[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 638
14 611
113
Folytatódik az Exkluzív Dr. Respereg István ezredessel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem vezetőjével. Elemezzük a fronton történt legfrissebb aktualitásokat: megbeszéljük a Wagner-csoport feladat és működését, valamit megnézzük, hogy mit is tudnak a "híres" Leopard 2-es tankok.

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 587
16 188
113
„Másodszor, különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés volt az önök történelmi bestiális viselkedéséért. Harmadszor, az önök kegyetlenkedései és az a folyamatos vágyuk, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjanak, történelmi páriává tették önöket. Negyedszer, teljes szemétláda kellene, hogy legyen, aki megbocsát a szovjeteknek és utódaiknak '56-ért. Ötödször, teljes erkölcsi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy az Európai Unió valamint a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek a torkára tapossunk. Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket”

Ha tényleg ezt mondta ez értelmes, kedves, művelt ember, akkor valaki szóljon neki, hogy a Szovjetunió több mai országból állt, köztük ukrajnából is, és ők is itt voltak 56-ban.

ők több ezer éve élnek a földjükön, és „nem az Urálon túlról” jöttek.

Aha... persze...

956d8ae304dd2d23ca7a85a8249f27ed-europa-terkep-a-magyar-honfoglalas-idejen-kiadva-1913-eredeti-atlasz-kogutowicz-mano-tortenelmi.jpg


Nem látom ukrjanát a térképen... o_O
Mert india nincs rajta :)
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
A 19db A6 az mi? A 14 Challanger az mi? A 14 A4 az mi? Mert ha 31 harckocsi egy ukrán zászlóalj akkor a 19 az nincs két század, a 14 az meg több mint 1 század...


Milyen letárolt A5-ök? Honnan vetted te azt, hogy van nekik letárolt A5?
Ezeket a kérdéseket tettem fel én is csak nem írtam minden típusra újra a kérdést! :rolleyes: Nagyon faszák lesznek ezek a kevert zlj akár századok.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 356
77 029
113
Nincs! Azt a 100-at adtàk el a lengyeleknek 100 millió euróèrt….
Miért nekem írod? Én tudom, hogy eladták az összeset.
Látod pont itt van a zavar, hogy a5ből 2019ben még szolgálatban is volt.

Ha akkor azonnal kivonták eltelt 3 év, akkor német tárolási körülmények mellett is enyészeté lesz az a5?

A magyar tüntetők meg képesek beindítani egy kanna gázolajjal és akkuval egy emelvényen lévő t34et?
Pont ez a vicc, hogy akkor hol vannak az a5ök.

papírhadsereg..

At the end of 2019, the following battle tank variants and special vehicles were in service:

Leopard 2A5 MBTs: 19
Leopard 2A6 MBTs: 153
Leopard 2A6A1 MBTs: 2
Leopard 2A6MA1 MBTs: 29
Leopard 2A6MA1 MBTs Kommandeursfahrzeug: 1
Leopard 2A6MA2 MBTs: 20
Leopard 2A7 MBTs: 20
Leopard 2A7V MBTs: 104**
Leopard 2 driving training tanks: 21


Szerintem nem kell félniük a biztostól:


Soledartól nyugatra rendezkedtek be:

Atya ég! Kivonták és eladták a lengyeleknek az összeset (na jó, meghagytak maguknak párat ellenerőnek). Honnan vettad azt, hogy szétrohadtak 3 év alatt? Vagy ez megint a szokásos szemellenzős álmodozás, hogy igazold a világképed amiben minden nyugati szar és minden orosz fasza?
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 119
113
Állítólag ezek értékes infók....állítólag.
Egy ideje már mondogattam, hogy fennáll a reális veszélye annak, hogy a vesztes és frusztrált hohol sereg a politikusaik vezetésével új ellenséget fog keresni, és erre a legkézenfekvőbb helyen mi vagyunk. Egyelőre csak a NATO tagságunk áll az útjukban, de érdekes helyzet, hogy ma a környező NATO tagok inkább ukránpártiak, így kérdéses, hogy az a bizonyos 5. cikkely mire lenne elég...
Mindenesetre nem árt "szárazon tartani a puskaport". (Azért az a kérdés sem elhanyagolható, hogy az itt megszólaló hoholsimogatók egy ukrán támadás esetén mihez kezdenének a fronton...)
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 392
8 597
113
HA ez nagyjából igaz, és tényleg az AFU halottak kb. 200.000 körül, vagy felett vannak, akkor a sebesültek számával kiegészítve ami lehet ennek még pluszban a többszöröse is, már az is csoda, hogy van még kiket elraboljanak a mikrobuszokból kiugrált "sorozóemberek" piacokról, buszmegállókból, közúti ellenőrzéseknél saját kocsiból.

Minden számmal óvatosan kell bánni. Bár a 100ezer halott és arányosan hozzá a sebesültek ukrán részről azért elég esélyes. Már az lenne a gyanús ha ennél jóval kisebb szám lenne.

Nem irigylek egyetlen honvédot sem, illetve nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy végül nem katona lettem. Most nem tudnám kitalálni, hogy mindenféle lelkiismereti okokra hivatkozva hogy próbáljak kifarolni az én ízlésemnek túlságosan is NATO kompatibilis MH-ból, de nekem ehhez ami szerintem ránk vár, sok motivációm nem lenne :( !

Magyarországon pont emiatt vezették be nyáron a kényszersorozás lehetőségét... Ami a sorozást illeti, nagyon kétféle mércével mértek ti...
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 435
16 737
113
nemtudom a himars már nincs sztárólva ahogy a többi korában sztár cucc sem (csodafegyverek) nekem ezek a megjönnek csodafegyver a csapból is a csapásaik folynak majd hirtelen eltünnek és (semmit sem csinálnak) dolgok elég reklámszagot árasztanak. bár lehet hogy tévedek...

én úgy gondolom hogy a himars rendelések maxon. ezért nem kell a reklám... ezért nem készülnek promo anyagok
Ne irkálj ilyeneket légyszíves,mert Wilson infarktust kap.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 713
15 497
113
Magyarországon pont emiatt vezették be nyáron a kényszersorozás lehetőségét... Ami a sorozást illeti, nagyon kétféle mércével mértek ti...
Senki nem azt vonta kétségbe szerintem, hogy nem lehet egy országban sorozni és mozgósítani. De mikor már azt látod, hogy a 60 körüli pocakos férfiakat viszik el a frontra, ott már felmerül a kérdés, hogy vajon ezt a háborút megéri-e még folytatni.
Nyugaton az volt mindig a narratíva, hogy a csúnya gonosz Hitler ágyútöltelékként feláldozta a németeket, mert nem tudta elfogadni a vereséget. Na most kérdem én, hogy mégis miben tér el a 2 helyzet egymástól?

@Szabolcs- Ha csak ezért tűntél fel megint, akkor kár volt.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
593
2 514
93
"Oroszország februárban újabb nagyszabású offenzívát készül indítani Ukrajna ellen – jelentette ki Olekszandr Daniljuk, a Brit Királyi Védelmi és Biztonsági Intézet (RUSI) munkatársa a Radio NV-nek nyilatkozva.

Az Unian ukrán hírügynökség beszámolója szerint a szakértő azt mondta, ha ez mégsem történik meg, az azért lesz, mert az oroszoknak gondjaik akadhatnak a tervezéssel és a végrehajtással."

Tetszik a szöveg második része...
Szerencsére van ilyen "szakértő", aki éles eszével átlátja a dolgokat. :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 810
113


Ennyi hülyeséget, de komolyan ...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 844
65 513
113
Na most nem kristálytiszta az emlékezetem, de ha jól emlékszem, a magyar hivatalos narratíva lett először ukránellenes oroszpárti, nem az ukrán magyarellenes. Nem tetszik a dolog, de ennek alapján a kormányunk szemére vethetjük a dolgot, nem az ukránokéra.
Én ugy tudom a magyar hivatalos narrativa magyarparti. Az ukran pedig magyar ellenes, de javits ki ha tevedek. Ettol fuggetlenul meg ha jol olvastam vissza magam, nem a magyar kormany politikajarol beszeltem, hanem egyes magyar emberek tevekenysegerol.


A fentebb emlitett ket torok energiaellato hajorol. Nehezolajjal vagy lng-vel mukodnek. Van beloluk eleg vilagszerte. Viszont eddig kivetel nelkul harmadik vilagbeli helyeken dolgoztak. Bekoszontott a harmadik vilag Europaba is?


Jurij Ignat szerint 180 vadaszgepre van szukseguk.

A britek garanciakat kernek az ukranoktol hogy nem viszik a Cselendzsert veszelyes kornyekre.

Melnyik a nemetektol HDW 212 tengeralattjaro atadasat keri Ukrajna szamara. Mondjuk en ertem hogy Kriegsmarine meg egyeb Harmadik Birodalom eleterzesuk van, de miert nem kernek a jenkiktol inkabb egy Los Angelest vagy Virginiat? Csoro fritzek orulnek hogy van egy mukodo tengojuk az ukranok meg puff, igenyt tartanak ra...

Emmanuel Todd kivalo elemzese. A harmadik vilaghaboru mar elkezdodott szerinte. Igaza van, hiszen a vilag szamos orszaga katonailag vagy gazdasagilag tevekenykedett mar a konfliktus hatasara.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 373
45 720
113

Csúszós lejtőn haladunk a Harmadik Világháború felé? - Stier Gábor​


Itt az igazítás
Egy kis színes a szomorú események közepette:

Szép napot, barátaim!
Ma többet kell dolgoznunk, holnap pedig pihenünk, és felgereblyézzük az anyagot, amit ezen a forró és érdekes héten kaptunk a Dnyeper mellett.

Sürgős⚡️Wagner a Soledar mögötti Blagodatnoe falut irányítása alá vette⚡️

Jelenleg ezen a Soledartól nyugatra fekvő településen fejeződik be a tisztítás. A másik irányban, a város elfoglalása utáni "zenészek" szintén sikert aratnak, és már Sacco és Vanzetti falu közelébe kerültek.
Figyelemre méltó, hogy @wargonzo forrásai szerint Blagodatny közelében az Ukrán Fegyveres Erők két harckocsi-szakasza elhagyta állásait, megtagadva feladataik végrehajtását.
Blagodatnij elfoglalása azzal a veszéllyel jár, hogy bekerítik a Vörös-hegyet Bakhmut közelében, ahol az ukrán fegyveres erők stratégiai magasságba helyezkednek el. Ennek az erődített területnek az elesésével a Bahmutovszkij helyőrség helyzete nagymértékben romlik.

Robert C. Castel
PUTYIN-BÉRENC PÁNIKKELTÉS?
A Világ Egészségügyi Szervezet a minap külön jelentésben sürgetett a felkészülésre egy esetleges nukleáris válsághelyzetre.
Ha mindazok akik aggódnak egy esetleges nukleáris eszkaláció miatt Putyin-bérenc pánikkeltők, akkor úgy látszik, hogy az ENSZ is az.
Furamód a tegnap pacifistái, atomfegyverellenzői, iraki-háború kritikusai, mélyzöldjek stb. újabban Stanley Kubrik Dr. Strangelove-jához hasonlóan úgy gondolják, hogy "nem kell félni a Bombától, meg is lehet szeretni".

Brutális kényszersorozások Kárpátalján​

2023.01.28.

Somkuti Bálint, az MCC geopolitikai műhelyének kutatója
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 672
113
Miért nekem írod? Én tudom, hogy eladták az összeset.

Atya ég! Kivonták és eladták a lengyeleknek az összeset (na jó, meghagytak maguknak párat ellenerőnek). Honnan vettad azt, hogy szétrohadtak 3 év alatt? Vagy ez megint a szokásos szemellenzős álmodozás, hogy igazold a világképed amiben minden nyugati szar és minden orosz fasza?

Atya ég, megint szövegértelmezési problémába ütköztél.

Nos először arról volt szó, hogy pont a listámban is szereplő 19et adják a németek. Januárban.
19ből nem tudtak 100at eladni eleve. Már 2019ben is ez a bűvös 19es szám szerepelt, illetve januárban is.

Még te is a 19es számot írtad.. mert tudod jól te is, hogy a 19db a5 "inflálódott 14db a6ra.




Ebből lett a6, de miért?
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer