Nem volt sajnos idő tegnap szerkeszteni, Szoledart akartam írni, csak összekevertem, de igazából Bahmutra is igaz.. szóval elnézést a város tévesztésért, de nincs jelentősége, a példa tekintetében nem lesz releváns!
ami a számokat illeti, mindig az van, hogy ezek túlzó számok, hülyeség, marhaság, orosz propaganda, milyen 100000? most meg milyen kb 300000 (vagy nem is tudom, hirtelen mennyi volt már az a szám 350? - mindegy)
na de mi van akkor ha pl Szoledar ostrománál tényleg annyi ukrán halt meg, amennyit az oroszok mondtak?
az, hogy az ukránok megpróbálják kozmetikázni a veszteségeiket érthető, hogy ehhez lehazudják a csillagos eget, az is érthető a jelen esetükben, viszont ha logikusan végig gondoljuk, akkor az egyáltalán nem reális, hogy az oroszok kevesebben vannak ott emberanyagban (ezt gondolom még a zaporozsec-félék sem vitatják), mégis az ukránoknak kell visszavonulót fújni, és hátramenetbe kapcsolni, ha nincs óriási ember veszteségük (amiről egy időben, napi szinten számoltak be a ruszkik pl Szoledárnál) akkor miért?
semmi nem indokolja azt, hogy ha az oroszok veszítenek az alapból kevesebb emberükből többet, mint az ukránok eleve több emberükből kevesebbet, hogy akkor az ukránoknak kellene meghátrálniuk,ha csak nem az a helyzet, hogy sokkal több embert veszítettek el pl Szoledarnal is, mint amit bevallottak és ezért kellett feladni a várost (ami minden bizonnyal igy is volt), sima matek és ennek kapcsán való logikai összefüggés, oldal szimpátia mentesen.
de kíváncsian várom, majd az ukrán párti oldal magyarázatát, hogy ha Szoledarnál rommá verték az oroszokat, és fényes sikereket értek el, hogy került a ruszkikhoz a város?
másik dolog, hogy ha itt hazudtak ennél a városnál, 100%-hogy a többi esetben is hazudtak, így, a számok amiről beszélgetünk is teljesen valósak lehetnek, azt nem vitatom, hogy sok esetben mind a két fél hazudik, de azt határozottan ki lehet jelenteni, hogy ebben az esetben (valós veszteségek száma) az ukrán fél biztosan.
szekértáborokra visszatérve, igen, van oroszpárti szekértábor, lehet meglepő lesz, de magamat nem sorolnám ide..
van a realista szekértábor, (inkább ebbe a halmazba raknám magam) akik próbáljuk az eseményeket reálisan nyomon követni, elemezni, megérteni
meg van az ukránpárti szekértábor, akik mindenféle szart kiposztolnak, nem baj, ha nem is ott történt, nem baj ha CGI, nem baj ha 3 éves történet stb stb.. nincsenek érvek, csak a mantra, nem lehet velük érdemben kommunikálni, csak egy bárgyún vigyorgó emojira futja sok esetben, vagy olyan sötét némelyik, hogy hozzá képest az atomvillanás egy orbitális fekete lyuk..
nincs egyébként olyan, hogy valaki független ( én sem), mert valahol mindenkinek közelebb áll egyik oldal, mint a másik, ebben sincs semmi probléma, én úgy gondolom magyarként, ahogy a magyarokkal viselkedik kint az ukrán kormányzat (és nem kell a mellébeszélés, hogy Orbán miatt van, meg a jelenlegi háború miatt van, mert ez nem igaz!!!) nem állhatok az ukránok mellé, nem támogathatom a jelenlegi ukrán berendezkedést, és ez nem az ukrán emberek ellen van, hanem a jelenlegi ukrán vezetés és kisebbségi ideológia miatt, ami valljuk be minden csak nem EU konform, de fordítsuk meg... hogy érthető legyen...
helyes lenne-e ha elkezdenénk mondjuk az itt élő románokat basztatni, azért mert románok? (több okunk lenne rá, mint az ukránoknak volt az ott élő oroszokat!!!) mondjuk kivonulna a hadsereg, a rendőrség és pl Méhkeréken elkezdenénk begyűjtögetni az embereket, levetetnénk a román zászlót, betiltanánk a román nyelvű oktatást stb stb, helyes lenne-e ez szerinted? Van okunk utálni a románokat? mégis megkerdezem megint, de nem csak tőled, hanem az ukrofil bagázstól is, szóval helyes lenne-e?
A számokra visszatérve... nem az oroszok mondták a 350-et ha jól emlékszem, hanem a Stratfor Forecasting, úgy hogy a Zaluzsnij által a Pentagonnak elküldött adatokra hivatkozott,amit ha az oroszokról írt volna kanyar nélkül bevesztek,így viszont egyből hazugság!!
három kérdésem lenne csupán ezzel kapcsolatban, ki az orosz propagandista, ki Putyin ügynöke aki ilyen álhíreket terjeszt?
1.Zaluzsnij
2.a Pentagon
3.a Stratfor Forecasting
lehet számokon vitatkozni, csak jelen esetben (fent írtam) semmi más nem indokolja területek feladását ukrán részről mint a brutális emberveszteség, aminek a mértékét erősen kozmetikázzák! Simán lehet valós a 300-350000 fő, még ha egyeseknek ez nem is esik jól, de sajnos ez lehet a realitás valahol.
Ui: Demkó nekem nem hiteles, mivel a kint elő magyar és ukrán barátaim is pont az elkenkezőjét mondják, tényleg a magyarlakta falvakban járnak előszeretettel, inkább viszik a magyart, ruszint, cigányt mint az ukránt, és sok ukrán van beköltöztetve magyarok házába, eddig sem volt túl jó magyarnak lenni Kárpátalján, most, hogy sokan menekültek oda ukránok még rosszabb, kb 6-7000 dollár és atengednek a hataron, de az ár napról napra nő, ha van pénzed eljohetsz, ha nincs mész a darálóba.
Állatorvos haverom sem mer hazamenni kb fel eve