Ellenünk sok, Oroszország ellen pont semmire sem jó.Elsőre: Anno jártam Romániában főleg erdélyben... és soha de soha nem gondoltam volna, hogy ezen a vonalon lelépnek minket.
---
Másodikra: Elsőre azt hittem, hogy ez még a Patriot, F-16, HIMARS... beszerzés de nem ez egy új(abb) 10milliárd$os csomag. Nekem a nagyja black box, hogy mit vesznek ennyi pénzből de kiderül. Akárhogyis komoly hadereje lesz Romániának.
Sajnos a mi bölcs vezetőink ezt sem veszik komolyan és tovább öntik a pénzt hülyeségekre. Máskülönben 7 évre elosztva, GDP arányosan, még nekünk sem lenne sok ez a 10 milliárd dollár (tíz év alatt ennek sokszorosát költötték el nem igazán építő dolgokra).
DE nem látok semmi törekvést, mint a mutogatáson kívül semmire sem jó, operettsereg létrehozására. Végül is azt gondolják, mint Mátyás királyt látogató egyszeri lány. Csináltak is valamit, de mégsem csináltak semmit. Ezzel a mostani honvédelmi bájgúnárral, aztán végképp nem lesz haderőfejlesztés. Csak ne csodálkozzanak, ha a románok - ne adja a Jó Isten - eljönnek a Tiszáig.
Nem mellékesen ennek a román fegyverkezének az is lehet az oka, hogy az USA arra az esetre ha Ukrajna elesik, jobb híján, NATO (vagy ami lesz utána) déli bástyát akar belőle csinálni.
De ez minket pont nem vigasztal, ha ukrán területekkel és Moldvával kikerekített románok lesznek a keleti szomszédaink, akik adott esetben az USA-nál azt is kisírhatják, hogy adja oda a Tiszáig a területeket.
Akkor lennénk valamennyire védve, ha az orosz eljönne a magyar határig.