[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 104
83 549
113
Duma-képviselő: ha a magyarok bevonulnak Kárpátaljára, tárgyalni fogunk
Forrás: https://kuruc.info/r/4/257175/

Na lássuk, az ajánlat az asztalra kerül lassan.
A faszi egy ukrán állmpolgárságú zsidó. Identitás kb. zéró. Mintha a Trolldai nevű majomember FKGPs lenne, és nyiltakozna amerikai ügyekben USA állampolgársággal.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 471
16 877
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 104
83 549
113
Szerintem csak nyomdai hiba,mert ilyen cionista elkötelezettségű vezetője még sosem volt az országnak.
Átírták a cikket.

Ez volt a címe:
"Amerikai lap: Benjamin Netanjahu izraeli elnök nyíltan csodálja az amúgy antiszemita Orbánt."

Googleben még látszódik.

Meg itt:

A linkben lehet látni.

Mocskos, hírhamisító Mandiner.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 639
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 104
83 549
113
Abból is mindenki láthassa, hogy a Zorbán antiszemita, hogy jóban van Netán Jahúval.
Na jó, de konkrétan átírni a címet, a linket és kitörölni a hivatkozást, az economist ingyenes felületén se látni, törölni a kommenteket, stb? A hirnavigator linkjén ott az eredeti szöveg ami a cikkben volt, aztán kattintás után egy vadi új cikk fogad, amiben nulla szó esik arról, amiért a magyar topikba belinkeltem.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 980
91 890
113
A másik mese a héten ez a barátságtalan ország sztori volt Paks mellett.

Orosz nagykövet.

Magyarország az oroszellenes szankciókhoz való csatlakozás miatt került fel Oroszország barátságtalan országainak listájára, de a párbeszéd csatornái továbbra is nyitva állnak. ( ellentétben más EU-s országokkal)

Budapest pragmatikus álláspontot képvisel, amelyet szövetségesei, az Európai Unió és a NATO nyomására sem fog feladni
– fogalmazott az orosz diplomata.


Középpontban a magyar érdekek védelme
Jevgenyij Sztanyiszlavov ugyanakkor úgy látja, az Orbán Viktor vezette kormány a magyar érdekeket védi politikájával, amelyeket jelentősen sújtanak „az ukrajnai válság, valamint a brüsszeli és washingtoni oroszellenes szankciók negatív következményei”.

Rámutatott: Magyarország aláírta az összes brüsszeli oroszellenes szankciócsomagot és kénytelen azokat szigorúan végrehajtani, ezért került fel Moszkva barátságtalan országainak listájára. „Újságírók kérdéseire válaszolva már elmondtam, hogy ennek a gyönyörű országnak a nagyköveteként nagyon szomorúan kell elismernem ezt a tényt” – fűzte hozzá.


KI is mondta az orosz nagykövet, hogy célzott újságírói kérdésekre adott válaszokba álmodnak, költenek bele az újságírók a pénzt utaló gazdák kérdéseire meséket.
De egyelőre mindkét oldal politikusai ezt átlátják.
Szijjártó is lecsaptak.
 
  • Tetszik
Reactions: hete and kétkedő

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 980
91 890
113
Azért ilyenkor jó lenne feltenni azt a kérdést, kik indítanak ilyen sajtókampányt.
És jó lenne megjegyezni azokat az újságírókat, akik ebben részt vesznek.

1 éve kerültünk fel a Barátságtalan országok listájára és mindezt idén újdonságként találták.
A cél egyértelmű a magyar külpolitika befolyásolása a hazai közvélemény manipulálása segítségével.
ef889790b83272f4eca7edd6c1d3cae5.jpg
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 494
113
Nekünk az "Isztánok" azért fontosak, mert elért oda a magyar gazdaság, hogy elkezdünk a felépített tőkés rendszerben külföldi befektetéseket indítani.

Írtam tegnap. Ez addig játszik, ameddig az oroszok nem arrafelé indulnak tovább birodalomépítésben. Amint megszállják a térséget borul minden elképzelésünk. Egyébként valaki hozzáértő, számszerűsíthetné, eddig mit hozott a konyhára a keleti nyitás onnan. Lehet megdöbbenénk.

Ott meg ha biztosan el akarsz érni valamit, akkor a törzsi vezetőkkel kell jóba lenni. Ha ők valamit jóváhagynak, akkor az meg is valósul.

Hát épp pár napja erre mondta az iparkamarai főemberünk, akit Viktorellenességgel nem vádolhatunk, hogy hát azért más kultúra. Miszerint tudomásul veszik az üzleti szabályokat, de fütyülnek rá. Még, egy nyugati cég, azt be is tartja.
 
  • Vicces
Reactions: vilmoci

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 104
83 549
113
A liberális mindenttudás akadémikusa:
"A Fidesz megakadályozhatta volna a háborút. De nem tette! Ha ma Ukrajnát erősebb kötelékek fűzik a NATOhoz, nem támadták volna meg. Ha Orbán nem szegődik Putyin mellé, Oroszország nem indít háborút."

Grúzia NATO partner volt. 5 nap alatt intézték el a ruszkik.

Az USA érdeke volt a háború. Azé, ahonnan ezt a kretént fizették anno.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 494
113
Lehet hulyen gondolom, de egy Rasperger kaliberu es foglalkozasu embernek ebben a temaban nem becsleseinek kellene lennie, mert igy kirohogteti magat. A legtobb dologban elegge melle trafalt.

A biztonságpolitikai szakértőnek kinevezett emberek, már szerintem nem aktív katonák. Nem biztos hogy a profi hírszerzés adatait megkapják. ( Bár Rasperger az. ) Elnézve a kommentárjaikat, szerintem ők is alapvetően a netről szedik össze, amit tudnak.
No meg annyi szakértő nincs, amennyit szerepeltetnek a különféle tv csatornák.
Kedvenc csatornámon, most már Boros Imre és Bogár György is szakért az ukrán háború tekintetében. Hát Bogár szerintem egy fantaszta, aki vég nélküli háborút vív a háttérhatalommal, akit nem tud elkapni és felmutatni. Viszont Imre bácsit nagyra értékelem, mert remek közgazdasági meglátásai vannak és sok infója főleg régről. Ugyanakkor ő sem katonai és biztonságpolitikai szakember. Szóval, a Hír Tv-n szerepelni, mint az orosz ukrán háború szakértői, ennek a két embernek, biztos hogy nem szerencsés. Szerintem itt jön elő, hogy nincs elég ilyen civil szakember, nem jut minden napra, minden tv stúdióba belőlük.
Az Ultrahang Youtube csatorna az, ahol a legjobban összerakják szerintem ,a különböző álláspontú emberek, amit tudnak, vagy gondolnak, onnan próbálom én is megtudni ,amit lehet a háborúval kapcsolatban.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
545
4 958
93
Adott energiahordozók tekintetében ez megmaradt. Olaj, gáz, nukleáris fűtőanyag, Oroszországot illetően. Más szerintem onnan úgysem játszik. A további keleti nyitás pedig rejtély számomra mit hoz a konyhára.
A Budapest Belgrád vasútról láttam tegnap a hírlistán, valamelyik cikkben, hogy majd ezer év mire megtérülhet a jelenlegi kondíciók mellett. ( nem tudom tényleg így van-e. )
A sok isztán, ami közép Ázsia, ott az megint egy sötét ló, hogy abból mit profitálunk, pláne ha az oroszok arrafelé fordulnak majd birodalomépítés területén.
Az azeri gáz is addig él, ameddig az oroszok el nem foglalják a térséget, amennyiben a Kaukázus felé mennének tovább. Utána megint vakarózhatunk, a hogyan továbbról, gázellátás terén.
Kína megvan, de épp ők is konfrontálódnak a nyugati világon belül az amerikaiakkal. Talán abban bízhatunk hogy az erősebb európai szereplők, Kínát már nem engedik el gazdaságilag és akkor az nekünk is megmarad.
"Egy patikamérleg serpenyőjébe ha belerakjuk az egyikbe az EU és NATO tagság adta előnyöket. A másikba, az orosz barátság adta előnyöket, hát kibillen az a mérleg. "

Én, mint nem politikus, hanem műszaki ember valamiért másképpen látom a dolgokat. Kurva sokat veszítettünk mind a EU, mind a NATO csatlakozással.
Az EU csatlakozással feladtuk, eladtuk teljes gazdaságunkat, a jól képzett munkaerőnket önként és dalolva. Simán keleti gyarmatként kezelnek minket. Piac és olcsó rabszolgák. Politikusaink lefizetve asszisztáltak hozzá. Amúgy egészen más EU-hoz csatlakoztunk. A szabályokat menetközben átírták és nem a mi javunkra. Az orosz nyersanyagot látszólag helyettesítik közvetítő országokon keresztül 3*4* -es áron, közben ugyanúgy orosz terméket veszünk.

A NATO csatlakozás csak arra volt jó, hogy kakáért-pisiért elpazaroljuk a meglevő készleteinket. Ugye megvan, hogy a harckocsikat rozsdás vas árában ajándékként passzoltuk el. Szintén volt egy csoport, aki nagyon meggazdagodott ebből is.

Mindkét csatlakozás a szavazási törvény módosítása miatt volt sikeres. A tájékoztatás nagyon egyoldalú volt. Bécsben is nyithatsz cukrászdát. Helyette a valóság Bécsbe is mehetsz cukrászdába mosogatni.

"A Budapest Belgrád vasútról láttam tegnap a hírlistán, valamelyik cikkben, hogy majd ezer év mire megtérülhet a jelenlegi kondíciók mellett. ( nem tudom tényleg így van-e. )"

A tőlünk Észak-nyugati irányban levő kikötői városoknak kurvára fájna ennek a vasútvonalnak a megépítése (hatalmas bevételtől esnének el), emiatt minden pénzt megér nekik annak bizonyítása, mennyire káros ennek a megépítése Magyarországnak. "A folyamatban lévő Budapest–Belgrád-projekt és annak Belgrádtól délre eső szakaszainak fejlesztésével a nyugat-balkáni közlekedési korridor lehet a leggyorsabb és legrövidebb kapcsolat a Szuezi-csatornán keresztül érkező teherforgalomnak és Nyugat-Európába történő szállításnak."

Ugyanúgy, mint PAKS2 torpedózása osztrák részről. Az osztrákok rengeteg áramot adnak el nekünk és PAKS2-vel ugrik az üzlet.

A NégyMancs is milyen szépen betett a magyaroknak a libamájjal kapcsolatban. Csendben kiderült, hogy erőteljes nyugati érdekeket képviseltek. Lehetne sorolni a példákat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 104
83 549
113
Nyihihi. Ez új. Ilyen is volt már DK nélkül, és annak is kétharmad volt a vége 2x is! :)

 
  • Tetszik
Reactions: honved

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 494
113
Az EU csatlakozással feladtuk, eladtuk teljes gazdaságunkat,

Mit adtunk fel abból, ami nem volt működőképes, vagy nem volt versenyképes a világpiacon ? Az EU tagság előtt is itt voltak már a versenyképes multik. A cukoriparon kívül, igazából nehéz bármit mondani, ami a szoci érából itt maradt és nem a versenyképtelensége miatt dőlt be, hanem mert szándékosan tönkretették.

A NATO csatlakozás csak arra volt jó, hogy kakáért-pisiért elpazaroljuk a meglevő készleteinket. Ugye megvan, hogy a harckocsikat rozsdás vas árában ajándékként passzoltuk el. Szintén volt egy csoport, aki nagyon meggazdagodott ebből is.

Ugye azért ezt nem gondolod komolyan. A rendszerváltás után kezdett leépülni a Honvédség, mert nem volt rá pénz, vagy politikai akarat, hogy szinten tartsák, vagy fejlesszék. Hol volt akkor még a NATO. Épp a szervezet követeli a tagjaitól, hogy 2 % nemzeti jövedelmet költsön már el katonai kiadásokra, mert a tagok, még ennyit sem tennénnek meg maguktól.

A tőlünk Észak-nyugati irányban levő kikötői városoknak kurvára fájna ennek a vasútvonalnak a megépítése (hatalmas bevételtől esnének el), emiatt minden pénzt megér nekik annak bizonyítása, mennyire káros ennek a megépítése Magyarországnak. "A folyamatban lévő Budapest–Belgrád-projekt és annak Belgrádtól délre eső szakaszainak fejlesztésével a nyugat-balkáni közlekedési korridor lehet a leggyorsabb és legrövidebb kapcsolat a Szuezi-csatornán keresztül érkező teherforgalomnak és Nyugat-Európába történő szállításnak.

Igaz amit ebben írtál. De azért tegyük hozzá, menyi ebből a magyar haszon, ha elkészül ? Mert mi vettük fel a 800 milliárdos hitelt rá, hogy megépüljön, nem a szerbek, vagy szlovákok, csehek, románok, stb. Az első EU ország ahol a kínai termék belép, Görögország lesz, ott fizetik a jó vámot, Nem nekünk. Pedig a görögök sem vettek fel hitelt, hogy megépüljön, noha legjobban az ő érdekük lenne ez a vasút. Itt max., egy kis tranzitdíj csapódik le, meg esetleg logisztikai haszon lehet, ha épülnek ehhez raktárközpontok, elosztók.

Ugyanúgy, mint PAKS2 torpedózása osztrák részről. Az osztrákok rengeteg áramot adnak el nekünk és PAKS2-vel ugrik az üzlet.

Elég sok áramot importálunk, feltehetően a jövőben is. Tiltakoztak a paksi bővítés ellen az osztrákok ,ez igaz. Azonban semmit nem akadályoztak meg. Nem is tudnak. Itt a továbbra is semmi konkrét nem történik atomerőmű ügyben, inkább magunkat, a külső világpolitikai körülményeket, esetleg a oroszok szerencsétlenkedését okolhatjuk. Mást nem.

Mindkét csatlakozás a szavazási törvény módosítása miatt volt sikeres. A tájékoztatás nagyon egyoldalú volt. Bécsben is nyithatsz cukrászdát. Helyette a valóság Bécsbe is mehetsz cukrászdába mosogatni.

Elsősorban igaz volt sok minden negatívum, de sokkal több az előny, még ma is. Ezért nem is akar a kormányzat kilépni az EU-ból.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 961
18 494
113
Nyihihi. Ez új. Ilyen is volt már DK nélkül, és annak is kétharmad volt a vége 2x is! :)


El ne engedjék őket, Ameddig Feri ott van, nem lehet baj. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 489
24 151
113
Elég sok áramot importálunk, feltehetően a jövőben is. Tiltakoztak a paksi bővítés ellen az osztrákok ,ez igaz. Azonban semmit nem akadályoztak meg. Nem is tudnak. Itt a továbbra is semmi konkrét nem történik atomerőmű ügyben, inkább magunkat, a külső világpolitikai körülményeket, esetleg a oroszok szerencsétlenkedését okolhatjuk. Mást nem.
Remélem megvan az a vicc ami valahogy úgy szól, hogy a főnök meg akarja dugni a csinos titkárnőjét 1000$-ért és csak addig dughatja amíg a földről felveszi a pénzt, a nő meg felhívja a fasziját, hogy "meg akar dugni a főnök 1000-ért....", a fickó meg mondja neki, hogy rendben, még a bugyidat sem tudja lehúzni te meg gyorsan felveszed a pénzt és vége is a dolognak....
Fél óra múlva meg hívja a pasija, hogy na drágám megvan a pénz?
A nő meg mondja, hogy még tömköd a főnök mert 1 centeket dobál a padlóra.....

Ugyan ez volt és van pakssal, csak ti ezt kurvára nem tudjátok megérteni, mert a 444 mást mond... Mindent is megpróbálnak megakadályozni, azt fogd fel (bár egy címet és egy cikket nem tudsz értelmezni :( ), hogy egy engedélyt addig nem lehet kiadni amíg adatszolgáltatási kötelezettség van. Ha a szövetségeseink arról kérnek tanulmányt, hogy paks2 milyen hatást gyakorol a zöld bokorugró rétinyúl farkán a bolyt változásáról akkor a hivatal addig nem adhat ki engedélyt még ez a tanulmány meg nem születik a megadott határidőig és a kérvényező ezt át nem vette (és az utolsó nap fogja csak átvenni). Igen ez még véletlenül sem akadályozás, ez csak baráti gesztus. Az osztrák villanyexport meg kőkemény valuta, amitől elesnének, ezért foggal körömmel basztatják paks2-t, lásd hasonló a Fertő tó...

Tudom volt hiba paks2-nél, elég sok, mert sietni akartak, de azok a hibák nem ilyen bolha faszán mekkora a szőr jellegűek voltak....
 
Status
Not open for further replies.