Végigküzdöttem a Jack Ryan 3-ik évadát is Két pozitív dolgot emelnék ki: egy üldözéses jelenet a Lada Vestával "Moszkvában"(valójában Budapesten) plusz azt, hogy láttam a sorozatban magyar színészt, még ha csak egy rövid jelenet erejéig is. A magyar színész nem volt más, mint Barbinek Péter, aki amellett, hogy az egyik főszereplő magyar szinkronhagját adta orosz oldalról, amellett még valamelyik orosz flotta parancsnokát is alakította a sorozatban(nem derült ki, hogy melyik orosz flottáét a négy közül). Túl sok egyéb pozitívumot nem találtam a sorozatban.
Csomó mellék-mellékszerepben voltak magyarok, pl Haumann Máté, vagy a SZUban játszódó lakóházas részeknél is többen, de írta korábban itt is valaki, hogy az atomtudósok egy része is magyar színész volt.
Csomó mellék-mellékszerepben voltak magyarok, pl Haumann Máté, vagy a SZUban játszódó lakóházas részeknél is többen, de írta korábban itt is valaki, hogy az atomtudósok egy része is magyar színész volt.
Elhiszem, de a mellék-mellék szereplők is nagyon keveset szerepeltek, vagy csak én nem ismertem fel őket. Barbinek Pétert is csak onnan ismertem, hogy láttam a Tűzvonalban sorozatban korábban. Előtte nem ismertem volna meg, mert mindig csak szinkronhangként találkoztam vele.
2023.03.12 08:50 - 10:55
A tanítványok
magyar játékfilm, 1985
0.0 - 0 szavazat
Fehér József, a tehetséges parasztgyerek a harmincas évek végén bekerül az egyetemre. A nagyhírű professzor, Magyary Zoltán diákja lesz, aki tanítványaival a közigazgatás reformján dolgozik, ezzel akarják elősegíteni a magyar társadalom fejlődését. Bár az akkori kormány, élén a szintén tudós Teleki Pállal, nem nézi jó szemmel a tanszék kutatásait és eredményeit, a tanítványok mégis egy életre elkötelezik magukat a professzor eszméi mellett. Ám mindez csak akkor válik egészé, ha a munka folytatódik, és van aki tovább viszi a dolgokat. De az ifjabb nemzedék úgy tűnik nem fogékony az elődök hite, a tradíciók iránt...
A film 1986-ban a Magyar Játékfilmszemlén a társadalmi zsűri rendezői díját, valamint a szakmai zsűri operatőri, díszlet-és jelmeztervezői és Hollósi Frigyes a legjobb férfi alakítás díját kapta. A magyar filmkritikusok a rendezői díjat, és Eperjes Károlynak a legjobb férfialakítás díját ítélték oda."
nem azért, de pl. számítógépet szerelni láttam már mindenféle végezettségű és végzettség nlküli embereket. Egy az űrhajós képesítést megszerző ember szerintem eredeti szakmájától függetlenül képes kész modulok kicserélgetésére egy repkedő számítógépben...
Sokkal rosszabb A-listás "sci-fik" is vannak tömegével, amik mind sci, mind fi vonalon alulmúlják. Elfogadom, hogy nem tetszett, te több realitást várnál, de szerintem az újabb kori hollywood egy egész jó darabja, és ráadásul végre nem egy remake remakeje.
Az ne legyen már érv, hogy ennél vannak szarabb filmek is...
Nem több realitást, hanem kevesebb bullshitet várok. Ahogy említettem már nem ragaszkodom a full realitáshoz, ha funkciója van az attól való eltérésnek.
A Gravity viszont pont azzal volt eladva, hogy mennyire reális, ezzel szemben a látványon kívül szinte minden elemében faszság a film.
Persze van igazság abban amit mondasz, de ne hasonlitsd már össze egy PC szerelést a az űrben valo Hubble javításával.
Az ne legyen már érv, hogy ennél vannak szarabb filmek is...
Nem több realitást, hanem kevesebb bullshitet várok. Ahogy említettem már nem ragaszkodom a full realitáshoz, ha funkciója van az attól való eltérésnek.
A Gravity viszont pont azzal volt eladva, hogy mennyire reális, ezzel szemben a látványon kívül szinte minden elemében faszság a film.
Oké, Igazándiból engem nem is zavar ha valakinek ez bejön csak az, ha 10/10-re osztályozzák. Kb olyan, mintha a Fast and Furious agyament fizikát ignoráló autós jelenetei miatt azt mondanánk, hogy azok is 10/10-es filmek... Hiszen olyan látványosak!
Mostanában végigpörgettem pár sorozatot amelyen nem feltétlenül annyira ismertek, de tényleg nézhetőek:
Joaquin Murrieta (Amazon Prime)
Szinte teljesen spanyol nyelvű sorozat (vsz lesz második évad is) egy mexikói (kaliforniai) rablóról (egyesek szerint Zorrót róla mintázták) az 1850es években. Kevés a "western" sorozat, ez egy közülük. Trendi nagyon.
Night Sky (Amazon Prime)
Két idős ember esténként levonul a fészerbe, ahol furcsa körülmények között egy lifttel (fel)jutnak valahová, ahol képesek egy ablak előtt egy idegen bolygó csillagjait nézni. Van egy ajtó is, ami a bolygó felszínére vezet, de még sohasem próbáltak kimenni ...
(Roppant vontatott sorozat, de valahogy működik. Ebből is vsz várható második évad.)
Outer Range (Amazon Prime)
Elsőre a Yellowstone ócsított változatának indul, aztán kiderül, hogy a főszereplő földjén van egy lyuk, ami mindent elnyel ...
Josh Brolin a főhős. Érdekes csavarok. Tuti lesz második évad.
(Ha Costner abbahagyja a Yellowstone-t, Brolin simán átveheti a főszerepet, mint egy Dutton tesó, a la 1923.)
Élvezd az általad kedvelt videókat és zenéket, tölts fel eredeti tartalmakat, és oszd meg azokat barátaiddal, családoddal és a YouTube-közösséggel.
www.youtube.com
Utódlás (HBO Max)
Egy cég és egy család története, ahol bár belengeti, az öreg tulaj nem képes visszavonulni, a gyerekei viszont nagyon szeretnék ...
Eddig három évad ment le, most jön a negyedik.
Élvezd az általad kedvelt videókat és zenéket, tölts fel eredeti tartalmakat, és oszd meg azokat barátaiddal, családoddal és a YouTube-közösséggel.
www.youtube.com
Gangs of London (Skyshowtime)
Egy brit maffiózó családban meghal a családfő és a fia próbálja kitalálni ki a gyilkos.
A Skyshowtimeon csak egy évad van fent, de lassan a harmadik jön. A második évad sajnos nem annyira ütős, mint az első, de továbbra sem rossz a széria.
TULSA KING follows New York mafia capo Dwight “The General” Manfredi (Sylvester Stallone), just after he is released from prison after 25 years and unceremon...
Kleo (Netflix)
Egy Stasis keletnémet kém bosszút áll elárulóin az utóbbi évek egyik legjobb német sorozatában. Minimális PC. Meg is lepődtem. Talán lesz második évad.
Bele sem néztem: értelmes --kreatív/pihengetős-- dolgokat csináltam helyette!
Legalábbis azt hiszem, szerintem értelmes(ebb)!
...és a hit sokat számít!
svéd-amerikai-angol-francia-görög filmdráma, 147 perc, 2022 A sötét vígjáték, amelynek középpontjában egy divatmodellként dolgozó celebpár áll, akiket meghívnak egy szupergazdagok számára szervezett luxushajóútra. A jacht, amelynek kapitánya egy fanatikus alak, rövidesen elsüllyed, a páros pedig...
Gazdag turisták nyaralnak egy hatalmas luxus óceánjárón. A szupergazdagok és divatmodellek gondtalan semmittevését előbb megzavarja egy harsányan politizáló kapitány, majd a hajó elsüllyedése után a túlélőknek egy szigeten kell újabb megpróbáltatásokkal szembenézniük. A szomorúság háromszöge...
The Offer (SkyShowtime)
Sorozat a Keresztapa c. film forgatásáról. Ahogy a Maffia megpróbálja elgáncsolni, és ahogy változik ez a helyzet. Megtörtént események alapján. 1 évados.
9/10
Egyszerűen remek. Faxán bemutatja a showbizt. Nem ezt a mai szart, hanem a hatvanas-hetvenes évek belit! Rég láttam ilyen jól összerakott sorozatot. Kb. nulla felesleges szál van benne.
Aki látta és szereti a Keresztapát, az imádni fogja a forgatásról készült sorozatot, mindenki más meg sajnálni, hogy vége a 10. rész után.
(A kedvenc részem amikor először ül össze a Corleone "család". Egyszerűen zseniális! Na meg a forgatókönyv olvasásos! )
A két megszállott futó, Harold (Ben Cross) és Eric (Ian Charleson) vérre menő küzdelmet vívnak egymással a győzelemért. Eric, az elszánt skót misszionárius Isten dicsőségéért fut, míg Harold a győzelmeivel akarja bebizonyítani jogos helyét a társadalomban. Ők ketten képviselik Angliát az 1924-es...
Phileas Fogg, az angol arisztokrácia díszpéldánya, fogadást köt kártyapartnereivel, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Még aznap éjszaka útnak indul inasával, a francia Jean Passepartout-val. A véletlenek különleges egybeesése folytán előző nap valaki kirabolta a Nemzeti Bankot, ezért a gyanú...
The Offer (SkyShowtime)
Sorozat a Keresztapa c. film forgatásáról. Ahogy a Maffia megpróbálja elgáncsolni, és ahogy változik ez a helyzet. Megtörtént események alapján. 1 évados.
9/10
Egyszerűen remek. Faxán bemutatja a showbizt. Nem ezt a mai szart, hanem a hatvanas-hetvenes évek belit! Rég láttam ilyen jól összerakott sorozatot. Kb. nulla felesleges szál van benne.
Aki látta és szereti a Keresztapát, az imádni fogja a forgatásról készült sorozatot, mindenki más meg sajnálni, hogy vége a 10. rész után.
(A kedvenc részem amikor először ül össze a Corleone "család". Egyszerűen zseniális! Na meg a forgatókönyv olvasásos! )