[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 718
55 656
113
Most már megtudtuk, hogy az amerikai nagykövet mind húzta fel magát:


David Pressman a Népszava cikkében nyilatkozta, hogy Orbán Viktor „március elején Magyarország ellenfeleként azonosította az Egyesült Államokat”.

A Mandiner megkereste az amerikai nagykövetséget, hogy tisztázzák, Orbán Viktor mely nyilatkozatára gondolnak.


A válasz a a miniszterelnök balatonfüredi, Fidesz-frakció előtti beszédéről szól, mely szerint „meg kell védeni a békepárti álláspontot a Biden-adminisztrációval és Brüsszellel szemben”.

Tehát ennyin akadt ki ...
Jó, hogy nem üzentek (még?)
háborút!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 019
14 111
113
én a tápgyártást futtatnám most fel az ukrán gabonára alapozva.
régi malmok megvannak ilyen gabonaárak mellet aprópénzért előrőlnének.
és akkor jutna a csírkének a disznónak a marhának olcsó takarmány ami levinné a hús tojás és tejárakat. így növekedhetne a mezőgazdasági termelés hüvelyesek gumosok irányába.

ha máshova nem jó etessék halakkal egy halastó programmal a vízmegtartás miatt ez is kiemelten fontos. És hallal dömpingelni ellátni az országot növelni a halfogyasztás arányát lenyomva az árakat. ezzel szív és érrendszeri és egyéb betegségek is megelőzhetőek lennének.
a vad is jó megoldás csak annak hosszabb a fejlődésideje. a hal gyorsan nevelhető. a halnak akármivel fertőzött ukrán gabona tökéletes. (mivel vízi élőlény teljesen más szervezet.) arról nem is beszélve hogy erjedve is adható haltakarmány.
Vagy akár etanol is lehetne belőle. Bár arra lehet csak a kukorica jó. Viszont a maradványából ott is takarmány lessz.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 999
113
Vagy akár etanol is lehetne belőle. Bár arra lehet csak a kukorica jó. Viszont a maradványából ott is takarmány lessz.
mindenesetre lehetne kezdeni vele valamit a baj hogy van egy csomó üresen álló siló. magánkézbe vitásügyek bank vitte egyebek. le kellene államosítani ezeket közérdek céljából. és visszaállítani az intervenciós gabonabetárolást. a gabonapiacot az államnak kellene uralnia monopol helyzettel. kb annyira stratégiai. ehhez persze gabonasilók kellenének a szárítókapacitás meg hozzánől a magyar ember megtalálja a rést. amég ukrángabona dömping van addig a tárolás a fontosabb nem a szárítás.

a hal és tógazdálkodás vízgazdálkodással egybekötve (klímavédelmi intézkedés) nagy áldás lehetne ez a sok gabona.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 999
113
vergődtem én a forumon eleget tó és csatorna programon kár hogy súlytalan. Most nem lenne gond az ukrán gabonával hallal megsokszoroznánk az árát és az elkövetkezendő időszakba nem lenne gondunk az aszályal vagy jóval kisebb területi kitettséggel mert lenne víz öntözni... amire a pecázás plussz hozadék lenne no meg az olcsó hal.
mondjuk még mindig nemlenne késő pláne ha a betárolókapacitások nyílnának meg. ilyen célra a rozydaövezetek is megfelelnének.
csomó régi sör és szeszgyárnak komoly gabonapetárolókapaacitása vólt betonból téglából.) ecetgyárak stb...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 606
16 328
113
Őszintén szólva nem vagyok egy nagy bevásárló típus, de ezeket az érdekes/negatív minőségi vagy állagbeli változást számos dolognál észrevettem otthon. A porcukor például olyan lett mint a rétesliszt és ízre sem édes. A kristálycukor is nagyon finom átlagra de elvesztette az édes ízét. Olyan mintha sok termék esetében valami másra álltak volna át, a prémium dolgokat ez nem érinti, és igazából középáras dolgoknál is meglehet találni a régebbi ízeket. Gondolom a beszállítói láncos problémák is közre játszanak.


Volt ennek egy gyakorlata a háború előtt egyébként. Megvoltak szabva a mennyiségek és arra lehetett előre jelentkezni, előre fizetted a költségeket és úgy hozhatadd be a kijelölt pontokon ahol bevizsgálták a vegyszerekre, stb. Illetve van az eunak ezzel kapcsolatban egy iránymutatása, és vannak ukrán gazdaságok ahol eszerint termesztenek, és ott nem is szokott lenni gond, viszont most ugye ezt eltörölték és ész nélkül jött minden mert hogy ne ragadjon be az ukrán gabona a kikötők hiányában, ami egy logikus lépés lenne, de a minőségi ellenőrzésre nem volt elég kapacitás szerintem, meg gondolom szartak is bele.
Szóval szerintem ki kéne használni az ukrán mezőgazdasági potenciálban rejlő lehetőségeket, de ehhez megfelelő rendszer kell, hogy ha itt például hiány van, akkor legyen mozgástér és kapacitás aszerint beszerezni és beengedni az ottani terményeket, hogy itthon mérsékelje az árakat, de ne okozzon veszteséget a gazdáknak se. Ukrán oldalon érdekelté tenni a gazdákat, és földesurakat hogy opció legyen ez a háború után is, és megérje nem szemetet előállítani. Ha a szabályozó keretrendszer megvan akkor az élelmes vállalkozók kiépítik az infrastruktúra nagy részét, de ehhez szabályok kellenek, és szabályozó hatósági kapacitás.


Persze, a mezőgazdaság is egy vállalkozás, van akinek jobban bejön van akinek nem. Mindenki megpróbál magának többet csinálni, és ezért nem is lehet hibáztatni senkit szerintem, ügyeskednek okoskodnak, de ezt kordában tartani a szabályozó hatóságok dolga. És a mezőgazdaság stratégiai ágazat, nekünk nem a kibocsájtást kéne egekbe növelnünk, mert kicsi ország vagyunk, hanem az ellátásbiztonságot, és ezeket az óriási inflációs hullámokat kéne jobban szabályozni. Ugye szokott itt menni a vita hogy a mezőgazdaság lehet e a jólét alapja, szerintem igen is meg nem is. Gazdaságilag nem tud akkora számolható értéket teremteni mint az ipar, de viszont van egy sokkal fontosabb eleme mint a nyers számok, mégpedig az hogy étel nélkül éhen halunk. Illetve ha az embereknek ,tehát a többségnek, az élelmiszerárak azok amik az életszínvonalát jelentősen befolyásolják, és ha tömegeknek jó, az az egész gazdaság dinamikájának jó. Szerintem innen kéne megközelíteni és nem vagy-vagy alapon mint sokszor ez előkerül. Kiszámítható környezet a mezőgazdászoknak, és ellátásbiztonság a tömegeknek. És ez meg is lenne, csak ugye a spekuláció mindig közbejátszik.

Ha hosszútávú stratégiákban gondolkozunk, logikus szabályozással, meg hozzáértéssel, nem szélsőségekbe fordulva, meglehetne ezt egy erős pillérnek csinálni.
Évekkel ezelőtt elkezdtem ez-azt megtermelni. El kell keserítselek; bármit veszel egy multiban, trágya. Paradicsom? Majdnem elsírtam magam 3 éve, amikor a sajátot megkóstoltam és a gyerekkori ízvilág érződött. Krumpli, saláta, stb. De ugyanígy a tojás, hús.
A gazdákat meg az eu tagság kivégzi (szerződj le előre mennyiséget, vegyél magot, műtrágyát, persze a jó földek már osztrák, német, stb. kézben) meg az aszály (+köszi vízügy az elsivatagosodást).
Mit lehet tenni?! Ne a multinál vásárolj. Keress helyi gazdákat.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Jól számoltál, 2 + 2 az valóban 4. :)
Dél-Koreában nem voltam biztos, hogy két évben volt-e, vagy csak egyben.

Esetleg ha valakinek lenne linkje más országokról, hogy hol melyik országból érkezik a legtöbb befektető, az tök jó lenne, ha megosztaná.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 999
30 872
113
őő. az egyház is a az állam vagyonából kapott jellemzően pénzt, meg abból amit kötelező volt befizetni nekik a középkorban.

És most simán, tömegével indul minden egyház olyan iskolákért ami soha nem volt az övé, ez nem mindenkinek tetszik. De ha a keresztény egyház kérheti az iskolát, ami soha nem volt az övé, a zsidó miért nem? Budapesten maradt zsidó közösség, gözöm sincsen hány iskolájuk van, de a Katolikus egyháznak mára több iskolája van mint ahányan vasárnap a miséken ülnek.
Fajtársazni/zsidózni meg ocsmány szokás.
Az egyházi vagyont mintha államosították volna valamikor.... valakik....
Az az ocsmány szokás, hogy múltban történt vélt vagy valós sérelmeket a jelenben kiváltságokra, előjogokra, érinthetetlenségre lehet váltani.
Magyar zsidó oktatási intézmények

Lauder Javne
BZSH Scheiber Sándor ált. isk. és gimn.
Bét Meáchem 2 tannyelvű

És még sokan mások....
Nem tudom honnan szerezték ezt a silány nulla sikértartalmú lisztet, de ha ez az ukrán gabona lisztje akkor köszönöm tartsák meg maguknak mert ez szemét.
Az igazi ha tönkönybúzából is raksz bele, az élesztó is szar már, a kovász pedig sokfajta lisztből jó. A BL55-es liszt semmire nem jó, BL80 vagy BL115 kellene. Ja, és ha frissen magadnak őrlöd a búzát, az mégjobb. ;)
Már megy is a sipítozás:
Akkor jó döntés született. :)
Mert azt egyébként állítása szerint ízről érezni lehet, amit egy 2 éves gyerek is érez.
Hidd el érezni lehet. A saját alma miért jobb mint az "nyaldki-s", a kevesebb de finomabb többet ér a bűnrossz töménytelen él, csak ma a mennyiség a lényeg. Nevethettek ezen, de a "megnemnevezett" diszkontáruház zöldségeiből/gyümölcsei dől van amit a kecském csak megszagol, de nem eszi meg... Az azért jelent valamit. ;)
A kristálycukor is nagyon finom átlagra de elvesztette az édes ízét.
Mert kukoricakeményítőből van.
z íz érzet es annak intenzitása elég szubjektív tud lenni, és a kor meg sok egyéb dolog is befolyásolhatja. Sajnos a nyelved ízlelőbimbói is öregednek, a korral töpörödnek!
A molekuláris cukornak cukor íze kell legyen.
Azért, mert nem répacukor, ugye a cukorrépatermesztést tönkretették a cukorgyárak lerombolásával.
Vagy akár etanol is lehetne belőle. Bár arra lehet csak a kukorica jó. Viszont a maradványából ott is takarmány lessz.
Gabonapálika! :p
Majdnem elsírtam magam 3 éve, amikor a sajátot megkóstoltam és a gyerekkori ízvilág érződött. Krumpli, saláta, stb. De ugyanígy a tojás, hús.
Aki a tecsó gazdaságoshoz van szokva, nem is bírja megenni. :D
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 083
10 255
113
Az egyházi vagyont mintha államosították volna valamikor.... valakik....
Az az ocsmány szokás, hogy múltban történt vélt vagy valós sérelmeket a jelenben kiváltságokra, előjogokra, érinthetetlenségre lehet váltani.
Magyar zsidó oktatási intézmények

Lauder Javne
BZSH Scheiber Sándor ált. isk. és gimn.
Bét Meáchem 2 tannyelvű

És még sokan mások....

:D
Rakd már ide a sok mást...
A zsidó iskolákat és egyéb intézményeket ugyan úgy vitte az állam szerintem.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 999
30 872
113
Rakd már ide a sok mást...
A zsidó iskolákat és egyéb intézményeket ugyan úgy vitte az állam szerintem.
Benjámin Óvoda
Budapest, 1142 Ungvár utca 12. 251-0577

Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium

Maszoret Ávot Alapítványi Iskola és Miriam Óvoda

Budapest, 1077 Wesselényi u. 44. 322-2843

Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem
Budapest, 1084 Scheiber Sándor u. 2. 318-7049

Pesti Jesiva – Zsidó Oktatási Központ
Budapest, 1061 Vasvári Pál u. 5. 268-0183

Trendeli Bölcsőde
Budapest, 1136 Tátra utca 27/a (30) 930-6262

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme
Budapest, 1052 Károly krt. 20. 267-5746

És idesorolhatjuk a Berzsenyi Dániel gimnáziumot is, főleg, ha a híres diákjait megnézed.
Kiemelném Soros Györgyöt....
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: BJani and Pogány

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 737
5 828
113
Benjámin Óvoda
Budapest, 1142 Ungvár utca 12. 251-0577

Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium

Maszoret Ávot Alapítványi Iskola és Miriam Óvoda

Budapest, 1077 Wesselényi u. 44. 322-2843

Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem
Budapest, 1084 Scheiber Sándor u. 2. 318-7049

Pesti Jesiva – Zsidó Oktatási Központ
Budapest, 1061 Vasvári Pál u. 5. 268-0183

Trendeli Bölcsőde
Budapest, 1136 Tátra utca 27/a (30) 930-6262

Zsidó Tudományok Szabadegyeteme
Budapest, 1052 Károly krt. 20. 267-5746

És idesorolhatjuk a Berzsenyi Dániel gimnáziumot is, főleg, ha a híres diákjait megnézed.
Kiemelném Soros Györgyöt....
What about Radnóti?
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
gondolom csak nekem jutott a Sárisápi Új Élet MGTSz eszembe erről. (Primo számítógép)
toltokeszulek_battery_charger_dc_9_1009726.jpg
 
Status
Not open for further replies.