[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Csak én érzem úgy, hogy négy ukrán megye (összterület 110 ezer km2) esetleges Oroszországhoz kerülése azért nem fog végső megsemmisítő csapást mérni az amerikai hegemóniára meg a progresszív liberális globalistákra szerte e bolygón?

Irreális cél elérésének álmában ringatjátok magatokat, miközben Oroszország egyre csak vérzik, közben a nyugati keselyűknél kevésbé finnyás és kevésbé emberséges keletiek (Kína) már gyülekeznek a horizonton.

Ukrajna csak egy forráspont ebben a világháborúban, a legforróbb.

Emellett folyik 2 diplomáciai meccs:

Egyik oldalon az EU amelyik az orosz vagyon lefoglalásával és a hisztérikus külpolitikájával teljesen lejáratta magát.
Ma is Zseléssel parádéznak. Azzal az emberrel aki Ázsiában, Dél-Amerikában és Afrikában persona non-grata...
Na meg a bábozó USA egy demens öregemberrel az élén.

Másik oldalon egy Oroszország amelyik 8 éve készült erre a konfliktusra, kiépített egy szövetségesi rendszert ami megtámasztja az előzőek válaszcsapásai elől. Én még azt is megkockáztatnám, hogy a burjátok frontvonalbeli felülreprezentáltsága mögött pár ezer kínai önkéntes húzódik.
Egy Kína ami az elmúlt évtizedekben kiépített gazdasági befolyását a dollár elleni háborúra használja. Tavaly a történelemben először járt kínai külügyminiszter Indiában és amit ott mondott mindenki jól vésse az eszébe: Ázsia évszázada jön.
Egy Törökország amelyik már nyíltan a Sanghaji szerződés felé kacsingat, miközben trójai falovat játszik a NATOban.
Egy India, amely magát nagyhatalomként látja és rossz néven vette, hogy állampolgárait az ukránok élő pajzsként akarták használni, majd USA szankciókkal fenyegette mert kereskedni mer egy számára semleges harmadik féllel.
Grúzia. Bizony, még ők is oda húznak, olaj, gáz és fémnagyhatalommá váltak az elmúlt évben.
Afrikai unió országai amelyek a konfliktus csúcspontján fityiszt mutattak és nem voltak hajlandóak szóba állni Zseléssel.
Dél-Afrika, a korona egykori büszke gyarmata is Kína mellé állt.
Szaúd-Arábia és Irán egy csapatban a dollár ellen, kell még mást mondani?
Brazília, Argentina, Kolumbia, Venezuela nyiltan szembeszegült USA parancsával.

A vesztes? EU. Már most látni, hogy az ipar menekülni próbál, van amelyik Kínába, van amelyik USA-ba.
Most lehet mutogatni, hogy olcsó a piacon a gáz, de azért mert nem fogy. Állnak a gyárak. Mert a kereskedő a drágán betárolt gázt nem fogja olcsón eladni.
És bár politikusi szinten megy a hülyét játszás, főleg mióta kiteregették amit mindenki tudott, USA robbantotta fel a vezetékeket, a tőkét ez nem érdekli.
Tőke oda megy ahol profit van.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 048
113
Mariupol védői sokáig lekötöttek jelentős orosz erőket, de amúgy a Krím felől nem készültek támadásra az ukránok és ezért lehetett Mariupolt bekeríteni.

35 éves hadtechnikát bőven használnak az oroszok is. Amúgy meg modernizálhatták/modernizálhatják ezeket a tankokat. Nem tudjuk pontosan milyen állapotban kerülnek átadásra.

Itt a nyugati tankokat a semmivel kell összevetni. Ahhoz képest nyilván előrelépés.

Meglátjuk. Az oroszok már elvesztettek egy fegyverkezési versenyt a nyugattal szemben, pedig akkor sokkal nagyobb erőforrásaik voltak mint most. Szerintem az orosz gazdaság egyszerűen túl kicsi ehhez a feladathoz és valahol mindenképpen ki fog ütközni hogy nincs erre pénz. A gyártókapacitások pedig az oroszoknál is leépültek a hidegháború óta. Ami eltárolt eszközeik vannak azok állapota is erősen kérdéses. Ettől még nyilván jelentős erőforrásaik vannak az oroszoknak,d e nem fogják tudni csettintésre pótolni a veszteségeiket.

Ha valami sürgős akkor mindig meg lehet oldani gyorsabban.
Ne magyarázd félre a tényeket.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 210
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113

Matt Gaetz képviselő vezetésével néhány képviselő (a cikkben felsorolva) beadott egy indítványt arról, hogy fejezzék be ukrajna pénzügyi támogatását, és "kötelezzék" béketárgyalásokra a feleket.




Gondolom Putyin el is kezdett kapkodni,nehogy lekésse a béketárgyalást,mert a Gaetz srác jól kötelezte rá....:rolleyes:



A T-14 Armata a Voenkory szerint ezen a felvételen már éles bevetésen van.




Szépen szól az ányúja,meg olyan jó a kiállása,nem olyan tulok mint az Abrams, meg a kihívó,a Leo a kettő közöt van nálam.


Ne magyarázd félre a tényeket.



Ő nem szokta....:rolleyes::D
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 144
10 859
113
Amúgy meg vicc az is, hogy Lvov/Lviv/Lemberg az uki fészek, mert ugye az ott polák rész volt számos galíciaival...

Kiirtották a lengyelek igen nagy részét.

nincs volt gyarmattartó és hasonló kategóriák, ami van az az európai/Észak-amerikai fehér ember.

Tyirityán Zsolt szokta mondani, hogy "a bőröd színe lesz az egyenruhád".

Ukrajna durva orosz offenzívára készül keleten
Az ukrán hadsereg becslése szerint Oroszország már 1800 harckocsival, 3950 páncélozott járművel, 2700 tüzérségi rendszerrel, 810 szovjet korszakból származó többszörös rakétakilövő rendszerrel, mint például a Grad és a Smerch, 400 vadászgéppel és 300 helikopterrel rendelkezik az új támadási hullámra. – mondta a tisztviselő.

De eddig nem úgy volt, hogy az oroszok már öregasszonyokat, meg kisiskolásokat is visznek a frontra, mert az összeomlás szélén állnak?

Igen azt hiszem, nincs kedvem megindokolni de a Szovjet nem zsákmányolt ki ennyire.

Azért nem sírod vissza őket, ugye?

De nem ám röhögni! :D

Szóval, ezzel mit akar mondani? Hogy a magyarságnak gyűlölnie kell a ruszkikat?
Akkor ezzel az erővel a németektől és osztrákoktól kezdve a mongolokon és a törökökön át az Antant és a Kisantant bagázsát is?
Vagy mit szeretne ez a valami?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 855
27 336
113
Kiirtották a lengyelek igen nagy részét.



Tyirityán Zsolt szokta mondani, hogy "a bőröd színe lesz az egyenruhád".



De eddig nem úgy volt, hogy az oroszok már öregasszonyokat, meg kisiskolásokat is visznek a frontra, mert az összeomlás szélén állnak?



Azért nem sírod vissza őket, ugye?



Szóval, ezzel mit akar mondani? Hogy a magyarságnak gyűlölnie kell a ruszkikat?
Akkor ezzel az erővel a németektől és osztrákoktól kezdve a mongolokon és a törökökön át az Antant és a Kisantant bagázsát is?
Vagy mit szeretne ez a valami?
Mit szeretne? Hogy elfelejtsük, hogy a nagymami NKVD-s volt.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 354
45 522
113
Érkezési hullám van Ukrajnában.
Kramatorszk, Szlavjanszk, Konsztantyinovka, Zaporozsje, Dnyipropetrovszk.
Zaporizsja és Dnyipropetrovszk régiókban "Gerani" dolgozik.
Keringenek információk a nagy hatótávolságú bombázók cirkálórakétáinak esetleges kilövéseiről is, de egyelőre nem érkezett jelentés a kilövésekről.

Oroszország offenzívát indít a Kreminna fronton.

Légitámadási szirénák megszólalnak.

A Shahed drónok elindultak.

A medveháló aktív.

Stratégiai bombázók légi.

Elindult?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 377
8 564
113
Kiirtották a lengyelek igen nagy részét.



Tyirityán Zsolt szokta mondani, hogy "a bőröd színe lesz az egyenruhád".



De eddig nem úgy volt, hogy az oroszok már öregasszonyokat, meg kisiskolásokat is visznek a frontra, mert az összeomlás szélén állnak?



Azért nem sírod vissza őket, ugye?



Szóval, ezzel mit akar mondani? Hogy a magyarságnak gyűlölnie kell a ruszkikat?
Akkor ezzel az erővel a németektől és osztrákoktól kezdve a mongolokon és a törökökön át az Antant és a Kisantant bagázsát is?
Vagy mit szeretne ez a valami?

A magyarságnak nem kell gyűlölnie az oroszokat. Senkinek nem kell gyűlölnie őket. Kevés pozitívuma a jelenlegi ukrajnai konfliktusnak, hogy senki a bolygón nem az orosz népet, az orosz kultúrát hibáztatja a háborúért, hanem a Putyin-rezsimet és az orosz birodalmi gondolkodást. Még az ukránok is így gondolkodnak, elég megnézni a nyilatkozataikat. Egyszerűen megérett már a világ arra a szintre, hogy globálisan különbséget tud tenni a kettő között. Az hogy vannak egyedi esetek, amikor oroszokra csúnyán néznek, az ezen nem változtat semmit.

Az orosz birodalmi gondolkodás számunkra, magyaroknak is különösen káros volt az évszázadok folyamán, és jelenleg is nagyon súlyos károkat okoz. Ezért is van az, hogy Magyarország számára az lenne a legkedvezőbb, ha Oroszország durván elbukná ezt a háborút. Katonailag még nyerhet úgy ahogy, de politikailag, gazdaságilag és egyéb területeken már lassan kimondható, hogy akkor pofont kaptak, hogy soha nem fognak már felállni belőle. És azt hiszem az egész világ így jár a legjobban.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 086
24 970
113
Orosz tüzérség
Harkov térségéből civileket evakuálnak Oroszországba
1a24d64ed7346fd9e0d94a04c0a99d3e17883c9cf_1900_1267_c.jpeg

VSU7.jpg

photo_2023-01-16_14-03-34.jpg

1054617247_0:262:3073:1990_1920x0_80_0_0_40eeeec4e762bfedf6310d1078135225.jpg

1280x1024_20230127_x76bpxoenuq0i5a0z2k2.jpg

Az ukrán balhéval kapcsolatosan egy valamivel egyáltalán nem foglalkoztunk (foglalkoznak), mégpedig az álcázással, pedig nagyon fontos terület. Azt láthatjuk, hogy főleg a tüzérség, ha teheti, erdők, facsoportok szélén álcázza magát. Viszont rengeteg álca technika van, a felfújható haditechnikai eszközökből, amikről eddig szinte nem láttuk semmit se. Még a Jugoszláv és az Iraki háború idején is rengeteget használtak belőlük, néha nagyobb volt a fogyásuk, mint az eredeti haditechnikai eszközökből.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
A magyarságnak nem kell gyűlölnie az oroszokat. Senkinek nem kell gyűlölnie őket. Kevés pozitívuma a jelenlegi ukrajnai konfliktusnak, hogy senki a bolygón nem az orosz népet, az orosz kultúrát hibáztatja a háborúért, hanem a Putyin-rezsimet és az orosz birodalmi gondolkodást. Még az ukránok is így gondolkodnak, elég megnézni a nyilatkozataikat. Egyszerűen megérett már a világ arra a szintre, hogy globálisan különbséget tud tenni a kettő között. Az hogy vannak egyedi esetek, amikor oroszokra csúnyán néznek, az ezen nem változtat semmit.

Az orosz birodalmi gondolkodás számunkra, magyaroknak is különösen káros volt az évszázadok folyamán, és jelenleg is nagyon súlyos károkat okoz. Ezért is van az, hogy Magyarország számára az lenne a legkedvezőbb, ha Oroszország durván elbukná ezt a háborút. Katonailag még nyerhet úgy ahogy, de politikailag, gazdaságilag és egyéb területeken már lassan kimondható, hogy akkor pofont kaptak, hogy soha nem fognak már felállni belőle. És azt hiszem az egész világ így jár a legjobban.
A magyar gyűlölő ukrán rezsimről vajon mi a véleményed?
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 140
93

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 374
8 950
113
A magyarságnak nem kell gyűlölnie az oroszokat. Senkinek nem kell gyűlölnie őket. Kevés pozitívuma a jelenlegi ukrajnai konfliktusnak, hogy senki a bolygón nem az orosz népet, az orosz kultúrát hibáztatja a háborúért, hanem a Putyin-rezsimet és az orosz birodalmi gondolkodást. Még az ukránok is így gondolkodnak, elég megnézni a nyilatkozataikat. Egyszerűen megérett már a világ arra a szintre, hogy globálisan különbséget tud tenni a kettő között. Az hogy vannak egyedi esetek, amikor oroszokra csúnyán néznek, az ezen nem változtat semmit.

Az orosz birodalmi gondolkodás számunkra, magyaroknak is különösen káros volt az évszázadok folyamán, és jelenleg is nagyon súlyos károkat okoz. Ezért is van az, hogy Magyarország számára az lenne a legkedvezőbb, ha Oroszország durván elbukná ezt a háborút. Katonailag még nyerhet úgy ahogy, de politikailag, gazdaságilag és egyéb területeken már lassan kimondható, hogy akkor pofont kaptak, hogy soha nem fognak már felállni belőle. És azt hiszem az egész világ így jár a legjobban.
Őszintén kérdezem, miért próbáljátok olyan elkeseredetten, orosz- ukrán háborúnak beállítani ezt- a kvázi- világháborút, melyet az usa vív, ukrán és zsoldos emberanyaggal, megszámlálhatatlan európai pénzzel, saját hegemóniájának megőrzése reményében és érdekében? Ez tulajdonképpen mindenki számára nyilvánvaló nem igaz? Miért kellene nekünk ezt támogatnunk? Az orosz katonai fenyegetést, a fejlemények tükrében, már csak a teljes szellemi leépültek hihetik el. Az usa "jóindulátáról" és segítőkészségéről, Európa irányába, lehullott minden lepel, csakúgy, mint az eu-s vezetők kontinenspártiságáról. Hihetetlen mennyire vakok vagytok. Tapsoltok mindennek, amit az usa tesz, nem veszitek, vagy nem akarjátok észrevenni, hogy mindenhol a világon ők kavarják a szart, gazdaságokat döntenek romba, forradalmakat, háborúkat robbantanak ki, kormányokat buktatnak,stb.
Ezeket mentegetni, ezeknek drukkolni?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 369
113
Őszintén kérdezem, miért próbáljátok olyan elkeseredetten, orosz- ukrán háborúnak beállítani ezt- a kvázi- világháborút, melyet az usa vív, ukrán és zsoldos emberanyaggal, megszámlálhatatlan európai pénzzel, saját hegemóniájának megőrzése reményében és érdekében? Ez tulajdonképpen mindenki számára nyilvánvaló nem igaz? Miért kellene nekünk ezt támogatnunk? Az orosz katonai fenyegetést, a fejlemények tükrében, már csak a teljes szellemi leépültek hihetik el. Az usa "jóindulátáról" és segítőkészségéről, Európa irányába, lehullott minden lepel, csakúgy, mint az eu-s vezetők kontinenspártiságáról. Hihetetlen mennyire vakok vagytok. Tapsoltok mindennek, amit az usa tesz, nem veszitek, vagy nem akarjátok észrevenni, hogy mindenhol a világon ők kavarják a szart, gazdaságokat döntenek romba, forradalmakat, háborúkat robbantanak ki, kormányokat buktatnak,stb.
Ezeket mentegetni, ezeknek drukkolni?
vissza kellene keresni zelinszki korábbi kijelentéseit még a háború elöttről. olyanokat mondott hogy adjatok fegyvert és mi rombadöntjük oroszországot...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 897
21 395
113
Érkezési hullám van Ukrajnában.
Kramatorszk, Szlavjanszk, Konsztantyinovka, Zaporozsje, Dnyipropetrovszk.
Zaporizsja és Dnyipropetrovszk régiókban "Gerani" dolgozik.
Keringenek információk a nagy hatótávolságú bombázók cirkálórakétáinak esetleges kilövéseiről is, de egyelőre nem érkezett jelentés a kilövésekről.

Oroszország offenzívát indít a Kreminna fronton.

Légitámadási szirénák megszólalnak.

A Shahed drónok elindultak.

A medveháló aktív.

Stratégiai bombázók légi.

Elindult?

Gondolkodtam nem keveset, hogy mi a banatos f^sz lehet az a medvehalo??? Aztan rajottem, szerintem abba gyujtik a medvehagymat :rolleyes:
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Azt figyeltétek amúgy, hogy egy látványos, zöld!!! üstökös van éppen a medvék között a Nagy Medve csillagkép "fölött" és a Kis Medve "alatt"! Zelenszkij neve a zöldre utal! A medvét meg asszem nem kell magyarázzam!
Érdekes együttállása lesz a "zöld üstökösnek" a Mars bolygóval nagyjából február 11-én! Csak gondoltam szólok!
@boki ! Zelenszkij nevének mi amúgy a pontos jelentése, meg tudnád adni?
..
2023-February-Comet.jpg

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Miközben európa vezetése a drogossal pózol állítólag a kínai nagykövet figyelmeztette a kijevi vezetést, hogy ha egyetlen NATO vadászgép vagy nagy hatótávolságú rakéta is megjelenik az országban atomot fognak a pofájukba kapni.

Alátámasztani látszik, hogy propaganda frontos is ezt a narratívát vezetik fel:



Ugledar elleni támadás utóélete:


The 114th Brigade of the 1st AK (formerly the 11th Regiment of the DPR NM) destroyed a unit of the Armed Forces of Ukraine in the forest belt at night with artillery and tanks.


According to Ukrainian formations, the Wagner units approached the village of Stupochki, squeezing out the Ukrainian armed forces from their strongholds in the vicinity. Fighting continues in the populated area, with the AFU suffering heavy losses, including in the command element.
A large part of the forces are leaving their positions in Stupochki and Chasov Yar due to unpreparedness to defend themselves.


Grad üteg megszórja az árkokat


The Russian military during an artillery duel near Avdiivka destroyed the mortar crew of the Armed Forces of Ukraine.



Bakhmut meat grinder. Positions of the Armed Forces of Ukraine under Russian fire.


Ukrán halottak Bakhmutnál, egyiküknél egy levelet találtak amin arra kéri az ukrán katona az "ellenséget", hogy jutassák el a halálhírét és végrendeletét a családjának, mivel az állam úgyse fogja.


Shillcon 2, ismétlem Shillcon 2, NAFO-sok pörögnek minden fronton.