánatos. Amire van esély mert az idióta elnökük szeretné országukat Ukrajna sorsára juttatni a 30 ezüstért.

Zaporizzsja városát közben sürgősen elkezdték megerősíteni külső védelmi vonal építésével mert úgy látszik ez a frontszakasz szépen elkezdett megreccsenni ukrán részről. Nem is csoda, sárga karszalagosok nagyon rossz állapotban vannak, a videók 70% mostanában a zöld területvédelmet mutatják, szóval szóval ez mostantól tényleg igazi húsdaráló.

Arra kíváncsi vagyok vajon a kilőtt nyugati technikára is fognak e az ukránok Z betűz szerkeszteni? :)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 901
8 178
113

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 536
8 821
113
A T-90m akció a harci zónában. A videóban figyelemre méltó, hogy semmi sem maradt a falvakból, ahol a harcok folynak, sőt, ahol az emberek éltek, már csak romok vannak.
E felvételek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy emberek milliói veszítették el örökre otthonukat és tulajdonukat, nincs hova visszamenniük. NATO „ felperzselt föld Donbas” taktika akcióban, lássuk, mi fog történni Nyugat-Ukrajnában…



Sorozás