A morál az egekben. Sajnos a halálozási ráta is ott lesz.indulnak a csajok - dugni mennek?
![]()
Orosz Hírek
Az ukrán lányok a háborúba mennek. Néhányan közülük biztosan nem térnek vissza. Az utolsó ukránig...t.me
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A morál az egekben. Sajnos a halálozási ráta is ott lesz.indulnak a csajok - dugni mennek?
![]()
Orosz Hírek
Az ukrán lányok a háborúba mennek. Néhányan közülük biztosan nem térnek vissza. Az utolsó ukránig...t.me
A statisztikák szerint (ugyanabból a Wikipédiából) Ukrajnában a férfiak 46,2%-ot tesznek ki, vagyis a férfi lakosság minden korosztályban 15,246 millió.A médiából származó információk szerint (a háború kapcsán) 2022-ben már mintegy 7 millióan hagyták el Ukrajnát, vagyis a 40,997 millióból 33 millió maradt.
Rájöttem! Tanultam is oroszt….Bocsi, hogy beleugatok, de amiről szó van, az hamarabb lesz C-300 mint S-300, ugyanis oroszul így KELL írni, magyarul meg Sz-300 -nak. Nyilván vannak kényszeresen mindent harmadik nyelven írogatók, de vicces dolog azért reklamálni, mert nem angolszász átírás szerint nevezi nevén a dolgokat.
védelmi?
szép kis védelem az, ami csak terjeszkedik ... olyan "amerikás"
na meg aztán mi ellen védekezik? azért, hogy ne essen teherbe?
megeszed a szar birodalmi angolszász propit. ennyi a truváj.
tudomásul kéne venni, hogy az angolszász "érdekeltségeken" kívül szinte egy ország sem fordult el az oroszoktól. ez meg tény.
usa meg a világ csendőre akarna lenni, de otthon sem tud rendet, biztonságot nyújtani.
ha a dolgok MÖGÉ tudnál nézni, láthatnád, hogy itt inkább a "globális világrend" vezetésért folyik a küzdelem. vannak egy páran, akik más kezekben látnák szívesebben a vezetést, nem az angolszászoknál. nekik meg nem számít mennyi vér folyik ki ...
indulnak a csajok - dugni mennek?
![]()
Orosz Hírek
A Mindent látó szem cikket el kell olvasni! Csak igy lehet megérteni, mi is történik miért a fronton.Mindent látó szem: Áttörhet-e Oroszország a nyugati ISR-fölényen?
Megvizsgáljuk, hogyan tud Oroszország megbirkózni a NATO/Five Eyes hatalmas űrfelderítő képességeivel a következő offenzívák során.
![]()
All Seeing Eye: Can Russia Break Through The West's ISR Overmatch?
We explore how Russia can deal with NATO/Five Eyes' vast space-recon capabilitiess during the coming offensives.simplicius76.substack.com
Az orosz Penicillin Counter-Battery Radar Rendszer egy aduász Ukrajnában
Hang-termikus felderítő komplexum 1B75 "Penicillin" a "Army-2021" fórumon
![]()
Комплекс звукотепловой разведки 1Б75 «Пенициллин» на форуме «Армия-2021»
Как сообщила Российская газета в материале Сергея Птичкина В России создан комплекс звукотепловой разведки дальнего радиуса действия , на проходящем в период с 22 по 28 августа 2021 года седьмом Международном Военно-техническом форуме Армия-2021 в Кубинке…bmpd.livejournal.com
"Az orosz hadsereg hatalmas erőket gyűjt délen" - a kijevi hatóságok.
"A Mariupolból Berdyanszkba vezető útvonalat orosz katonai teherautók borítják. Körülbelül 80 kilométer hosszú"
TUDOD az egyik korábbi videóban éppen a koporsókkal megrakott teherautókat mutatták és a rengeteg holttestet. Az alapján ment itt is a számolgatás, hogy vajon mekkora a lehetséges veszteség... Ha jól emlékszem kb 40 koporsó/teherautó lett a konszenzus és az hogy jópár kört fordulhatnak.Tudod, zsákban szokták átadni egymásnak a holttesteket. Nem koporsóban.
Valóban. Egy kilométer hosszú sorban viszik a lopott gabonát:
Leginkább a jenkiktől kellene megvédeni a világot, de hát a NATO manapság inkább a DS érdekeit képviseli, mint a tagállamokét. Sajnos ezt az európai vezetők nagyon nem akarják megérteni.védelmi?
szép kis védelem az, ami csak terjeszkedik ... olyan "amerikás"
na meg aztán mi ellen védekezik? azért, hogy ne essen teherbe?
megeszed a szar birodalmi angolszász propit. ennyi a truváj.
tudomásul kéne venni, hogy az angolszász "érdekeltségeken" kívül szinte egy ország sem fordult el az oroszoktól. ez meg tény.
usa meg a világ csendőre akarna lenni, de otthon sem tud rendet, biztonságot nyújtani.
indulnak a csajok - dugni mennek?
![]()
Orosz Hírek
Szerinted pici jellemhiba az, ha annak ellenére hazudik, hogy a saját kommentje egyértelműen bizonyítja mi is a helyzet? Hozzáteszem ez nem is csak jellemhiba, van ott más baj is, ugyanis vagy hülye hogy nem fogja fel mennyire védhetetlen a dolog, vagy mindenki mást néz annak, amikor a védhetetlen szituba beleáll csakazértis. Picit emlékeztet mindez az ominózus kördiagramos históriára, mikor mindannyian hülyék voltunk csak a szent izé volt helikopter.Megérte ez a komment, hogy most néhányan úgy gondolják, egy pici jellemhibával élsz?
Mieink? Pontosan Kire/mire gondolsz?A mieink a youtube-ra komoly anyagot tettek fel….
Mi az a c 300? Az s-300 as lérak?
Amúgy az Aim 9x- el lőtték le…. A többi nem fogja be a ballint, csak a függesztéket ( a cucc amit visz).
Az Aim 9x igen, ha jól értettem optikailag….
Vicces de pl a amraam sem.
Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.A Mindent látó szem cikket el kell olvasni! Csak igy lehet megérteni, mi is történik miért a fronton.
Egy ilyen helyzetben meg nem is nagyon tudnál válogatni, hogy mi menjen a levesbe és mi nem. Mikor 25Mt fent elrobban, akkor az visz mindent a környéken és nem kérdi milyen zászlót festettek rá. Esetleg attól függ még, hogy milyen terület fölött pukkan, de néhány az USA és/vagy néhány az orosz fölött és vagy adó vagy vevő oldalon úgysem lesz semmi bármelyik fél szemszögéből, szóval a kommunikációnak mindenképp annyi.Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.
Erre szoktam én azt mondani, hogy egy NATO-Oroszország háború esetén minden műhold le lesz seperve a csatatér feletti égről, pl. egy tucatnyi űrben robbantott nukleáris töltettel, illetve a földi elektronika nagy része is kuka lesz (DE még áram sem lesz nagy valószínűséggel Európában), "köszönhetően" az EMP és HEMP hatásnak.
Oo. soha nem fogja megengedni a NATO-nak, hogy ezt az óriási irányítási és felderítési előnyt ellene felhasználja (ami most van az teljesen más, mint egy NATO támadás, jelenleg az orosz tanulmányozza ezt a hadviselési módot is, csak mint érdekességet, lokális háború esetére). Neki (Oo.-nak) jóval gyengébb az ilyen jellegű rendszere és ha viszonosság alapján letörlik az övét is, akkor sem veszít akkorát mint a nyugat. És nem mellékesen, megítélésem szerint, ez az orosz csapás még nem fog nukleáris Armegedon elszabadulását eredményezni, lévén, hogy nem NATO területeit támadják meg, hanem a közös használatú űrt.
Igaz, az orosz rendszerek is hatástalanítva lesznek. De ez az oroszt - amint fent már megjegyeztem - kevésbé fogja mellbe vágni, mint a nyugati hadseregeket, ugyanis míg ők az analóg meg egyéb hagyományos technikával is jól el vannak a csatatéren, addig a másik oldal majd teljes mértékben ezekre a kiiktatásra kerülő kütyükre támaszkodik. Érdekes lesz egy GPS meg egyéb tájékozódást és felderítést segítő eszközök nélkül vívni a háborút.
De vajon ezzel a nyugati hadvezetés számol? Ugyanis az orosznak (és Kínának is) megvan az a képessége, hogy lenullázza a műhold rendszereket. És nem lehetnek annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy az orosz/kínai megengedné nekik ennek az előnynek a velük szembeni kihasználását. Vagyis le fogják törölni ezeket a hipi szupi, háborút videó játékká alakító eszközöket.
Szerintem ezt nem komolyan írtad...Ne sajnáld már csecsen testvéreinktől a friss husikát!!!Majd ők elszórakoznak a hohol bakfisokkal
A Bloomberg ugyanakkor feltárja a mai valóságot, amely szerint „a Nyugatnak csak egy vezetője van – az Egyesült Államok, Európának pedig egyáltalán nincs vezetője”. Ezzel a megalapozott véleménnyel egyet lehet érteni. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az Európában zajló folyamatok hatékony menedzseléséhez az Egyesült Államoknak szüksége van egy asszisztensre, úgymond „a helyiek közül”. Erre a szerepre Lengyelország a legalkalmasabb.Most a súly és a hatalom kevésbé koncentrálódik a „régi Európára”, inkább az „új Európára”, amely a hidegháború után csatlakozott az EU-hoz és a NATO-hoz.”
...Ráadásul a „fiatal európaiak” között a vezetést Lengyelország kapta, mint az EU-ban az amerikai politika legbuzgóbb irányítója.
Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.
Erre szoktam én azt mondani, hogy egy NATO-Oroszország háború esetén minden műhold le lesz seperve a csatatér feletti égről, pl. egy tucatnyi űrben robbantott nukleáris töltettel, illetve a földi elektronika nagy része is kuka lesz (DE még áram sem lesz nagy valószínűséggel Európában), "köszönhetően" az EMP és HEMP hatásnak.
Oo. soha nem fogja megengedni a NATO-nak, hogy ezt az óriási irányítási és felderítési előnyt ellene felhasználja (ami most van az teljesen más, mint egy NATO támadás, jelenleg az orosz tanulmányozza ezt a hadviselési módot is, csak mint érdekességet, lokális háború esetére). Neki (Oo.-nak) jóval gyengébb az ilyen jellegű rendszere és ha viszonosság alapján letörlik az övét is, akkor sem veszít akkorát mint a nyugat. És nem mellékesen, megítélésem szerint, ez az orosz csapás még nem fog nukleáris Armegedon elszabadulását eredményezni, lévén, hogy nem NATO területeit támadják meg, hanem a közös használatú űrt.
Igaz, az orosz rendszerek is hatástalanítva lesznek. De ez az oroszt - amint fent már megjegyeztem - kevésbé fogja mellbe vágni, mint a nyugati hadseregeket, ugyanis míg ők az analóg meg egyéb hagyományos technikával is jól el vannak a csatatéren, addig a másik oldal majd teljes mértékben ezekre a kiiktatásra kerülő kütyükre támaszkodik. Érdekes lesz egy GPS meg egyéb tájékozódást és felderítést segítő eszközök nélkül vívni a háborút.
De vajon ezzel a nyugati hadvezetés számol? Ugyanis az orosznak (és Kínának is) megvan az a képessége, hogy lenullázza a műhold rendszereket. És nem lehetnek annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy az orosz/kínai megengedné nekik ennek az előnynek a velük szembeni kihasználását. Vagyis le fogják törölni ezeket a hipi szupi, háborút videó játékká alakító eszközöket.
egyenjoguság van, ezért harcoltak a lányok. Akkor most lehet menni a frontra is.Fiatal lányokat a frontra küldeni, bűn. Soha nem fogják kiheverni... Ha még meg is erőszakolják őket, akkor egy szülni képes generációt nyírnak ki. Ez borzasztó, és Zelnszkij meg a támogatói lelkén fog száradni. Remélem a Pokolban fognak ezért forró olajban sülni az idők végezetéig!
Az űrben detonált atomfegyverek NEM ÚGY MŰKÖDNEK hatásmechanizmusukban mint a légkörben használatosak.Az űrben mérhet bénító csapást a modern világra Oroszország – Robert C. Castel
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..