[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Hr5Xa.jpg

Ez menő, de szerintem azért kicsit sarkos: régenmindenjobbvót.
Talán ha nem is annyira, mint ma -bár aztán lehet, hogy ugyan annyi volt, csak nem volt net, nem
lett köztudott, vagy külsőleg nem ütött el annyira, mint ma, de anno is voltak 'furák', mű vagy belülről
fakadóan különcök.
Pld az angol 1vh-s toborzáskor /nem jut eszembe, de van rájuk egy kifejezés/ az egyetemisták, komplett
baráti társaságok önkéntes bevonulása /azért a brit egyetemeken lehetett ez-az... az Eaton-i Fiúk :D pl./
akik mentek és elég nagy arányban haltak meg a fronton.
Talán napjainkban is így lenne. Fassetudja.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt a folytatás:
Hát, a covid lezárásoknak vége, de valahogy mégsem lett jobb a helyzet... :rolleyes:

Majdnem sikerült a cikkírónak, de aztán mégsem...
Nem Ő Királyi Felsége, hanem Ő Királyi FeNsége
Egyébként meg Su Alteza Real la Princesa de Asturias /Aragon területén, mint Girona hercegnője, Navarrában, mint
Viana hercegnője/
Ha már sznoboskodunk, csak pontosan, szépen...
Előkapartam valamelyik fiók mélyéről a régi, családi sznobtanácsadó füzetecskét, és mi áll benne?
"A felséges titulus kizárólag a koronázott királynak, vagy királynőnek, illetve a trónörökösnek szól. A fenséggel a királyi ház tagjait illik megszólítani."
Csak azért, ha netán mész valamikor a Bakingenbe, nehogy elbszd a megszólítást.

Igazi mesterdobó a fickó.
A fotós teljes biztonságban érezte magát a tábla oszlopának fedezékében és mégis fejen találta.
És még csak oda sem nézett.

• Tetszik
Reactions: jani22
Ha már sznoboskodunk, csak pontosan, szépen...
Előkapartam valamelyik fiók mélyéről a régi, családi sznobtanácsadó füzetecskét, és mi áll benne?
"A felséges titulus kizárólag a koronázott királynak, vagy királynőnek, illetve a trónörökösnek szól. A fenséggel a királyi ház tagjait illik megszólítani."
Csak azért, ha netán mész valamikor a Bakingenbe, nehogy elbszd a megszólítást.
A spanyol is fenség, nem felség.
Kifejezetten su alteza real, nem pedig Su Majestad.
Nem tudom mi, amit idéztél gondolom OM vagy Horthy-s.
Az sem pontos, hogy csak felkent királynak: Károly-t a megboldogult Királynő halálával illeti a cím és megszólítás.
+a trónörökös sem Majesty hanem Royal Highness

Nagyon nem kotorásztam, de arról van valami bővebb infó, hogy Ursula miért és hogy ment Kínába? Odafele Macronnal kormánygéppel?

Mert arról olvastam, hogy a kínai kormány szempontjából csak egy teljesen mellékszereplővel találkozott Kínában, nem is nagyon fogadták és ráadásul tömegközlekedési repülővel jött vissza.

Mielőtt kiment lehetett olvasni, hogy FELSZÓLÍTOTTA Kínát az oroszoktól való távolságtartásra. Érdekes diplomáciai megközelítés, de lassan megszoktuk a fensőbbséges hangot. Amúgy, ha jól emlékszek Ursula elég peches személy, mert valami egyeztetett fogadáson nem jutott neki szék.
Amennyit én tudok a protokollról grammra van kimérve minden mozdulat, minden gesztus úgyhogy az ilyen "véletlenekben" nem nagyon hiszek.

Nagyon nem kotorásztam, de arról van valami bővebb infó, hogy Ursula miért és hogy ment Kínába? Odafele Macronnal kormánygéppel?

Mert arról olvastam, hogy a kínai kormány szempontjából csak egy teljesen mellékszereplővel találkozott Kínában, nem is nagyon fogadták és ráadásul tömegközlekedési repülővel jött vissza.

Mielőtt kiment lehetett olvasni, hogy FELSZÓLÍTOTTA Kínát az oroszoktól való távolságtartásra. Érdekes diplomáciai megközelítés, de lassan megszoktuk a fensőbbséges hangot. Amúgy, ha jól emlékszek Ursula elég peches személy, mert valami egyeztetett fogadáson nem jutott neki szék.
Amennyit én tudok a protokollról grammra van kimérve minden mozdulat, minden gesztus úgyhogy az ilyen "véletlenekben" nem nagyon hiszek.

Már odafelé is menetrendszerinti járatot írtak neki, Pekingben pedig metróval közlekedett miközben Macront limuzinnal hurcolták.
Tipikus kifelé vetítő liba (glowie), még utazás előtt képes volt lenyilatkozni, hogy egyeztetett a drogossal az átadandó üzenetről.