[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Kb. Szili Katalin az egyetlen a baloldalnál aki hozza a nemzeti minimumot!
Nem is nagyon hagyják szóhoz jutni azon az oldalon! :oops:

.
Azért tudnék róla mesélni mennyire komoly nő is ez úgy 2005-2006 környékéről, de lényegtelen, mert már csak egy senki. Legrosszabb esetben kirakják a legvégén főkonzulnak, nagykövetnek valahová, oszt azután meg elmegy jó kis nyugdíjba.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 742
113
Emlékszem nem olyan rég, mikor azt mondtam, hogy az ukránok a legnagyobb ellenségeink, és ellenük kellene fegyverkezni, jó páran nevetős fejekkel reagáltak. Aktív katonák mondták, hogy nem kell az országot megvédeni képes haderő, mert majd a NATO. :(
Amikor azt mondtam, hogy a németek valójában az ellenségeink, nem szabad velük közösködni, akkor is hülyének néztek....
Igaz, közben elszabotálták az EU-s pénzeinket, PAKS II-őt, és ismét világháborúba viszik Európát (angolszász felbújtásra).
A német külügyminiszter ki is mondta, hadban állunk az Oroszokkal, mind ezt a mi nevünkben is mondta, a mi megkérdezésünk nélkül.... Ahogyan a migráns simogatás esetén is. :mad:

Közben pedig más topikokban megnyugtattak, hogy a honvédség körültekintő szervezet, szóval nem terveznek semmilyen fegyverbeszerzést pluszban, hiszen minek az nekünk... Végül is kiadták ránk a NATO-ban a kilövési engedélyt a többieknek, egy náci állam a kiírtásunkkal fenyeget, miközben zajlik egy világháború, ahol a német vezetés is hadviselő félnek tekinti magát. :eek:
Szóval tényleg, nincs okunk pánikra és sietségre! :hadonaszos:

Azért ezek alapján ki merem jelenteni, hogy az ország vezetése eléggé felkészületlen, a honvédség teljes politikai és katonai vezetése pedig alkalmatlan. :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Magyar-Török vonalon jók vagyunk, nyugi ... Nem kell nekünk a NATO és nem véletlen, hogy szinte az egész magyar haditechnika Ukrajna mellett állomásozik.
Annyit tennék hozzá, hogy érthető legyen, ahogy Lengyelországgal úgy Törökországgal is mély, biztonsági alapokon nyugvó szerződéseink vannak. Szijjártóék komoly török-magyar "szövetséget" építettek ki kb. minden területen, ami kb. a románoknak-jugoszlávoknak és csehszlovákiának volt a húszas években Franciaországgal vagy a lengyeleknek 1934 után a britekkel! Ebből az ukrán, a lengyel, a cseh, a szloták, a horvát és a szerb kimaradt, de a V4 okán, mégis profitál belőle. Pont azért, mert ezek akkor is itt lesznek, ha nem lesz NATO! A lengyelek ellensúlyozzák a német hegemóniát ill. az oroszt, a törökök meg továbbra se mondtak le a Balkánról. Egy ukrán okoskodás után, meglepődnék, ha nem állnának mellénk.

Nem nehéz kitalálni, hogy mi miért NEM vagyunk oroszellenesek: egyszerűen Oroszország - ahogy korábban, ezer éven át más és más néven, de - mindig itt marad nekünk. Ha arról van szó, hogy eltűnünk, amire volt esélyünk az elmúlt ezer évben, vagy a lengyel, vagy az orosz mindig kihúzott minket a szarból, még akkor is, ha a XX. században komolyan elbaxtunk Oroszországgal kb. minden kapcsolatot évtizedeken át. A török meg talán a legerősebb NATO állam Európában, jelenleg is háborúzik, nagy számú hadserege van. Katonailag gyárt is, fejleszt is, népességben is hatalmas, és mellé egy köpésre van tőlünk. Az Erdogan-féle puccsleverés óta hasonló módon viszonyul Oroszországhoz, mint mi, és gazdaságilag is partner velük is.

A magyar hadsereg természetesen továbbra is törpe és elavult. Viszont, partnere Lengyelország ill. Törökország NATO tagság NÉLKÜL IS! Ukrajnát jelenleg két ország látja el felszereléssel az EU mellett: Lengyelország és Törökország (meg persze az angolszászok: USA, Kanada és UK, tehát picit több, mint kettő, de remélem érthető!). Egyiknek se érdeke, hogy Ukrajna megtámadja Magyarországot.

Én két dolgot tudok még elképzelni, hogy miért kap ekkora médiafigyelmet egy senkiházi, dagadt, nácifejű, szláv polgármester:
1. hogy Ukrajna valami olyat lépjen - látjátok, hogy Oroszországot is akkor bélyegezték meg, amikor támadt! - és mondjuk valami olyan hülyeséget elkövessen ami minden támogatás felmondását jelentené - ha nincs kettős mérce! és ezáltal úgy lehetne otthagyni az EUs és NATO támogatást, hogy a NATO se jöjjön ki belőle rosszul! Pl. egy "No Mans Land" valahol itthon is ukrán részről, amit még elérnek ezek a kretének ... (Ne felejtsük el a szovjet fost ami Zágrábig repült, meg a lengyeleket direkt megölő rakéta eltussolását - utóbbinál, miután biztos lett, hogy ukrán, a kórus elkussolt ...)
2. hogy meg tudjuk indokolni a "97% elutasítja a szankciókat" szöveget, meg azt, hogy miért NEM támogatjuk majd Ukrajnát a jövőben ...

Szóval, nem direkt, de a kárpátaljai magyarok miatt, az ilyen Baloga típusú nácik kapcsán beraktuk a cipőt a küszöb és az ajtó közé, és nem engedjük bezárni. Lehet, hogy a magyarok nem fontosak se a NATOnak, se Brüsszelnek, de ha komolyan veszik, hogy egy ország a jövőben megtámad valakit, akkor egy esetleges direkt ukrán provkációra és támadásra reagálniuk kell, ha akarják, ha nem.

És most, hogy eljutottunk ide, Szijjártó mondjuk csinálhatna egy olyat, hogy ha már ilyen kemények az ukránok, hogy ha nincs NATO ernyő, három nap alatt lerendeznek minket, hogy akkor mi azt mondjuk:
Lássuk, mit tud Ukrajna, ha nincsenek szankciók és a NATOban vétózunk a NATO Intel és fegyverszállítások ellenében, oszt lehet keménykedni, majd a végén felmérni a károkat, hogy megérte-e keménykedni!

De persze, ehhez tökösnek kellene lenni. Ami jelenleg vagy nem látszik, vagy csak vak vagyok ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ja, és Izraelt ki is hagytam, mint szövetséges! Szóval, azért nem vagyunk egyedül, ha nem vagyunk NATO tagok.

Ja, és ezzel még jobban el lehet adni a haderőfejlesztést, és még jobban van esély rá, hogy olyan is felbaxa itthon az agyát, aki egyébként nem feltétlenül akart katona lenni, de Ukrajna miatt még talán az is belép. Meg ott van, hogy most akkor az Ukrajnát felszopók is kicsit elgondolkoznak, hogy kik is ezek és mit akarnak. Miért akarnak minket három nap alatt elpusztítani?

Amúgy figyelitek, 3 óra Balatonból 3 nap lett?

És még azt mondják egyesek, hogy szart se ért a haderőfejlesztés, pedig a korábbi állapotú ukrán haderőhöz képest is jóval fejlettebb mai ukrán haderőnek 3 óra helyett már 3 nap lennénk!

Lássátok be, hogy bár komoly a téma, de mégis pengék vagyunk! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Ja, és Izraelt ki is hagytam, mint szövetséges! Szóval, azért nem vagyunk egyedül, ha nem vagyunk NATO tagok.

Ja, és ezzel még jobban el lehet adni a haderőfejlesztést, és még jobban van esély rá, hogy olyan is felbaxa itthon az agyát, aki egyébként nem feltétlenül akart katona lenni, de Ukrajna miatt még talán az is belép. Meg ott van, hogy most akkor az Ukrajnát felszopók is kicsit elgondolkoznak, hogy kik is ezek és mit akarnak. Miért akarnak minket három nap alatt elpusztítani?

Amúgy figyelitek, 3 óra Balatonból 3 nap lett?

És még azt mondják egyesek, hogy szart se ért a haderőfejlesztés, pedig a korábbi állapotú ukrán haderőhöz képest is jóval fejlettebb mai ukrán haderőnek 3 óra helyett már 3 nap lennénk!

Lássátok be, hogy bár komoly a téma, de mégis pengék vagyunk! :D
Bocs, így pontos:
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 701
113
2.VH tanulsága - ha a szovjet/orosz azt mondja, leszarjuk, hogy a másik blokk tagja vagy, csak maradj ki a támadásból, és akkor a végén az elszámolásnál ezt figyelembe vesszük.
Ha nem megyünk a SZU ellen, németek előbb megszállnak minket lehet, de a végén a szovjet ajánlat szerint megtarthattuk volna az bécsi döntésekkel kapott területeket, és most parolázhatnánk áldozati szerepben.

Lásd Bulgária. Ja nem. A háborúból kimaradtak, majd amikor odaért a front a szovjetek hadat üzentek neki és megszállták, visszaszerzett területeit pedig elvesztette, majd egy kommunista bábkormányt ültettek a nyakukba..
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Mióta lett Vona a "Második Reformkor Alapítvány" vezetője?


Anno, még Jeszenszky - nem a drogos, nem a natokomp-atlantista volt-nagykövet, a másik - mondta még 2018 májusában, hogy ezt a faszit még elő fogják rántani egyszer a háttérből. Bárcsak Hegyi Gyula kivételével a mai széljobb-szélbal-őskomcsi palettán egy ilyen ötpontost le bírna írni bárki is! De csak a hazaárulás megy. Nálunk az a nemzeti minimum, nem pedig ahogy és amit Vona ír. Mert nem kell egyetérteni a kormánnyal, ezért ellenzék, de van amit nem szabad szó nélkül hagyni. Pedig csak ennyi kellene, hogy az legyen, mint a svédeknél, hogy tök mindegy ki kormányoz, a nemzeti minimum megvan. De a mostani ellenzék sima külföldi szekértoló, és észre se veszik, hogy rossz az irány, és már 33 éve ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Lásd Bulgária. Ja nem. A háborúból kimaradtak, majd amikor odaért a front a szovjetek hadat üzentek neki és megszállták, visszaszerzett területeit pedig elvesztette, majd egy kommunista bábkormányt ültettek a nyakukba..
Nana! Nem maradtak ki!!!

1940: Dél-Dobrudzsa! (Ez a háború után IS megmaradt nekik!)
1941: Macedonia és egyéb Jugoszláv területek!
1941 júniusa után: a spanyol "Kék Hadosztály"-hoz hasonlót küldtek ők is a Szovjetunióba!
1944: Az 1941es területekről visszavonultak, közben különbékepróbálkozások az angolszászokkal, majd Sztálin hadüzenete, ezután puccs és komcsi kormány.

Szóval, Dél-Dobrudzsa megmaradt nekik 1947 után is.

A mi esetünkben Kárpátalja az urán miatt ígyis-úgyis szovjet lett volna bármit csinálunk. A jugoszláv területeinket szintén buktuk volna Jugoszlávia angolszász barátsága miatt. Tehát, ami esetleg megmaradHATOTT volna, az a Felvidékből valami és Erdély egy része. Tippre, a Felvidék az angolbarát Csehszlovákia miatt visszakerült volna teljes mértékben Csehszlovákiához, annak ellenére, hogy Szlovákia nácibarát volt a háború alatt. De mivel Románia szintén vesztes volt, viszont ki tudott ugrani, így szerintem akár harcolunk, akár nem, Erdélyt is buktuk volna, bár itt lett volna talán a legnagyobb esély arra, hogy valami megmaradjon.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113
Bocs, látom @jurgenbauer megelőzött és kifutottam a szerkesztési időből is. Mindenesetre Dél-Dobrudzsa (Kvadrilátor) jó példa, hogy milyen gyorsan meg lehet változtatni egy terület etnikai összetételét. Románia 2% románról 40%-ra növelte a román etnikum arányát 25 év alatt betelepítésekkel (elsősorban a Balkánról elmenekült vagy becsalogatott arománokkal - ezek a vlach etnikum azon része, akik nem vándoroltak északnak a középkorban, hanem helyben maradtak az I. vh-ig). Ezeket végül újabb népességcserével nagyrészt kiköltöztették.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Mióta lett Vona a "Második Reformkor Alapítvány" vezetője?


Anno, még Jeszenszky - nem a drogos, nem a natokomp-atlantista volt-nagykövet, a másik - mondta még 2018 májusában, hogy ezt a faszit még elő fogják rántani egyszer a háttérből. Bárcsak Hegyi Gyula kivételével a mai széljobb-szélbal-őskomcsi palettán egy ilyen ötpontost le bírna írni bárki is! De csak a hazaárulás megy. Nálunk az a nemzeti minimum, nem pedig ahogy és amit Vona ír. Mert nem kell egyetérteni a kormánnyal, ezért ellenzék, de van amit nem szabad szó nélkül hagyni. Pedig csak ennyi kellene, hogy az legyen, mint a svédeknél, hogy tök mindegy ki kormányoz, a nemzeti minimum megvan. De a mostani ellenzék sima külföldi szekértoló, és észre se veszik, hogy rossz az irány, és már 33 éve ...
Az index azért még próbálkozik:

De ha Orbánnak üzent, ez mi?
„Először is, ribancarcú, »senki földje«, az nem a miénk, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, nem az Urálból jöttünk

"Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától és Szlovákiától Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni békeszerződés végül is büntetés az önök történelmi aljasságáért"

igazi söpredéknek kell lenni ahhoz, hogy megbocsássunk a szovjeteknek és utódaiknak 1956-ért”; és teljesen „erkölcsi szemétládának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO »ernyője« alá üljünk, és mindenkinek elcsavarjuk a nyakát

Most Banderát, az hogy Ukrajna is szovjet utód, azt, hogy ukránok voltak többségben 1945ben és 1956ban is a ránk támadók között, hogy naná, hogy az utál minket, aki tőlünk lopott most nem bontanám ki, látva mi megy az ukrán tankönyvekben, totál reménytelen is lenne, de hogy a NATO seggéből kilógva, a szó szoros értelmében is a NATO "ernyője" alatt üldögélve valaki ilyeneket pofázzon, nos ahhoz nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon ..., buta náci baromnak kell lenni!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Mióta lett Vona a "Második Reformkor Alapítvány" vezetője?


Anno, még Jeszenszky - nem a drogos, nem a natokomp-atlantista volt-nagykövet, a másik - mondta még 2018 májusában, hogy ezt a faszit még elő fogják rántani egyszer a háttérből. Bárcsak Hegyi Gyula kivételével a mai széljobb-szélbal-őskomcsi palettán egy ilyen ötpontost le bírna írni bárki is! De csak a hazaárulás megy. Nálunk az a nemzeti minimum, nem pedig ahogy és amit Vona ír. Mert nem kell egyetérteni a kormánnyal, ezért ellenzék, de van amit nem szabad szó nélkül hagyni. Pedig csak ennyi kellene, hogy az legyen, mint a svédeknél, hogy tök mindegy ki kormányoz, a nemzeti minimum megvan. De a mostani ellenzék sima külföldi szekértoló, és észre se veszik, hogy rossz az irány, és már 33 éve ...

Mi a bajod ezzel az írással?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 837
113

amikor Soros György Magyarországra jött, és összehívott ötünket, és közölte velünk, hogy szeretné megalapítani a Soros Alapítványt a Magyar Tudományos Akadémiával közösen, hát ott ült mellettem, s egyszer csak oda szólt hozzám, és azt mondta, hogy „téged szeretnélek beválasztani a kuratóriumba, de nem tehetem meg, mert te, ti a kisebbségi kérdések miatt meg fogjátok buktatni Kádárt és Aczélt.” 1985-ben tehát bizonyos fokig védte, féltette őket. S én azt mondtam neki: „Gyuri, sajnos nem tudjuk megbuktatni őket a kisebbségi kérdések miatt”. Erre azt mondja, hogy „hát lehet, hogy nem, de egyébként is nektek nem a kisebbségi kérdéssel kellene foglalkoznotok, hanem az emberi jogok kérdésével, azzal ami a mai európai politikában, a világpolitikában érthető, közérthető forma.” Mondom neki, hogy „nem egészen úgy van ez, mert hát, hogyha ismernéd a kisebbségi helyzetben lévő magyarokat és sorsukat, de másokat is, akkor tudhatnád, hogy ez egy nagyon komoly dolog, és igenis beszélni kell a kisebbségek helyzetéről, sorsáról”, Mire Soros „Ne gondold, hogy a kisebbségek sorsát Európában valaha is megoldják. Ezzel már nem törődik – a nagyhatalmakról van szó – senki. Ez ma már nem téma. Mert Közép-Kelet-Európában rövidesen a kommunizmus fog megbukni, és Európában is a globalizációt kell előkészíteni, és segíteni. Mert lesz Európa e részének kb. 25 éve, hogy újraépítse polgári demokráciáját s a nyílt társadalmat is. De rövidesen Európa gondja az lesz, hogy hogyan őrzi meg keresztény értékrendjét egy olyan készülő „világállamban”, melynek ő is a része kell legyen, de előbb nagyon meg kell változnia. Ezért Európát, határain kívüli népek özönlik el majd, ahogy ez a Kalergi-tervben is le van írva. Az ezt követő 25 évben pedig a keresztény Európa meg fog szűnni, s az új Európában már nem lesznek sem nemzeti többségek, sem nemzeti kisebbségek, csak emberi és közösségi jogok. Ezért támogatom ezt én is, a Warburg-dinasztia örökébe lépve.”
Fel sem ocsúdhattam meglepetésemből, mert egy fordulattal így folytatta: „meg különben is azt mondta az anyám, te Gyuri, ha a magyarok Erdélyt emlegetik, akkor másnap, Budapesten már viszik a zsidókat.” Mondtam neki, hogy „Gyuri, édesanyádat megértem, aki szörnyű időket élt át, és hogy jogosan jut eszébe minden emlék a múltjából, de téged már nem értelek meg, aki ezt fölidézi, és ezekkel még érvelni is akarsz.” Rám is csattant: „értesz, nem értesz, az a te dolgod. De azért érvelek most neked, hogy éppen te is megértsd a ránk, a rátok váró jövőt. És megismétlem, nem ismered a Kalergi páneurópai tervét?”
a választások idején (1990), Pécsett valaki fölhozta, és szóba került a Soros Alapítvány, s az a támogatás, amelyet ő adott bizonyos politikai köröknek, ha nem is köröknek, hanem személyeknek, akik tagjai voltak azoknak. És én erre válaszoltam, és elmondtam ezt a történetet. Gyanútlanul mondtam el, mert azt gondoltam, hogy ami Magyarországon és velem történik, azt miért ne mondhatnám el. És hát ettől egy fergeteges indulat szabadult el, mert kimondtam azt, amire még Soros sem számított, – nem csak azt, hogy 1985-ben még védte Kádárt és Aczélt, – hanem azt is, hogy mi vár Európára, és ránk, európaiakra a 21. században.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Index:

"A közgazdász szerint a magyar kormányfő kifejtette, hogy ismeri az oroszok kegyetlenségét, utalva ezzel az 1965-os eseményekre."

Miről maradtam le? Tényleg idegesítő volt mai szemmel 1965ben a „Rolling Thunder”, Vietnam szőnyegbombázása, de azt szerintem nem az oroszok követték el, kedves index ... ;) De ha a Nemzeti Színház lebontására gondolt, nos abban tényleg volt szovjet technika. Nem orosz, szovjet.

Egyébként meg azok az oroszok, azok szovjetek. Mintha az USAt Nagy-Britanniának hívnánk, vagy Olaszországot Rómának ...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby