[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Mindent az ember szemüvegén keresztül nézel? Akkor bizony a haszon is szempont. De a bolygó itt volt előttünk is, és itt lesz utánunk is, a földdel (talajjal) együtt.

Ha meg stratégiai érdek: Mindent lecsapolni és felszántani, vagy lecsapolni és tüzéppé/iparteleppé alakítani rohadt káros, hagynyi kéne azt a lápot csak magáért létezni... talán akkor nem csökkenne a talajvízszint olyan tempóban ahogy teszi. Ha már...

A mezőgazdaság egy lehetséges stratégiai felhasználás, de az ivóvíz még stratégiaibb, aztán a mezőgazdaság az iparral karöltve rohamtempóban tékozolja el az erőforrásainkat.


A föld nem a mézért van! Após méheit be nem jelentett illegális vegyszeres permetezéssel szépen megküldte egy helyi nagygazda... Stratégiai érdekből!
A méz csak egy példa. De elég sok olyan termék van, amit arany áron visznek. Bár lehet éppen irónia volt, csak ma nem megy
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 492
46 455
113
Na senki?
Egyetlen Mi Hazánk szimpatizáns sem ugrott még rá?
Akkor kicsit még segítek: Benne van a legújabb Közlönyben is...
Csak semmi kapkodás.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
A magyar termék olcsón felvásárolva nyugati piacon értékesül
A nyugati amúgy annyit fizet amennyit ér.
Ha prémium fokhagyma, akkor sokat. Idejön kamionnal, és viszi.
Az más kérdés, hogy se öntözőrendszer, se szárazságtűrésre nemesítés nincs, így lassan eltűnik.
Ha jó minőségű húst csinálsz, azt is viszik.
Ha abban ringatod magad, hogy a prémium minőségű magyar krumplit a gonosz külföld takarmánykrumpliként veszi át, nos akkor persze igaz amit írsz.
Csak a szomorú valóság, hogy az beza takarmánykrumpli minőségű.
E van.
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
444
1 467
93
Bp-Belgrad vasút? Azt is betámadja az MH? :eek:

:D
Amúgy ez egy érdekes részlet a Bp-Belgrád vasútvonalnál:
Katonai rakodók megvalósítása (Kiskunlacháza és Szabadszállás vasútállomásokon)
Lehet tudni valamit / volt már hír, hogy esetleg reaktiválnák a kiskunlacházai laktanyát / repteret vagy a szabadszállásit ?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 895
91 490
113
Lakóházak szándékos lövése nehéz tüzérséggel éveken át mi a fene? Véletlen?
Hasonlitod össze a pusztítást, amit az ukrán tüzérség művelt évek alatt meg ahogy az orosz tüzérség szétlőtte Bakhmutot. A morbid, hogy ők most valóban porig rombolták 1 orosz várost.

Semmi különös attrocitas nem történt február előtt. Semmi oroszirtás nem zajlott, ami indokolta volna a háborút. Ezek szánalmas mondvacsinált indokok. Jogos geopolitikai oka volt rá Putyinnak, csak rohadtul benêzte, bekapta a cumit, azóta még szenved.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 047
113
Nem tudom hol laksz, mit dolgozol. Amit én látok, az az, hogy az ország és az emberek is szépen gyarapodnak.Zala megyében lakok (évi átlag 6-7 hónapot) a többit Bécs mellett, mert ott vannak az unokáim. De állandóan jövök megyek.
Az ilyen idiótáknak kivánok 4 év ellenzéki kormányt, hogy érezzék a különbséget a "narancsos fityiszhez" képest.

Értem, hogy miről írsz, igaz is!
...de képzeld el, akkor mi minden lehetne Magyarországon, ha nem a politikai szereplő által beismert "ne reklamálj, látod, hogy kicsit kevésbé qrva-szarul csináljuk" szint lenne cél és "siker", hanem helyett a bőven/reálisan az "elérhető jó szint" közeli lenne a Nemzeti Politika célja! :oops:

Most, hogy "Vezérünk" megoldotta, hogy a mérleg ellenzéki serpenyőjében 12+ éve a selejt legyen, akkor bizony a másik oldalon se kell a jobb, és nem is lett annál lényegesen jobb! :(
... az évi 100-150 média-milliárdos vetítés ellenére sem! Ez a valóság!
A két politikai "Nagy" íratlan, de jól működő megegyezése alapján a létrejött "Selejt"-ből könnyű mindkettőnek kiemelkedni!

A párhuzam és az ünnep miatt most időszerű a --szerintem abszulót helytálló és időtálló-- az "Időutazó" megállapítása:
Mind Kossuth Lajos, mind Orbán Viktor kora jelentős(-en túlértékelt) politikusa volt!

.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 492
46 455
113
Hasonlitod össze a pusztítást, amit az ukrán tüzérség művelt évek alatt meg ahogy az orosz tüzérség szétlőtte Bakhmutot. A morbid, hogy ők most valóban porig rombolták 1 orosz várost.

Semmi különös attrocitas nem történt február előtt. Semmi oroszirtás nem zajlott, ami indokolta volna a háborút. Ezek szánalmas mondvacsinált indokok. Jogos geopolitikai oka volt rá Putyinnak, csak rohadtul benêzte, bekapta a cumit, azóta még szenved.
Ne b@ssz már ki velem @SilvioD! o_O
Ez az ENSZ Biztonsági tanácsából van!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 002
113
...és Hága nem köröz senkit ukrajnában a 2014 és 2022 február 24 között elkövetett orosz kisebbségi elleni népirtás miatt ? 14 000 embert öltek meg az ukránok...a saját állampolgáraikat.
Hányás az egész. Egész életemben három dolgot utáltam mindig. Ebből egyik a kettős mérce, a másik az igazságtalanság.

Kell Európának a pofon, mert sosem lesz vége annak, ami zajlik ...
 
Status
Not open for further replies.