[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
Negan, lenne egy tök komoly kérdésem: ha hétfőn alakulhatna egy új kormány Magyarországon, akkor szerinted kikből kéne állnia (név szerint)?
Ha felsorolod mondjuk 10 pontban ennek az ideális kormánynak a programját, azt külön megköszönném.
Csak azért kérdem, mert az értem, hogy a NERrel tele a tököd, de az nem világos, hogy mi lenne a jobb választás helyette.
(akár privátba is küldheted)
Előre is köszönöm!
Ezt már más is kérdezte korábban. A válasz azóta is "jön".
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
Ezt már más is kérdezte korábban. A válasz azóta is "jön".
Oké, te milyen módon képzeled el ezt az államszervezeti rendszerváltást? Nem a folyamatra vagyok kíváncsi, hanem a végkimenetelre.
Gondolom kormányt azért még elképzelsz a fejünk fölé, az kikből állna?

Illetve: mi lenne az új államszervezetben az új kormány programja? Csak a főbb pontok légyszi. Tényleg érdekel!
Ami azt illeti,már többször is leirtam,hogy szerintem el kéne mozdulnuk a félelnöki,kétkamarás politikai szerveztrendszer felé,és a decentralizáltabb,valódi önkormányzatiságot adó államberendezkedés irányába.Tessenek visszakeresni.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Ami azt illeti,már többször is leirtam,hogy szerintem el kéne mozdulnuk a félelnöki,kétkamarás politikai szerveztrendszer felé,és a decentralizáltabb,valódi önkormányzatiságot adó államberendezkedés irányába.Tessenek visszakeresni.
Ezzel egyet is tudok érteni. Hát a kormányprogram? Kikből állna ez az új kormány?
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
Ezzel egyet is tudok érteni. Hát a kormányprogram? Kikből állna ez az új kormány?
Kormányprogram az egyszerűbb.Egy normális,élhető Mo.
A kormánytagokrol csak azt tudom mondani,hogy kikből ne álljon-senki ne kegyen benne,ki ma a parlamentben ücsörög.Ugyanaz a neocon exbolsi maffiabanda mind a két oldal,csak különböző ideológiai propimázzal leöntve.
Szóval azt könnyen meg tudom mondani,hogy mi is a cél.A fogas kérdés az,hogyan jutunk el odáig.....
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Mindazonáltal tény, hogy a hadseregfejlesztésre költött pénz jelentős része itthon marad, méghozzá csúcstechnológiát képviselő iparágakban. Ez sokat elmond arról, hogy a Z26 milyen körülmények között születhetett az újraiparosítási program keretei között. Itt lényegében a hadsereg egy ürügy arra, hogy a magyar adófizetők pénzéből high-tech iparágakat fejlesszenek anélkül, hogy úniós közbeszerzés vagy versenyjog belekavarna. Ugye keresték a lehetőségeit annak, hogy a magyarok pénzéből (adóbevételek és úniós támogatások) a lehető leghatékonyabban fejlesszék a magyar ipart. Namost az úniós versenyjogot és közbeszerzési szabályokat a német ipar fejlesztésére találták ki, ezért első körben arra jutottak, hogy betonozzuk le az országot, mert azt a magyar építőiparral tehetjük és az már jó. De ez kevés, így jött képbe a hadiipar, amihez a megrendeléseket nem kell az úniós elvárásokhoz igazítani, mert ilyenek nincsenek ebben a szektorban, így ez is fasza megoldás egy kihívásra!
Ezt is mondom mióta:

Mi van ma? :oops:
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
A történelmi precedens a horvát "Vihar-hadművelet" lett volna.
Ukránok erről ugyan álmodozhattak,de valódi stratégiai lehetőség erre nem volt meg.Nyugatrol azért 8 éven át nem kaptak komoly fegyverzetet......Most kapnak.
Volt egy hasonló, amit Szaakasvili húzott meg Dél-Oszétiában 2008-ban, az teljes kudarccal zárult, valamiért a Bush-adminisztráció alaposan lebecsülte akkor az oroszokat
Forditva,az amcsik figyelmeztette a grúzokat,hogy ne támadjanak.És a valóságban ott sem volt komoly nyugati katonai támogatás,csak némi kiképzéstámogatás.Grúzok piacon vettek fegyverzetet (többek között tőlünk is AMD-ket).NATO tagságukrol szó sem volt,csak szerették volna.Ahogy az ukránok is csak szerették volna.NATO partnerségi programot kaptak,ami nem tagság (mint a törökök az EU partnerséggel-végtelenségik lehetnek azok,de attol nem tagok).
Az amcsi demokraták számára viszont Ukrajna kardinális ügy volt már régóta. Trump ellen ezért indítottak impeachment eljárást (mert "megzsarolta" a drága Zelenszkijüket). Ez egy ukrajnai zsidó eredetű bagázs, amely Ukrajnához, ahhoz földjéhez (nem népéhez, az sok bűnt követett el ellenük, ahogy az orosz meg a lengyel is) nagy vonzódást érez, érzelmi elköteleződés is ez, nem csak érdekügy (bár az is persze). És persze Ukrajna az ellen-Oroszország, amit felhasználva Moszkva is bedönthető, visszaszerezhető, a boldog emlékezetű 90-es évekbe visszatérve.
??????Ez egy süket duma,katyvasz.
Az előzetes elképzelés nem tudni mi volt pontosan. Szerintem csak terület- és népességszerzés, miután "önként" csatlakoznak az orosz többségű területek. Ukrajna egészét nem volt szándék sem elfoglalni.
Szerintem Kelet Ukrajna elszakitása a tengerparti részekkel egyetemben,a maradékon meg orosz bábkormány lehetett a cél.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 917
13 892
113
Minimum 68 milliárd euró jött ki Nekik és nagyon "jutányosan" számoltak.Ebbe még a háborús károkozás benne sincs. Meg némi apró.


...+ "Nemzeti Jóllakott-Napközisünk" tolja még a "tizest" €-milliárdban N(émet-N)ekik a Rheinmetall házi-beszállítón keresztül.
...meee rászorulnak! "...ééérted "M(agyar-M)argit!"


Hölgyek-Urak: Nem Kihúzni A Fejeket A --strucc-politikás-- Homokból! :hadonaszos:

Kemény a magyar! " ;) "

.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 348
46 150
113
Van egy kis bibi az érveléseddel. Az nem Katalin személyének a rendfokozata, hanem a mindenkori welsi hercegné rendfokozata aki most éppen Katalin. Ez nem egy valós rendfokozta, hanem csak tiszteletbeli, mintahogy a mindenkori welsi hercegné sem a valós parancsnoka a The Princess of Wales's Royal Regiment-nek, hanem csak a tiszteletbeli parancsnoka.
Miért, Veres István minek a parancsnoka lesz? :cool:
Hja és még valami! A hercegné nem a wales-iekkel gyakorolt, hanem az ír gárdával. :D
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Csak érdekel ezért kérdezem meg! Nem arról volt szó, hogy decemberben sikerült megegyezni az EU-val és jönnek pénzek?! A helyreállítási alapot jóváhagyták! Jött pénz? Ha nem miért nem? Nem követem ezt a sok szarságot napi szinten!
Hmm:
Semmi ilyesmiről nem volt szó. Ezt csak a propi tv mondta.
A valóságban a hatalmas siker annyi volt, hogy
Az eu felvehet a mi kontónkra hitelt
Ha megfelelünka 17 pontnak, ami 27 de ha megvan 56 akkor csak a negyedét bukjuk nem a harmadát.
És lesz minimáladó

Csak a tv szerint ez nem így vót
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 264
76 817
113
Miért, Veres István minek a parancsnoka lesz? :cool:
Hja és még valami! A hercegné nem a wales-iekkel gyakorolt, hanem az ír gárdával. :D
Neki valós rendfokozata van valós beosztással. Egy alezredes az különböző törzsekben részlegvezető. A welsi hercegnő azzal gyakorol akivel akar, attól még ő a The Princess of Wales's Royal Regiment tiszteletbeli parancsnoka.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 949
30 816
113
A szervezetrendszer csak egy keret. A megtöltő tartalom a lényeg, az pedig lehet jó is, rossz is.
A történelem már rengeteg példát mutatott erre.

Aki a kerettől várja a csodát az egy álmodozó.
Ez egyébként igaz.
De jelenleg a bolsevik maffiátol megörökölt szervezetrendszer kiválóan segiti a jelenlegi (exkomcsikbol álló) NERmaffia uralmát.Egy másféle szerveztrendszer ezt igen megnehezithetné-olvasd el a könyvet,ezen elmélkednek benne.
 
  • Vicces
Reactions: Laci1970

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 930
19 182
113
Csak érdekel ezért kérdezem meg! Nem arról volt szó, hogy decemberben sikerült megegyezni az EU-val és jönnek pénzek?! A helyreállítási alapot jóváhagyták! Jött pénz? Ha nem miért nem? Nem követem ezt a sok szarságot napi szinten!
A narancshályogban szenvedők nagyot ünnepeltek, de újabb kritériumok jöttek csak.

Ja, meg az az ötlet is elhangzott a Lajtán túl, hogy újabb közös hitel kellene, ezúttal Ukrajna megsegítésére... Mármint az EU tagok fizetik.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 917
13 892
113
Románia Abrams-ek beszerzésében gondolkodik


Egy+ éve "említettem", mint erősen várható esemény!
...ami után a 20 millió-€ darab-áras, "mindent-visz"/varázs-44 darabos mennyiséget ismét 1-2 évtizedre "a hajunkra kenhetjük", a még jobban letolt gatya után kapaszkodva!

...mivel a jelenlévők többsége --a társadalomhoz hasonlóan-- is előadja a struccpolitikás vakot, ezért mellőzve a többes-számot, és csak saját nevemben, képletesen:
"Köszönöm Viktor!"
...+:
Ezúton is "gratulálok" --Innen, Én kis porszemként--- a mindent is előre látó, "kora meghatározó politikusának"!
Hmmm... :oops:

.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Mark1993