[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Amíg a gazdasági kapcsolataink 90%-a. Nyugathoz köt, addig egy fiktív másik polusra csatlakozás egy 90-es évekbeli gazdasági összeomláshoz vezetne. Erre sztem senki sem kíváncsi.
De már most is látjuk. Sőt, miután sose lábaltunk ki a 90es évek életszínvonal eséséből, valószínűleg vár minket románia a 80as években.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Nem pártpolitika ez a történet. Most meg a Viktor esett abba a kelepcébe hogy az oroszoktól vár valami megváltást. Pedig tudhatja hogy nem lesz semmi ilyen. Nem ellensúly Moszkva, Brüsszellel és Washingtonnal szemben. Nem egy súlycsoport a kettő. Számunkra elsősorban gazdasági értelemben.
Én sem pártpolitikáról beszéltem, meg persze nem csak az oroszokról van szó, hanem Kínáról, de amúgy mi lesz velünk olcsó energiahordozók nélkül? Paks 1 orosz, Paks 2 francia-amerikai? Szép, mondhatom. Ilyen ügyesen két szék közé esni... :oops:

Nem ellensúly Moszkva az eu-usa ellenében? Miért hitted el, hogy nekünk majd választani kell, hogy anyut vagy aput szeretjük jobban? Meccseljék le ha bajuk van egymással, de amíg a ny-i cégek 70%-a vígan tovább üzletel az oroszokkal, addig nem kell felülni a nyugati propaganda szövegének.
A minap a lengyelek is orosz olajat rendeltek, mert már a közvetítők költségét sem akarják( vagy nem tudják) megfizetni, és ilyenkor adja fel a kormány az egyébként védhető álláspontját. Szégyen.
Tudod el lehet bukni úgy, hogy vannak elvei az embernek, de ha még az elveit is feladja, és nem is javul a helyzete, hát arra mit lehet mondani?...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 934
113
Tudod el lehet bukni úgy, hogy vannak elvei az embernek, de ha még az elveit is feladja, és nem is javul a helyzete, hát arra mit lehet mondani?...

Hát, hogy O.V.
Mindig mondom, vakok között félszemű a király, és ezért nekünk félszemű királyunk van. De ettől még a tény tény marad, csak az egyik szemére lát szerencsétlen....
Ugyan azokat a hibákat követik el, mint a II. VH előtt.
1. Nem számolnak le a belső kommunista/náci mozgalmakkal
(mai értelemben az antifa és a "civil" szervezetek)
2. Betegesen németimádó katonai vezetés, aminek fontosabb mit szól majd berlin, mint, hogy mit szól majd Budapest
(igen, sok ide író honvédnél is ezt látom. De ami nagyobb baj a teljes hadvezetésünkön is, miniszterestül.)
3. Nem mérik jól fel a valós erőviszonyokat
(akkoriban is leszopták magukat a német übermensh technikától, és fel sem merült bennük, hogy annyi siker után a III. Birodalom kikaphat. A NATO ugyan ez. Túlsztárolt fegyverek, amelyekkel látványosan gyengébb ellenfeleket gyepáltak el. Fel sem merül bennünk, hogy a háborúhoz nem csak ez kell....)
4. Nincs elég gerinc bennünk, hogy csúszó mászó gyarmati csicskák helyet önálló nemzet legyünk. Önmagunkat gyarmatosítjuk fejben, ismét.
Az oroszok soha semmiben nem tudnak nekünk segíteni. Hangsúlyoznám, nem tudnak. Nincsenek lehetőségeik,

Nézz már rá egyszer egy gazdaságföldrajz térképre XD
Mi jöhet onnan?
1. Jó minőségű élelem (oda vissza egymás piacai lennénk)
2. Energia minden mértékben, EU-s CO2 buziskodás nélkül.. kb. a jelenlegi ár harmadáért/feléért.
3. Atomtechnológia (PAKS II ami sosem fog elkészülni hála az EU-nak és a belső 5. hadoszlopnak)
4. Ár/érték arányos fegyverek
5. Nehézipari gépek (metró, traktor, bányagép a nyugati termékek harmadáért)
6. Kínai-Orosz-Magyar vasúti árúkapcsolat, magyarán a teljes világpiachoz hozzáférnénk!
(Ehhez jó lenne ha ukrajnát eltűntetnék végre, és nem lenne a szomszédunkban egy szefós náci állam)

Ezzel szemben az EU:
1. Támogatási pénzek, amik soha a büdős életben nem fognak megérkezni és igazából azt is saját cégeik kapják
2. Migránsok a közelkeletről
3. Kötelező buzulás, és gyermekeid lelki roncsá nevelése
4. Gyarmati rabszolga munka egy összeszerelő üzemben. És örülsz, hogy egyáltalán az van!
5. Az ország szuverenitásának teljes feladása
6. Zabálhatsz rovart marha hús helyet
7. CO2 baromságra hivatkozva megtiltanak minden ésszerű energetikai beruházást, felőlük nyugodtan halálra fagyhatsz.

Tényleg, fantasztikus kilátások.... :(
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 223
119 886
113
Betegesen németimádó katonai vezetés, aminek fontosabb mit szól majd berlin, mint, hogy mit szól majd Budapest
(igen, sok ide író honvédnél is ezt látom. De ami nagyobb baj a teljes hadvezetésünkön is, miniszterestül.)
Hogy is fogalmazott MG egy riportban?

Nem értette, hogy miért a svéd technikát ajánlották neki a katonák és miért nem mondták a németet?

Csak, hogy ne vetísd már rá kompletten a német utálatod a katonai vezetés egészére. Mert a német irány nem a katonáktól jött. Még mindig vicces, hogy azt gondoljátok, hogy a magyar katonai vezetésnek lehetnek önálló gondolatai a kormánytól függetlenül.
Puszi.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 934
113
Csak, hogy ne vetísd már rá kompletten a német utálatod a katonai vezetés egészére.

Mindig van kivétel, akkoriban is volt. De ma is erős ez a vonal. És mai analógiában nyugodtan cseréld le a III. Birodalmat NATO-ra.
Ugyanis a hozzászólásom, most erről szólt.

Mert a német irány nem a katonáktól jött. Még mindig vicces, hogy azt gondoljátok, hogy a magyar katonai vezetésnek lehetnek önálló gondolatai a kormánytól függetlenül.

Lehetni lehetnének, csak ahhoz ugye kellene egy kiállás, ami meg nincs. Hiszen jól keresnek és senki sem akar munkanélküli lenni. Megalkuvás van ott is, mint sok más helyen is. Ezért vagyunk gyarmat....

Mert a német irány nem a katonáktól jött.

Erről már beszélgettünk. Nem hallottam olyanról, hogy bárki szót emelt volna ellene, vagy bármi hasonló.
De a hozzászólásom eredeti mondandója most nem a beszerzésekről szólt.
Hanem arról, hogy megint kezd fontosabb lenni egy sehonnai szövetséges szava a magyar érdekeknél. És ez probléma.
Tudom, hogy néha nem úgy látszik, de igazából titeket féltelek. Nem szívesen látnálak titeket a határainkon túl! ;)
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 032
113
Az ilyen helyeken kényelmes, kiszámítható, stabil, eseménytelen, megélhetési életpálya a hivatásosság, az ilyeneknek nem számít a haditechnikai újítás, még akkor sem, ha kongatják a harangokat, mint 2014-ben.

Az évszámot "elírtad" ennél a Magyarországról szóló korleírásnál, de igaz! :(


.

Nyugdíj-karrieristák, akik kiszolgálják a politikai elvárásokat.
Nekem nem katona az ilyen!
Én vagyok a hibás!

.

.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 179
61 057
113
Sokkal fuggetlenebbek vagyunk. Mikor köphette volna szembe Kádár úgy a szovjet irányvonalat, ahogy Orbán betesz a hivatalos washingtoni külpolitikának.
Több tucat szovjet laktanya és több ezer katona volt Magyarországon. Hivatalos ünnepeken a szovjet zászlót is ki kellett tenni, a kommunista magyar címerrel együtt, ma a parlamentben sem lobog az EU zászló, csak a magyar és a székely.
Most inkább pénzügyi, gazdasági függésben vagyunk, ezért zsarol minket Brüsszel.
A háború utáni évtizedekben a katonai megszállás dívott, korunk globalista, tőzsdefüggő információs társadalmaiban a pénzügyi megszállás jelentette soft power teszi lehetetlenné az önálló regionális gazdaság- és pénzügypolitikát.
Úgyis mondhatnám, ma már nincs szükség direkt katonai jelenlétre, laktanyákra, szimbolista kényszerünnepeltetésre és az új rendszer zászlait sem kötelező lengetni, ahogy a nyelvüket sem kötelező megtanulni.
Csakhogy az új "barátainkkal" lehetetlen nem üzletelni, lehetetlen nem függeni tőlük.
A Nyugattal cimborálni fausti alku.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 032
113
Hát, hogy O.V.
Mindig mondom, vakok között félszemű a király, és ezért nekünk félszemű királyunk van. De ettől még a tény tény marad, csak az egyik szemére lát szerencsétlen....
Ugyan azokat a hibákat követik el, mint a II. VH előtt.
1. Nem számolnak le a belső kommunista/náci mozgalmakkal
(mai értelemben az antifa és a "civil" szervezetek)
2. Betegesen németimádó katonai vezetés, aminek fontosabb mit szól majd berlin, mint, hogy mit szól majd Budapest
(igen, sok ide író honvédnél is ezt látom. De ami nagyobb baj a teljes hadvezetésünkön is, miniszterestül.)
3. Nem mérik jól fel a valós erőviszonyokat
(akkoriban is leszopták magukat a német übermensh technikától, és fel sem merült bennük, hogy annyi siker után a III. Birodalom kikaphat. A NATO ugyan ez. Túlsztárolt fegyverek, amelyekkel látványosan gyengébb ellenfeleket gyepáltak el. Fel sem merül bennünk, hogy a háborúhoz nem csak ez kell....)
4. Nincs elég gerinc bennünk, hogy csúszó mászó gyarmati csicskák helyet önálló nemzet legyünk. Önmagunkat gyarmatosítjuk fejben, ismét.


Nézz már rá egyszer egy gazdaságföldrajz térképre XD
Mi jöhet onnan?
1. Jó minőségű élelem (oda vissza egymás piacai lennénk)
2. Energia minden mértékben, EU-s CO2 buziskodás nélkül.. kb. a jelenlegi ár harmadáért/feléért.
3. Atomtechnológia (PAKS II ami sosem fog elkészülni hála az EU-nak és a belső 5. hadoszlopnak)
4. Ár/érték arányos fegyverek
5. Nehézipari gépek (metró, traktor, bányagép a nyugati termékek harmadáért)
6. Kínai-Orosz-Magyar vasúti árúkapcsolat, magyarán a teljes világpiachoz hozzáférnénk!
(Ehhez jó lenne ha ukrajnát eltűntetnék végre, és nem lenne a szomszédunkban egy szefós náci állam)

Ezzel szemben az EU:
1. Támogatási pénzek, amik soha a büdős életben nem fognak megérkezni és igazából azt is saját cégeik kapják
2. Migránsok a közelkeletről
3. Kötelező buzulás, és gyermekeid lelki roncsá nevelése
4. Gyarmati rabszolga munka egy összeszerelő üzemben. És örülsz, hogy egyáltalán az van!
5. Az ország szuverenitásának teljes feladása
6. Zabálhatsz rovart marha hús helyet
7. CO2 baromságra hivatkozva megtiltanak minden ésszerű energetikai beruházást, felőlük nyugodtan halálra fagyhatsz.

Tényleg, fantasztikus kilátások.... :(

Azt már látjuk sok évtizeddel később, hogy nekünk kommunista is az atlantista selejt jutott.
A selejtet ellensúlyozni nem kell túl nagy teljesítmény. a nemzeti oldalból is elég a jó kezdet után a "gyakorlatias" hasonló szint.

Egy létező, valóban nemzeti értelmiséggel ez a jelenlegi helyzet nem alakulhatott volna ki!!!


A korábbi, 1848-as Március időszerű párhuzamával élve:
Kossuth és Orbán is kora túlértékelt politikusa!

Visszatérve a jelen-időkbe: legalább két kétharmad óta a sikeres önigazolás az egyszemélyes FIDESZ elsődleges politikai tevékenysége és valóban és sajnos ez legnagyobb teljesítménye.


Az anyagias hétköznapokból kilépve:
A magyar társadalomnak vajon csak a "Kisebbik rossz vagyok, legyen elég, + örüljetek!" nemzet-képre futja ???

.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 934
113
szimbolista kényszerünnepeltetésre és az új rendszer zászlait sem kötelező lengetni, ahogy a nyelvüket sem kötelező megtanulni.

Amúgy de :(

Lásd kötelező ünneplés:
iu


Nyelv esetén lásd a "PC" és a "Gender" újbeszél nyelveket.
Nálunk még nem kötelező, nyugaton már "erősen ajánlot" .
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Amúgy de :(

Lásd kötelező ünneplés:
iu


Nyelv esetén lásd a "PC" és a "Gender" újbeszél nyelveket.
Nálunk még nem kötelező, nyugaton már "erősen ajánlot" .
Hmm, nem kötelező?
Van egy vicc:
Mondatok, amik sose hangoznának el a Star Trekben
Ebből az egyik:
Picard: na jól van, bombázzuk vissza ezeket a kis buzikat a középkorba.
Az arckönyv egy hónap kitiltással jutalmazta.
Hát nem tudom.
Amikor utoljára viccekért bűntettek, azt Rákosi korszaknak hívták, és állítólag nem volt egy jó időszak...
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 934
113
Hmm, nem kötelező?

Igen, a nyugati multiknak dolgozókat ki szokták parancsolni az utcára.
De ezt azért lehet megtenni, mert " pénzért mindent" típusú a társadalmunk. (nekünk is nyugaton is)
Ilyenkor hiányzik a munkavállalók összefogása, hogy "OK, semmi gond főnök, a pride idejére sztrájkot hírdetünk" és nem megyünk sehova.
Ha meg kirúgnak ezért valakit akkor mindenki felmond.
A munkásnak annyi a joga amennyit kiharcol magának.

Az arckönyv egy hónap kitiltással jutalmazta.
Hát nem tudom.
Amikor utoljára viccekért bűntettek, azt Rákosi korszaknak hívták, és állítólag nem volt egy jó időszak...

Az amcsi cégeknél a virtuális térben már régen rákosi korszak van. Mégis használjuk ezeket a platformokat.
Részben a tik-tok is ezért jön fel. A szabad piac nagy bajnokai meg is próbálják betiltani. XD

Amúgy az EU-ban is oda-meg vissza vannak attól, hogy nincs magyar sajtó szabadság.
És tényleg nincs, mert a youtube letörölte a Pesti srácok csatornáját. Ahogyan a Kontrásokat is le fogja.
A magyar állam meg nem tesz szart se azért, hogy megvédje ezeket, hiszen sajtó szabadság van....
Ennyit a szabad sajtóról.... :rolleyes:

Van egy vicc:
Mondatok, amik sose hangoznának el a Star Trekben
Ebből az egyik:
Picard: na jól van, bombázzuk vissza ezeket a kis buzikat a középkorba.

Ebből azért meghallgatnék egy válogatást :D
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
De ezt azért lehet megtenni, mert " pénzért mindent" típusú a társadalmunk. (nekünk is nyugaton is)
Sajnos azért, mert nálunk teljesen, de nyugaton is egyre jobban a bérrabszolgaság miatt nem tudsz lépni.
Tudod "Szent Péter engem ne hívj, én nem mehetek, a lelkem a vállalatot illeti meg"
A munkásnak annyi a joga amennyit kiharcol magának.
A gond ezzel az, és alapvetően ettől félek, hogy a végét a folyamatnak ismerjük. A Téli Palota ostroma, vagy egy kis bajcos aki szerint ... Mert az inga MINDIG visszalendül.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Amúgy az EU-ban is oda-meg vissza vannak attól, hogy nincs magyar sajtó szabadság.
És tényleg nincs, mert a youtube letörölte a Pesti srácok csatornáját. Ahogyan a Kontrásokat is le fogja.
A magyar állam meg nem tesz szart se azért, hogy megvédje ezeket, hiszen sajtó szabadság van....
Nem értem miért nem védi meg az állam legalább az őt támogató embereket. Egy pár napos tiltásból talán értenének a nagy vízen túl is. Vagy tisztességesen szolgáltatnak mindenkinek, vagy viszlát. Amikor pedig a pedofilok ellen dolgozó újságírók munkáját akadályozzák, ott nagyobb balhét is lehetne csapni. Face és yt nélkül is van élet, sőt.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
a végét a folyamatnak ismerjük
Miért kezdődik minden ilyen folyamat azzal, hogy "a németek..."

A németek idevonatoztatnak egy forradalmárt, akit kitömnek pénzel és tanácsadókkal, nem beszélve az européer ideológiai háttérről, amiből megcsinálja a maga sajtóját és egy szemmel alig látható mikropárt kisebbségének néhány fegyveresével elfoglal egy alig használt kormányépületet, amit aztán beállít mint naaagy forradalomnak és nagyrészt nyugati zsoldosokból (hadifoglyokból) és helyi kisebbségiekből álló terrorcsapataival rákényszeríti akaratát a többségi társadalomra?

A kis bajszos német...
 
Status
Not open for further replies.