A II. világháború (1939 - 1945)

Semmi probléma ;) csak túl lett ez az egész gondolva. Higgins szóba hozta a nyilasokat, kontrasztként megemlítve a “valódi katonákat”.
Mire egy másik kolléga megkérdezte, hogy a valódi katonák vajon “az SS hadtestet” jelentik-e nála.

Mire te írtad, hogy “Budapestet nem védte SS hadtest”. Én határozottan emlékeztem az olvasmányaimból SS-re Budapest ostroma kapcsán, és erre írtam a 9.-et.

Ja igen, es kifelejtettem itt, de fentebb nagyjabol levezettem dudinak, hogy miert nem vedte SS hadtest a fovarost.

Mit nevezel hadtestnek?

Nezd, leirtam neked normalisan szinte pontos datummal miert tevedsz te es meg masok is. Erre te itt is elekezded az utobbi idoben toled megszokott baszakodas a semmin jatekodat, ha nincs igazad. Tudnek a temarol meg pontosabban es sokkal tobbet is irni, de a nem lattam ertelmet es a lenyeg igy is meg volt.

Figyelj jol mikent mukodik ilyenkor a dolog a minimalisan intelligens embereknel: Te udvariasan megkoszonod a helyreigazitast es orulsz, hogy uj es pontosabb informacioval lettel gazdagabb a magyar tortenelem egy szeletet illetoen. En pedig szinten orulok, hogy olyat tudtam irni a magyar katonakat illetoen, amit te nem, vagy rosszul tudtal. Es ezzel zarjuk is szerintem.

Szivesen.

• Tetszik
Reactions: kampfi and Pogány
Nezd, leirtam neked normalisan szinte pontos datummal miert tevedsz te es meg masok is. Erre te itt is elekezded az utobbi idoben toled megszokott baszakodas a semmin jatekodat, ha nincs igazad. Tudnek a temarol meg pontosabban es sokkal tobbet is irni, de a nem lattam ertelmet es a lenyeg igy is meg volt.

Figyelj jol mikent mukodik ilyenkor a dolog a minimalisan intelligens embereknel: Te udvariasan megkoszonod a helyreigazitast es orulsz, hogy uj es pontosabb informacioval lettel gazdagabb a magyar tortenelem egy szeletet illetoen. En pedig szinten orulok, hogy olyat tudtam irni a magyar katonakat illetoen, amit te nem, vagy rosszul tudtal. Es ezzel zarjuk is szerintem.

Szivesen.
várjámá'
a harcolo alakulatok nelkuli IX hegyihadtest parancsnokat a Festung Budapest parancsnokava es kapta meg az osszes nemet es magyar alakulat feletti parancsnoksagot
Akkor mégis volt SS hadtest :D

• Vicces
Reactions: reich_und_roll
várjámá'
a harcolo alakulatok nelkuli IX hegyihadtest parancsnokat a Festung Budapest parancsnokava es kapta meg az osszes nemet es magyar alakulat feletti parancsnoksagot
Akkor mégis volt SS hadtest :D

Napersze es akkor ezen meglatas alapjan az egyetemi rohamzaszloalj, a M.kir huszar, rohamtuzer es honved hadosztalyok reszei, a Budapest orzaszloalj… Waffen SS hadtest lettek mi?! :D
Viccet felreteve. Wildenbruch kapta meg a parancsnoksagot, aki a IX-et parancsnokolta, de magaba a hadtest tablajaba soha nem kerultek alakulatok es az ostrom vegeig, a hadtest megszuneseig harcolo alakulatok nelkul maradt. Magyarorszagon harcolt Waffen SS hadtest, de nem Budapest vedelmeben.

Ertem, igy mar vilagos. Higgins azt irta, hogy a tablat tavolitottak el amelyen nyilasok nevei voltak. Mondjuk ez nem is volt kar. En ugy ertelmeztem, hogy o itt a katonak alatt peldaul 51ezer magyar katona gondolt, akik a fovarost vedtek. Es igen, ott vannak a nemet katonak is, akiket emlitett.
Valóban úgy értettem, hogy az ellenség ellen harctevékenységet folytató katonák. Lett legyen az magyar vagy német.

• Tetszik
@reich_und_roll
Maleme, német temető /Kréta/
56830127_417424415708570_4983943899262222336_n.jpg
56973888_417424009041944_2210455440586702848_n.jpg
57222211_417424192375259_4153586099421184000_n.jpg

• Tetszik
Amugy Kretan komolyat toltak a britek es a nemetek is. Kemeny csata volt.
Túlnyomó részt ausztrálok voltak, de amúgy valóban.
A németek szvsz elcseszték a felderítést. Ha jól rémlik elég nagy veszteségeket szenvedtek az ejősök.
Utána szerintem már nem is ejősködtek talán?
Canarisék kb 5000 britet jósoltak, hát helyette lett 42000 brit stb és görög. Majdnem... :D

edit: fasságot írtam, több volt a brit, mint az AUS-NZL katona.

A németek szvsz elcseszték a felderítést. Ha jól rémlik elég nagy veszteségeket szenvedtek az ejősök.
Canarisék kb 5000 britet jósoltak, hát helyette lett 42000 brit stb és görög. Majdnem... :D

+vmi fura okból azt hitték, hogy a krétaiak majd barátságosak lesznek a német-olaszokkal.
Hát... azzal gyakták a megszállókat, amivel érték. Sok ejőst simán halálra vertek, késeltek.

Igen, ott a nemetek eleg sokat benaztak plusz meg hozza jott a haderonemek kozotti presztizs harc… csak az vitte el a bulit nekik, hogy a 7. ejtoernyosok jol kepzettek voltak es kemenyek. Plusz persze a hadiszerencse is az oldalukon volt.

"A második világháborús német 20 mm-es gépágyúk pusztító hatása az amerikai bombázókra"

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.