[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 882
35 615
113


elpusztított kapor repülőtér

Dupla lándzsa a tankon...
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93

gigabiga

Ne hazudj! Az általad linkelt videónak mi volt a címe? Mi szerepelt a videó alatti leírásban? Megmondom: hazugságok! Ja tudom, reklamáljunk a videó feltöltőjénél. Te nem tehetsz semmiről. Az, hogy hazugságokat osztasz meg, az nem a te hibád. Te is csak meg lettél tévesztve, pedig tisztaszívből keresed az igazságot, az objektivitást.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 029
54 074
113
védelmi?
szép kis védelem az, ami csak terjeszkedik ... olyan "amerikás"
na meg aztán mi ellen védekezik? azért, hogy ne essen teherbe?
megeszed a szar birodalmi angolszász propit. ennyi a truváj.
tudomásul kéne venni, hogy az angolszász "érdekeltségeken" kívül szinte egy ország sem fordult el az oroszoktól. ez meg tény.
usa meg a világ csendőre akarna lenni, de otthon sem tud rendet, biztonságot nyújtani.

ha a dolgok MÖGÉ tudnál nézni, láthatnád, hogy itt inkább a "globális világrend" vezetésért folyik a küzdelem. vannak egy páran, akik más kezekben látnák szívesebben a vezetést, nem az angolszászoknál. nekik meg nem számít mennyi vér folyik ki ...



indulnak a csajok - dugni mennek?




Mákunk van,hogy nato tagok vagyunk, így a.mi asszonyainknak nem kell a frontra menni,holmi milliárd dodónyi profitért, az usa hadibeszállitói felé,hanem majd jönnek értük harcolni az angol,spanyol,román,szlovák :D,román (ejj,gecc...) stb hadseregek.
Bizonyám!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 681
55 442
113
Mindent látó szem: Áttörhet-e Oroszország a nyugati ISR-fölényen?
Megvizsgáljuk, hogyan tud Oroszország megbirkózni a NATO/Five Eyes hatalmas űrfelderítő képességeivel a következő offenzívák során.

Az orosz Penicillin Counter-Battery Radar Rendszer egy aduász Ukrajnában
Hang-termikus felderítő komplexum 1B75 "Penicillin" a "Army-2021" fórumon

"Az orosz hadsereg hatalmas erőket gyűjt délen" - a kijevi hatóságok.
"A Mariupolból Berdyanszkba vezető útvonalat orosz katonai teherautók borítják. Körülbelül 80 kilométer hosszú"
A Mindent látó szem cikket el kell olvasni! Csak igy lehet megérteni, mi is történik miért a fronton.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Tudod, zsákban szokták átadni egymásnak a holttesteket. Nem koporsóban.

Valóban. Egy kilométer hosszú sorban viszik a lopott gabonát:
TUDOD az egyik korábbi videóban éppen a koporsókkal megrakott teherautókat mutatták és a rengeteg holttestet. Az alapján ment itt is a számolgatás, hogy vajon mekkora a lehetséges veszteség... Ha jól emlékszem kb 40 koporsó/teherautó lett a konszenzus és az hogy jópár kört fordulhatnak.
kicsit olvass vissza, ha jól emlékszem Szoledar bevétele után volt ez.
A továbbiakban a szó amit keretél a HADIZSÁKMÁNY! ;)
Csecsen testvéreink indulnak a műveleti zónába. A mindenható vigyázó tekintete kísérje Őket küldetésük során! Ahmat szila!!!
védelmi?
szép kis védelem az, ami csak terjeszkedik ... olyan "amerikás"
na meg aztán mi ellen védekezik? azért, hogy ne essen teherbe?
megeszed a szar birodalmi angolszász propit. ennyi a truváj.
tudomásul kéne venni, hogy az angolszász "érdekeltségeken" kívül szinte egy ország sem fordult el az oroszoktól. ez meg tény.
usa meg a világ csendőre akarna lenni, de otthon sem tud rendet, biztonságot nyújtani.


indulnak a csajok - dugni mennek?
Leginkább a jenkiktől kellene megvédeni a világot, de hát a NATO manapság inkább a DS érdekeit képviseli, mint a tagállamokét. Sajnos ezt az európai vezetők nagyon nem akarják megérteni.
Ne sajnáld már csecsen testvéreinktől a friss husikát!!! :) Majd ők elszórakoznak a hohol bakfisokkal ;)
Megérte ez a komment, hogy most néhányan úgy gondolják, egy pici jellemhibával élsz?
Szerinted pici jellemhiba az, ha annak ellenére hazudik, hogy a saját kommentje egyértelműen bizonyítja mi is a helyzet? Hozzáteszem ez nem is csak jellemhiba, van ott más baj is, ugyanis vagy hülye hogy nem fogja fel mennyire védhetetlen a dolog, vagy mindenki mást néz annak, amikor a védhetetlen szituba beleáll csakazértis. Picit emlékeztet mindez az ominózus kördiagramos históriára, mikor mindannyian hülyék voltunk csak a szent izé volt helikopter. ;) Pedig egy "B+ ezt benéztem!" pont elég lenne egy ilyen esetben tekintve, hogy nem sok olyan embert tudnék itt mutatni (természetesen magamat is beleértve) aki még nem dőlt be valami videónak, mivel az utóbbi évben videók tízezreit láttuk és bizony nagy részüket többször ismételve, sokszor összevágva és akár manipulálva is.
A mieink a youtube-ra komoly anyagot tettek fel….
Mi az a c 300? Az s-300 as lérak?
Amúgy az Aim 9x- el lőtték le…. A többi nem fogja be a ballint, csak a függesztéket ( a cucc amit visz).
Az Aim 9x igen, ha jól értettem optikailag….

Vicces de pl a amraam sem.
Mieink? Pontosan Kire/mire gondolsz?
A C-300 az Sz-300 igen. Ugyanis eredetileg úgy írják és a fordítóprogi nem írja át automatikusan.
Szerintem az AMRAAM a kis radarkeresztmetszet miatt nem tudja befogni egyébként.
A Sidewindernek viszont lehet elég volt a napelemtáblák felmelegedése által létrejövő IR kontraszt, hiszen 20 km magasságban kb -60 fok van és a 9X keresőfeje hűtött ami tovább javítja az egyébként is nagy érzékenységet.
ezt korábban linkelte valaki, de szerintem fals info, mert a finn tolvajbrigád amiben az a Tina nevezetű echte skandináv csajszi is van, egy VW Transporterrel mászkál. A Pete Reed incidensben egy MB Viano semmisült meg.
@aquarell : olvastam tanulságos, egyből lepasszoltam Robinak is, neki is nagyon tetszik!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 757
113
Lekestem ma a gepem, egy baratom gyorsan segitett fuvart szerezni, mert minden mas keso lett volna. Egy ukran csalad -apa, anya, fel eves gyerek- visz el Münchenig, akik Franciaorszagba mennek egy szepen megpakolt VW Multivannal. Ha befejeztem a napom majd leirom miket meseltek. Nem ugy nezem, hogy tul sok vidam sztoriuk lesz…

8a1a33acc29feb1a58332b6fcb451145.jpg
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A Mindent látó szem cikket el kell olvasni! Csak igy lehet megérteni, mi is történik miért a fronton.
Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.
Erre szoktam én azt mondani, hogy egy NATO-Oroszország háború esetén minden műhold le lesz seperve a csatatér feletti égről, pl. egy tucatnyi űrben robbantott nukleáris töltettel, illetve a földi elektronika nagy része is kuka lesz (DE még áram sem lesz nagy valószínűséggel Európában), "köszönhetően" az EMP és HEMP hatásnak.
Oo. soha nem fogja megengedni a NATO-nak, hogy ezt az óriási irányítási és felderítési előnyt ellene felhasználja (ami most van az teljesen más, mint egy NATO támadás, jelenleg az orosz tanulmányozza ezt a hadviselési módot is, csak mint érdekességet, lokális háború esetére). Neki (Oo.-nak) jóval gyengébb az ilyen jellegű rendszere és ha viszonosság alapján letörlik az övét is, akkor sem veszít akkorát mint a nyugat. És nem mellékesen, megítélésem szerint, ez az orosz csapás még nem fog nukleáris Armegedon elszabadulását eredményezni, lévén, hogy nem NATO területeit támadják meg, hanem a közös használatú űrt.
Igaz, az orosz rendszerek is hatástalanítva lesznek. De ez az oroszt - amint fent már megjegyeztem - kevésbé fogja mellbe vágni, mint a nyugati hadseregeket, ugyanis míg ők az analóg meg egyéb hagyományos technikával is jól el vannak a csatatéren, addig a másik oldal majd teljes mértékben ezekre a kiiktatásra kerülő kütyükre támaszkodik. Érdekes lesz egy GPS meg egyéb tájékozódást és felderítést segítő eszközök nélkül vívni a háborút.
De vajon ezzel a nyugati hadvezetés számol? Ugyanis az orosznak (és Kínának is) megvan az a képessége, hogy lenullázza a műhold rendszereket. És nem lehetnek annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy az orosz/kínai megengedné nekik ennek az előnynek a velük szembeni kihasználását. Vagyis le fogják törölni ezeket a hipi szupi, háborút videó játékká alakító eszközöket.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 562
113
Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.
Erre szoktam én azt mondani, hogy egy NATO-Oroszország háború esetén minden műhold le lesz seperve a csatatér feletti égről, pl. egy tucatnyi űrben robbantott nukleáris töltettel, illetve a földi elektronika nagy része is kuka lesz (DE még áram sem lesz nagy valószínűséggel Európában), "köszönhetően" az EMP és HEMP hatásnak.
Oo. soha nem fogja megengedni a NATO-nak, hogy ezt az óriási irányítási és felderítési előnyt ellene felhasználja (ami most van az teljesen más, mint egy NATO támadás, jelenleg az orosz tanulmányozza ezt a hadviselési módot is, csak mint érdekességet, lokális háború esetére). Neki (Oo.-nak) jóval gyengébb az ilyen jellegű rendszere és ha viszonosság alapján letörlik az övét is, akkor sem veszít akkorát mint a nyugat. És nem mellékesen, megítélésem szerint, ez az orosz csapás még nem fog nukleáris Armegedon elszabadulását eredményezni, lévén, hogy nem NATO területeit támadják meg, hanem a közös használatú űrt.
Igaz, az orosz rendszerek is hatástalanítva lesznek. De ez az oroszt - amint fent már megjegyeztem - kevésbé fogja mellbe vágni, mint a nyugati hadseregeket, ugyanis míg ők az analóg meg egyéb hagyományos technikával is jól el vannak a csatatéren, addig a másik oldal majd teljes mértékben ezekre a kiiktatásra kerülő kütyükre támaszkodik. Érdekes lesz egy GPS meg egyéb tájékozódást és felderítést segítő eszközök nélkül vívni a háborút.
De vajon ezzel a nyugati hadvezetés számol? Ugyanis az orosznak (és Kínának is) megvan az a képessége, hogy lenullázza a műhold rendszereket. És nem lehetnek annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy az orosz/kínai megengedné nekik ennek az előnynek a velük szembeni kihasználását. Vagyis le fogják törölni ezeket a hipi szupi, háborút videó játékká alakító eszközöket.
Egy ilyen helyzetben meg nem is nagyon tudnál válogatni, hogy mi menjen a levesbe és mi nem. Mikor 25Mt fent elrobban, akkor az visz mindent a környéken és nem kérdi milyen zászlót festettek rá. Esetleg attól függ még, hogy milyen terület fölött pukkan, de néhány az USA és/vagy néhány az orosz fölött és vagy adó vagy vevő oldalon úgysem lesz semmi bármelyik fél szemszögéből, szóval a kommunikációnak mindenképp annyi.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 628
113
Ne sajnáld már csecsen testvéreinktől a friss husikát!!! :) Majd ők elszórakoznak a hohol bakfisokkal
Szerintem ezt nem komolyan írtad...
Fiatal lányokat a frontra küldeni, bűn. Soha nem fogják kiheverni... Ha még meg is erőszakolják őket, akkor egy szülni képes generációt nyírnak ki. Ez borzasztó, és Zelnszkij meg a támogatói lelkén fog száradni. Remélem a Pokolban fognak ezért forró olajban sülni az idők végezetéig!
Csecsen harcosoknak meg önmérsékletet javaslok... Allah sem örülne ilyesminek, hát még Kadirov! Gondoljanak a saját lánytestvérükre.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 392
45 909
113
Andrej Mordvicsev altábornagyot nevezték ki a Központi Katonai Körzet parancsnokává

A média ma ír erről, de valójában ez most nem történt meg. Mordvicsov néhány hónapja leváltotta korábbi parancsnokát, Lapin tábornokot, és a különleges hadműveleti övezetben irányította a középső csapatokat (vagyis ő vezette a Központi Katonai Körzet csapatait), néhány hete pedig jóváhagyták. Oroszország legnagyobb katonai körzetének parancsnoka.
Korábban Mordvicsov tábornok a 8. hadsereget irányította, vezette a csapatokat Szíriában és a Mariupol elleni támadás során.
Én katonai analfabéta vagyok, de a háborús eseményeket figyelemmel kísérve, ez a Lapin tábornok már sok hibát vétett.

A Török Űrügynökség vezetője, Serdar Hüseyin Yıldırım szenzációs bejelentést tett:
"Léteznek olyan Warrior műholdak, amelyek 10 méteres titánötvözet rudakat tudnak küldeni az űrből bármilyen célpontra! Öt kilométer mélyen behatolnak a földbe, és nagy földrengést okoznak. 7-8 magnitúdó.

Brazília külügyminisztere bejelentette, hogy országa kivonult az ukrajnai háború semleges pozíciójából, és megvédi Ukrajnát az orosz agresszióval szemben.

Az ukrán hatóságok felszólították a lakosokat, hogy azonnal meneküljenek Artemivszkból​

Helyes harcok dúlnak a városban... Őszintén szólva nagyon meglepett, hogy még mindig 6000 civil folytatja ott. Ennyien maradnak a városban a legfrissebb adatok szerint.
A Bahmutban tartózkodó civilekhez fordulok: ha megfelelő, törvénytisztelő és hazafias állampolgárok vagytok, azonnal evakuálnia kell” – írta Verescsuk a Telegram csatornáján.
Szerinte a városban maradó lakosok veszélyeztetik magukat és szeretteiket, további problémákat és kockázatokat okoznak a katonaságnak, a nemzeti rendőrségnek és az önkénteseknek, és „megakadályozzák az (ukrán) védelmi és biztonsági erők normális működését”.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676617210

Lengyelország miért nem váltja fel Németországot és Franciaországot az EU-ban​

...
Ahogy a Bloomberg megjegyzi, egyes politikai elemzők nyíltan felhívják a figyelmet arra, hogy „ma meglehetősen komoly vita folyik arról, hogy hol található az Európai Unió politikai súlypontja. Úgy tűnik, az elmúlt évben keletre költözött.
Most a súly és a hatalom kevésbé koncentrálódik a „régi Európára”, inkább az „új Európára”, amely a hidegháború után csatlakozott az EU-hoz és a NATO-hoz.”
A Bloomberg ugyanakkor feltárja a mai valóságot, amely szerint „a Nyugatnak csak egy vezetője van – az Egyesült Államok, Európának pedig egyáltalán nincs vezetője”. Ezzel a megalapozott véleménnyel egyet lehet érteni. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az Európában zajló folyamatok hatékony menedzseléséhez az Egyesült Államoknak szüksége van egy asszisztensre, úgymond „a helyiek közül”. Erre a szerepre Lengyelország a legalkalmasabb.
Washington nem feledkezett meg Franciaország és Németország demarchejáról sem, amelyek nem támogatták az amerikai katonai inváziót Irak ellen, ami után az amerikaiak "felosztották" az Európai Uniót régi és új Európára.
Ráadásul a „fiatal európaiak” között a vezetést Lengyelország kapta, mint az EU-ban az amerikai politika legbuzgóbb irányítója.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1676480709

Hosszú cikk. Én is úgy látom, hogy a kelet-európai országokat akarja az USA Nyugat-Európa ellen fordítani, Angliával együtt harapófogóba kerül Nyugat-Európa. Sőt! Mintha az olaszok is csatlakoznának ehhez a tömbhöz. Egyedül Magyarország lóg ki ebből a vonalból. Talán ezért is a lengyelek haragja irántunk.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Köszi, elolvastam. És ismét arra a megállapításra jutottam, mint korábban.
Erre szoktam én azt mondani, hogy egy NATO-Oroszország háború esetén minden műhold le lesz seperve a csatatér feletti égről, pl. egy tucatnyi űrben robbantott nukleáris töltettel, illetve a földi elektronika nagy része is kuka lesz (DE még áram sem lesz nagy valószínűséggel Európában), "köszönhetően" az EMP és HEMP hatásnak.
Oo. soha nem fogja megengedni a NATO-nak, hogy ezt az óriási irányítási és felderítési előnyt ellene felhasználja (ami most van az teljesen más, mint egy NATO támadás, jelenleg az orosz tanulmányozza ezt a hadviselési módot is, csak mint érdekességet, lokális háború esetére). Neki (Oo.-nak) jóval gyengébb az ilyen jellegű rendszere és ha viszonosság alapján letörlik az övét is, akkor sem veszít akkorát mint a nyugat. És nem mellékesen, megítélésem szerint, ez az orosz csapás még nem fog nukleáris Armegedon elszabadulását eredményezni, lévén, hogy nem NATO területeit támadják meg, hanem a közös használatú űrt.
Igaz, az orosz rendszerek is hatástalanítva lesznek. De ez az oroszt - amint fent már megjegyeztem - kevésbé fogja mellbe vágni, mint a nyugati hadseregeket, ugyanis míg ők az analóg meg egyéb hagyományos technikával is jól el vannak a csatatéren, addig a másik oldal majd teljes mértékben ezekre a kiiktatásra kerülő kütyükre támaszkodik. Érdekes lesz egy GPS meg egyéb tájékozódást és felderítést segítő eszközök nélkül vívni a háborút.
De vajon ezzel a nyugati hadvezetés számol? Ugyanis az orosznak (és Kínának is) megvan az a képessége, hogy lenullázza a műhold rendszereket. És nem lehetnek annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy az orosz/kínai megengedné nekik ennek az előnynek a velük szembeni kihasználását. Vagyis le fogják törölni ezeket a hipi szupi, háborút videó játékká alakító eszközöket.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Fiatal lányokat a frontra küldeni, bűn. Soha nem fogják kiheverni... Ha még meg is erőszakolják őket, akkor egy szülni képes generációt nyírnak ki. Ez borzasztó, és Zelnszkij meg a támogatói lelkén fog száradni. Remélem a Pokolban fognak ezért forró olajban sülni az idők végezetéig!
egyenjoguság van, ezért harcoltak a lányok. Akkor most lehet menni a frontra is.

amúgy tényleg nem tudom megérteni, mert én az ukrán és orosz férfiakat is sajnálom.
 

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
339
1 491
93

Az űrben mérhet bénító csapást a modern világra Oroszország – Robert C. Castel​


Az űrben detonált atomfegyverek NEM ÚGY MŰKÖDNEK hatásmechanizmusukban mint a légkörben használatosak.
A napból érkező sugárzás valamint a föld forgó mágneses mezeje egy elég komplex --még nem teljesen feltérképezett -- nagykiterjedésű elektro-magneto-hidrodinamikus rendszert működtet, amelynek egyik szokatlan része például dinamikus mágneses hullámvezető "csövek" :

531157main-terrestrial-atmosphere-itm-Processes-full.jpg

A rendszer megzavarása elképesztő károkat okozhat pl. a napszél átcsatornázásával, vagy akár egy európa feletti robbantás nem (csak)európa felett üti ki a műholdakat hanem a nagyenergiájú részecskék mondjuk dél-afrika felett fókuszálva jelennek meg..
Úgyhogy ez eléggé ingoványos terület, nemvárt hatások is kisülhetnek belőle a radióaktív szennezésen túl.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 881
27 510
113

Meddig tart a vérontás Ukrajnában és mi lesz a vége?​

Meddig tart a vérontás Ukrajnában?

Csak gondolkozzunk és gondolkodjunk együtt...

Ukrajnában (különböző sajtóértesülések szerint) naponta körülbelül 1000 ukrán katonát gyilkolnak meg és csonkítanak meg egy körülbelül ezer kilométeres fronton. Bármilyen sérülés életre szóló csonkítás marad. Vagyis abban az évben Ukrajna vesztesége (kb.) körülbelül 365 ezer lesz. A háború 10 éve alatt - 3,65 millió, 20 éven keresztül - 7,3 millió ember hal meg, és helyettük börtönnel vagy kivégzéssel fenyegetőzve újabb áldozatokat hajtanak, és így csökken az emberek száma.
Ukrajna lakossága 2022 elején 40,997 millió fő volt, 1993-ban pedig 51,87 millió. Az autokratikus-elnöki hatalmi rendszer 29 éve alatt a tőkepárt dominanciájával a lakosság 11 millióval csökkent ( 21%-kal). Ez az adat a Wikipédiából származik: https://ru.wikipedia.org/wiki/Population_Ukraine

A statisztikák szerint (ugyanabból a Wikipédiából) Ukrajnában a férfiak 46,2%-ot tesznek ki, vagyis a férfi lakosság minden korosztályban 15,246 millió.
15 és 64 év közötti férfiak – 48%, azaz 7,318 millió ember.
Figyelembe véve, hogy 2022. február 24. óta hogyan alakulnak az események, és milyen a helyzet Ukrajnán belül, feltételezhető, hogy a háború legfeljebb 20 évig fog tartani - mind a 7,318 millió ember teljes megsemmisüléséig. Természetesen a 7,318 millió közül néhányan nem várnak sorban, hogy megöljék őket, ezért ők hagyják el először az országot.
Egy elhúzódó helyzeti tüzérségi összecsapásban (egyenlő tűzerővel) a szembenálló felek katonái (kb.) egyformán meghalnak. Általában véve az ukrán katonai erőforrás kevesebb, Oroszország lakossága pedig négyszer nagyobb. Számtanilag minden világos. A háború vége idő kérdése a férfinépesség elpusztításának, annak ellenére, hogy a veszteségek rejtve maradnak. Azt mondják, hogy "a legnagyobb hazugságokat csendben mondják el".
A háború hosszú, 20 éves befejezése azonban nem fog bekövetkezni. Ahogy az emberek meghalnak, az emberek megőrzésének védő (evolúciós) "biztonsága" bekapcsol. A halállal szemben a hazugság helyébe az igazság lép. És az események más fordulatot vesznek.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1676558344

Hatalmas erőket koncentrál dél felé az orosz hadsereg – pánikba esik a kijevi hatóságok (FOTÓ)​

Az orosz hadsereg hatalmas erőket összpontosít dél felé – a kijevi hatóságok pánikban vannak.

„A Mariupolból a Berdjanszki gyűrűbe vezető útvonal tele van orosz katonai teherautókkal. Ez körülbelül 80 kilométer” – ijesztgeti pániküzenetekkel az ukránokat P. Andryuscsenko, Mariupol hamis „polgármesterének” tanácsadója.
Источник: https://rusvesna.su/news/1676579379
Szerintem lófaszt voltak 2022 februárban 40, 997 millióan, jó, ha voltak 35 millióan, de inkább 30 lesz az.
2021ben Magyarországon a 9,8 millió lakosra jutott 93 500 élve született csecsemő. Ukrajnában 2021ben 271 000 csecsemő született. Oké, h rosszabb születési rátával, mint nálunk, de ez még a 3szorosa se a miénknek.

A 7,318 millió férfiból pedig vond ki azokat, akiket sehogy nem tudsz frontra küldeni, mert súlyos szellemi vagy testi fogyatékosok. Kínunkban elvihorászunk a végtagamputáltakon, de egy fél oldalára béna embert, vagy azt, akinek azt sem tudod a fejébe verni, h melyik irányba dobja a gránátot, hát na, velük nem tudsz számolni. Továbbá a kritikus infrastruktúrára is szükség van, persze leküldheted a bányába a 8éveseket szénért, de azért ugye érzed, h nem az lesz a hatékonyság, mint hogy a bányászokat nem küldöd ki a frontra. Ugyanez a hadiiparral, villanyszerelés, stb. Elméletileg számolhatsz 7,318 millió férfivel, gyakorlatilag meg nem.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Szerintem ezt nem komolyan írtad...
Fiatal lányokat a frontra küldeni, bűn. Soha nem fogják kiheverni... Ha még meg is erőszakolják őket, akkor egy szülni képes generációt nyírnak ki. Ez borzasztó, és Zelnszkij meg a támogatói lelkén fog száradni. Remélem a Pokolban fognak ezért forró olajban sülni az idők végezetéig!
Csecsen harcosoknak meg önmérsékletet javaslok... Allah sem örülne ilyesminek, hát még Kadirov! Gondoljanak a saját lánytestvérükre.
Semmiképpen sem támogatom nők frontra küldését több okból sem.
Andrej Mordvicsev altábornagyot nevezték ki a Központi Katonai Körzet parancsnokává

A média ma ír erről, de valójában ez most nem történt meg. Mordvicsov néhány hónapja leváltotta korábbi parancsnokát, Lapin tábornokot, és a különleges hadműveleti övezetben irányította a középső csapatokat (vagyis ő vezette a Központi Katonai Körzet csapatait), néhány hete pedig jóváhagyták. Oroszország legnagyobb katonai körzetének parancsnoka.
Korábban Mordvicsov tábornok a 8. hadsereget irányította, vezette a csapatokat Szíriában és a Mariupol elleni támadás során.
Én katonai analfabéta vagyok, de a háborús eseményeket figyelemmel kísérve, ez a Lapin tábornok már sok hibát vétett.
A Török Űrügynökség vezetője, Serdar Hüseyin Yıldırım szenzációs bejelentést tett:
"Léteznek olyan Warrior műholdak, amelyek 10 méteres titánötvözet rudakat tudnak küldeni az űrből bármilyen célpontra! Öt kilométer mélyen behatolnak a földbe, és nagy földrengést okoznak. 7-8 magnitúdó.
Egy régi hidegháborús elmélet 2000-es években történt felmelegítéséről beszél (project Thor)
Itt lehet olvasni róla : https://en.wikipedia.org/wiki/Kinetic_bombardment
Azért az általa megadott értékek kicsit el vannak túlozva.
Az űrben detonált atomfegyverek NEM ÚGY MŰKÖDNEK hatásmechanizmusukban mint a légkörben használatosak.
A napból érkező sugárzás valamint a föld forgó mágneses mezeje egy elég komplex --még nem teljesen feltérképezett -- nagykiterjedésű elektro-magneto-hidrodinamikus rendszert működtet, amelynek egyik szokatlan része például dinamikus mágneses hullámvezető "csövek" :

531157main-terrestrial-atmosphere-itm-Processes-full.jpg

A rendszer megzavarása elképesztő károkat okozhat pl. a napszél átcsatornázásával, vagy akár egy európa feletti robbantás nem (csak)európa felett üti ki a műholdakat hanem a nagyenergiájú részecskék mondjuk dél-afrika felett fókuszálva jelennek meg..
Úgyhogy ez eléggé ingoványos terület, nemvárt hatások is kisülhetnek belőle a radióaktív szennezésen túl.
Igen, ezügyben volt már meglepi a "Operation Fishbowl" kísérletsorozat során...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Szerintem lófaszt voltak 2022 februárban 40, 997 millióan, jó, ha voltak 35 millióan, de inkább 30 lesz az.
2021ben Magyarországon a 9,8 millió lakosra jutott 93 500 élve született csecsemő. Ukrajnában 2021ben 271 000 csecsemő született. Oké, h rosszabb születési rátával, mint nálunk, de ez még a 3szorosa se a miénknek.

A 7,318 millió férfiból pedig vond ki azokat, akiket sehogy nem tudsz frontra küldeni, mert súlyos szellemi vagy testi fogyatékosok. Kínunkban elvihorászunk a végtagamputáltakon, de egy fél oldalára béna embert, vagy azt, akinek azt sem tudod a fejébe verni, h melyik irányba dobja a gránátot, hát na, velük nem tudsz számolni. Továbbá a kritikus infrastruktúrára is szükség van, persze leküldheted a bányába a 8éveseket szénért, de azért ugye érzed, h nem az lesz a hatékonyság, mint hogy a bányászokat nem küldöd ki a frontra. Ugyanez a hadiiparral, villanyszerelés, stb. Elméletileg számolhatsz 7,318 millió férfivel, gyakorlatilag meg nem.
Bizony!
Ráadásul a ruszkik azóta meghódítottak egy Portugália méretű területet, ami nem lakatlan! Mekkora lakosság került így hozzájuk? Nyilván vannak akik már visszatértek a konszolidálódott helyzetű front mögötti területekre és vannak olyanok is szép számmal, akik eleve el sem menekültek. Mekkora lehet ennek a területnek a lakossága, van erre adat? 2-3 millió esetleg?
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Egy ilyen helyzetben meg nem is nagyon tudnál válogatni, hogy mi menjen a levesbe és mi nem. Mikor 25Mt fent elrobban, akkor az visz mindent a környéken és nem kérdi milyen zászlót festettek rá. Esetleg attól függ még, hogy milyen terület fölött pukkan, de néhány az USA és/vagy néhány az orosz fölött és vagy adó vagy vevő oldalon úgysem lesz semmi bármelyik fél szemszögéből, szóval a kommunikációnak mindenképp annyi.
Első körben nem fog az USA területe feletti űrben pukkanni atom. A medve a csatatér felett fogja letakarítani az eget (kb. Ukrajna és részben k-Európa). Az USA akkor lesz érintett, amikor már minden is menni fog, nem csak HEMP/EMP és műhold takarítás.
Az oroszt pedig nem fogja érdekelni a műhold zászlója. Ha a saját is megy a levesbe, akkor az sem baj, a NATO többszörös képességvesztést fog elszenvedni. Az oroszok hozzá vannak szokva az iránytűhöz is nem kell nekik GPS (igaz nekik is jó ha van, de meglesznek nélküle is).

PPE
"Az űrben detonált atomfegyverek NEM ÚGY MŰKÖDNEK hatásmechanizmusukban mint a légkörben használatosak.
A napból érkező sugárzás valamint a föld forgó mágneses mezeje egy elég komplex --még nem teljesen feltérképezett -- nagykiterjedésű elektro-magneto-hidrodinamikus rendszert működtet, amelynek egyik szokatlan része például dinamikus mágneses hullámvezető "csövek" :

531157main-terrestrial-atmosphere-itm-Processes-full.jpg

A rendszer megzavarása elképesztő károkat okozhat pl. a napszél átcsatornázásával, vagy akár egy európa feletti robbantás nem (csak)európa felett üti ki a műholdakat hanem a nagyenergiájú részecskék mondjuk dél-afrika felett fókuszálva jelennek meg..
Úgyhogy ez eléggé ingoványos terület, nemvárt hatások is kisülhetnek belőle a radióaktív szennezésen túl."

És szerinted fogja érdekelni a kutyaszorítóban lévő atomhatalmat (pl. USA) hogy mi lesz az esetleges nem várt következménye egy EMP/HEMP robbantásnak, akkor amikor a léte a tét? Szerintem pont le@arja, hogy dél Afrikában nem lesz villany vagy négerek szotyognak az égből.