[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 473
13 274
113
Így valószínűleg nagyon is tisztában volt azzal, hogy a Reaper drón motorja előtt egy nagy légbeömlő van. Ha oda valami folyadék kerül nagy mennyiségben, az pedig nem a hosszú és eseménymentes repült órák garanciája a drónnál.

Az oroszok megpróbálják valahogy üzemanyaggal utántölteni a drónt, ilyen kőolaj árak mellett...

Inkább köszönnék meg!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 046
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Ugyanakkor ez az egész véleményem szerint altatás - ugyanezt csinálták Herszon/Harkov előtt. Ment az ajvékolás ezerrel, hogy milyen szar a helyzet az ukránoknál, aztán egyszercsak megindultak. Mondjuk tény, hogy sok harcot nem igényelt az Operation Brave Hohol, de az oroszokat meg kivonulásra kényszerítették (Izjumnál ugye ez különösen szar volt).

Viszont szerintem most nem fognnak tudni épkézláb támadóerőt kiállítani, és ennek ellenére meg fogják indítani az Operation See You Soon Banderát. Már csak azért is, mert Nudelman asszonyság ezt adta parancsba.
Az új narratíva pedig a teljes megsemmisülés miatti sajnálatra fog építeni.
… erre mit látok tegnap:

Geolokálva (de utálom ezt a szót …):
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Mindig elfelejted, hogy a Krím és Kárpátalja már 1991-ben népszavazásokon az önrendelkezés mellett döntött. Ez az amit a kijevi rablók soha nem vettek figyelembe.
Olyan sokat olvastam már erről, hogy most utananéztem.

Ezért az 1991. december 1-én tartott ukrán függetlenségi népszavazás (erre majd visszatérnék,)Kárpátalján két saját kérdéssel is kiegészült:

1. az első Kárpátaljának az ukrán alkotmányban rögzítendő „különleges önkormányzati státusának” megteremtéséről szólt (a szövegezésnél Leonyid Kravcsuknak, az Ukrán Legfelsőbb Tanács akkori elnökének nyomására az utolsó pillanatban cserélték le az „autonómia” kifejezést),
Eredmény
Kárpátalja teljes lakosságának 78 százaléka voksolt a megye különleges önkormányzati státusza mellett (Beregszászon belül ez az arány 87,3 százalék volt).

2. a második egy szűkebb közigazgatási egység, az Ukrajna egyetlen magyar túlsúlyú kerületének számító, mintegy 50 ezer lakosú Beregszászi járás területén egy bizonyos „Magyar Autonóm Körzet” létrehozásában kérte a helyi polgárok véleményét.
Eredmény
A Beregszászi járásban tartott szavazáson pedig a lakosság 81,4 százaléka támogatta a Beregszász központú Magyar Autonóm Körzet létrehozását – egyébként a járásban a magyarok aránya 2011-ben 76 százalék volt.

Bayerné Sipos Mónika a kárpátaljai autonómiatörekvésekről szóló, online is elérhető disszertációjában (pdf) ismertetett eredmények szerint a 90 százalék feletti részvétellel tartott népszavazáson


Viszont ami érdekes, hogy ez nem regionális, hanem egész Ukrajnát érintő népszavazás volt.
Ekkor szavazott Ukrajna a függetlenségéről.
Részvétel 84,18%-a
90,32% igen volt.

Tehát a teljes képhez tartozik, hogy Kárpátalján akkor3 dologról döntöttek.
1. Ukrajna legyen független
2. Kárpátalja kapjon különleges önkormányzati státuszt
3. Legyen egy beregszászi Magyar autonóm körzet.



1 érdekesség még. Az ukrajnai függetlenségi népszavazás eredménye régiónként. Krímben is az igen nyert, de a legalacsonyabb százalékkal.

Területek„Igen” szavazatok %
Krími Autonóm Köztársaság54,19
Cserkaszi terület96,03
Csernyihivi terület93,74
Csernyivci terület92,78
Dnyipropetrovszki terület90,86
Donecki terület76,85
Ivano-Frankivszki terület95,81
Harkiv terület75,83
Kerszoni terület90,13
Hhmelnickji terület96,3
Kijevi terület95,52
Kirovohradi terület93,88
Luhanszki terület83,86
Lvivi terület97,46
Mikolajivi terület89,45
Odeszai terület85,38
Poltavai terület94,93
Rivnei terület95,96
Szumi terület92,61
Ternopili terület98,67
Vinnicjai terület95,43
Volinyi terület96,32
Kárpátontúli terület92,59
Zaporizzsjai terület80,74
Zsitomiri terület95,06
Kijev város92,87
Szevasztopol város57,07


Ez egyébként sztem inkább a Szovjetunió elleni, mint Ukrajna melletti népszavazás volt.
Ha 2014- ben lett volna hasonló, akkor valószínűleg a Janukovics Tyimosenko féle 2010es elnökválasztási törésvonalak mentén szakadt volna Ukrajna.
375px-%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B9_%D1%82%D1%83%D1%80_%28%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8_%D0%BF%D0%BE_%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BC%29.png
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Az ellenség veszélyes kerekes kamikaze drónokkal robbant fel járműveket és helyez el állásokat Új típusú drónok érkeznek az ukrán fegyveres erőkbe, a második végső teszteken megy keresztül, és végső fejlesztéseket kap...
Tisztára mint a Góliát. Ez nem lekicsinylés volt!
De. De ami működik a tesztpályán az működni fog a susnyásba is? Harctéri működést nehezen tudom elképzelni. Gumis kerékkel gyors, de le csökken a bevetési terület, lánctalp lassú de jobb a terepjáró képesség. Ezt inkább diverziós műveleteknél tudom elképzelni, nem kell odamenni és alátenni a bombát az autónak.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
157
1 760
93
En beszelek csehul, de nagyon erthetetlen, halk. Az utolso 10 masodpercben, amikor felhangosodik, akkor csak szidalmakat, karomkodasokat hallani. Viszont itt van egy tweet, de itt is csak fenyegetozes van, valami ilyesmi, hogy:

Az összes fasz, zsarnok és nyomi tudomasara hozatik, hogy nincs helye a hazugságnak, rágalomnak és árulásnak.
Ez a pöcs, aki idejött videót készíteni, úton van a Csehorszag (haza) felé.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="cs" dir="ltr">Klobouček klukům a jak jsem říkal, Bulíř už vám jede do ČR Přeci jen, Bulíři, nabízím ti jednosměrnou jízdenku ke mě na UA, vyzvednu si tě já nebo kluci hned jak překročíš hranice, ať to máš vše zadarmo <a href="https://t.co/5yDI5wCYMr">https://t.co/5yDI5wCYMr</a></p>&mdash; Honza (@HonzaUA) <a href=" ">March 15, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

ez a Bulir emberke LMTBQ, gender, islam, NATO, cenzura, EU, Euro ellenes. A haboruval kapcsolatban az ukranok oldalan all, viszont, amivel kihuzhatta a gyufat az az ukrajnaban harcolo Cseh zsoldoslegioval kapcsolatos projektje lehet. Gyujtott az ukrik oldalan harcolo cseh legiosok szamara. Pontosan nem tudom, mi mehetett felre, de valamivel kivaltotta a cseh legio ellenszenvet, pozőrnek tartják, nagyon nem akarják, hogy ujra ukrajnaba betegye a labat.

A tag weboldala: http://matousbulir.cz/

Az ukran projetrol szolo weboldala: http://matousbulir.cz/projekt-39/
Akkor itt a cseh veri a csehet, vagy az ukrán a csehet? A megvert srácot végül hazaküldték? Vagy azt küldték haza aki az egészet rögzítette?
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem and Tumpek

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Várjanak a második eljövetelig: az ICC Putyin „letartóztatási” parancsáról​

Jevgenyij Szatanovszkij politológus kommentálta a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság botrányos döntését szerzője "Armageddonych" című Telegram csatornájában.
...
Nos, várják meg a második eljövetelt, ami az események alakulásából ítélve elég hamar megtörténhet. És még ekkor sem a hágai bíróság, hanem a Legfelsőbb Bíróság dönti el, hogy ki kerül a mennybe, ki a pokolba, és ki fog egyszerűen meghalni.
...
Vagyis a gyerekek háborútól való megmentése és az ágyúzásból biztonságos helyre hozatala bűncselekmény, amiért az ICC meg akarja büntetni az ebben érintetteket?! Ott vannak, teljesen elbasztva saját minden értelemben elvetemült kreténizmusuktól, a hozzájuk csatlakozó európai, amerikai és egyéb söpredéktől?!
A pedofília normális náluk. A zoofília rendben van. A kábítószer-használat normális. A nemváltás szintén normális jelenség, még a gyermekek részéről is, bár ez bűncselekmény. Aminek a jövőjükre nézve szörnyű, visszafordíthatatlan következményekkel járó...
Ezekkel az emberekkel nincs miről beszélni, és hiába próbálunk tárgyalni. Csak ne az életért, hanem a halálért küzdj a teljes és végső győzelemig. Nem akarom, de muszáj. Nincs hova menni."
Источник: https://rusvesna.su/news/1679139997

Putyin megbeszélést tartott az NVO rosztovi parancsnokságán (+VIDEO)​

Az államfő meghallgatta Valerij Geraszimov, az RF Fegyveres Erők vezérkari főnökének és számos katonai vezetőnek a jelentését” – áll a közleményben.
Источник: https://rusvesna.su/news/1679204168

Putyin Mariupolban járt (+VIDEO)​

...Ismeretes, hogy az elnök helikopterrel érkezett oda, és autóval körbejárta a várost, több ponton megállva.
Khusnullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az elnöknek a mariupoli építkezési munkálatok előrehaladásáról, valamint a város és környéke helyreállításáról.
„Különösen új lakókörzetek, szociális és oktatási létesítmények, lakás- és kommunális szolgáltatások infrastruktúrája, valamint egészségügyi intézmények építéséről volt szó” – tette hozzá a Kreml.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1679202914

Sürgős! Artemovskoe
Ebben a pillanatban erőteljes támadás van - Bogdanovka és Grigorovka
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
ATGM csapás egy BTR-4E harcjárművön
Lancet vs M-777
3 égő hohol páncélozott jármű
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113

Putyin Mariupolban járt (+VIDEO)​

...Ismeretes, hogy az elnök helikopterrel érkezett oda, és autóval körbejárta a várost, több ponton megállva.
Khusnullin miniszterelnök-helyettes beszámolt az elnöknek a mariupoli építkezési munkálatok előrehaladásáról, valamint a város és környéke helyreállításáról.
„Különösen új lakókörzetek, szociális és oktatási létesítmények, lakás- és kommunális szolgáltatások infrastruktúrája, valamint egészségügyi intézmények építéséről volt szó” – tette hozzá a Kreml.
...
Источник: https://rusvesna.su/news/1679202914
Jól látom, hogy ő is vezetett? Mert nagyon úgy néz ki.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Nincs több kérdésem.

f9c1f18588d2f63d8c5344817eee5559.jpg
Ha bárkiben kétely merülne fel:
  • ezek a Khanok tényleg tezsvírek
  • a parlamenti képviselőt (a képen) valóban elítélték egy 15 éves fiúval való fajtalankodásért
  • a másik tesó valóban főügyész az ICC-n, ráadásul kulcsember volt a mostani Hókuszputler ügyben
  • a pedofilt valóban pár hete engedték ki a börtönből, még mielőtt leülte volna a 18 hónapos büntetését
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 441
113
2 orosz TOR légvédelmi rendszer semmisült meg tragikus hirtelenséggel.

Összefoglaló ukrán kamikaze drónok sikereiről az elmúlt napokban

Az ukrán hadiiparban óriási potenciál van a hazai gyártású kamikaze drónjaik temérdek orosz harcjárművet semlegesítettek
Nem akarlak elkeseríteni, de a TOR -ok esetén szinte biztosan 2x próbáltak rá ugyan arra a játműre.
Az első alkalommal nemhogy nem semmisült meg, de nyilvánvalóan az előtte álló fába csapódott a drón.
A második alkalommal meg valószínűleg minimális sérüléssel megúszta, ha egyáltalán megsérült.
A videót kikockázva az látszik, hogy vagy csak a sarkát kapta el a gépnek, vagy előtte robbant.
A kudarcot az is erősítheti, hogy a propagandás fiúk megpróbálták a becsapódás/robbanás pillanatát állóképként utólag a videó végére vágni, azt bizonyítandó, hogy "eltalálták és ég"! Pedig egyszerűen kikockázták azt a pillanatot, amikor megsemmisül a drón, és csak annak a robbanásnak a tűzgömbjét használták újra.
Érdemes kikeresni ezt a pillanatot a videóban, és látszik, hogy továbbjátszva elenyészik tűz, és csak a füst maradt. Ha tovább mutatták volna a TOR-t, akkor valószínűleg azt láttuk volna, hogy szépen arrébb megy.

A harckocsi megsemmisítős videó meg szintén kamu. Ott is valószínűleg egy már mozgásképtelen harckocsit próbáltak több drónnal megsemmisíteni. (A nyílásokban senki nem látszik, pedig teljesen belekameráz a drón)
Ha megfigyeled az első 2 "dróncsapást", akkor látszik, hogy mindkét esetben a torony ugyan abban a szögben áll, nyitott búvónyílásokkal, teljesen elhagyva a sztyeppe kellős közepén mozdulatlanul.
De felhívnám arra is a figyelmet, hogy az első becsapódás után megmutatott drónos, égőtornyos nagytotál biztosan nem a megsemmisített első harckocsihoz tartozik, mivel a becsapódáskor még tiszta hó a környék, az égő tornyos résznél, meg nincs körülötte hó.
Szóval a fiúknak ki volt adva, hogy kell némi videós anyag, aztán újrahasznosítottak pár korábbi felvételt.
Érdemes megnézni, hogy a videón feltüntetett időkód az első 2 becsapódás esetén pontosan megegyezik. Pontosan 4:20-nál történt a becsapódás. De a harmadik esetén meg csak minimális az eltérés. A becsapódas 4:51-nél történt.
Montha csak gyakorláson ugyan onnan indítva ugyan annyit repülve értek volna a célponthoz a drónok.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 083
113


Angol hírszerzéses infókat elhiszed vagy csal a fórumtagok provokációja miatt rakod ki? Eléggé elmentél Ladagrant irányába.

Ukrán kisérlet az áttörésre: