[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 102
25 094
113
Csata Bahmutban
Buk-M3 TELAR
7176409.jpg

2Sz4
tass_54348291_62e.jpg

57mm Sz-60 platón
aaabfc761cb84efa8a32ace1027c9032.jpg

T-64
large.jpg

Bayraktar drón
e145e400bf3145049fb8b41053f5f899.jpeg

Nem értem a politikusokat. Amikor egyik beszél a másikkal és a másikról jól tudja, hogy hazudik, ráadásul az országa megsemmisítését akarja elérni bármi áron, mégis jópofát vág hozzá. Borzasztó. Az ukrán vezetés túlságosan sokat beszél, mintha győzködné magát, pedig tudja, hogy reménytelen. Persze a hit vész el utoljára, de ez már tragikusan komikus, ahogyan kezelik. Azért az már nagyon drámai és vérlázító, hogy a Pentagonban készítik a haditerveket, amit az ukránok??? hajtanak végre, de az USA nem háborúzik az oroszokkal és ezt még ignorálják is egyesek, másokat hülyének nézve. Az EU szinte teljesen súlytalanná tette önmagát, ebből már csak lefele van. UVDLejjebb itt is jó munkát végzett, jöhet a NATO. A világ teljesen kifordult önmagából.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Somkuti ......
Na, abból lenne csak igazán atomháború.
Mindezzel együtt sem tartom kizártnak én sem. És, ha így lenne Kína biztos nagyot szeretne harapni a Föld legnagyobb országából. Bár, ha így lenne, és ha sikerülne is ez Kínának akkor ne legyen kétsége senkinek, hogy utána ő lenne az új főellenség a nyugatnak (valahol akkor már jogosan), és minden kezdődne előről.....

De szerintem az oroszok 5-6 ezer atomtöltete miatt ezt így nem vállalnák be.... bár az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy már volt köztük feszült viszony:
 

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Somkuti ......
Elolvastam.Beszélt-beszélt-beszélt és nem mondott semmit.Viszont a "forgatókönyvtöl" és a "mozgósitási kampánytól" kezdett kinyilni a bicska a zsebembe.De szeretnék ezek a semmirekellőek ha Kina tényleg hátbaszúrná Oroszországot,ugy érzem Somkuti vágyálmait olvastam a nagy semmibe csomagolva,ha én lennék a főnöke eltanácsolnám a Városgondozási Zrt-hez.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113

Russia - 10000, of which: destroyed: 6470, damaged: 304, abandoned: 392, captured: 2834​


Tanks (1928, of which destroyed: 1169, damaged: 100, abandoned: 105, captured: 554)​

Egy 25-30 százalékkal veheted alacsonyabbra az orosz veszteséget, a különböző időbélyegzővel ugyanazon járműről, különböző állapotban és különböző nézőpontból készült képeket leszámítandó.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
2022 február 04-én, Putin meglátogatja Xi-t.
2022 február 24-én, Putin megtámadja Ukrajnát
2023 március 21-én Xi meglátogatja Putint.
2023 április xx .....?

Csak én látom az egybeeséseket?


Lekorlátozott biztpol " Tajvani fegyveres konfliktus" elkészült? :)
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 904
12 502
113

49:50 -nel a volt CIA kem elmogyorozza hogy a szarkupac csak szarkupac es az hogy a hibbantak a NATO-hoz vagy az oroszokhoz tartoznak-e valojaban irrelevans,

"they are not a first world country, they do not deserve first world recognition, or first world appretiation"

meg hogy demokracia se voltak soha a budos eletben sem. :p :D

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Ha valódi doksik, akkor azt hiszed ennyire fogalmatlan lenne a NATO?
Ha meg hoax, akkor miért lenne jó az oroszoknak kevesebbet feltüntetni /a nem PS-olt doksik/ ?
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a doksik eredetiek is meg nem is. Ahogy olvastam, bizonyos felületeken már márciusban feltűntek, de akkor valamiért senki nem harapott rá. Aztán valaki egyszercsak szélesebb körben publikált egy verziót, amiben a veszteségekről szóló számokat vélhetően manipulálták az eredetihez képest.
De nem tudjuk, ki és miért manipulálta. Egyelőre egy lelkes orosz amatőr munkájának tűnik.
Most meg már próbálják a nyugati kontroll alatt levő platformokról eltűntetni, amit lehet…

Mindenesetre pl az orosz járműveszteségeknél eredetileg szereplő 6004 darabos adatot egy az egyben az Oryxről szedték, ami meglehetősen szánalmas képet fest a NATOról.

És hogy hamisítvány-e? Nyilván nem láttam még soha valódi NATO briefinget, mint ahogy az ide posztolók 99,9%a sem. Viszont mindenképp nagyon konzisztensen van elkészítve ez a pár oldal (amúgy azóta jött még vagy egy tucat), szóval ha hamis is, azt valaki olyan csinálta, aki látott már ilyet.

Egyébként a lényegi rész szerintem nem a veszteségekről szóló rész volt, hanem ami a kilenc dandárról szólt. Arról pedig tudtommal senki nem állította eddig, hogy manipulált lett volna. És ha az igaz, amit itt láttunk, akkor az a mini-hadtest, amit most kalapálnak a nagy offenzívára NATOék, az kurvára nem áll sehogy sem. Vagy az eleve vicces mennyiségű tréninggel nem tartanak sehol, vagy a gépek hiányoznak, vagy mindkettő.
Amellett, hogy ezekben a “dandárokban” (inkább ezredek) a megcélzott járműállományok kb harmadannyi, mint egy valódi, NATO dandárban, a “Tarasz Odabasz” harccsoport emberállománya is max. 30e fő (13 x 2000, de nagyon optimistán 3000) lesz. Akkor meg olyan nagy tűzijátékra ne számítsunk. Ez egy hattyúdal lesz.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
nagyon nagy a zene alatta :)
BIOLAB!!!
get
 
Last edited by a moderator:

Kurcsipistabácsi

Well-Known Member
2022. március 23.
17
270
48
nagyon nagy a zene alatta :)
BIOLAB!!!
get
Az Armata cikket még olvasni is szenvedés volt.
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 857
7 447
113
Somkuti ......

A kínaiak visszaküldék a súlytalan nyugat képviselőjét oda, ahová való.

A Le Monde című francia újság azt is írja , hogy
Macronnak nem sikerült meggyőznie Hszi Csin-pinget.
Megjegyzik, hogy Macron képtelen volt rávenni Hszit, hogy még Putyin azon szándékát is elítélje, hogy nukleáris fegyvert küld Fehéroroszországba. A kínai vezető általános szavakkal menekült a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozásáról, a világbékéről és minden ország érdekeinek tiszteletben tartásáról.
Igazán hideg zuhany
- idézett a Le Monde egy meg nem nevezett francia diplomatát.

A Les Echos francia lap azt írja, hogy
Hszi nem engedett Macron varázsának. A francia elnök megerősítette, hogy Peking döntő szerepet tud játszani a békéhez vezető út megtalálásában, de semmiféle elmozdulást nem észleltek Hszi irányába. Egyetlen utalást sem tett arra, hogy Kína álláspontja megváltozna Moszkvával kapcsolatban és a megbékélésben.

A China Daily a találkozó után azt írja , hogy
Peking és Moszkva elmélyíti a kapcsolatokat.
A Politico egyik kiadványa arról számolt be , hogy
Miközben Macron beszélt, Hszi egy papírlapról olvasott.
Ez nagyon durva.

 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Ez nem lehet hogy a Bahmut környéki harcokra vonatkozik?
Ez nekem is megfordult a fejemben. Egyszerűen nem hiszem el, hogy látva az elmúlt több mint egy év harcait "csak" ennyi az ukrán veszteség, holott korábban voltak akár 200 ezer körüli számok is...És bármennyire igyekeznek kímélni az oroszok az embereiket, azért náluk is "keveslem" ezt a számot (maximum ha a szakik és a Wagner nincs benne akkor hihető)...

Amit még nem értek, hogy hetek/hónapok óta mindenki a készülődő ukrán ellentámadásról beszél...Nehezen tudom elképzelni, hogy az oroszok nem tudnak semmit a tervekről, nem látják a gyülekező, csoportosuló ukrán erőket. Miért nem indítanak megelőző csapásokat, amikor több orosz katonai blogger is leírta, hogy nagyjából hol várható támadás? @boki @dudi ?Vagy valaki aki ért ezekhez a dolgokhoz, vagy járatos az orosz oldalakon?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nagyon magabiztosak az oroszok és elbagatelizálják a készülő támadást, csak nehogy úgy járjanak mint tavaly Harkovnál...
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
521
1 743
93
Ez nem lehet hogy a Bahmut környéki harcokra vonatkozik?
Hááát. Ahhoz meg a technikai veszteség lenne túl nagy (8 orosz helit lőttek volna le Bahmutnál? Nekem egy db sincs fejben). Én összesített veszteségnek értelmeztem azon a one pageren. De persze semmire sem veszek mérget, lehet hogy az a dolog nyitja amit írsz, mindenesetre én nem hivatkoznék erre mint tuti adatra mert erre a lapra bárki bármit ráírhatott.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 036
41 816
113
Ez nekem is megfordult a fejemben. Egyszerűen nem hiszem el, hogy látva az elmúlt több mint egy év harcait "csak" ennyi az ukrán veszteség, holott korábban voltak akár 200 ezer körüli számok is...És bármennyire igyekeznek kímélni az oroszok az embereiket, azért náluk is "keveslem" ezt a számot (maximum ha a szakik és a Wagner nincs benne akkor hihető)...

Amit még nem értek, hogy hetek/hónapok óta mindenki a készülődő ukrán ellentámadásról beszél...Nehezen tudom elképzelni, hogy az oroszok nem tudnak semmit a tervekről, nem látják a gyülekező, csoportosuló ukrán erőket. Miért nem indítanak megelőző csapásokat, amikor több orosz katonai blogger is leírta, hogy nagyjából hol várható támadás? @boki @dudi ?Vagy valaki aki ért ezekhez a dolgokhoz, vagy járatos az orosz oldalakon?

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nagyon magabiztosak az oroszok és elbagatelizálják a készülő támadást, csak nehogy úgy járjanak mint tavaly Harkovnál...
Dolgoznak az oroszok csak nem mindenről tudunk, mert általában amiről nincs kép vagy videó az a mai világban nem releváns infó.
Egy példa:
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
, csak nehogy úgy járjanak mint tavaly Harkovnál...
Kb. 100 ezer ukrán (amerikai, lengyel, grúz, észt, cseh) veszteség a kb. 20 ezer orosszal szemben a támadóval (!) szemben. És még mindig vannak modern rakétáik is, fegyvereik tartalékuk az orosznak valamint Putyin 10 egyesek szerint 15 évre betárolt arany meg devizakészletekből stb.
Szóval én végig azt hittem, hogy mennyire benézték az első invázió után Harkovot is, pedig sokan írták hogy onnan inkább az oroszok vonultak ki szétnyujtva az ukránokat a fronton, mint, hogy szarráverték volna őket, hát ezek után lehet, hogy nekik volt igazuk. Az orosz két dologban betegesen elszánt: túléélésben és gyilkolásban. Lassan kiderül tervezett (áttervezett de irányított) volt minden és nem az oroszokért kell aggódni, hanem a kárpátaljai testvéreinkért a flusztrált ukránok miatt, akik kést tartanak az ottani magyarjaink torkához.
Ostoba bolond, aki lebecsüli vagy alábecsüli az oroszokat.

A másik dolog, hogy többször írtam, amit még Putyin is hangoztatott, hogy semmi esélye hagyományosban (atom nélkül) a NATO-val szemben...nagyon remélem, hogy ebben a tudatban is maradt, mert már nem vennék rá mérget, főleg, hogy az USA-ból tényként közölték, hogy két hétig sem bírnák lőszerrel meg fegyverrel egy ilyen volumenű konfliktusban.