Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

kis harceljárási

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ec52526224e98d8629f2c93aace2507c336ed0b5e_2000_1331.JPG

Műszaki gépek
MT-T "Enyej' Pr. 429AM szovjet univerzális lánctalpas vontató és szállító jármű
20180710_102832.jpg

MT-T és UT-77 aknamentesítő

MDK-3 fedezékásó gép

BTM-3 Árokásógép
20180711_131040.jpg

20180710_102410.jpg
Az első pont olyan, mint a mi BAT-2 műszaki gépünk.
T-64 futómű (Jajj, hol gyártották!), V-46 motor.
bat2-1-1024x768.jpg

Ezeket a régi szovjet vasakat milyen könnyű lehet üzemeltetni , 50-60 év után.... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nem, mivel pl. a tokfedél, vagy a tűzváltó elég jellegzetes. Nem tudom a típusát, de majd szerintem megszakértik akik jobban benne vannak a témában.
Voltam svd-s. Pont azèrt kèrdezem. Mert úgy nèz ki a tokfedèl ès a tűzváltó. :rolleyes:

Csak ilyen sinnel,váltámasszal,bipoddal ès optikával, hangtompítóval mèg nem láttam.

Szóval gondoltam valami modernizált svd.

Szerintem ez egy speciálisan kialakított keret, + a váltámasz hozzá, ami "körül veszi" magát a fegyvert, aminek a végén hangtompító van felszerelve. Valószínűleg így, ebben a formában egy elég egyedi változat lehet.
Azért is érdekes, furcsa lehet a kép, mert a fegyverben nincs tár.

Tervezés a horizonton túl: az MLRS "Tornado-G" ultra-nagy hatótávolságú rakétákat kapott
A 9K51M Tornado-G sorozatvető rakétarendszerekhez új, 122 mm-es kaliberű irányított és irányítatlan rakétákat hoztak létre. Fő jellemzőjük a lőtávolságuk, amely drasztikusan megnőtt a rendelkezésre álló lőszer által biztosított 40 km-hez képest – mondták az Izvesztyiának az orosz védelmi minisztérium forrásai.
Beszélgetőpartnereink szerint már elkezdtek új tételek bekerülni a csapatokhoz. A források azonban nem voltak hajlandók megnevezni a legújabb rakéták pontos jellemzőit.

Nem kellenek ilyen cikkek, elég csak megnézni, hogy már kétszer ellopták a korrupciós csatornákon a T-14 vagy a SZU-57 gyártósorára való pénzt (majd @boki megmondja pontosan, hogy melyik is volt) és talán harmadik nekifutásra sikerül felépíteni.

Nem kellenek ilyen cikkek, elég csak megnézni, hogy már kétszer ellopták a korrupciós csatornákon a T-14 vagy a SZU-57 gyártósorára való pénzt (majd @boki megmondja pontosan, hogy melyik is volt) és talán harmadik nekifutásra sikerül felépíteni.
Azért talán érdemes elolvasni.

Az orosz hadsereg a 2S34 Hosta legújabb generációs 120 mm-es önjáró aknavetőjét használja Ukrajnában
A 2S34 egy módosított MT-LB páncélozott lánctalpas alvázra épül, mint az orosz gyártmányú 2S1 Gvozdika 122 mm-es önjáró taracké. A jármű egy 120 mm-es aknavetővel felfegyverzett toronnyal és automatikus rakodórendszerrel, valamint digitális tűzjelző rendszerrel van felszerelve. A 2S34 percenként 10 lövést tud leadni, 13 km-es hatótávolsággal.
A rendszert ötfős legénység üzemeltetheti, maximális sebessége 60 km/h.

A 2S34 automatikus betöltő rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a legénység számára, hogy gyorsan töltsön be és lőjön ki 120 mm-es aknavetőt. A rendszer a jármű hátulján található lőszertárat tartalmaz, amely akár 40 mozsárlőszert is tartalmaz.

Nagy tétel 3-STS "Akhmat" páncélozott jármű lépett szolgálatba a Központi Katonai Körzet egységeinél
2022 végéig több mint 150 új 3-STS páncélozott jármű került a Központi Katonai Körzet csapataihoz.
Az Akhmat páncélautót mindössze 25 nap alatt fejlesztették ki, a munkálatok 2022. március 27-én kezdődtek és áprilisban fejeződtek be. A páncélozott autóhoz egy 6X6 sorozatautó vázat használtak, amelyre a Typhoon páncélozott autókhoz hasonló védelemmel ellátott „felépítmény” van felszerelve, amely megfelel az 5. osztályú GOST R 50963-96 (7,62 mm-es kaliberű golyót tart). ).
Az alja V alakú, akár 6 kg TNT-t is kibír. Biztonsági székek.