Ezt most nem a védelmében mondom, de végre valaki kimondta az igazat.
Mondjuk Putyin is közröhej tárgya marad, ha ezután a kijelentés után is ragaszkodni fog ehhez a "különleges hadművelet" megnevezéshez. A konfliktus kezdete óta ezt beszéljük, hogy az oroszoknak egyszer erőt kell mutatniuk a nyugat felé ebben a konfliktusban, mert a nyugat is finoman, de hajlandó emelni a tétet.
De nem tudnak b+. Oroszország nem tudja finoman emelni a tétet, mert nincs mivel, csak időnként toporzékolni egyet, hogy majd jól leatomozunk titeket. A dagi koreai is fenyegetőzhet pokoli tűzzel meg hasonlókkal, nem veszik komolyan túlságosan.
Annak nincs realitása, hogy Oroszország Sámson-opciót csináljon addig, amíg csak Ukrajnából szorítják ki. Majd a Krímet is lenyelik, meglátod. Mással meg nem tud vissza eszkalálni tovább. Annyi rakétája nincs, hogy megbénítsa Ukrajnát csak rakétákkal.
Én is döbbenettel nézem, de úgy látszik, csak ennyire képesek, bár valahol sejthető volt, hogy papírtigris az egész orosz hadigépezet. Én is arra számítottam, hogy az oroszok majd nagy mobil hadműveleteket folytatnak a síkságon, de nem képesek rá, ha az ellenoldalon minden teroboronás NLAW-val rohangál, a jobb alakulatok meg Javelinekkel, ha az ellenséges tüzérséget drónokról vezetik stb.
Arra is számítottam, hogy légi fölényt azért ki tudnak alakítani. Nos, nem tudnak. Pár napja Al-Jazeera riport volt Bahmutból, és ott repkedett a város felett egy ukrán Szu-27 alacsonyan. 10 hónap háború után.