[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113

Az ukrán fegyveres erők Nagy-Britanniában kiképzett katonasága megadta magát, egy órát sem bírt ki a csatában (+VIDEO)​

Kovalenko pontosította, hogy a katonai regisztrációs és besorozási hivatal idézésére hívták be, június 22-én az ukrán csapatok 199. kiképzőközpontjában kötött ki Zsitomirban, majd egy héttel ott tartózkodása után kiképzésre küldték az Egyesült Királyságba. , ami 21 napig tartott.
A tanfolyam elvégzése után az ukrán hadsereg csoportja, amelyben Kovalenko is tartózkodott, visszatért Ukrajnába, Zsitomirba, ahol a 25. dandár részeként a harckoordináció zajlott - tette hozzá az ügynökség beszélgetőtársa.
„Ezt követően a Volyn vidékére mentünk járőrözni Zabolotye községben. <...> Aztán elmentünk Szvjatogorszkba, ahol négy napig egy turistabázison laktunk, utána pedig azokra a pozíciókra mentünk, ahol a fogság előtt egy hónapig tartózkodtunk.
A védelem megtartása volt a feladatunk. December 1-jén fogságba estek, megkerültek és megrohamozták állásainkat. Húsz perc csata – és megadtuk magunkat” – zárta gondolatait Kovalenko.
Источник: https://rusvesna.su/news/1675311815

Ma 40 éves lenne Arsen Pavlov "Motorola".
Sokat tett Donbass szabadságáért – írja TG csatornájában Denis Pushilin, a DPR megbízott vezetője. - Bátor, erős, határozott – így emlékezünk Motorolára. A "Sparta" harcosai pedig becsülettel folytatják első parancsnokuk munkáját...
Ukrajnának havonta hárommilliárd dolláros pénzügyi segítségre van szüksége – mondta a pénzügyminiszter-helyettes.

Jelenleg az ukrán kincstárnak 30 milliárd dollárt ígértek az USA-tól és az EU-tól. A Pénzügyminisztérium ugyanakkor közölte, hogy a költségvetéshez még tízmilliárd dollárra van szükség – azt remélik, hogy megkapják az IMF-től.

– Hogyan lesz vége a háborúnak? – teszi fel a kérdést a The Spectator magazin új száma. Az illusztráció beszédes: azt mondják, a végén Putyin egy az egyben legyőzi Zelenszkijt.
De maga a cikk nagyon érdekes. Először is, a szerző most egyszer utal Donbass lakóinak véleményére, akik egyöntetűen nem akarnak visszatérni Ukrajnába. És ezzel kapcsolatban ésszerű kérdést tesz fel, hogyan fogja a Nyugat rákényszeríteni őket arra, hogy visszatérjenek egy olyan országba, ahová nem akarnak. Már előrelépés, mióta elkezdtek ilyen kérdéseket feltenni!
Másodszor, a fő következtetés: Ukrajnának továbbra is át kell adnia területének egy részét Oroszországnak. Mivel ennek egyetlen alternatívája a harmadik világháború lesz. A szerző ezt írja:„Sajnos ennek a háborúnak gyakorlatilag nincs reális kimenetele, amely ne érne véget az ukrán „Zrada!” kiáltásokkal, figyeljen, de ez egy igazán komoly áttörés a brit sajtó számára!
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
Törökországból önkéntesek érkeztek Zaporozsjébe, hogy részt vegyenek az NWO-ban
Török önkéntesek orosz oldalon!
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Ezt a Szoledár dolgot nem egészen értem. Mármint hogy mi nem stimmel. Az ukránoknak nagy veszteségeik voltak. Az oroszoknak is. Az oroszok támadtak, így nem csoda, hogy siker mellett is sok embert veszítettek. És az orosz tüzérségi fölény is hozzájárulta a sikerhez. Az ukránok ahogy láttam az elejétől fogva tudatosan kerülik a veszteségek közlését. Kommunikációs eszköz ez is. A mélyebb és összetettebb hazudozás az oroszok sajátja.

Egyébként ha már Bahmut:


Számos különböző leírás szerint az oroszok sokszor használják az emberanyagos támadást. Elég komoly veszteségeik kell hogy legyen emiatt.



Eddig nem foglalkoztam a dologgal, mert túl súlyos ahhoz, hogy rendes utánanézés után véleményezze az ember, de ezek szerint lehet hogy van benne valami. Elég csúnya dolog, ha igaz. Bár a sikerekhez kétes hogy hozzájárult-e.



Van olyan sár, amiben az egyik harckocsi nem süllyed el, de a másik igen?
Annyira nem bonyolult pedig...

Az oroszok haladnak előre, mindegy milyen léptékben de haladnak, ahhoz, hogy előre tudjanak menni az szükséges, hogy nagyobb emberveszteséget okozzanak az ukránoknak mint fordítva,eddig gondolom érthető mindenkinek....

és erre a nyilvánvaló tényre mondják az ukránok rendszeresen, hogy ők több oroszt ölnek meg mint az oroszok ukránt, viszont ha elkezdesz kicsit matekolni rájössz, hogy ez biztosan nem lehet így, mivel eleve más volt a létszámbeli felállás mert ebben az ukránok vannak fölényben.

Tehát Soledart fel kellett adniuk (mert állításuk szerint több oroszt ölnek meg mint fordítva) ami nem fedi logikailag az ukrán narratívát, ami UVL nyilatkozatáig még a háború alatti 100000 fős veszteséget is tagadta.

erre kijön egy 350000 fős szám amit szintén nem az oroszok állítottak.


Ennyi lenne
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Bölcs ukrán megállapítás, azért összpontosítja a támadásra az erejét, Oroszország ,mert nincs elég ereje, véletlenül sem azért, mert a támadáshoz legalább lokális fölényt kell kialakítani...

Nincs elegendő ereje Moszkvának, összevonja csapatait a siker érdekében

Andrij Juszov, az ukrán katonai vezetés egyik képviselője február 1-jén kijelentette, hogy Ukrajna a következő két hónapban zajló harcok aktív szakaszának előestéjén áll.

Juszov megjegyezte, hogy az orosz haditechnikai eszközök rossz állapota arra kényszeríti majd az orosz katonai vezetést, hogy az ukrán védők létszámfölényének ellensúlyozása érdekében erőket vonjon össze.

Szerhij Hrabszkij ukrán ezredes kijelentette: Oroszország nem rendelkezik elegendő erővel ahhoz, hogy támadást hajtson végre a teljes 1500 kilométeres ukrajnai frontvonalon, és erőfeszítéseit Donyeck és Luhanszk megyék elfoglalására fogja összpontosítani.


Egy neves orosz háborús blogger megjegyezte, hogy egy orosz támadó hadművelet kilátásba helyezése a jelek szerint nem vált ki pánikot az ukrán erők körében, ugyanis ellentámadási terveiken dolgoznak.

Korábban a washingtoni hadtudományi intézet (ISW) szakemberei is arról írtak, hogy 2023 nyaráig nagyobb ellentámadást indítanak az ukránok.

Ennek ellentmond:


Oroszország kétirányú offenzívára készülhet


Ukrajna védelmi minisztere, Olekszij Reznyikov újabb katonai segítséget kért a NATO-országoktól, mert keleten és délen is az orosz hadsereg offenzívájára számít.
Nem veszíthetjük el a kezdeményező szerepünket. Tekintettel arra, hogy Oroszországban meghatározó szerepe van a szimbolikus jelképeknek, február 24-e körül támadásra számítunk
– fogalmazott az ukrán védelmi miniszter.
Reznyikov szerint az Orosz Föderáció fegyveres erői két irányba támadhatnak, Donbász és dél felől is.

Az ukrán védelmi miniszter a Kreml által mozgósított félmillió orosz katonáról is említést tett: „Hivatalosan 300 ezer katonát jelentettek be, de látva a határon lévő katonákat, becsléseink szerint ez a szám jóval több ennél” – vélekedett Reznyikov az Ukrajinszka Pravda szerint.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
A Társadalmi folyamatok topikban is oké lenne, de főleg ide tartozik:
Ez azert van mert a nyugat nem szokott hozza, nem ismeri a vereseg fogalmat, erzeset. Ahhoz viszont hozzaszokott hogy mindig mindenben ő mondja meg hogy honnet fuj a passzatszel.

Van egy ilyen is.

Agressziv ukran migransok a befogado orszagban. Az ilyen hosok miert nem a fronton vannak? De bezzeg majd a magyar meg a tobbi menjen nekik megdogleni az orosz ellen.

Zsakmanyolt dron, egesz egyben van...

A New York Times szerint a Mozart group zsoldosszervezet a sztriptizbarokban harcolt az oroszok ellen. Mikor elfogyott a penz feloszlottak.


Szetbombazott ukran repuloter.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113
Annyira nem bonyolult pedig...

Az oroszok haladnak előre, mindegy milyen léptékben de haladnak, ahhoz, hogy előre tudjanak menni az szükséges, hogy nagyobb emberveszteséget okozzanak az ukránoknak mint fordítva,eddig gondolom érthető mindenkinek....

és erre a nyilvánvaló tényre mondják az ukránok rendszeresen, hogy ők több oroszt ölnek meg mint az oroszok ukránt, viszont ha elkezdesz kicsit matekolni rájössz, hogy ez biztosan nem lehet így, mivel eleve más volt a létszámbeli felállás mert ebben az ukránok vannak fölényben.

Tehát Soledart fel kellett adniuk (mert állításuk szerint több oroszt ölnek meg mint fordítva) ami nem fedi logikailag az ukrán narratívát, ami UVL nyilatkozatáig még a háború alatti 100000 fős veszteséget is tagadta.

erre kijön egy 350000 fős szám amit szintén nem az oroszok állítottak.


Ennyi lenne
Nézd, akár lehetne igaza is az ukránoknak, megölhettek akár ugyanannyi, sőt több oroszt is, mert azért a pótlást az orosz jobban, ügyesebben meg tudja oldani, nagyobb tartalékokból dolgozik, de akkor viszont az lenne a kérdésem, hogy mivel ölnek meg ukránék ugyanennyi vagy több oroszt? Hogyhogy megy előre a muszka?

Mert tüzérségi, légi és harckocsi fölényben az orosz van. És akkor most nagyvonalúan elmegyek azon részlet mellett, hogy hová tűnt az ukránok szinte összes szovjet technikája ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 445
113
Semmi logika nincs a magyarázatotodban.
Nincs halott számláló a mezőn, nem a halottak száma alapján hoznak döntést a parancsnokok.
Lélektani oka van, ha egyik fél hátramozog, felad területet.
Az oroszok sem szenvedtek többszáz ezres veszteséget Harkov vagy Kerszon kiürítésekor.
Ezt azért érted, gondolom. :)
Döntöttek, visszavonultak.
Ezért marhaság a következtetésed is.
Megint bedőltél a saját propagandátoknak.
Szeretnél igazolást gyártani, hozzá.
Biztos, hogy nagy veszteségek vannak mindkét oldalon, de megerődített körletek ostroma nem megy áldozatok nélkül.
Csak a bűnözőket nem keresi senki, ezért könnyen feláldozhatók.
Az oroszok kiürítették Herszont meg Harkovot, míg Szoledar kb úgy lett, khm, evakuálva, mint Mariupol. Sőt, még úgyabbul. Betennéd a híreket arról, h mikor döntöttek úgy az ukránok, h visszavonulnak és kiürítik Szoledart?
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
A pentagon szerint nem mostanában kerül vissza ukrajnához a Krím :)


A pentagramma vaaagyis pentagon azért egész lazán ,(nagyvonalúan) kezeli az időt: közeljövő=1240 év +- 180 év meg világégés nukleáris apokalipszis stb.

Írhatták volna azt is, hogy amikor lesz is esély visszafoglalni az a megfelelő mennyiségű botok és kövek minőségétől is fog függeni...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 781
113
Az ukrán fegyveres erők katonái menekülnek Artemivszkból, már csillog a sarkuk
Az orosz csapatok már január 30-án szembeszálltak az Ukrán Fegyveres Erők 12 nagy bandájával: 1. dandár, 24., 53., 60. és 281. brigád. dandár, 40. abr, 57. dandár, 111 -I, 119., 125. ° és 127° a TerO között.
Az elmúlt két nap során a 24. és az 53. MBR-t (gyógyulás miatt visszavonták), a 71. légideszant-dandárt (Kremennaja mellett), valamint az Ukrán Fegyveres Erők zsoldoszászlóaljait/zenekarait és az MTR-t veszteséggel kivonták Artemovszkból. .
Megjegyezték továbbá a 3. Azov-dandár áthelyezését a közeli Kleshcheevkából, Artemovszktól északra, ami valószínűleg fedezni fogja az 57. zászlóalj befejezetlen kivonását.
Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a 24. MBR és a 111. TerO dandárt Szlavjanszk-Kramatorszktól nyugatra vonták vissza, ahol a városfejlesztés alapján védelmi állásokat állítanak fel. Mint látható, a városok nem védekezésre, hanem pusztításra készülnek.
Ezért Artemovszk megadásra készül, és megpróbál a Novomarkovko-Kalinovka-Chasov Yar vonalon maradni. Ezzel egyidejűleg a Szeverszk-Szoledar vonalon és Kramatorszk irányában megkezdődnek a leghevesebb harcok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ka-52 Zsaporozsje front


Szoledar külterülete (18+)


Mozgás a fronton
C95Df68.jpg



Úgy néz ki az oroszok 4 Marker drónt is bevetnek
ktIbxhX.png



Kijevben már akcióznak, ha 2 koporsót rendelsz 3-at kapsz...
pwdFZAE.jpg



Varsói villamosmegállóban lengyelül toborozzák az "ukrán" harckocsizókat
5btZuZu.png



Az 53 Spanyol Leopardból előbb 6 lett, de már lehet, hogy csak 4 (közben Norvégia is levitte 8-ra a felajánlást, miután kiderült, hogy az amerikaiak blöfföltek az M1-esekkel), twitteres megmondóember meg veri a nyálát szokás szerint.
Gr6rZwR.jpg



De legalább Shell jól járt a szankciózgatással
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113
Az oroszoknak és a kínaiaknak nem szabad az angolszászokat kiengedni ebből, most lehet velük leszámolni sok száz évre lehet örökre. Addig kell nyugatot meg amerikát benne tartani az ukrán konfliktusba amíg lehet aztán jöhet tajvan nem szabad levegőhöz juttatni őket.
"Az MI6 azt az információt juttatta el az Elnöki Hivatalhoz és a Vezérkarhoz, hogy az ukrajnai orosz hadsereg az "ezer vágás" elvét "ezer ütés" stratégiává alakította át a teljes arcvonal mentén, hogy az ukrán erőket a lehető legjobban gyengítse. A nagy tartalékok és felszerelések jelenléte lehetővé teszi az orosz hadsereg számára, hogy nagyszámú csapást hajtson végre minden irányban, ami nem teszi lehetővé az ukrán fegyveres erők számára, hogy könnyen kihasználják előnyeiket. A brit hírszerzés arra figyelmeztet, hogy ez a stratégia nagyon veszélyes, és látszólag kevés kárt okoz, de tömegesen hajtják végre, végső soron az ukrán hadsereg kimerítésére és kivéreztetésére."
:D

Más.



 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
A lengyelek szerint meg mégsem olyan gyengék az oroszok...

Lengyel miniszterelnök: Oroszország ismét megtámadhatja Kijevet

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem adja fel, így újabb Kijev elleni támadásra lehet számítani tőle.
Úgy gondolom, hogy sajnos Vlagyimir Putyin nem csak tele van gyűlölettel Ukrajna iránt, hanem ismét meg akarja mutatni a népének, hogy soha nem adja fel, és újra meg fogja támadni Kijevet
– idézi az Unian a lengyel miniszterelnököt.

A lengyel kormányfő hangsúlyozta: Oroszország 200-500 ezer embert mozgósított, rengeteg lőszerrel, sok fegyverrel és pénzforrással rendelkezik. Morawiecki szerint a rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lehetnek Ukrajna 2-3 irányból történő megtámadására.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Blinken állítólagos ajánlata az oroszoknak: Krím, a Donbassz, valamint a Krímet és Oroszországot összekötő Zaporozsje, Herszon "szárazföldi híd". A Dnyepertől nyugatra (gondolom valójában keletre), északra Harkov környékén, valamint délre Odessza és Nyikolajev környékén az USA elfogadja Ukrajna "demilitarizált státuszát". Továbbá a HIMARS, az amerikai és NATO gyalogsági harcjárművek, valamint az Abrams és Leopard harckocsik telepítésének korlátozása egy olyan nyugat-ukrajnai pontra, ahonnan azok "manőverezni tudnak... elrettentésként a jövőbeli orosz támadásokkal szemben":

Hülye az orosz, ha bármit elfogad amerikaiaktól vagy elhisz nekik.
Az egész megint nem szól másról, minthogy omlik össze az ukrán védelem és időt akarnak nyerni nekik, hogy újraszervezzék magukat. Ugyanis, ha átszakad az ukrán védelem, akkor a háttérben most szervezés alatt álló, jövőbeli offenzívához gyűjtött ütőképes ukrán seregek válasaztás elé kerülnek. Bahmut eleste ezzel járna, a háttérben pihentetett seregek vagy felveszik a harcot az orosszal (de akkor oda a tavaszi, nyár eleji offenzíva lehetősége, mert elhasználódnak), vagy hátrébb húzódnak, kímélve erejüket (ebben az esetben azonban, távolabb kerülnek az orosz területektől, illetve az orosz további új területeke foglal el).
Szóval egyik opció sem jó. Az ideális az lenne, ha Bahmutot meg tudnák tartani az ukránok a tervezett offenzíva beindításáig. De erre kicsi az esélyük, nem véletlenül pánikólnak és tolják a 2-3 vonalbeli embereiket a darálóba.
És senkit se tévesszen meg az hogy 60 közelieket soroznak be az ukránok, és ez annak a jele, hogy nincs elég emberük és a fazék alját kaparják. Nem, ezeket a szerencsétleneket azért küldik a darálóba, hogy feltartsák az oroszt, amíg megindul a jól képzett főerő offenzívája. Vagyis ezeket a hátravont erőket kímélik és helyettük áldozzák be az alig képzett összefogdosott embereket.
Egy szó mind száz, idő kéne az ukránoknak, ezért vannak ezek a Blinken féle szirénhangok.