[BIZTPOL] Románia

A románok mire fel fegyverkeznek erőn felül, ők miért nem elégszenek meg egy modern, de elégséges méretű, és közepes minőségű hadsereggel, miért akarnak világverő minőségű és mennyiségű hadsereget, úgy, hogy gazdaságilag is belerokkanhatnak ?
Nem biztos hogy akarjak. Szerintem parancsba kapjak. Napi szintem kovetem a politikat, soha fel sem hozzak, meg a parlamentben sem. Valaki irta a roman forumon hogy a tengeralattjarokat parancsba kaptak mert kell valami inteligence vagy milyen kepesseg amerikanak a fekete tengerbe. A Himars meg a Patriot is ketes hogy nekik kellett. Maguktol meg a AK - t sem csereltek le.

A románok akkor vesznek Abramsot és Leopardot is?
A romanokkal maskent kell gondolkodni. Ok mindenkit at akarnak verni, Nato - t, Uniot, mindenkit, meg egymast is. A honvedelmi koltsegvetest pixbol emelik a megadott szintre, de nem koltik el, igy visszajut a koltsegvetesbe. Igy tettek felre penzt peldaul a Pumara, de sosem vettek meg. Engedelyt kertek a parlamenttol az Abramsra, F 35 -re meg mindenre. Hogy tenyleg megveszik-e, nem tudni. Konkretan Leeopard rendelesrol nem tudni, meg Abrams rendelesrol sem. Konkret a JLTV, de az is homalyos, alitolag 130 -ra van opcio es lekertek 30 - a t belole.

Románia a koronavírus ellen beszerzett oltóanyag felét sem használta fel, így az Európai Bizottság közvetítésével lebonyolított vakcinabeszerzés csaknem háromszáz millió eurónyi kárt okozott a költségvetésnek - állapította meg kedden közzétett zárójelentésében egy másfél éve létrehozott parlamenti különbizottság.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/257911/