Ha valódi doksik, akkor azt hiszed ennyire fogalmatlan lenne a NATO?
Ha meg hoax, akkor miért lenne jó az oroszoknak kevesebbet feltüntetni /a nem PS-olt doksik/ ?
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a doksik eredetiek is meg nem is. Ahogy olvastam, bizonyos felületeken már márciusban feltűntek, de akkor valamiért senki nem harapott rá. Aztán valaki egyszercsak szélesebb körben publikált egy verziót, amiben a veszteségekről szóló számokat vélhetően manipulálták az eredetihez képest.
De nem tudjuk, ki és miért manipulálta. Egyelőre egy lelkes orosz amatőr munkájának tűnik.
Most meg már próbálják a nyugati kontroll alatt levő platformokról eltűntetni, amit lehet…
Mindenesetre pl az orosz járműveszteségeknél eredetileg szereplő 6004 darabos adatot egy az egyben az Oryxről szedték, ami meglehetősen szánalmas képet fest a NATOról.
És hogy hamisítvány-e? Nyilván nem láttam még soha valódi NATO briefinget, mint ahogy az ide posztolók 99,9%a sem. Viszont mindenképp nagyon konzisztensen van elkészítve ez a pár oldal (amúgy azóta jött még vagy egy tucat), szóval ha hamis is, azt valaki olyan csinálta, aki látott már ilyet.
Egyébként a lényegi rész szerintem nem a veszteségekről szóló rész volt, hanem ami a kilenc dandárról szólt. Arról pedig tudtommal senki nem állította eddig, hogy manipulált lett volna. És ha az igaz, amit itt láttunk, akkor az a mini-hadtest, amit most kalapálnak a nagy offenzívára NATOék, az kurvára nem áll sehogy sem. Vagy az eleve vicces mennyiségű tréninggel nem tartanak sehol, vagy a gépek hiányoznak, vagy mindkettő.
Amellett, hogy ezekben a “dandárokban” (inkább ezredek) a megcélzott járműállományok kb harmadannyi, mint egy valódi, NATO dandárban, a “Tarasz Odabasz” harccsoport emberállománya is max. 30e fő (13 x 2000, de nagyon optimistán 3000) lesz. Akkor meg olyan nagy tűzijátékra ne számítsunk. Ez egy hattyúdal lesz.