[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113

szerintem inkább lengyel lesz az.
Idézek belőle:
▪️Az F-16 vadászgépek alkalmasak a talajon történő sebzésre. A gép felszállhat a szlovák reptérről, Vinnitsaban tankolhat és a csatatérre repülhet. Miután a vadászgép bombázott, visszatér Európába.

Akkor ez most segély vagy háború? (költői kérdés volt)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Idézek belőle:
▪️Az F-16 vadászgépek alkalmasak a talajon történő sebzésre. A gép felszállhat a szlovák reptérről, Vinnitsaban tankolhat és a csatatérre repülhet. Miután a vadászgép bombázott, visszatér Európába.

Akkor ez most segély vagy háború? (költői kérdés volt)
Szegény tót atyafiak
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Idézek belőle:
▪️Az F-16 vadászgépek alkalmasak a talajon történő sebzésre. A gép felszállhat a szlovák reptérről, Vinnitsaban tankolhat és a csatatérre repülhet. Miután a vadászgép bombázott, visszatér Európába.

Akkor ez most segély vagy háború? (költői kérdés volt)
:(
 
  • Szomorú
Reactions: LMzek 2.0

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
https://southfront.org/ukraine-rock...mansions-luxury-vacations-as-people-suffered/

Köszönet Mr. Whitney-nek az ukrán fronton elért haladás mámorító értékeléséért.

Kétségtelen, hogy az ottani háború sok fordulattal jár.

Martin Armstrong és az ő mesés mesterséges intelligencia-programja, a Socrates azt jósolják, hogy a dolgok egyre rosszabbak lesznek, majd ismét egy kicsit rosszabbak lesznek az elkövetkező években – így nem lesz egyhamar az egész.

Valójában a III. világháború gyakorlata valószínűleg 2024-ben vagy legkésőbb 2025-ben kezdődik teljes pompájában. És igen, az atomfegyverek szerepelni fognak ebben.

Ami az analitikus tájat illeti, szinte minden publikált perspektívát nem találok intellektuálisan kielégítőnek – pontosabban talán „homályos” vagy „megoldatlan” –, mivel ennek az egésznek annyi jelentős dimenziója van, amelyek együttesen zavaróak és nehezen összeegyeztethetőek. .

Az egyik legfelső kérdés a fejemben az, hogy a Klaus Schwabhoz hasonló, népirtó globalista pszichopaták a különféle megszervezett globális „válságokkal” és a kormányokat szerte a világon megfertőző sokaságukkal pontosan hol férnek bele a nagyobb képbe?

Egy párhuzamos, alternatív perspektívát kiszolgáló kérdés: kik a bábmesterek, és kik a bábok? Míg az Amerikai Birodalom geostratégiai céljait befolyásolhatja az eurázsiai kontinens nemzetállamainak apálya és áramlása, ugyanígy az emberölő luciferi pszichopaták szándékai is, akik disztópikus Egy Világkormányukat és Új Világrendjüket szorgalmazzák, egy olyan világot, amely nem teljesen összeegyeztethető a leendő globális Amerikai Birodalom neokonok által uralt hegemóniájával.

És úgy tűnik, hogy ezen törekvések egyike sem felel meg Oroszország azon törekvéseinek, hogy valóban többpólusú, gyarmati szennyeződésektől mentes világot hozzanak létre.

És csak mellesleg, úgy tűnik, hogy az amerikai DoD és a WEF sátáni pszichopatái is ott voltak a számos biofegyver-laborban, amelyeket Oroszország hozott létre Ukrajna-szerte beavatkozásuk korábbi szakaszában.

Jó lenne, ha valami zseni javasolna egy egységes elméletet annak megállapítására, hogy valójában mi a franc folyik jelenleg a Földön. Az ember napról napra teljesen más képet kap, attól függően, hogy melyik irányból fúj a szél, és hová néz.
JHVH, mindig is az volt, mindig is az lesz. Érdekes, hogy az emberek szeme előtt volt a kezdetektől leírva, de mindig valami ködös sötétben keresgélik, hogy mi lehet a háttérhatalom, pedig mindig mindenkinek ott volt a szeme előtt.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Egy kicsit az SMO zónában legyőzött ellenséges felszerelések statisztikáiról

A számok, mint tudjuk, nem hazudnak. A statisztikák elképesztő ellenséges katonai felszerelés-veszteségeket mutatnak az ukrajnai különleges katonai művelet kezdete óta:

372 repülőgépet lőttek le – lényegében az egész ukrán légierőt megsemmisítve

200 helikopter - légi hadsereg

7537 harckocsi és páncélozott harcjármű - két harckocsihadsereg és öt kombinált fegyveres hadsereg

8066 jármű - nyolc hadsereg

Összesen: huszonhárom ellenséges hadsereg vagy négy front felszámolása (=négy Wehrmacht hadseregcsoport, = az egész modern NATO haderőcsoport Európában).

Mostanra bármelyik ország vereséget szenvedett volna, Ukrajna esete azonban kivétel, az Észak-atlanti Szövetség teljes körű katonai segítsége miatt.

Amint Sladkov katonai tudósító beszámolt, az orosz hadsereg ugyanolyan hatékonyan harcol, mint a Nagy Honvédő Háború idején, mindezt anélkül, hogy milliókat veszítene a munkaerőből.

https://t.me/druschbaFm_en/11940
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
bácsi volfrám | 2023. január 26. 9:12 @ 2-nek volt egy érdekes linkje és posztja a robottankrombolókról. Arra gondoltam, hogy kimásolom Curzio Malaparte Vörös kutyák című fejezetének egy részét az 1946-os Kaput című könyvében, amely az orosz hadsereg találékonyságáról szól. Idén új volt számomra, és remélem, hogy a legtöbbeteknek új. Szerintem nem off topic. Malaparte a német hadsereggel utazik olasz tudósítóként, és elmeséli, hogyan kezdtek el a zsidók összeszedése helyett a kutyák kilövésére koncentrálni minden faluban. Az ok hamar kiderül:
A páncélozott autók a támadó egységek támogatásával már mélyen behatoltak a kihalt síkságba. . . Az oroszok elhagyták a csatateret, és a folyón túlra menekültek. . . Hirtelen néhány fekete pont száguldott elő a távoli erdőből, aztán egyre többen; gyorsan haladtak, eltűntek a bokrok között, közelebb fordultak és gyorsan a német páncélosok felé rohantak. „Die hunde! Die hunde! - A kutyák! a kutyák!” – kiáltották rémült hangon a körülöttünk álló katonák. Meleg és heves ugatás érkezett hozzánk a szélben, a vadászkutyák öblítése a róka nyomában.
A kutyák hirtelen támadása alatt a páncélosok cikázva rohanni kezdtek és vadul lövöldöztek. A páncélozott autók mögött támadó egységek megálltak, tétováztak és szétszóródtak; ide-oda menekültek a síkságon, mintha a pánik tombolna. A géppuskák csörgése tiszta és könnyű volt, akár az üveg csilingelése. A csomag sorsolása beleharapott a motorok zúgásába. Időnként egy halk hang hallatszott, amelyet a szél és a széles fű susogása elfojtott. „Die hunde! Die hunde!” Hirtelen egy robbanás tompa puffanását hallottuk; aztán még egyet, meg még egyet. Láttunk két, három, öt páncélost felrobbanni, az acéllemezek felvillantak egy magas földszökőkútban.
– Ó, a kutyák! - mondta von Schobert tábornok, és az arcára tette a kezét. „Páncélautó-ellenes kutyák” voltak, akiket az oroszok arra képeztek ki, hogy élelmet keressenek a páncélozott autók alatt. Egy-két napig élelem nélkül tartották őket, és a frontvonalba vitték őket, amikor támadás közeledett. Amint a német páncélosok megjelentek az erdőből és legyezőszerűen szétterültek a síkságon, az orosz katonák felkiáltottak: „Pashol! Pashol! - Ki! Ki!" és szabadjára engedte az éhes falkát. A robbanóanyaggal megrakott hátukon bölcsőt cipelő, radarberendezés antennáihoz hasonló acél kontaktrudakkal ellátott kutyák gyorsan és éhesen futottak a páncélozott autók elé, élelmet keresve a német páncélosok alatt.

Írta: Quid Me Vexare | 2023. január 27. 0:54 utc | 219
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 534
113
Látom, az itt lebzselő emberek nagy része még mindig nem tudja elfogadni azt, hogy az egykor hazánk területén élő nemzetiségek ma már önálló államokban élnek és nem kérnek Magyarországból. Pld. a szlovákok sem. Érdekes, de a horvátokkal kapcsolatosan alig példálózik így valaki, talán azért, mivel sok hosszú évszázadon keresztül kvázi önnállóan intézték az ügyeiket és csak egy laza reálúnió köttt bennünket ssze velünk?

Mit szeressenek a nemzetiségek rajtunk, amikor még Kossuth is csak a végveszély idejében, későn, próbálta megnyerni azokat. Meg Trianonban is vastagon benne volt a magyar politikai elit keze, akik nem engedték idejekorán a dualista államot megreformálni, többpólusúvá tenni, a saját hatalmuk féltése miatt, ma már tudjuk, rövidlátó módon. (Ha valakit bővebben érdekel, a Trianon 100 topikba feltettem több, ezzel a témával foglalkozó beszélgetést, vezető történészeinkkel....) Le kellene számolni azzal a hamis ideával, hogy a magyarok a kiválasztott nép a Kárpát-medencében, mert ez a hozzáállás mind a múltban, mind a jelenben, mind a jőben káros volt (és lesz...)

Ugyan, csak pechünk volt. A Kárpát-medence túl centrum helyen van, ezért túlságosan felhígult és közben idő se volt a konszolidációra, mert állandóan támadás vagy megszállás alatt voltunk. A világ többi népe mégannyira se bánt jól a kisebbségekkel, mint a magyar.
 
K

Kopi2000

Guest
Ugyan, csak pechünk volt. A Kárpát-medence túl centrum helyen van, ezért túlságosan felhígult és közben idő se volt a konszolidációra, mert állandóan támadás vagy megszállás alatt voltunk. A világ többi népe mégannyira se bánt jól a kisebbségekkel, mint a magyar.
Ezzel nagyon nem értek egyet.... Mert ugyan az utolsó Habsburg uralkodó meg akarta reformálni a birodalmat és az bizony a magyar ellenálláson bukott meg. Ez tény... Az is tény, hogy sokan, így az előttem szóló is a szlovákokra pld. úgy tekint, mint csehül beszélő magyarokra... Na ezzel a XI. században azért nagy probléma van...
 
K

Kopi2000

Guest
Ugyan, csak pechünk volt. A Kárpát-medence túl centrum helyen van, ezért túlságosan felhígult és közben idő se volt a konszolidációra, mert állandóan támadás vagy megszállás alatt voltunk. A világ többi népe mégannyira se bánt jól a kisebbségekkel, mint a magyar.
Ez egy Romsics cikk kivonata. Van fenn a neten számos tanulmány és előadása, hogy speciel mi hogy bántunk a nemzetiségekkel. Ismétlem, a baj az, hogy sok magyar még most is így akar velük bánni....

 
K

Kopi2000

Guest
Ugyan, csak pechünk volt. A Kárpát-medence túl centrum helyen van, ezért túlságosan felhígult és közben idő se volt a konszolidációra, mert állandóan támadás vagy megszállás alatt voltunk. A világ többi népe mégannyira se bánt jól a kisebbségekkel, mint a magyar.
Pld. ezzel a cikkel nem értek sokban egyet, de azért rávilágít a probléma lényegére....

 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Látom, az itt lebzselő emberek nagy része még mindig nem tudja elfogadni azt, hogy az egykor hazánk területén élő nemzetiségek ma már önálló államokban élnek és nem kérnek Magyarországból. Pld. a szlovákok sem.
Már megbocsáss, de Szlovákiával nem az a baj, hogy létezik, hanem, hogy olyan helyen is létezik, ami színmagyar.
A hegyeiket vihetik, ahová akarják, de Kassa - Zólyom - Nyitra tengelyig tartó terület elcsatolását egy magyar ne tapsolja már meg!
Pozsonyról nem is beszélve.
Hogy mennyire erőltetett Szlovákia mesterséges megkreálása, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ha Pozsonyt nem csatolják el, még egy rendes fővárosuk se lenne.

Ha Trianonból kivonjuk a korrektséget és az igazságosságot, az így létrejövő szlovák terület nagy része a 30-as évekre feloldódott volna Lengyelországban, míg a maradék után már nem maradt volna Csehszlovákia, csak Csehország, némi szlovák kisebbséggel keleten.
És ugyanezt végiggondolva a román állam is összezuhant volna Erdély nagy része nélkül.

Trianon igazságtalan volt és szándékosan aljas.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Látom, az itt lebzselő emberek nagy része még mindig nem tudja elfogadni azt, hogy az egykor hazánk területén élő nemzetiségek ma már önálló államokban élnek és nem kérnek Magyarországból. Pld. a szlovákok sem. Érdekes, de a horvátokkal kapcsolatosan alig példálózik így valaki, talán azért, mivel sok hosszú évszázadon keresztül kvázi önnállóan intézték az ügyeiket és csak egy laza reálúnió köttt bennünket ssze velünk?

Mit szeressenek a nemzetiségek rajtunk, amikor még Kossuth is csak a végveszély idejében, későn, próbálta megnyerni azokat. Meg Trianonban is vastagon benne volt a magyar politikai elit keze, akik nem engedték idejekorán a dualista államot megreformálni, többpólusúvá tenni, a saját hatalmuk féltése miatt, ma már tudjuk, rövidlátó módon. (Ha valakit bővebben érdekel, a Trianon 100 topikba feltettem több, ezzel a témával foglalkozó beszélgetést, vezető történészeinkkel....) Le kellene számolni azzal a hamis ideával, hogy a magyarok a kiválasztott nép a Kárpát-medencében, mert ez a hozzáállás mind a múltban, mind a jelenben, mind a jőben káros volt (és lesz...)
Már csak provokálásra telik a magadfajtától.
 
K

Kopi2000

Guest
Már megbocsáss, de Szlovákiával nem az a baj, hogy létezik, hanem, hogy olyan helyen is létezik, ami színmagyar.
A hegyeiket vihetik, ahová akarják, de Kassa - Zólyom - Nyitra tengelyig tartó terület elcsatolását egy magyar ne tapsolja már meg!
Pozsonyról nem is beszélve.
Hogy mennyire erőltetett Szlovákia mesterséges megkreálása, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy ha Pozsonyt nem csatolják el, még egy rendes fővárosuk se lenne.

Ha Trianonból kivonjuk a korrektséget és az igazságosságot, az így létrejövő szlovák terület nagy része a 30-as évekre feloldódott volna Lengyelországban, míg a maradék után már nem maradt volna Csehszlovákia, csak Csehország, némi szlovák kisebbséggel keleten.
És ugyanezt végiggondolva a román állam is összezuhant volna Erdély nagy része nélkül.

Trianon igazságtalan volt és szándékosan aljas.
Ha lesz időm, majd küldök irodalmat, de most el kell mennem itthonról egy pár órára...
 
Status
Not open for further replies.