[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93
Erről láttam egy videót a Toroczkai csatornáján amely erről szól, hogy a black rock ukrajna újáépítésén dolgozna és a fegyverkereskedelenben is vastagon kiveszi a részét. Valamint megjegyzi, hogy 2017 óta itt van nálunk az europai központjuk a 70 irodájukból a 3. legnagyobb a világon a magyar és ez még fejlesztési központja is egyben.
Itt megjegyezném, hogy Toroczkai oriásit tévedett! A végén ugyanis azt állítja, hogy az dollárokkal a kormányunk ellen dolgozik ez a szervezet.
Hatalmas hiba, pontosan fordítva van! Érdekes és ide tartozik, hogy ugyanazt az elvet követi ez a szervezet is mint a kormány: kelet és nyugat közötti kereskedelmet összekötést kapcsolatot. Tehát van az a deal amiért cserébe segítik a kormányt ideológiát félre téve. És ha a black rock áll mögötted= bepofázhatsz Brüsszelnek, bepofázhatsz nagyhatalmaknak, üzletelhetsz diktátorokkal, spanod lesz izrael is, fegyvergyártó központ lehetsz, vétózhatsz kedvedre, pont kiderülnek az ellenfeleid korrupciós ügyei, kapod az úniós pénzeket, tisztelnek haveroznak a legnagyobb vezetők, jönnek a beruházások az országba, beszólhatsz S. Györgynek, az ellenfeleid összes amerikai és minden más titkos anyagi támogatását forrását leleplezik kiszolgáltatják neked megkapod nyilvánosságra hozhatod lesz médiaháttered, és nem meri túltolni egy nemzet vagy ploitikus sem a biciklit mert után csak kap egy telefont "onnan" nagyon föntről:


"Mert Magyarország az én területem!"

Teccik érteni???
Ha mögötted vannak: maradhat az orosz gáz, maradhat az orosz olaj, maradhat az orosz nukleáris energia, kimaradhatsz a háborúból, építhetsz orosz atomerőművet itt és mehet a kínai selyemút, lesz az "orosz-magyar határon" (Ov. mondta így) konténer-terminál, megveheted a Vodafone-t, Digi-t stb. stb. stb.
Persze! Nyugodtan bepofázhatnak a
BlackRock által kitartott nyugati ultraliberálisok vagy a Zele meg a Románok, Hollandok időt is húzhatnak az EU-s pénzekkel meg lehet eljárás stb. jár is érte a keksz, DE, de ne tolják túl a biciklit ezzel az igazán baráti és rokoni (sok magyar szál vezet erre arra magyarországról nem csak Gyuribáé) szimbiózisban lévő kormánnyal. Nem szabad a BlackRock üzleti ventillátorába belefosni mert a BRICS-et köti össze az angolszászokkal és itt magyarország lett a kelet és a nyugat homokórájának a közepe. Kipcsak meg távolkeleti fivéreink és nyugati és keresztény és liberális és zsidó és konzervatív barátaink békés találkozóhelye. Mert ugye a magyarok megbuktatják az EU elnöki pozíciójáért induló politikust és a "pfizeres jóbarát" BR által delegált von der Lien lesz a befutó.


De, ha túltolod azt a biciklit lehetsz EU vezető Merkel vagy bárki, Ov csak odadja a telefonját a kezéből, hogy: "Veled szeretnének beszélni!" ...

Szerintem hiába kerülöd meg a Baált (S.Gyurkát) Luciferrel (BRock) és nyúlsz át a feje fölött a sátán az még sátán marad.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Erdekes hir, a zeneszek eszerint nem kapnak (eleg) loszert a hadseregtol, DeepL forditoval forditva

Jevgenyij Prigozsin arról számolt be, hogy Apti Alaudinov, az Akhmat különleges erők parancsnoka százhuszonnyolc 120 mm-es aknát és negyven harckocsilövedéket adományoz a Wagner-harcosoknak.

(https://t.me/orchestra_w) "Ami a normális szállítmányokat illeti, minden általam ismert moszkvai hivatalt megkerültem, és ezt fogom tenni mindaddig, amíg a srácok meg nem kapnak mindent, amire szükségük van.

Még akkor is, ha az egyik hivatalban bilincsbe vernek az úgynevezett "hadsereg lejáratása" miatt.

Ezen kívül Jevgenyij Viktorovics hangsúlyozta, hogy a videón valóban "zenészek" szerepelnek:

"Kérem, vegye figyelembe, hogy ezek a csodálatos harcosok hősök, akik a hazánkért halnak meg, senkit nem neveztek trágár szavakkal, és semmilyen módon nem járatták le a védelmi minisztériumot. Egyszerűen csak lőszert kértek a kollégáiktól, és részletesen felsorolták, hogy mire van szükségük".

https://t.me/c/1814621931/180
Ha ez igaz, akkor alátámasztja azon feltételezésem, hogy Putyin és a mögötte álló társaság Oo. elárulója! Megakasztják a Wagneres csoport támadását, hogy ne győzzék le az urkikat.
Mert miért másért ne adna lőszert a sikeresen előre nyomuló csapatoknak?
Sebaj fiúk, készülhetünk a szép új digitális diktatúrán alapuló disztópiára. És ha ez a Putyini árulás igaz, akkor Kína is nyakig benne van.
Ebből már csak az Úr Isten szed ki minket.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 689
15 448
113
Egyből személyeskedésbe kezdesz?! Sajnálom, magadat minősíted ezzel.

Én nem állítottam, hogy oroszok, sem azt, hogy ukránok!
A videó címe az, hogy "Large number of "Wagner" fighters killed in Bakhmut and Soledar sent to Russia".
Ha hoz az ember egy anyagot a fórumra, az azt jelenti, hogy hitelesnek gondolja. Főleg, ha ilyen felütéssel linkeled, hogy "A történelmet vérrel írják:"... Ne kamuzz már, te nem megkérdőjelezted, hanem egyértelműen elfogadtad a videó címében közölt tényt, hogy Wagnereseket küldenek haza koporsóban az ukrán védők.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 023
113
Amúgy nekem tetszik ez a Vágneres ötlet, hogy a börtönökből toboroznak. Az európai országok is felajánlhatnának ilyen segítséget Ukrajnának, hogy a rablókat, gyilkosokat kiengedik a börtönből és minimális kiképzés után Ukrajnában a lövészárkokba küldik őket. Mi európaiak is jól járnák, hogy nem kéne a börtön költségeket fizetni, a raboknak is egy esély lenne, hogy ha fél évet leszolgál szabad életet élhet és akkor a következő nagy segítség csomag is letudva.
.
.
Rövid távon talán oké, de azért rizikó is van benne.
Egyszer ha talán vége ennek a háborúnak, hazamegy egy csomó bűnöző komoly harci tapasztalatokkal, és még az addigiaknál is szenvtelenebb erkölcsökkel.
Jó eséllyel egy csomó fegyver is hazajut velük.
Meddig maradnak irányithatóak? Mikor önállósulnak a háború után, és alakitanak ki felfegyverzett maffiaszerű minihadseregeket a városaikban? Azután a sima helyi rendőrség állitsa le őket, ha tudja.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 970
36 039
113
Mindent látó szem: Áttörhet-e Oroszország a nyugati ISR-fölényen?
Megvizsgáljuk, hogyan tud Oroszország megbirkózni a NATO/Five Eyes hatalmas űrfelderítő képességeivel a következő offenzívák során.

Az orosz Penicillin Counter-Battery Radar Rendszer egy aduász Ukrajnában
Hang-termikus felderítő komplexum 1B75 "Penicillin" a "Army-2021" fórumon

"Az orosz hadsereg hatalmas erőket gyűjt délen" - a kijevi hatóságok.
"A Mariupolból Berdyanszkba vezető útvonalat orosz katonai teherautók borítják. Körülbelül 80 kilométer hosszú"
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 303
113
Ezek azok a hoholok, akiket a Wagneresek összeszedtek és teherautószámra küldték vissza őket banderisztánba... kb egy hónapja volt erről szó, Telegramon is fent volt a videó
Tudod, zsákban szokták átadni egymásnak a holttesteket. Nem koporsóban.
"Az orosz hadsereg hatalmas erőket gyűjt délen" - a kijevi hatóságok.
"A Mariupolból Berdyanszkba vezető útvonalat orosz katonai teherautók borítják. Körülbelül 80 kilométer hosszú"
Valóban. Egy kilométer hosszú sorban viszik a lopott gabonát:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 542
113
Ez a szankciok csucspontja szerintem. Az Eu nem ad wc cseszet az oroszoknak. Mit lehet erre meg mondani kerem? :D

Oroszorszag a haboru elott evi 1,7millio 152mm loszert gyartott. Azota tobbszorosere noveltek a termelest, de havi 1 millio fogy.
A Nato nem kepes ellatni a joval kisebb ukran fogyasztast sem.

Fenneket lattak Ukrajnaban.

Paraszkovivka, wagner harcos ukran ronccsal szellfi. Orix jegyzetelhet.

Az AP fotojan egy ukran nemnaci hanem terrorista lathato ISIS felvarroval.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 053
30 978
113
Összfogl.
Új orosz fegyverek...
Összfogl.
Ahoj Bandera!
Ahoj Bandera!
 

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 468
1 872
113
A mieink a youtube-ra komoly anyagot tettek fel….
Mi az a c 300? Az s-300 as lérak?
Amúgy az Aim 9x- el lőtték le…. A többi nem fogja be a ballint, csak a függesztéket ( a cucc amit visz).
Az Aim 9x igen, ha jól értettem optikailag….

Vicces de pl a amraam sem.
Bocsi, hogy beleugatok, de amiről szó van, az hamarabb lesz C-300 mint S-300, ugyanis oroszul így KELL írni, magyarul meg Sz-300 -nak. Nyilván vannak kényszeresen mindent harmadik nyelven írogatók, de vicces dolog azért reklamálni, mert nem angolszász átírás szerint nevezi nevén a dolgokat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 469
46 558
113

Meddig tart a vérontás Ukrajnában és mi lesz a vége?​

Meddig tart a vérontás Ukrajnában?

Csak gondolkozzunk és gondolkodjunk együtt...

Ukrajnában (különböző sajtóértesülések szerint) naponta körülbelül 1000 ukrán katonát gyilkolnak meg és csonkítanak meg egy körülbelül ezer kilométeres fronton. Bármilyen sérülés életre szóló csonkítás marad. Vagyis abban az évben Ukrajna vesztesége (kb.) körülbelül 365 ezer lesz. A háború 10 éve alatt - 3,65 millió, 20 éven keresztül - 7,3 millió ember hal meg, és helyettük börtönnel vagy kivégzéssel fenyegetőzve újabb áldozatokat hajtanak, és így csökken az emberek száma.
Ukrajna lakossága 2022 elején 40,997 millió fő volt, 1993-ban pedig 51,87 millió. Az autokratikus-elnöki hatalmi rendszer 29 éve alatt a tőkepárt dominanciájával a lakosság 11 millióval csökkent ( 21%-kal). Ez az adat a Wikipédiából származik: https://ru.wikipedia.org/wiki/Population_Ukraine
A médiából származó információk szerint (a háború kapcsán) 2022-ben már mintegy 7 millióan hagyták el Ukrajnát, vagyis a 40,997 millióból 33 millió maradt.
A statisztikák szerint (ugyanabból a Wikipédiából) Ukrajnában a férfiak 46,2%-ot tesznek ki, vagyis a férfi lakosság minden korosztályban 15,246 millió.
15 és 64 év közötti férfiak – 48%, azaz 7,318 millió ember.
Figyelembe véve, hogy 2022. február 24. óta hogyan alakulnak az események, és milyen a helyzet Ukrajnán belül, feltételezhető, hogy a háború legfeljebb 20 évig fog tartani - mind a 7,318 millió ember teljes megsemmisüléséig. Természetesen a 7,318 millió közül néhányan nem várnak sorban, hogy megöljék őket, ezért ők hagyják el először az országot.
Egy elhúzódó helyzeti tüzérségi összecsapásban (egyenlő tűzerővel) a szembenálló felek katonái (kb.) egyformán meghalnak. Általában véve az ukrán katonai erőforrás kevesebb, Oroszország lakossága pedig négyszer nagyobb. Számtanilag minden világos. A háború vége idő kérdése a férfinépesség elpusztításának, annak ellenére, hogy a veszteségek rejtve maradnak. Azt mondják, hogy "a legnagyobb hazugságokat csendben mondják el".
A háború hosszú, 20 éves befejezése azonban nem fog bekövetkezni. Ahogy az emberek meghalnak, az emberek megőrzésének védő (evolúciós) "biztonsága" bekapcsol. A halállal szemben a hazugság helyébe az igazság lép. És az események más fordulatot vesznek.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1676558344

Hatalmas erőket koncentrál dél felé az orosz hadsereg – pánikba esik a kijevi hatóságok (FOTÓ)​

Az orosz hadsereg hatalmas erőket összpontosít dél felé – a kijevi hatóságok pánikban vannak.

„A Mariupolból a Berdjanszki gyűrűbe vezető útvonal tele van orosz katonai teherautókkal. Ez körülbelül 80 kilométer” – ijesztgeti pániküzenetekkel az ukránokat P. Andryuscsenko, Mariupol hamis „polgármesterének” tanácsadója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676579379
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 705
113
Bocsi, hogy beleugatok, de amiről szó van, az hamarabb lesz C-300 mint S-300, ugyanis oroszul így KELL írni, magyarul meg Sz-300 -nak. Nyilván vannak kényszeresen mindent harmadik nyelven írogatók, de vicces dolog azért reklamálni, mert nem angolszász átírás szerint nevezi nevén a dolgokat.
Rájöttem! Tanultam is oroszt….

Viszont úgy tiszta a dolog, ezért kérdeztem rá….

A minap szerencsétlen Spötle pl nem tudott mit mondani a SAMP-T rendszerről, mert vmi fantázia néven nevezték. Nem Asternek, hanem Mamba néven. Valóban hívják így is…..

Szerintem nem leugatás volt, hanem kérdés…. Nem így látod?