[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 443
10 285
113
Amúgy ehhez az ukrán gabona témához hozzászólva, nem tudom miért látja mindenki ennyire feketén és fehéren. Az elmúlt pár évben volt egy brutális drágulás a gabona árában, az aszályos időszak miatt. Olyan méretű hogy a pár éve még 6 ezer/ mázsa kukorica tavaly itt ott már elérte a 15-8 ezreket. Repce és napraforgó esetében pedig horrorisztikus magasságokba emelkedett.
Nem akarok hülyeséget mondani de a 6 ezres ár talán valamikor 3-4 éve volt. Azért annyira nem drágultak meg ezeknek a viharvert magyar gazdáknak a költségei ami ezt indokolná, csak egyem a szívüket patrióta módon kitolták az egész termést ők is meg a kereskedők is észak meg nyugat európába hogy ne ott ne kelljen a tenyéssz állományokat is kivágni, nálunk meg lesz ami lesz alapon volt ez is.
Mindeközben ezek az ágrólszakadtak minden eszközüket uniós pénzből veszik, akinek van egy nagyon kis esze mindent abból épít, és a terület apapú támogatás mellet még a mostani szárítói és műtrágya árak mellet sem kéne veszteségesnek lenni, a magas gabona árak miatt. És ezek a balfaszok, (nem azok... óóóó dehogy azok, főleg a nagy földesurak,tavaly ilyentájt kerestem nagyobb raktár kapacitást, és egyik földesúrnál felépített szinte üresen kongó óriási csarnokokba ömölhetett volna a gabona, mert a sajátját eladta magas áron, aztán meg az állatállomány majdnem levágásra került, végül ukrán takarmány megmentette a helyzetet ) Akkor is sírt a szája miközben irdatlan összeget keresett rajta, és most is mikor a bevásárolt ukrán gabona még nem fogyott el, de a sajátjának is kellesz a hely, így hát kisírták hogy ne lehessen behozni, így emelkedő áron passzolja el a szart majd. És akik most tapsolnak majd akkor panaszkodni fognak a dráguló élelmiszerekre.

Szóval talán nem kéne benyelni a szegény magyar gazda tönkremegy sztorit sokadjára, lehet a kisebbeknek rossz ez, ezt elhiszem, de akik a kibocsájtás nagy részét adják, és birodalmukat uniós pénzből felépítették, azok mindig nyernek a spekuláción. Az általam hozott példában például az unió által támogatott több tízezer raktár kapacitáson.

Mindig volt ukrán gabonabehozatal, csak sokkal könnyebb volt a tengeri infrastruktúrát használni, és az ellenőrzés miatt ha bukta volt amikor nem ment át a vizsgálaton a felénk hozott cucc elvitte a hasznot. Szóval nem kell minden hergelést elhinni, nem fognak idén sem éhen halni a magyar gazdák, ellenben lehet venni a drága élelmiszert azoknak is akiknek ez megterhelő, és ők többen vannak kicsit.

És itt nem arra utalok hogy dögöljön meg a magyar gazda, mert a magyar szegényebbeknek nehéz lesz, hanem arra hogy megfelelő infrastruktúrával, megfelelő szabályozásokkal a spekulánsok ellen, nem lenne nálunk rekord élelmiszerár infláció miközben elosztóútvonalon fekszünk.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 325
84 521
113
:D


"Furán viselkedtél, na. Aztán elérkeztünk a szingularitáshoz, a Nagy Nagykövetségi Bejelentések és Sajtótájékoztató Napjához, és azóta nyugodt vagyok.
A költői eseményt megelőzően mindenféle hírek terjedtek, hogy az Egyesült Államok „most úgy odacsap, hogy Orbán egyből kirepül a Karmelita kolostor ablakán”. Néhány, az újságírást fedőfoglalkozásként űző kolléga állítólag hosszú hetek óta dolgozott azon (komoly, géppel írt feljelentéseket cseréltek lazacos szendvicsre a Szabadság téren), hogy közjogi méltóságok és kormányközeliként elkönyvelt személyek is felkerüljenek a szankciós listára. És – állítólag – ezekre a szándékokra volt is fogadókészség a részedről. Mondhatni, a nagykövetségi apparátus együtt lüktetett a független és objektív szaktársakkal, hogy a kicsit sárgább és kicsit savanyúbb formájában megvalósuljon a narancsos forradalom. Hiszen mikor is vonulna utcára Buda és Pest népe, mint amikor hírül veszik, hogy a nyugati orientációnk veszélybe került; egyesek nem utazhatnak be az Egyesült Államokba. István király nem azért vágta négy felé Koppány vezért, hogy Vida Ildikó ne kérhessen Washingtonban tolmácsot!

Aztán jött az amerikai külügyi adminisztráció, az a bizonyos sokat emlegetett mélyállam, és a nagy pezsgésből nem lett semmi. Sőt!

Felkerült a szankciós listára egy magyar állampolgár és ki kellett szállnunk nyomban a kémbanknak rajzolt Nemzetközi Beruházási Bankból. Okcső! Nagy ügy! Rendben! Persze, némi kényelmetlenséggel számolnunk kell, a vonatkozó bank nem egy kémközpont volt, hanem egy alacsony értékű, de használható lap a Bizottsággal folytatott vitáink során. Amikor úgy érveltünk (már múlt idő), hogy amennyiben nem érkeznek meg a kohéziós források, mert a magállamok ellopják azokat, akkor sem esünk pánikba, majd szerzünk máshonnan pénzt, akkor – többek között – a Nemzetközi Beruházási Bankra gondoltunk. Jópofa kis blöff volt; ha nem adjátok oda a mi pénzüket, akkor majd engedjük az oroszoknak, hogy itt kavarjanak. Hát, ez most elmúlt, ezt a lapot kiszereltétek a kezünkből. "
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 325
84 521
113
Most én képzelődöm, vagy tényleg blokkolják itthon a russot és az oroszok az igazság oldalán telegram csatornákat? Én legalábbis itthonról nem érem el.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 089
10 300
113
Áá megint a romantikus fantáziavilág. :D

Ne zavarjon össze hogy a középkor legnagyobb hitelintézetei észak-olasz és délnémet bankok voltak - Mediciek, Fuggerek. Előttük meg a mélykereszténs templomosok…



Mondj már erre akkor valami konkrét példát.

A magyar katolikus egyháznak, illetve arányaiban kisebb részben a reformátusoknak komoly saját vagyona volt a kommunizmus előtt amit vagy 1000 év munkájával és szorgos gazdálkodásával halmoztak fel. Ezt osztották fel egymás között az elv- és fajtársak a társadalmi igazságosság jegyében.

A keresztény egyházak nem az àllami vagyonta tették rá kezüket, a korábban elvett vagyonukat kapták vissza (egyébként jól gazdálkodnak és rengeteg társadalmilag hasznos munkát végeznek a közjó érdekében a vallási tevékenységük mellett. Minden tiszteletem ezért az övék, egyes rendek elképesztő alázattal és kitartással csinálják.

Ez a siker irritálhat egyes csoportokat, de ettől még nem kell vagy fogják a 1945-90 közötti szabadrablást megismételni a kedvükért.

Miért kellene? A sok közül nem is tudom melyik magyarországi zsidó szektának semmi köze az épülethez, azt meg senki nem hiszi el, hogy ezzel nem a önszegregáció a cél, mivel eddig a vège mindig az lett. De ezzel nincs semmi baj. Ha akarnak, csináljanak maguknak, senki nem tiltja.
őő. az egyház is a az állam vagyonából kapott jellemzően pénzt, meg abból amit kötelező volt befizetni nekik a középkorban.

És most simán, tömegével indul minden egyház olyan iskolákért ami soha nem volt az övé, ez nem mindenkinek tetszik. De ha a keresztény egyház kérheti az iskolát, ami soha nem volt az övé, a zsidó miért nem? Budapesten maradt zsidó közösség, gözöm sincsen hány iskolájuk van, de a Katolikus egyháznak mára több iskolája van mint ahányan vasárnap a miséken ülnek.
Fajtársazni/zsidózni meg ocsmány szokás.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 628
3 314
113
Átmeneti "korlátozás"? Június 30-ig?
Vagyis pont addig tart amíg megkezdődik az ukránoknál is az aratási szezon. Addig meg mit is exportálnának az ukránok? Amit lehetett elpasszoltak.
Nesze semmi fogd meg jól, magyaros "intézkedés".
Nem megtiltani kell a behozatalt, hanem kötelezővé tenni azt, hogy ami bejön azt ki kell vinni 48 órán belül, különben nincs tranzit. Ez lenne a megoldás, nem június 30-ig tilalom, úgy, hogy egyébként is addig majd semmi gabonaféle nem érkezne Ukrajnából.
A veszélyhelyzet eredetileg melyik év június 30-ig is tartott?
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 708
28 230
113
Most én képzelődöm, vagy tényleg blokkolják itthon a russot és az oroszok az igazság oldalán telegram csatornákat? Én legalábbis itthonról nem érem el.
Ezért nem szabad a Google Play féle TG appot letölteni, mert annál nem egyszer volt az, hogy a Google önhatalmúan korlátozta bizonyos csatornák láthatóságát. Nekem a TG oldaláról közvetlenül letöltött verzióm van és bejön mindegyik
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 999
18 586
113

Ameddig a bal oldalon ott van Feri, addig minden választást fölényesen megnyerünk. El ne vigyék onnan Gyuri bácsiék. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 056
7 318
113
Amúgy ehhez az ukrán gabona témához hozzászólva, nem tudom miért látja mindenki ennyire feketén és fehéren. Az elmúlt pár évben volt egy brutális drágulás a gabona árában, az aszályos időszak miatt. Olyan méretű hogy a pár éve még 6 ezer/ mázsa kukorica tavaly itt ott már elérte a 15-8 ezreket. Repce és napraforgó esetében pedig horrorisztikus magasságokba emelkedett.
Nem akarok hülyeséget mondani de a 6 ezres ár talán valamikor 3-4 éve volt. Azért annyira nem drágultak meg ezeknek a viharvert magyar gazdáknak a költségei ami ezt indokolná, csak egyem a szívüket patrióta módon kitolták az egész termést ők is meg a kereskedők is észak meg nyugat európába hogy ne ott ne kelljen a tenyéssz állományokat is kivágni, nálunk meg lesz ami lesz alapon volt ez is.
Mindeközben ezek az ágrólszakadtak minden eszközüket uniós pénzből veszik, akinek van egy nagyon kis esze mindent abból épít, és a terület apapú támogatás mellet még a mostani szárítói és műtrágya árak mellet sem kéne veszteségesnek lenni, a magas gabona árak miatt. És ezek a balfaszok, (nem azok... óóóó dehogy azok, főleg a nagy földesurak,tavaly ilyentájt kerestem nagyobb raktár kapacitást, és egyik földesúrnál felépített szinte üresen kongó óriási csarnokokba ömölhetett volna a gabona, mert a sajátját eladta magas áron, aztán meg az állatállomány majdnem levágásra került, végül ukrán takarmány megmentette a helyzetet ) Akkor is sírt a szája miközben irdatlan összeget keresett rajta, és most is mikor a bevásárolt ukrán gabona még nem fogyott el, de a sajátjának is kellesz a hely, így hát kisírták hogy ne lehessen behozni, így emelkedő áron passzolja el a szart majd. És akik most tapsolnak majd akkor panaszkodni fognak a dráguló élelmiszerekre.

Szóval talán nem kéne benyelni a szegény magyar gazda tönkremegy sztorit sokadjára, lehet a kisebbeknek rossz ez, ezt elhiszem, de akik a kibocsájtás nagy részét adják, és birodalmukat uniós pénzből felépítették, azok mindig nyernek a spekuláción. Az általam hozott példában például az unió által támogatott több tízezer raktár kapacitáson.

Mindig volt ukrán gabonabehozatal, csak sokkal könnyebb volt a tengeri infrastruktúrát használni, és az ellenőrzés miatt ha bukta volt amikor nem ment át a vizsgálaton a felénk hozott cucc elvitte a hasznot. Szóval nem kell minden hergelést elhinni, nem fognak idén sem éhen halni a magyar gazdák, ellenben lehet venni a drága élelmiszert azoknak is akiknek ez megterhelő, és ők többen vannak kicsit.

És itt nem arra utalok hogy dögöljön meg a magyar gazda, mert a magyar szegényebbeknek nehéz lesz, hanem arra hogy megfelelő infrastruktúrával, megfelelő szabályozásokkal a spekulánsok ellen, nem lenne nálunk rekord élelmiszerár infláció miközben elosztóútvonalon fekszünk.
én sütöm a mindennapi kenyeret otthon, s vagy az Ukrán gabona miatt vagy más miatt az elmúlt hetekben a liszt ami eddig működött és gyönyörűen megkelt az abból készített kenyér az most nem kel meg rendesen, lapos marad, a sütés közbeni illata is más mint a megszokott és szégyen az ami kijön belőle.(nem is lesz szép aranybarna a kenyér külseje, hanem ilyen sápadt barna-fehér.)

Nem tudom honnan szerezték ezt a silány nulla sikértartalmú lisztet, de ha ez az ukrán gabona lisztje akkor köszönöm tartsák meg maguknak mert ez szemét.
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 628
3 314
113
Már megy is a sipítozás:
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 999
18 586
113
én sütöm a mindennapi kenyeret otthon, s vagy az Ukrán gabona miatt vagy más miatt az elmúlt hetekben a liszt ami eddig működött és gyönyörűen megkelt az abból készített kenyér az most nem kel meg rendesen, lapos marad, a sütés közbeni illata is más mint a megszokott és szégyen az ami kijön belőle.(nem is lesz szép aranybarna a kenyér külseje, hanem ilyen sápadt barna-fehér.)

Meg nem mondanám már melyik választási kampány előtt, faluparlamentnek nevezett hülyeséggel bolondítottuk a falvak népét. ( 2006, 2010, passz nem emlékszem pontosan melyik volt. ) Olyasmi volt mint ma a nemzeti konzultáció, vagy a békemenet, csak más őrületbe csomagolva. Még küldötteket is választattunk velük, mintha lenne bármi jelentősége. Szóval az egyik ilyen kis falu rendezvényén, az igehirdetők között volt a kercaszomori református pap. Ő nem kevesebbet állított, mint hogy az akkor 2 éves kisfia, kiköpi a zöldpaprikát, ha az nem magyar, mert megérzi. Mert azt egyébként állítása szerint ízről érezni lehet, amit egy 2 éves gyerek is érez. A jelenlévő helyi ismertebb politikusok közül Bebes István Fideszes körmendi polgármester, akkor még országgyűlési képviselő, percekig a plafont nézte, az állát vakargatva. Szóhoz sem jutott. Utána elmondta, ez a zöldpaprikás dolog azért már neki is sok volt. :)
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 998
93
Amúgy ehhez az ukrán gabona témához hozzászólva, nem tudom miért látja mindenki ennyire feketén és fehéren. Az elmúlt pár évben volt egy brutális drágulás a gabona árában, az aszályos időszak miatt. Olyan méretű hogy a pár éve még 6 ezer/ mázsa kukorica tavaly itt ott már elérte a 15-8 ezreket. Repce és napraforgó esetében pedig horrorisztikus magasságokba emelkedett.
Nem akarok hülyeséget mondani de a 6 ezres ár talán valamikor 3-4 éve volt. Azért annyira nem drágultak meg ezeknek a viharvert magyar gazdáknak a költségei ami ezt indokolná, csak egyem a szívüket patrióta módon kitolták az egész termést ők is meg a kereskedők is észak meg nyugat európába hogy ne ott ne kelljen a tenyéssz állományokat is kivágni, nálunk meg lesz ami lesz alapon volt ez is.
Mindeközben ezek az ágrólszakadtak minden eszközüket uniós pénzből veszik, akinek van egy nagyon kis esze mindent abból épít, és a terület apapú támogatás mellet még a mostani szárítói és műtrágya árak mellet sem kéne veszteségesnek lenni, a magas gabona árak miatt. És ezek a balfaszok, (nem azok... óóóó dehogy azok, főleg a nagy földesurak,tavaly ilyentájt kerestem nagyobb raktár kapacitást, és egyik földesúrnál felépített szinte üresen kongó óriási csarnokokba ömölhetett volna a gabona, mert a sajátját eladta magas áron, aztán meg az állatállomány majdnem levágásra került, végül ukrán takarmány megmentette a helyzetet ) Akkor is sírt a szája miközben irdatlan összeget keresett rajta, és most is mikor a bevásárolt ukrán gabona még nem fogyott el, de a sajátjának is kellesz a hely, így hát kisírták hogy ne lehessen behozni, így emelkedő áron passzolja el a szart majd. És akik most tapsolnak majd akkor panaszkodni fognak a dráguló élelmiszerekre.

Szóval talán nem kéne benyelni a szegény magyar gazda tönkremegy sztorit sokadjára, lehet a kisebbeknek rossz ez, ezt elhiszem, de akik a kibocsájtás nagy részét adják, és birodalmukat uniós pénzből felépítették, azok mindig nyernek a spekuláción. Az általam hozott példában például az unió által támogatott több tízezer raktár kapacitáson.

Mindig volt ukrán gabonabehozatal, csak sokkal könnyebb volt a tengeri infrastruktúrát használni, és az ellenőrzés miatt ha bukta volt amikor nem ment át a vizsgálaton a felénk hozott cucc elvitte a hasznot. Szóval nem kell minden hergelést elhinni, nem fognak idén sem éhen halni a magyar gazdák, ellenben lehet venni a drága élelmiszert azoknak is akiknek ez megterhelő, és ők többen vannak kicsit.

És itt nem arra utalok hogy dögöljön meg a magyar gazda, mert a magyar szegényebbeknek nehéz lesz, hanem arra hogy megfelelő infrastruktúrával, megfelelő szabályozásokkal a spekulánsok ellen, nem lenne nálunk rekord élelmiszerár infláció miközben elosztóútvonalon fekszünk.
"Mindeközben ezek az ágrólszakadtak minden eszközüket uniós pénzből veszik, akinek van egy nagyon kis esze mindent abból épít,"

Nem olyan jó a helyzetük, de kurva nagy pazarlás esete forog fent.

A településen, ahol születtem 1990 előtt volt két gabonaszárító és tároló. Egy állami és egy TSZ. Bőven győzték a betakarítás utáni munkát. Jöttek a "magángazdák". Most a településen van 11 szárító. Ráadásul úgy, hogy a szemestakarmányra szánt terület folyamatosan csökken. Gyakorlatilag mindegyik kihasználatlanul áll, de a gazdák összeköttetéseik révén támogatásból 9 szárítót és tárolót megépítettek.

200-300 hektáros területekre olyan erőgépeket vásárolnak szintén támogatásból, amelyek 800-1200 hektáros területekre gazdaságosak.

Érdekes a nyugati országokban járva valamiért nincsenek ennyire elszakadva a valóságtól.

Sokat járom az országot, gyakorlatilag mindenhol ezt látom. No, jó a monokultúrára próbálnak rálépni a támogatások szabályozásával, de ez már majdnem halottnak a csók. Földek nagy részének a termőereje kimerítve a váltógazdálkodás hanyagolása miatt.

Van itt pénz dögivel, csak mivel ésszerűtlenül van felhasználva, bőven átmentünk a pazarlásba.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A felvetés jogos. Majd meglátjuk, hogy az unió foglalkozik e a tagállamok érdekeivel, ha meg nem, akkor igazából semmibe sem telik a meghosszabbítás. Inkább ez egy figyelmezetető lépésnek tekinthető, mert az lenne a leghasznosabb, hogy ha egységes uniós lépés lenne.* Ha meg akkor sem lesz, akkor meg majd értékelhetjük az egészet.
(*Mondjuk ha egy köztes felvásárlón keresztül érkezik -legalábbis papíron- az ukrán termék, akkor az minek számít?)
Aztán szerinted csak a punió (Horn Gyula után szabadon) nyerészkedik?
 
  • Tetszik
Reactions: Kiebra

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
552
4 998
93
őő. az egyház is a az állam vagyonából kapott jellemzően pénzt, meg abból amit kötelező volt befizetni nekik a középkorban.

És most simán, tömegével indul minden egyház olyan iskolákért ami soha nem volt az övé, ez nem mindenkinek tetszik. De ha a keresztény egyház kérheti az iskolát, ami soha nem volt az övé, a zsidó miért nem? Budapesten maradt zsidó közösség, gözöm sincsen hány iskolájuk van, de a Katolikus egyháznak mára több iskolája van mint ahányan vasárnap a miséken ülnek.
Fajtársazni/zsidózni meg ocsmány szokás.
"tömegével indul minden egyház olyan iskolákért ami soha nem volt az övé, ez nem mindenkinek tetszik."

Én még ott vagyok leragadva, hogy az alapoktatás az állam kötelessége lenne. Az állami oktatásban vallási hovatartozás figyelembe vétele nélkül mindenki járhat.
Valami biztos van a háttérben ennek az egyházi mizériának, Politikai? Anyagi? Nem tudom, de egy államban vannak különböző állampolgárok, vallásosak nem vallásosak. Megilleti őket a semleges oktatás. Annak ellenére mondom ezt, hogy nem vagyok egyházellenes. Az államnak arra kellene ügyelni, hogy az állami oktatás ugyanolyan magas színvonalú legyen, mint az egyházi.

Azután, ha az egyházak indítanak iskolákat, ahova akár szelektálva is vesznek fel tanulókat, az simán az egyházak dolga.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 334
8 859
113
Nem álltunk senki mellé. Inkább belegabalyodtunk, egy belpolitikai okokból felvállalt "békét" álláspontba, amiből nehéz kikeveredni. Nincs benne több. Annyira fontos a béke, hogy még a máskor oly lényeges békemenetet is elfeledtük megszervezni rá. :)
Ami érthetelten, az a ragaszkodás az orosz vonalhoz energiahordozók, atom, ügyekben. Így nem lesz Paks II. Pedig szükség lenne rá. A gázt meg jó eséllyel többször is már drágábban vesszük az oroszoktól, mintha a világpici árakon, más forrásból szereznénk be. Igaz, ezekbe nem nagyon látunk bele. Mondjuk egy nagy színjátékot is láthatunk épp, amiből semmi nem igaz, vagy semmi nem úgy van, ahogy látjuk. Majd kiderül, vagy nem derül ki. :)
Ebben a formában, egyet tudok érteni veled.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 334
8 859
113
Átmeneti "korlátozás"? Június 30-ig?
Vagyis pont addig tart amíg megkezdődik az ukránoknál is az aratási szezon. Addig meg mit is exportálnának az ukránok? Amit lehetett elpasszoltak.
Nesze semmi fogd meg jól, magyaros "intézkedés".
Nem megtiltani kell a behozatalt, hanem kötelezővé tenni azt, hogy ami bejön azt ki kell vinni 48 órán belül, különben nincs tranzit. Ez lenne a megoldás, nem június 30-ig tilalom, úgy, hogy egyébként is addig majd semmi gabonaféle nem érkezne Ukrajnából.
Ki garantálná a 2 napon belüli tovább szállítást, az eu? Nem tartanák be. Jobbnak találnék , egy fix mennyiség megfelelő ellentételezésű deponálására vonatkozó szerződést. A fix mennyiségen felül , egy deka sem jöhetne az országba és amíg itt áll, ketyegne a tárolási díj. Nyílván az eu- val kötnénk szerződést, nem az ukránokkal.